platon13 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Καλησπέρα σας! Αγόρασα (μαύρη η ώρα κι η στιγμή) blender ninja από το Amazon USA, καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο δεν υπήρχε στην Ευρώπη. Παρέλαβα σήμερα το δέμα και, όπως ήμουν προετοιμασμένος, διαπίστωσα ότι απαιτείται αντάπτορας για την πρίζα. Καλώ σε ένα κατάστημα με ηλεκτρικά είδη και ο υπάλληλος (να είναι καλά ο άνθρωπος!) μού είπε ότι απαιτείται και μετασχηματιστής τάσης, ο οποίος κοστίζει περί τα €90! Το blender το αγόρασα στα €160. Αν θελήσω να το επιστρέψω, η Amazon μού επιστρέφει μόνο €100 και εννοείται ότι θα επωμιστώ και τα έξοδα αποστολής περί τα €60. Έχει κάποιος να μού προτείνει κάτι, πριν αρχίσω να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο;;
Haldol Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Μιας και μιλάμε για blender (άρα πρακτικά σκέτο κινητήρα, χωρίς παλμοτροφοδοτικό) μάλλον δε παίζει να 'χει διακόπτη 115/230 V. Οπότε η μοναδική λύση είναι ένα κράνος, ώστε να μην τραυματιστείς κατά τη διαδικασία του κεφαλοχτυπήματος. Πολύ σωστά σου είπε ο πωλητής. Για υποβιβασμό της τάσης δικτύου (230V) σε 115V που θέλει το blender, χρειάζεσαι μετασχηματιστή. Και λόγω της ισχύος και του είδους της συκευής χρειάζεσαι μεγάλο μετασχηματιστή. Και υπόψιν, είναι βαρύς και ογκώδης, δεν είναι μικρός. 4
dkmaster Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Όντως οι μικροί τώρα είδα ότι είναι 100-200W, το blender είναι 1200-1400. Μάλλον θα αναγκαστείς να το επιστρέψεις. Πώς και δεν είδες όμως ότι λειτουργεί με 120V; Αυτό είναι πολύ βασικό για να το προσπεράσει κάποιος. Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2023 από dkmaster 2
platon13 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 1 λεπτό πριν, Haldol είπε Μιας και μιλάμε για blender (άρα πρακτικά σκέτο κινητήρα, χωρίς παλμοτροφοδοτικό) μάλλον δε παίζει να 'χει διακόπτη 115/230 V. Οπότε η μοναδική λύση είναι ένα κράνος, ώστε να μην τραυματιστείς κατά τη διαδικασία του κεφαλοχτυπήματος. Πολύ σωστά σου είπε ο πωλητής. Για υποβιβασμό της τάσης δικτύου (230V) σε 115V που θέλει το blender, χρειάζεσαι μετασχηματιστή. Και λόγω της ισχύος και του είδους της συκευής χρειάζεσαι μεγάλο μετασχηματιστή. Και υπόψιν, είναι βαρύς και ογκώδης, δεν είναι μικρός. Ω ναι, με ενημέρωσε και για το βάρος και για τον όγκο!! Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση!! Μόλις τώρα, dkmaster είπε Δες και εδώ. Blow PRT-100 Μετατροπέας Τάσης DC/DC 220V σε 110V | Skroutz.gr Δεν έχω γνώμη για το συγκεκριμένο. Πώς και δεν είδες όμως ότι λειτουργεί με 120V; Αυτό είναι πολύ βασικό για να το προσπεράσει κάποιος. Αμ το είδα, αλλά δεν πήγε το μυαλό μου, μια και πρώτη (και τελευταία) φορά αγοράζω ηλεκτρική συσκευή από το εξωτερικό! Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Haldol Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 1 minute ago, dkmaster said: Δες και εδώ. Blow PRT-100 Μετατροπέας Τάσης DC/DC 220V σε 110V | Skroutz.gr Δείχνεις συσκευή ικανή για έως 100W. Τα πιο φθηνά blender της εταιρείας (Ninja) είναι 700+ Συν το ότι, είναι μοτέρ, οπότε μάλλον θέλουμε και λίγο παραπάνω λόγω του stall. 1
dkmaster Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 1 minute ago, platon13 said: Ω ναι, με ενημέρωσε και για το βάρος και για τον όγκο!! Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση!! Αμ το είδα, αλλά δεν πήγε το μυαλό μου, μια και πρώτη (και τελευταία) φορά αγοράζω ηλεκτρική συσκευή από το εξωτερικό! Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Κρίμα γιατί είναι ωραίο blender. Ελπίζω να μην σου κοστίσει πολύ η επιστροφή.
dkmaster Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 2 minutes ago, Haldol said: Δείχνεις συσκευή ικανή για έως 100W. Τα πιο φθηνά blender της εταιρείας (Ninja) είναι 700+ Συν το ότι, είναι μοτέρ, οπότε μάλλον θέλουμε και λίγο παραπάνω λόγω του stall. Το είδα και το διόρθωσα ήδη (μάλλον όσο έγραφες αυτό το μήνυμα). Σ' ευχαριστώ. Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2023 από dkmaster
filip123go Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Δεν βγάζεις μια φώτο το αυτοκόλλητο του blender να το δούμε... Πολλά δουλεύουν και στα 2 φάσματα .
platon13 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 1 λεπτό πριν, dkmaster είπε Κρίμα γιατί είναι ωραίο blender. Ελπίζω να μην σου κοστίσει πολύ η επιστροφή. Δεν συμφέρει καθόλου να το επιστρέψω. H DHL θέλει €188 και τα ΕΛΤΑ €60 και αμφιβάλλω αν θα φτάσει με τα ΕΛΤΑ εντός 30 ημερών που απαιτεί η AMAZON. Το φταίξιμο είναι 1000% πάνω μου με την αβλεψία μου. Αξίζει να το βάλω αγγελία μπας και το θέλει κανείς που έχει ήδη μετασχηματιστή; 1 λεπτό πριν, filip123go είπε Δεν βγάζεις μια φώτο το αυτοκόλλητο του blender να το δούμε... Πολλά δουλεύουν και στα 2 φάσματα . 1
dkmaster Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 1 minute ago, platon13 said: Δεν συμφέρει καθόλου να το επιστρέψω. H DHL θέλει €188 και τα ΕΛΤΑ €60 και αμφιβάλλω αν θα φτάσει με τα ΕΛΤΑ εντός 30 ημερών που απαιτεί η AMAZON. Το φταίξιμο είναι 1000% πάνω μου με την αβλεψία μου. Αξίζει να το βάλω αγγελία μπας και το θέλει κανείς που έχει ήδη μετασχηματιστή; Δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις. Δες και το αυτοκόλλητο ή τη συσκευασία όπως λένε τα παιδιά μήπως είσαι τυχερός, αλλά απ' όσο είδα πρόχειρα στο Αμερικάνικο amazon τα περισσότερα μόνο 110-120V είναι. 1
filip123go Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Κρίμα ρ γμτ, γιατί είναι καλή συσκευή..... 1
vs_skg Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 37 minutes ago, platon13 said: Καλησπέρα σας! Αγόρασα (μαύρη η ώρα κι η στιγμή) blender ninja από το Amazon USA, καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο δεν υπήρχε στην Ευρώπη. Παρέλαβα σήμερα το δέμα και, όπως ήμουν προετοιμασμένος, διαπίστωσα ότι απαιτείται αντάπτορας για την πρίζα. Καλώ σε ένα κατάστημα με ηλεκτρικά είδη και ο υπάλληλος (να είναι καλά ο άνθρωπος!) μού είπε ότι απαιτείται και μετασχηματιστής τάσης, ο οποίος κοστίζει περί τα €90! Το blender το αγόρασα στα €160. Αν θελήσω να το επιστρέψω, η Amazon μού επιστρέφει μόνο €100 και εννοείται ότι θα επωμιστώ και τα έξοδα αποστολής περί τα €60. Έχει κάποιος να μού προτείνει κάτι, πριν αρχίσω να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο;; Καλησπέρα, άμαζον εκεί; Ναι δεν δουλεύει το μπλέντερ που μου στείλατε, το βάζω στη πρίζα και δεν ανάβει. Είστε υποχρεωμένοι να καλύψετε τα έξοδα επιστροφής εσείς λόγω ελλατωματικού. Υ.Γ. Κάποιος θα κλάψει για τον καημένο τον τζεφ που θα μπει μέσα, αλλά δεν πειράζει 5 1
Nabuko Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 39 λεπτά πριν, platon13 είπε Καλώ σε ένα κατάστημα με ηλεκτρικά είδη και ο υπάλληλος (να είναι καλά ο άνθρωπος!) μού είπε ότι απαιτείται και μετασχηματιστής τάσης, ο οποίος κοστίζει περί τα €90! Και τι σκας? Πάρτον από αλλού που έχουν πολύ φθηνότερους. 1
spooker Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Εγώ πάντως έχω τέτοιο μετασχηματιστη. Αν είναι να δώσεις 60 για επιστροφή καλύτερα δώσε τα 90 και πάρε τον μετασχηματιστη. Είναι αθάνατος. Σημείωση, σε συσκευές όπου υπάρχει περιστροφή όπως blender η ταχύτητα περιστροφής θα είναι ελαφρώς μειωμένη λόγω της διαφοράς στα Hz όπου στα 110v είναι 60Hz ενώ τα 240v θα είναι 50hz. Nothing to worry about απλα το αναφέρω ενημερωτικά Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2023 από spooker 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα