mclein² Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 13 minutes ago, sjtak said: Σε αυτό το budget πάντως, εγώ θα σκεφτόμουν να πάω και σε 64gb ram (2*32gb) ή 48 (2*24gb). Όχι πως τα 32 δεν είναι αρκετά σήμερα, αλλά με 64gb κατά 99,99% δεν θα χρειαστεί να ξανασχοληθείς με αναβάθμιση ram σε αυτό το σύστημα. το εχω στο προγραμμα. μαλλον σε 64 θα παω απλα επειδη μονο θα παιζω ειδα πως δεν ειναι απαραιτητο για την ωρα...
Herald Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 1 minute ago, mclein² said: το εχω στο προγραμμα. μαλλον σε 64 θα παω απλα επειδη μονο θα παιζω ειδα πως δεν ειναι απαραιτητο για την ωρα... Για games δεν υπάρχει λόγος, ειδικά με την 4090 που έχει άπειρη vram και δεν θα κάνει spill σε system ram. 1
sjtak Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mclein² είπε το εχω στο προγραμμα. μαλλον σε 64 θα παω απλα επειδη μονο θα παιζω ειδα πως δεν ειναι απαραιτητο για την ωρα... Για να είσαι καλυμμένος για τα παιχνίδια του σήμερα, θες γύρω στα 22-24gb (Hogwarts 4k ultra rt). Τα 32gb είναι όντως παραπάνω από αρκετά άλλα δεν έχουν πολύ αέρα άμα το δεις σαν ποσοστό %. Άμα δεν σε ενοχλεί το ενδεχόμενο να χρειαστεί να αναβαθμίσεις την ram στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον (~2-3 χρόνια), μπορείς να πάρεις μόνο 32 σήμερα (σίγουρα και οι τιμές θα είναι αρκετά πιο κάτω 2-3 χρόνια μετά). Απλά έχε κατά νου ότι επειδή η ddr5 είναι λίγο περίεργη/ασταθής, είναι αρκετά πιθανό να έχεις θέματα άμα πας να βάλεις/προσθέσεις άλλα 2 dimms στο μέλλον (είναι πολύ απαιτητικό για τον memory controller να τρέχει 4 dimms ddr5), για να είσαι 100% safe είναι προτιμότερο να μεταβείς σε νέο 2-dimm config (2x24 // 2x32 // 2x48) τότε. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2023 από sjtak 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα