Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
39 minutes ago, SabotazNic said:

Αν αναφερεσαι στο "επιστροφη για οποιαδηποτε λογο", παραμενεις καταναλωτης της ΕΕ. Αν δεν αρεσει στην αμαζον οτι μπορουμε να επιστρεψουμε οποιοδηποτε προιον εντος 14 ημερων, μπορει πολυ απλα να κοψει την αποστολη στην Ελλαδα απο ΗΠΑ. 

Ήταν προφανές ότι αναφερόμουν στη δωρεάν προ-πληρωμένη επιστροφή

22 minutes ago, sdikr said:

Αν το Ninja είναι 1100  νομίζω πως εδώ θέλεις 2200

Τα volt διπλασιάζονται, όχι τα watt 🤣

• Confused 1
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
4 ώρες πριν, vs_skg είπε

Καλησπέρα, άμαζον εκεί; Ναι δεν δουλεύει το μπλέντερ που μου στείλατε, το βάζω στη πρίζα και δεν ανάβει. Είστε υποχρεωμένοι να καλύψετε τα έξοδα επιστροφής εσείς λόγω ελλατωματικού. 

Υ.Γ. Κάποιος θα κλάψει για τον καημένο τον τζεφ που θα μπει μέσα, αλλά δεν πειράζει

Και σκέψου λέει να του στείλουν άλλο ίδιο μοντέλο για αντικατάσταση.

Δημοσ.

Δες μήπως έχεις κανένα αμερικάνικο παλιό ψυγείο, μερικά έχουν μετασχηματιστή να τραβήξεις παροχή από εκεί 🤣

• Like 1
Δημοσ.
40 minutes ago, vs_skg said:

Τα W  είναι   volt * A    όταν έχεις μια συσκευή που ζητάει  10Α στα 120V έχεις 1200W,   μια συσκευή που θα τραβήξει 10Α στα 240 θέλει 2400W

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, platon13 είπε

Δεν συμφέρει καθόλου να το επιστρέψω. H DHL θέλει €188 και τα ΕΛΤΑ €60 και αμφιβάλλω αν θα φτάσει με τα ΕΛΤΑ εντός 30 ημερών που απαιτεί η AMAZON. Το φταίξιμο είναι 1000% πάνω μου με την αβλεψία μου. Αξίζει να το βάλω αγγελία μπας και το θέλει κανείς που έχει ήδη μετασχηματιστή; 

20230824_135104.jpg

Λέει 120V - 60Hz... Εμείς έχουμε 50Hz!

Εξαρτάται πώς είναι φτιαγμένο, υπάρχει περίπτωση να μην παίζει στα 50Hz ή να έχει προβλήματα το μοτέρ (πχ να κόβει απότομα ή να μην έχει δύναμη).

Δεν είναι σίγουρο ότι θα παίξει με απλό μετασχηματιστη!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sdikr είπε

Τα W  είναι   volt * A    όταν έχεις μια συσκευή που ζητάει  10Α στα 120V έχεις 1200W,   μια συσκευή που θα τραβήξει 10Α στα 240 θέλει 2400W

Η ισχύς που χρησιμοποιεί το μηχάνημα είναι σταθερή. Δεν θα τραβήξει 10Α στα 240, θα τραβήξει 5Α. Κατά κανόνα τα τροφοδοτικά που παίζουν και με τις δύο τάσεις έχουν διαφορετικά ρεύματα. Όπως και να έχει, στην προκειμένη περίπτωση η συσκευή θα τραβήξει ό,τι λένε οι προδιαγραφές της, και δεν θα ασχοληθεί με τα 240.

Δημοσ.
1 hour ago, sdikr said:

Spoiler

τώρα γκουγκλάρες τον τύπο της ισχύος για να φανείς σχετικός με κάτι με το οποίο προφανώς δεν είσαι; 10/10 για την προσπάθεια να μην δεχτείς το λάθος σου

• Confused 1
Δημοσ.
1 hour ago, vs_skg said:
  Hide contents

τώρα γκουγκλάρες τον τύπο της ισχύος για να φανείς σχετικός με κάτι με το οποίο προφανώς δεν είσαι; 10/10 για την προσπάθεια να μην δεχτείς το λάθος σου

Άντε πάλι τα ίδια όχι το ότι w = v*A το ξέρω από το δημοτικό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Orestis_G said:

Η ισχύς που χρησιμοποιεί το μηχάνημα είναι σταθερή. Δεν θα τραβήξει 10Α στα 240, θα τραβήξει 5Α. Κατά κανόνα τα τροφοδοτικά που παίζουν και με τις δύο τάσεις έχουν διαφορετικά ρεύματα. Όπως και να έχει, στην προκειμένη περίπτωση η συσκευή θα τραβήξει ό,τι λένε οι προδιαγραφές της, και δεν θα ασχοληθεί με τα 240.

Στο μυαλό μου έχω περιπτώσεις που κάποιος βάζει ένα βραστηρα από Αγγλία σε αμερικανική πρίζα με μετασχηματιστή και του ρίχνει την ασφαλεια.

Βεβαια αυτό είναι το ανάποδο από 230 σε 120

Προσθήκη τώρα που το βλέπω ξανά το πρόβλημα είναι ότι εκεί το δικό τους σύστημα δεν μπορεί να δώσει τα W που ήθελε ο αγγλικός βραστηρας

Επεξ/σία από sdikr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, sdikr είπε

Άντε πάλι τα ίδια όχι το ότι w = v*A το ξέρω από το δημοτικό

Spoiler

Καλό θα ήταν να μην επιμένεις για πράγματα που δεν είσαι σίγουρος.

Βάσει του τύπου υπολογισμού ισχύος (P = V x I) δεν γίνεται σε σταθερό φορτίο (blender) να αλλάξει η τάση και το ρεύμα να μείνει σταθερό.

Σκέψου για ποιον λόγο μετασχηματίζει η ΔΕΗ την τάση σε υψηλή...

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, sdikr είπε

Δεν ισχύει, απλά θα τραβήξει το μισό ρεύμα.

TS Ρώτα το πρώτο μαγαζί να σου πει τι πρέπει να πάρεις γιατί τα μοτέρ έχουν και ρεύμα εκκίνησης ( σε κάποιες περιπτώσεις πάει επί τρία ).

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nickol-us είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Επίσης ο νόμος του Ωμ λέει ότι  το ρεύμα είναι αντιστρόφως ανάλογο της τάσης. Δεν γίνεται σε σταθερό φορτίο να αλλάξει η τάση και το ρεύμα να μείνει σταθερό.

Εδώ έχεις ένα λάθος: V = I x R, άρα το ρεύμα είναι ανάλογο της τάσης, όχι αντιστρόφως ανάλογο.

Διπλασιάζοντας την τάση με σταθερή αντίσταση διπλασιάζεις το ρεύμα και αρχίζουν και λιώνουν πραγματάκια στη συσκευή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Orestis_G είπε

Εδώ έχεις ένα λάθος: V = I x R, άρα το ρεύμα είναι ανάλογο της τάσης, όχι αντιστρόφως ανάλογο.

Διπλασιάζοντας την τάση με σταθερή αντίσταση διπλασιάζεις το ρεύμα και αρχίζουν και λιώνουν πραγματάκια στη συσκευή.

Ζήτω συγνώμη, έχεις δίκιο και επαναδιατυπώνω

αναφέρομαι στο P=V x I

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, vs_skg είπε

Πω πω, δεν θυμάμαι τίποτα από το σχολείο! Της θεωρητικής κατεύθυνσης γαρ!! χαχαχα

10 ώρες πριν, MitsakosGR είπε

Λέει 120V - 60Hz... Εμείς έχουμε 50Hz!

Εξαρτάται πώς είναι φτιαγμένο, υπάρχει περίπτωση να μην παίζει στα 50Hz ή να έχει προβλήματα το μοτέρ (πχ να κόβει απότομα ή να μην έχει δύναμη).

Δεν είναι σίγουρο ότι θα παίξει με απλό μετασχηματιστη!

Τώρα είναι που θα αρχίσω να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο!! Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω τι βλακεία έκανα! 

7 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δεν μας είπες όμως ποιο είναι. Έχω και εγώ ένα ninja 1500w που είχα αγοράσει από Αγγλία.

Αυτό είναι. Υπάρχει παρεμφερές μοντέλο στην Ευρώπη (στην Ελλάδα είχε εξαντληθεί), αλλά όχι το ίδιο.

20230824_172028.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...