Glikos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Βρήκα τυχαία αυτό το tablet για όποιον ενδιαφέρεται. Για τα χαρακτηριστικά του μου φαίνεται καλή η τιμή, με ιστορικό χαμηλό. Επόμενη τιμή στα 175/178 ευρώ από Skroutz/Best. https://www.germanos.gr/product/tablets/all-tablets/10.2-kai-ano/lenovo-tab-m10-plus-fhd-4gb/64gb-wi-fi/?productId=20391377&fname=&fvalue= Specs : https://www.lenovo.com/gr/el/tablets/android-tablets/lenovo-tab-series/Lenovo-TB-X606/p/ZZITZTATBDX Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2023 από Glikos 1
greekfragma Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 μακριά. android 9 και mediatek = μηδέν αναβάθμιση και ενημερώσεις ασφαλείας και συμβατότητα εφαρμογών. προτιμότερο να φέρετε έναν κινέζο με 70ευρώ από aliexpress 1
Glikos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 6 λεπτά πριν, greekfragma είπε μακριά. android 9 και mediatek = μηδέν αναβάθμιση και ενημερώσεις ασφαλείας και συμβατότητα εφαρμογών. προτιμότερο να φέρετε έναν κινέζο με 70ευρώ από aliexpress Σε κάποια σχόλια στο skroutz που έριξα μια γρήγορη ματιά αναφέρουν για update se Android 10. Τώρα με ένα 100ρι κανείς δεν έχει απαιτήσεις από ένα tablet. Για σερφάρισμα, social, καμιά ταινία κλπ θεωρώ δεν είναι άσχημο, αν θες για gaming πχ πας σε ποιο ακριβό. Συν η εγγύηση / δόσεις από Γερμανό, κάτι που δεν έχει ο Κινέζος. Τώρα βέβαια ο καθένας κρίνει ανάλογα με τις ανάγκες/budget του. Το ανέβασα μήπως ενδιαφέρεται κανείς για κάτι οικονομικό για απλά tasks. 1
greekfragma Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 8 minutes ago, Glikos said: Σε κάποια σχόλια στο skroutz που έριξα μια γρήγορη ματιά αναφέρουν για update se Android 10. Τώρα με ένα 100ρι κανείς δεν έχει απαιτήσεις από ένα tablet. Για σερφάρισμα, social, καμιά ταινία κλπ θεωρώ δεν είναι άσχημο, αν θες για gaming πχ πας σε ποιο ακριβό. Συν η εγγύηση / δόσεις από Γερμανό, κάτι που δεν έχει ο Κινέζος. Τώρα βέβαια ο καθένας κρίνει ανάλογα με τις ανάγκες/budget του. Το ανέβασα μήπως ενδιαφέρεται κανείς για κάτι οικονομικό για απλά tasks. επειδή θα μου πάρει αιώνες να εξηγήσω....βάζω φωτογραφία και γράφω το εξής: οποιοσδήποτε πουλάει καινούριο προϊόν που έχει χαρακτηριστεί end of life και no security θα έπρεπε να τρώει πρόστιμο από τον αντίστοιχο φορέα ελέγχου καταναλωτικών αγαθών. στα 10 λοιπόν σταμάτησε επίσης η ενημέρωση ασφαλείας εδώ και 6μήνες σχεδόν! έκδοση 2018 και περάσαμε και τα μισά του 2023. ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΣΑΒΟΥΡΑ! ΑΣΤΕ ΤΑ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ! 8 3
Glikos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 1 λεπτό πριν, greekfragma είπε επειδή θα μου πάρει αιώνες να εξηγήσω....βάζω φωτογραφία και γράφω το εξής: Fair enough για αυτό που λες περί ενημέρωση ασφαλείας. Αλλά για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει καν αυτό και θέλει να κάνει απλή χρήση όπως ανέφερα πριν (ταινίες, σερφάρισμα κλπ), έχεις να προτείνεις κάποιο αντίστοιχο από Ελλάδα στο 100ρι με αυτά τα specs? Δεν ειρωνεύομαι, σε ρωτάω μήπως έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο με αυτές τις προυποθέσεις. https://www.skroutz.gr/c/1105/tablet/f/292253_351679_679194_679196/Android-toulachiston-full-hd-1920-x-1080-toulachiston-4gb-toulachiston-64gb.html?o=tablet&order_by=pricevat&order_dir=asc 2
greekfragma Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 1 minute ago, Glikos said: Fair enough για αυτό που λες περί ενημέρωση ασφαλείας. Αλλά για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρει καν αυτό και θέλει να κάνει απλή χρήση όπως ανέφερα πριν (ταινίες, σερφάρισμα κλπ), έχεις να προτείνεις κάποιο αντίστοιχο από Ελλάδα στο 100ρι με αυτά τα specs? Δεν ειρωνεύομαι, σε ρωτάω μήπως έχεις να προτείνεις κάτι καλύτερο με αυτές τις προυποθέσεις. https://www.skroutz.gr/c/1105/tablet/f/292253_351679_679194_679196/Android-toulachiston-full-hd-1920-x-1080-toulachiston-4gb-toulachiston-64gb.html?o=tablet&order_by=pricevat&order_dir=asc όχι δεν υπάρχει τίποτα στο 100άρικο που να αξίζει. πολλές (για να μη πω όλες) κατηγορίες προϊόντων τεχνολογίας ανέβηκαν από 30-100% τουλάχιστον. πλέον τάμπλετ 10άρι με 100ευρώ ΔΕΝ υπάρχει στην Ελληνική αγορά. το να μην τον ενδιαφέρει η ενημέρωση ασφαλείας πολύ κακώς το λες έτσι ελαφρά. χωρίς security patches μια λάθος εφαρμογή να εγκαταστήσεις και έχεις κολλήσει τα πάντα που θα υποκλέψουν λογαριασμούς κωδικούς email και πάει αλυσίδα μέχρι χρεωστικές κάρτες/κωδικούς taxis και γω δε ξέρω τι άλλο. ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΣΟ ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ! 1
makhs5 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, greekfragma είπε χωρίς security patches μια λάθος εφαρμογή να εγκαταστήσεις και έχεις κολλήσει τα πάντα που θα υποκλέψουν λογαριασμούς κωδικούς email και πάει αλυσίδα μέχρι χρεωστικές κάρτες/κωδικούς taxis και γω δε ξέρω τι άλλο. Γι αυτο ακριβως υπαρχουν τα Antivirus και τελος. Μην τα κανετε τοσο τραγικα ολα. Θες και ζωντανο παραδειγμα; Μαζι με το galaxy a53 εχω και ενα παλιο lg stylus 2 του με android 6 σε πληροφωρω, και στα δυο εχω και καρτα τραπεζης, και ορισμενες φορες χρησιμοποιω (σε καποιες περιπτωσεις πχ που μεινω απο μπαταρια και το lg), και εχω κατεβασει οτι δεν μπορεις να φανταστεις απο προγραμματα, και δεν εχει γινει ποτε καποια στραβη οπως το εννοεις εσυ. Μη μου πεις, ετυχε. Τιποτα δεν ετυχε, γιατι το ξαναλεω εχω κατεβασει οτι ναναι απο προγραμματα. Βαραει κοκκινο το Antivirus, και μου διαγραφει οτι ειναι επικυνδινο κατ αυτο. Οκ, καλα αυτα που λες, αλλα δεν εχουν "Απολυτη βαση". Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2023 από makhs5 2 1
Glikos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, greekfragma είπε όχι δεν υπάρχει τίποτα στο 100άρικο που να αξίζει. πολλές (για να μη πω όλες) κατηγορίες προϊόντων τεχνολογίας ανέβηκαν από 30-100% τουλάχιστον. πλέον τάμπλετ 10άρι με 100ευρώ ΔΕΝ υπάρχει στην Ελληνική αγορά. το να μην τον ενδιαφέρει η ενημέρωση ασφαλείας πολύ κακώς το λες έτσι ελαφρά. χωρίς security patches μια λάθος εφαρμογή να εγκαταστήσεις και έχεις κολλήσει τα πάντα που θα υποκλέψουν λογαριασμούς κωδικούς email και πάει αλυσίδα μέχρι χρεωστικές κάρτες/κωδικούς taxis και γω δε ξέρω τι άλλο. ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΣΟ ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ! Οι τιμές έχουν ανέβει δυστυχώς και πρέπει να κρίνουμε ανάλογα. Το λέω έτσι ελαφριά γιατί θεωρώ δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα σχετικά με τα security patches. Συγκεκριμένα είμαι με android 9 σε Huawei κινητό και δεν έχω κανένα θέμα. Σε ένα τέτοιο tablet εξάλλου θα βλέπεις καμιά ταινία και θα σερφάρεις στο ίντερνετ κυρίως. Από κει και πέρα ο καθένας έχει τα κριτήρια του. Απλά το ανέβασα για όποιον το θέλει με τις ανάλογες προυποθέσεις φυσικά. (Σίγουρα εκείνη η προσφορά πχ τις προάλλες με το Samsung tablet στα 120 ευρώ ήταν μακράν καλύτερη, ληστεία βασικά, αλλά είχε ελάχιστα κομμάτια.) Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2023 από Glikos 1
greekfragma Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 2 minutes ago, makhs5 said: Γι αυτο ακριβως υπαρχουν τα Antivirus και τελος.. Μην τα κανετε τοσο τραγικα ολα. Θες και ζοντανο παραδειγμα; Μαζι με το galaxy a53 εχω και ενα παλιο lg stylus 2 του με android 6 σε πληροφωρω, και στα δυο εχω και καρτα τραπεζης, και ορισμενες φορες χρησιμοποιω (σε καποιες περιπτωσεις πχ που μεινω απο μπαταρια και το lg, εχω κατεβασει οτι δεν μπορεις να φανταστεις απο προγραμματα, και δεν εχει γινει ποτε καποια στραβη οπως το εννοεις εσυ. Μη μου πεις, ετυχε. Τιποτα δεν ετυχε, γιατι το ξαναλεω εχω κατεβασει οτι ναναι απο προγραμματα. Βαραει κοκκινο το Antivirus, και μου διαγραφει οτι ειναι επικυνδινο κατ αυτο. Οκ, καλα αυτα που λες, αλλα δεν εχουν "Απολυτη βαση". το antivirus βαράει αφού τη φάς τη πατάτα και προσπαθεί να συμμαζέψει τη κατάσταση/ 1 φορά θα είναι αργά και οτι και να ξηλώσει η απειλή παραμένει κρυμμένη. είσαι απλά τυχερός πίστεψέ με. 3 minutes ago, Glikos said: Οι τιμές έχουν ανέβει δυστυχώς και πρέπει να κρίνουμε ανάλογα. Το λέω έτσι ελαφριά γιατί θεωρώ δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα σχετικά με τα security patches. Σε ένα τέτοιο tablet θα βλέπεις καμιά ταινία και θα σερφάρεις στο ίντερνετ κυρίως. Από κει και πέρα ο καθένας έχει τα κριτήρια του. Απλά το ανέβασα για όποιον το θέλει με τις ανάλογες προυποθέσεις φυσικά. Σίγουρα εκείνη η προσφορά πχ τις προάλλες με το Samsung tablet στα 120 ευρώ ήταν μακράν καλύτερη, ληστεία βασικά, αλλά είχε ελάχιστα κομμάτια. ταινία και ίντερνετ οι περισσότεροι βάζουν το λογαριασμό τους για να έχουν λειτουργικό playstore-youtube με τις προτιμήσεις και κανάλια τους-netflix το ίδιο. παίδες μη το αναλύουμε άλλο. όχι 100...ούτε 1ευρώ για προϊόντα που έπρεπε να είναι στην ανακύκλωση 1
Glikos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, greekfragma είπε ταινία και ίντερνετ οι περισσότεροι βάζουν το λογαριασμό τους για να έχουν λειτουργικό playstore-youtube με τις προτιμήσεις και κανάλια τους-netflix το ίδιο. παίδες μη το αναλύουμε άλλο. όχι 100...ούτε 1ευρώ για προϊόντα που έπρεπε να είναι στην ανακύκλωση 8 λεπτά πριν, greekfragma είπε το antivirus βαράει αφού τη φάς τη πατάτα και προσπαθεί να συμμαζέψει τη κατάσταση/ 1 φορά θα είναι αργά και οτι και να ξηλώσει η απειλή παραμένει κρυμμένη. είσαι απλά τυχερός πίστεψέ με. Αν ήταν έτσι θα μου είχαν σαρώσει ότι κωδικό έχω στο κινητό (Android 9) εδώ και πολύ καιρό. Τέσπα, ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε στο κομμάτι αυτό. Το ξαναλέω, ο καθένας κρίνει όπως θέλει. Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2023 από Glikos 1
makhs5 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 1 λεπτό πριν, greekfragma είπε το antivirus βαράει αφού τη φάς τη πατάτα και προσπαθεί να συμμαζέψει τη κατάσταση/ 1 φορά θα είναι αργά και οτι και να ξηλώσει η απειλή παραμένει κρυμμένη. είσαι απλά τυχερός πίστεψέ με. Ειμαι απλα τυχερος με οσα κανω; Ουτε καν Οσο για τα κενα ασφαλειας που διορθωνει η καθε google και η καθε microsoft, δοκιμασε να μην εχεις Antivirus και να μπαινεις οπου ναναι οπως εγω, και θα σου πω μετα εγω τι θα εχεις κολλησει και τι θα σου εχουν κλεψει οι hackers, απο πιστωτικες, μεχρι κι εσενα τον ιδιο σε πληροφορω. 1
greekfragma Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Ας κλειδωθεί το τοπικ μην την πατήσει οποίος πάει να το αγοράσει. Είτε με antivirus είτε χωρίς έχεις μια συσκευή δεινόσαυρο που ημιλειτουργεί και αποτελεί πηγή κινδύνου για υποκλοπή στοιχείων. Για να τα λέω τα έχω δει να συμβαίνουν και μετά να τρέχει κόσμος να αλλάζει κάρτες ταυτότητες στις τράπεζες και να κάνει αιτήματα για επιστροφή χρημάτων και κλειδωμένους κωδικούς. 1
nickos vl. Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, greekfragma είπε όχι δεν υπάρχει τίποτα στο 100άρικο που να αξίζει. πολλές (για να μη πω όλες) κατηγορίες προϊόντων τεχνολογίας ανέβηκαν από 30-100% τουλάχιστον. πλέον τάμπλετ 10άρι με 100ευρώ ΔΕΝ υπάρχει στην Ελληνική αγορά. το να μην τον ενδιαφέρει η ενημέρωση ασφαλείας πολύ κακώς το λες έτσι ελαφρά. χωρίς security patches μια λάθος εφαρμογή να εγκαταστήσεις και έχεις κολλήσει τα πάντα που θα υποκλέψουν λογαριασμούς κωδικούς email και πάει αλυσίδα μέχρι χρεωστικές κάρτες/κωδικούς taxis και γω δε ξέρω τι άλλο. ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΣΟ ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ! Ίσως σε λίγη καλύτερη μοίρα από το τάμπλετ του τίτλου να είναι αυτό.. https://www.vodafone.gr/eshop/tablets/tcl-tablet-tcl-10s-101wf332gbgrey/p-149728/ Ναι μεν mediatek ,αλλά επειδή το έχω ,έχει αξιοπρεπή εικόνα,δεν έχω κάποιο πρόβλημα με εφαρμογές και έχει πάρα πολύ καλή μπαταρία. Στα security updates έχει μείνει στον Σεπτέμβριο 21.!! Εντύπωση βέβαια μου κάνει ότι στο επίσημο site γράφει για update σε Android 12 https://www.tcl.com/global/en/tablets/tcl-tab-10s-new/specification Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2023 από nickos vl.
Glikos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 9 λεπτά πριν, greekfragma είπε Ας κλειδωθεί το τοπικ μην την πατήσει οποίος πάει να το αγοράσει. Αν το πάρω για τον ανιψιό μου για να βλέπει παιδικά στο Youtube λες να του κλέψουν τον λογαριασμό (που δεν έχει, αλλά λέμε τώρα) την ώρα που βλέπει cartoons? λολ Τα security updates που κολλάνε εδώ? Μαν, κρίνεις με τα δικά σου κριτήρια ως de facto. 15 λεπτά πριν, greekfragma είπε μετά να τρέχει κόσμος να αλλάζει κάρτες ταυτότητες στις τράπεζες Για άλλο λόγο τρέχουν να αλλάξουν ταυτότητα. 😅 1
Flimgkis Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 O φίλος φέρνει λίγο την καταστροφή. Είναι tablet, δεν έχεις λόγο να βάλεις κωδικούς τραπέζης, και για google play δημιουργείς ένα νέο gmail κατά το setαρισμα του android και είσαι πένα - άμα στο κλέψουν δεν σε πολυνοιάζει. Από την άλλη έχει μόνο 4gb ram & αδύναμο πλέον επεξεργαστή (θα βλέπεις κολλήματα σε εφαρμογές, multitasking το ξεχνάς) και θα μείνει για πάντα σε android 10 - με ότι αυτό εξυπακούεται σε μελλοντική υποστήριξη εφαρμογών και ανανεώσεων. Εναλλακτικές από κίνα (από λιγότερα γνωστά brand) προφανώς υπάρχουν δυνατότερες στα ίδια λεφτά. Ζυγίζει ο καθένας την χρήση που θέλει και προχωράει ανάλογα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις