Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι τρόπους αποταμίευσης έχετε να προτείνετε; Δεν θέλω να ασχοληθω με crypto - μετοχές. Το safe deposit boxes της Πειραιώς η το moneybox της εθνικής αξίζουν;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

Εγώ πήρα έναν κουμπαρά. Το να βάζω σε λογαριασμό στην τράπεζα δεν με βολεύει γτ θα βάζω λίγα, ενώ στον κουμπαρά πετάω κερματα των 1 και 2 και χαρτονομίσματα κυρίως 5ευρω που έχω στην τσέπη. Έτσι μαζεύω παραπάνω απο 50€ που είχα σαν στόχο. 

Τώρα εσύ αν θες να βάζεις 200-300 στην άκρη κάνε ένα τυπου συνταξιοδοτικό που σου κρατάει αυτόματα απο τον λογαριασμό σου κάθε μήνα και μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα (2-3 χρόνια) μπορείς να το σπάσεις και να τα πάρεις ή συνεχίζεις μέχρι τα γεράματα. Έχει κάνει ο φαδερ μου στην eurobank και έχει μαζέψει κανα 4 χιλιάρικα με ενα 50ρικο το μήνα έτσι στα χαμένα.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Hasta La Vista είπε

safe deposit boxes

Οι λεγομενες θυριδες, δεν ειναι ακριβως αποταμιευση καθοτι πληρωνεις πχ 50 ευρω το χρονο🤐

Υπαρχει και ενα μικρο αλλα οχι ανυπαρκτο ρισκο κλοπης

Δημοσ.

Οι μετοχές και τα crypto δεν είναι αποταμίευση, αλλά επένδυση, με μικρό, μεσαίο, μεγάλο, ή ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρίσκο, ανάλογα. Όταν επενδύεις αξιοποιείς τα χρήματά σου με κύριο σκοπό να τα αυξήσεις, λιγότερο, ή περισσότερο επιθετικά. Όταν κάνεις αποταμίευση, στην ουσία αποθηκεύεις τα χρήματά σου, πολλές φορές και με απώλεια στην αξία τους (λόγω πληθωρισμού). 

Αποταμίευση μπορεί να γίνει με έναν κουμπαρά, με ένα απλό τραπεζικό λογαριασμό, ή σε πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις με ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, ή κάποιο πολύ χαμηλού ρίσκου επενδυτικό ταμείο. Τώρα το MoneyBox της ΕΤΕ είναι απλά ένας ηλεκτρονικός κουμπαράς. Το τι προσφέρει το γράφει στη σελίδα τους. Δεν είναι κάτι τρομερό, ούτε κάτι που δε μπορείς να κάνεις το ίδιο εύκολα και μόνος, αλλά αρκετό κόσμο τον εξυπηρετεί. Πειραιώς το αντίστοιχο πρόγραμμα λέγεται Pay & Save. Το άλλο που λες εσύ (safe deposit boxes) είναι... τραπεζικές θυρίδες. Δεν έχει σχέση με αποταμίευση.

• Like 5
Δημοσ.

Απλά να σου αναφέρω τη λύση της Freedom24 που σε αποταμιευτικό λογαριασμό δίνει 2.5% επιτόκιο, αρκεί να έχεις ποσό>150 ευρώ. Και έχει και εξασφάλιση καταθέσεων έως 20.000 ευρώ απ' ότι ξέρω. Τώρα κατά πόσο θα το εμπιστευτείς όλο αυτό είναι άλλο θέμα, αλλά και να σαπίζουν σε μια τράπεζα με 0.01% επιτόκιο κρίμα είναι.

Δημοσ.
25 minutes ago, RipCity said:

Απλά να σου αναφέρω τη λύση της Freedom24 που σε αποταμιευτικό λογαριασμό δίνει 2.5% επιτόκιο, αρκεί να έχεις ποσό>150 ευρώ. Και έχει και εξασφάλιση καταθέσεων έως 20.000 ευρώ απ' ότι ξέρω. Τώρα κατά πόσο θα το εμπιστευτείς όλο αυτό είναι άλλο θέμα, αλλά και να σαπίζουν σε μια τράπεζα με 0.01% επιτόκιο κρίμα είναι.

Και οταν σκασει κλαις τα λεφτα σου!!!!

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Hasta La Vista είπε

Τι τρόπους αποταμίευσης έχετε να προτείνετε; Δεν θέλω να ασχοληθω με crypto - μετοχές. Το safe deposit boxes της Πειραιώς η το moneybox της εθνικής αξίζουν;

Αυτα τα βοχ που αναφέρεις Εθνικής και Πειραιώς ξέρεις τι επιτοκια εχουν;

Γιατι δεν αναφέρει κατι

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Θεωρητικά για αυτό το λόγο υπάρχει η εξασφάλιση των 20.000. Από εκεί και πάνω είναι το ρίσκο. Ο Μαρινάκης που έχει το greekonomics είχε κάνει έλεγχο και δεν είχε δει κάτι μεμπτό στη Freedom24.

• Like 2
Δημοσ.
11 minutes ago, RipCity said:

Θεωρητικά για αυτό το λόγο υπάρχει η εξασφάλιση των 20.000. Από εκεί και πάνω είναι το ρίσκο. Ο Μαρινάκης που έχει το greekonomics είχε κάνει έλεγχο και δεν είχε δει κάτι μεμπτό στη Freedom24.

Εαν εκανε ο Μαρινακης τοτε πασο.........καλα δουλευομαστε !

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, Hasta La Vista said:

δες αν είσαι τυχερός και η εταιρία στην οποία δουλεύεις έχει κάποιο συνταξιοδοτικό. Αν ναι, δες πως μπορείς να βάζεις ένα ποσό εκεί αντί να μπαίνει στο λογαριασμό μισθοδοσίας σου (γλυτώνεις φόρους)

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dinos1973 είπε

Εαν εκανε ο Μαρινακης τοτε πασο.........καλα δουλευομαστε !

Το ανέφερα ως παράδειγμα κι είναι άνθρωπος μορφωμένος με σοβαρή πορεία στο χώρο των οικονομικών που δε θεωρώ έχει λόγο να κοροιδέψει. Από εκεί και πέρα όπως είπα είναι στην ευχέρεια του καθενός. 

• Like 3
Δημοσ.
43 minutes ago, Dinos1973 said:

Ρε παιδιά πριν γράψετε ότι σας κατέβει το κεφάλι, μπείτε διαβάστε απο ποιές αρχές εποπτεύεται η κάθε εταιρεία και πόσα χρήματα είναι εγγυημένα ανα φυσικό πρόσωπο.

Είναι κρίμα να υπάρχει τόση λάθος πληροφόρηση το 2023.

• Like 2
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Αυτα τα βοχ που αναφέρεις Εθνικής και Πειραιώς ξέρεις τι επιτοκια εχουν;

Γιατι δεν αναφέρει κατι

Χαχααα το βρήκα, τον θεο τους δεν εχουν αυτές οι ελλ. τράπεζες 😂

Screenshot_2023-08-24-12-26-09-76_1843fd3f74f49144123f76a000cd5e7e_1.jpg.2b01adcd482a3d164f493940e416e0ad.jpg

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Χαχααα το βρήκα, τον θεο τους δεν εχουν αυτές οι ελλ. τράπεζες 😂

Ονλαην κουμπαράς είναι άρα έχει το ίδιο επιτόκιο με τον κουμπαρά που έχεις στο σπίτι σου

Δημοσ.
11 minutes ago, RipCity said:

Το ανέφερα ως παράδειγμα κι είναι άνθρωπος μορφωμένος με σοβαρή πορεία στο χώρο των οικονομικών που δε θεωρώ έχει λόγο να κοροιδέψει. Από εκεί και πέρα όπως είπα είναι στην ευχέρεια του καθενός. 

Το σχόλιο δεν έγινε γιατί ο Μαρινάκης δεν είχε καλές προθέσεις όταν έκανε τα σχετικά σχόλια..... αλλά δεν είναι ελεγκτική εταιρία ούτε οίκος αξιολόγησης, τόσο απλά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...