Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σύμφωνα με διαρροές, ένα νέο SoC (System-on-Chip) από τη σειρά Exynos αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του στην επόμενη γενιά των smartphones Galaxy S24 που θα κυκλοφορήσουν στην Ευρωπαϊκή και Αφρικανική αγορά και σε ορισμένες Ασιατικές χώρες.

Το νέο Samsung Exynos 2400 SoC θα κατασκευαστεί με βάση μία βελτιωμένη μέθοδο 4nm από την ίδια τη Samsung και αναμένεται να διαθέτει 10πύρηνο επεξεργαστή, με διαμόρφωση πυρήνων 1+2+3+4-core. Ο κύριος πυρήνας Cortex-X4 λέγεται πως χρονίζεται στα 3,1GHz ενώ το αμέσως επόμενο ζευγάρι στην «ιεραρχία» αποτελείται από πυρήνες Cortex-A720 με συχνότητα 2,9 GHz. Ένα ακόμα σετ από τρεις πυρήνες Cortex-A720 βρίσκεται στο επόμενο επίπεδο «ιεραρχίας» και τρέχει στα 2,6 GHz ενώ για τις όχι και τόσο απαιτητικές εργασίες υπάρχουν τέσσερις πυρήνες Cortex-A520 χρονισμένοι στα 1,8 GHz.

Να αναφέρουμε ότι όλοι οι πυρήνες του επεξεργαστή βασίζονται στην αρχιτεκτονική ARMv9. Τον ρόλο της επεξεργασίας γραφικών αναλαμβάνει η αναβαθμισμένη Xclipse 940 GPU που διαθέτει διπλάσιες μονάδες υπολογισμού γραφικών και τεχνολογία AMD RDNA 2. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Xclipse 920 GPU διέθετε τρεις επεξεργαστές WGP (Workrroup Processors) με δύο υπολογιστικές μονάδες στον καθένα, η Xclipse 940 GPU θα έχει πιθανότατα έξι WGP για συνολικά 12 πυρήνες. Δεν είναι σαφές αν αυτή η διαμόρφωση είναι ικανή να ανταγωνιστεί τις δυνατότητες του Snapdragon 8 Gen 3 στα γραφικά ή αν όλα τα παραπάνω μεταφράζονται σε διπλάσιες επιδόσεις σε σύγκριση με το Exynos 2200 SoC ωστόσο μοιάζει για ένα αρκετά σημαντικό βήμα προς τα εμπρός όσον αφορά τη σειρά Exynos που πάντα στερούταν μεγάλων δυνατοτήτων στα γραφικά.

Επιπλέον, το Exynos 2400 SoC θα υποστηρίζει μνήμη LPDDR5X και αποθηκευτικό χώρο UFS 4.0 ενώ ο νέος ISP θα μπορεί να διαχειριστεί αισθητήρες κάμερας συνολικής ανάλυσης 320 MP και εγγραφή βίντεο 8K στα 60fps. Περιμένουμε επίσης να ενσωματώνει το νέο μόντεμ Exynos 5300.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποσες φορες να την πατησει κανεις με Exynos?

Πλέον με τίποτα. Θα πρεπει να περάσουν πολλες γενιες καλών εκδόσεων Exynos προτου ξανα υπάρξει οποιουδηποτε ειδους εμπιστοσυνη. Flagship που κάνουν τηγανητα αυγά και δε βγάζουν ουτε καν την μέρα λογω εξάντλησης μπαταριας, ειναι απλως απαράδεκτα. Αν μας φορέσουν Exynos απλα θα πάρουμε S23.

• Like 12
Δημοσ.

Δεν πα να χει και 20 σαπακια ητανε,ειναι και θα ειναι...Σαμσουγκακιδες καλως τους δεχτηκατε παλι.Κλαιω😭😭😭

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Just_travel_everywhere είπε

Πείραμα ήταν για τα πρόβατα και τέλος.  Δωστους τυράκι να τρέξουν να πάρουν οι hardcore δήθεν και του χρόνου ξανά τον δικό μας !!! Σε κάνα δυο χρόνια ξανά θα συμβεί το ίδιο !!

Και εγώ πολύ απλά όταν βαρεθώ το s23 ultra θα πάω σε κάποια άλλη ναυαρχίδα άλλης εταιρείας γιατί την μονοτονία του IPhone τη σιχάθηκα μέχρι το 13 pro max (που είπα σιχάθηκα να περιμένω μήνα με το μήνα να βγει jailbreak και να είμαι 6 firmware updates πίσω) υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές.. Δε θα ξαναδεί φράγκο η Sammy εκτός και αν γκρεμιστεί φούρνος και όντως έρθουν τα πάνω κάτω με την απόδοση και το optimization του .

Δε χρειάζεται να σφίγγεσαι, το τυράκι το τρώνε κάτι τύποι που γράφουν κάπως έτσι συνήθως εριστικά και γουστάρουν την ίντριγκα ... οι υπόλοιποι που δεν έχουμε ψυχαναγκασμούς απλά κοιτάμε αλλού... Και ναι δεν ανήκουμε στο 41%..

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, ~Joker~ είπε

Και εγώ πολύ απλά όταν βαρεθώ το s23 ultra θα πάω σε κάποια άλλη ναυαρχίδα άλλης εταιρείας γιατί την μονοτονία του IPhone τη σιχάθηκα μέχρι το 13 pro max (που είπα σιχάθηκα να περιμένω μήνα με το μήνα να βγει jailbreak και να είμαι 6 firmware updates πίσω) υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές.. Δε θα ξαναδεί φράγκο η Sammy εκτός και αν γκρεμιστεί φούρνος και όντως έρθουν τα πάνω κάτω με την απόδοση και το optimization του .

Δε χρειάζεται να σφίγγεσαι, το τυράκι το τρώνε κάτι τύποι που γράφουν κάπως έτσι συνήθως εριστικά και γουστάρουν την ίντριγκα ... οι υπόλοιποι που δεν έχουμε ψυχαναγκασμούς απλά κοιτάμε αλλού... Και ναι δεν ανήκουμε στο 41%..

Να σε ενημερώσω ότι ήμουν σε σκέψεις να παρω Xiaomi !!! Έτσι απλά το λέω γιατί κατευθείαν ανέφερες μήλο !! Nokia 3310 μέχρι να Δύση ο ήλιος από την Ανατολή !!! 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Just_travel_everywhere είπε

Να σε ενημερώσω ότι ήμουν σε σκέψεις να παρω Xiaomi !!! Έτσι απλά το λέω γιατί κατευθείαν ανέφερες μήλο !! Nokia 3310 μέχρι να Δύση ο ήλιος από την Ανατολή !!! 

Μα είχα και όλα τα μήλα μέχρι το 13 pro max... Έχει να κάνει με hobby όπως εσύ (εννοώντας ο όποιος εσύ) μπορεί να έχει το να φτιάχνει το αυτοκίνητο του , το να αγοράζει ρούχα ή ακόμα πιο εποικοδομητικά να τα χαλάει κάνοντας ταξίδια .. Δεν το παίζει κανείς fanboy ή hardcore user (κάποιοι περνάνε σε νοσηρό σημείο) απλά κάποιοι γουστάρουν περισσότερο .. Καλό όμως είναι να μην ρίχνουμε λαδάκι για να αρχίσουν αντιπαραθέσεις γιατί αυτό δε μας κάνει καλύτερους από τους "δηθεν" hardcore users ..

Και θα συμφωνήσω μαζί σου η nokia ήταν άλλο πράγμα άλλη αίγλη .. Από 3210 την γνώρισα και μετά ούτε θυμάμαι πόσα άλλαξα μέχρι που σταμάτησα στο n95 symbian os ακόμα το νοσταλγώ το άτιμο ,αν το έβρισκα σε κατάσταση κούτα θα το πλήρωνα να το έχω μουσείο το είχα λατρέψει ..

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ~Joker~ είπε

Jailbreak γιατί περίμενες ;θέλω να πω για πιο λόγο το έκανες η θα το έκανες 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ~Joker~ είπε

Μα είχα και όλα τα μήλα μέχρι το 13 pro max... Έχει να κάνει με hobby όπως εσύ (εννοώντας ο όποιος εσύ) μπορεί να έχει το να φτιάχνει το αυτοκίνητο του , το να αγοράζει ρούχα ή ακόμα πιο εποικοδομητικά να τα χαλάει κάνοντας ταξίδια .. Δεν το παίζει κανείς fanboy ή hardcore user (κάποιοι περνάνε σε νοσηρό σημείο) απλά κάποιοι γουστάρουν περισσότερο .. Καλό όμως είναι να μην ρίχνουμε λαδάκι για να αρχίσουν αντιπαραθέσεις γιατί αυτό δε μας κάνει καλύτερους από τους "δηθεν" hardcore users ..

Και θα συμφωνήσω μαζί σου η nokia ήταν άλλο πράγμα άλλη αίγλη .. Από 3210 την γνώρισα και μετά ούτε θυμάμαι πόσα άλλαξα μέχρι που σταμάτησα στο n95 symbian os ακόμα το νοσταλγώ το άτιμο ,αν το έβρισκα σε κατάσταση κούτα θα το πλήρωνα να το έχω μουσείο το είχα λατρέψει ..

Έχω ακόμα 3310 6510 6630 😁😁😁😁 λειτουργικά !! Απλά καταλαβαίνω την λογική της κινήσεις αυτής της Samsung!! Δεν είναι δυνατόν ξαφνικά μια χρόνια να βγάζει snap έκδοση !! Υπάρχει λόγος και είναι απλός διότι ήθελε ένα boost στης πωλήσεις και τους δήθεν hard Core !! Να του ξεκολλήσει από 21 22 Ultra !! 

• Like 1
Δημοσ.

Τείνω να πιστέψω ότι θα είναι μεν ο καλύτερος Exynos με διαφορά, δε θα είναι δε τόσο καλός όσο ο νέος Snapdragon. Δεν πρέπει να υπάρχουν πελάτες δύο κατηγοριών. Ίσως αν η Sammy δώσει κάποια εξτραδάκια...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είμαι κατά τον Exynos και γενικά δεν έχω κολλήματα η προκαταλήψεις.Το θέμα μου όμως είναι ότι δύο φορές με Samsung και (( Exynos )) την πάτησα! Προφανώς δεν εννοώ τα καραγκιοζιλίκια που κάνουν στο YouTube οι YouTubeερς, με της ηλιθιότητας που βάζουν κινητά τα σε κόντρα λες και είναι "Feraryferrari vs Lamborghini", και πιο είναι 0,0000000 του 1ος δευτερολέπτου γρηγορότερο και μαλακίες τούμπανα!

Έχουν περάσει λοιπόν από τα χέρια μου διαφορά Smartphones, και διάφορες μάρκες.

Αν πρέπει να ξεχωρίσω, πρέπει να πω ότι: SONY - iPhone και LG ήταν πολύ κοντά σε αυτό που ήθελα άπο ένα κινητό. Ωστόσο η Samsung είχε ακριβώς αυτό που ήθελα, κύριος λόγω του απίστευτου ONE UI που έχει.

Αυτό λοιπόν με κάνει να επιμένω ακόμα σε Samsung, και για αυτό και επέλεξα το S23 Ultra μου. Τουλάχιστον αυτή τη φθορά με Snapdragon δεν θα έχω απρόοπτα και δυσάρεστες καταστάσεις.......👌

Επεξ/σία από Makis101
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, ~Joker~ είπε

Πάντως καλό είναι σε αυτό το φόρουμ να αποφεύγονται πολιτικές αναφορές. Αν δεν ανήκεις στο 41% ή ψηφίζεις το κόμμα θέλω να πάρω Lower, Σπαρτιάτες, Μυκηναίους Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας ή Πλεύση Ελευθερίας ουδόλως ενδιαφέρει. 

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Η mediatek κατάφερε να βγάλει ισάξιο chip με Snapdragon και όσον αφορά το gaming καλύτερο και η Samsung ακόμα παλεύει να βγάλει ένα exynos της προκοπής.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...