Nikos3648 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, εχει η μητέρα μου ένα μαγαζί από το οποίο βγάζουμε τα προς το ζειν και μας ταΐζει εκ γενετής. Πρόσφατα, ένας θείος ετών 75 μας είπε ότι έκαναν καταγγελία το γιο του στην ααδε και ότι έφαγε πρόστιμο. Η καταγγελία ήταν επώνυμη από κάποιον άσχετο με εμάς. Εν πασει περιπτώσει ήρθε στο μαγαζί και φώναζε στη μητέρα μου ότι αυτή έκανε την καταγγελία. Η καταγγελία αφορούσε ότι δεν έκοβε αποδείξεις και εμπορεύεται στον ίδιο τομέα με εμάς. Καταλαβαίνω ό,τι η πρώτη σκέψη είναι αυτή άλλα του έχει εξηγήσει πόσες φορές ότι ούτε ιδέα δεν είχε εξαρχής για την καταγγελία και ότι ποτέ δεν θα έβλαπτε συγγενικό πρόσωπο. Αυτός δεν καταλαβαίνει τίποτα και έρχεται την απειλεί ότι θα έρθουν κάποιοι και θα κάνουν κακό στην επιχείρηση, βάζει έναν άλλον να γράφει κακές κριτικές στο Google και απειλεί ότι θα φέρει την ααδε κτλ. Βέβαια εμείς δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε αφού τα κόβουμε όλα αποδείξεις ούτως ή άλλως για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Παίρνει όμως τηλέφωνο και συγγενείς και τους το λέει εκθέτοντας όλη την οικογένεια ως άτιμη και ξεδιάντροπη. Επίσης επειδή δούλευε κι αυτός σε αυτή τη δουλειά παλιότερα, τηλεφωνεί σε προμηθευτές και τους λέει να μην συνεργάζονται μαζί μας γιατί κάναμε αυτό στο γιο του που προσπαθούσε να βγάλει μεροκάματο. Να σημειώσω ότι το μεροκάματο αφορά ετήσιο κύκλο εργασιών από τις αγγελίες που μπήκα και είδα γύρω στις 30000 με 40000 ευρώ μαύρα, ενώ εμείς για να τα βγάλουμε κι αν αυτά, φορολογούμαστε και ξημεροβραδιαζόμαστε. Τι θα μου προτείνατε να κάνω ως ιδιοκτήτη; Ως γιος; Σκέφτηκα να τον πάρω να τον πιάσω και να του πω ότι είναι γελοίος. Από την άλλη ο πατέρας μου λέει να μην ασχοληθώ. Όμως με πνιγεί η αδικία και ο άσχημος τρόπος που μιλάει στη μητέρα μου εκτός του ότι μας βλάπτει οικονομικά. Τι να κάνω ρε παιδιά; Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2023 από Nikos3648
NikosKallithea Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Ρε τι διαβάζουμε σε αυτό το ινσομνια. Κάνε οτι λέει ο πατέρα σου 2
1comment Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Πάντως λίγο ζήλια και φθόνο έχεις κι εσύ προς αυτόν (φαίνεται εκεί που λες για το τζίρο). Όπως και να χει, επειδή κι εγώ μαγαζί έχω, έχθρες δεν θέλουμε να έχουμε με κανέναν για κανένα λόγο. Ειδικά με άλλα μαγαζιά. Όλοι λίγο πολύ ενοχλούμαστε από τον ανταγωνισμό και κάτι έχουμε κάνει, αλλά στο παρασκήνιο. Αυτό που περιγράφεις είναι πολύ υπερβολικό. Προφανώς ο κύριος έχει μαζεμένα με εσάς από παλιά. Δύσκολα θα το λύσεις αν δεν ξεπεράσει κάπου τα όρια ώστε να πάτε αστυνομία. Αν σας έχει απειλήσει και αυτό έχει καταγραφεί, μπορείς να κινηθείς νομικά. Προσωπικά αυτό που θα έκανα, είναι να βάλω κάμερες παντού στην επιχείρηση και να ηχογραφώ κάθε του κλήση. Αν είχατε εσωτερική κάμερα με ήχο, θα τον είχες καταγράψει σε όποια επίσκεψη στο μαγαζί. Εγώ σίγουρα θα είχα απευθυνθεί και σε δικηγόρο ακόμα και για την προφορική απειλή. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2023 από 1comment
Nikos3648 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 41 minutes ago, Ukforthemoment said: Τι ηλικία έχεις; 23 25 minutes ago, 1comment said: Πάντως λίγο ζήλια και φθόνο έχεις κι εσύ προς αυτόν (φαίνεται εκεί που λες για το τζίρο). Όπως και να χει, επειδή κι εγώ μαγαζί έχω, έχθρες δεν θέλουμε να έχουμε με κανέναν για κανένα λόγο. Ειδικά με άλλα μαγαζιά. Όλοι λίγο πολύ ενοχλούμαστε από τον ανταγωνισμό και κάτι έχουμε κάνει, αλλά στο παρασκήνιο. Αυτό που περιγράφεις είναι πολύ υπερβολικό. Προφανώς ο κύριος έχει μαζεμένα με εσάς από παλιά. Δύσκολα θα το λύσεις αν δεν ξεπεράσει κάπου τα όρια ώστε να πάτε αστυνομία. Αν σας έχει απειλήσει και αυτό έχει καταγραφεί, μπορείς να κινηθείς νομικά. Προσωπικά αυτό που θα έκανα, είναι να βάλω κάμερες παντού στην επιχείρηση και να ηχογραφώ κάθε του κλήση. Αν είχατε εσωτερική κάμερα με ήχο, θα τον είχες καταγράψει σε όποια επίσκεψη στο μαγαζί. Εγώ σίγουρα θα είχα απευθυνθεί και σε δικηγόρο ακόμα και για την προφορική απειλή. Όχι καμία γιατί από πάντα είχαμε καλές σχέσεις με όλη την οικογένεια. Απλά πάει και λέει σε άλλους ότι βγάζει ένα χαρτζιλίκι. Χαρτζιλίκι δεν το λες γιατί ολόκληρη οικογένεια από αυτό που λέει αυτός χαρτζιλίκι βασιζόμαστε. Δηλαδή βγάζει αυτά που τα θεωρεί ψίχουλα ενώ δουλεύει και άλλου, μας κατηγορεί κιόλας. Δεν έχω έχθρα δηλαδή και ούτε μου έπεφτε λόγος απλά δεν μου αρέσει να υποτιμάμε κάποια πράγματα.
duende Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 ασε τους γονεις σου να ασχοληθουν, ξερουν καλυτερα 2
vs_skg Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 1 hour ago, Nikos3648 said: Τι να κάνω ρε παιδιά Δώσε ένα εξάμηνο και ξανακάνε καταγγελία να τον ξανασκίσουν 3
lector Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Μην κανετε οτιδηποτε παρατυπο γιατι θα ειναι εις βαρος σας. Καλυτερα να συμβουλευτειτε ενα δικηγορο.
SabotazNic Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν έχετε καλές σχέσεις, οπότε μπορείς να σκεφτείς ασφαλιστικά μέτρα και καταγγελία για δυσφήμιση. Θα βόλευε να πάρεις και μια κάμερα με κάρτα microsd ώστε την επόμενη φορά που θα έρθει και θα κάνει φασαρία, είτε να το δεις ως αποδείξεις, είτε να το πλασάρεις και εσύ στους συγγενείς να ξεκοψουν μαζί του. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2023 από SabotazNic
andreas1gr Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Κάρφωνε τον στο ΣΔΟΕ καθημερινά. Μόνο έτσι θα στρώσει χαρακτήρα… 1
Ducatista Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Να του πείτε ότι αν ξαναπεί κάτι σε προμηθευτές η κάνει κακές αξιολογήσεις δίχως λόγο κλπ θα πας σε δικηγόρο 1
Moderators stormrain Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Moderators Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Εχοντας στο μυαλο οτι οντως δεν εχετε ανακατευτει στην ολη φαση (εστω και εν αγνοια σου), θα σου πω να μην ασχολεισαι ιδιαιτερα. Το μονο θεμα ειναι οι αξιολογησεις, αλλα εγω θα εδινα σε καθε μια απο αυτες μια πολυ καλογραμμενη απαντηση γραφοντας οτι ειναι ψευτικη και εχει να κανει με ιδιωτικο θεμα. Τα λογια προς τους προμηθευτες δεν θα επρεπε να σε προβληματιζουν, αφου ειστε τοσα χρονια στον χωρο, θα σας ξερουν και δεν θα ασχοληθουν καν, τουλαχιστον οχι σοβαρα, παρα μονο για κους κους. Επισης για τον παραπανω λογο, μην αρχισεις και λες εσυ διαφορα στους προμηθευτες, το μονο που θα κανεις ειναι να δημιουργησεις κλιμα κουτσομπολιου και θα το βρεις μπροστα σου με τον εναν ή με τον αλλον τροπο. Αν σου πεταξει καποιος κατι του τυπου "ο θειος σου μου ειπε αυτο", κοψτο απο την αρχη, τρελος ειναι ο,τι θελει λεει, μην μπεις σε συζητησεις καν. 2 ώρες πριν, lector είπε Μην κανετε οτιδηποτε παρατυπο γιατι θα ειναι εις βαρος σας. Καλυτερα να συμβουλευτειτε ενα δικηγορο. QFE. Αν πρεπει να το τραβηξετε, μοναχα με δικηγορο. ΕΝΤΙΤ: Απλα μου κανει εντυπωση το πως γινεται να τα πηρε τοσο ο αλλος αν μεχρι τωρα οι σχεσεις σας ηταν οκ. Δεν στεκει πολυ, ειδικα αν ηταν επωνυμη και ειδικα αν ηταν απο καποιον που δεν προκυπτει απο πουθενα οτι εχει να κανει με εσας. Δεν μπορει απο το πουθενα ενω ειναι ολα μελι γαλα να θεωρησει οτι ειστε εσεις υπαιτιοι, κατι δεν κολλαει πολυ. Τοσα μαγαζια με ιδια ειδη θα υπαρχουν τριγυρω, γιατι εσας και οχι τον Χ δηλαδη. 3
Nikos3648 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 1 hour ago, stormrain said: Εχοντας στο μυαλο οτι οντως δεν εχετε ανακατευτει στην ολη φαση (εστω και εν αγνοια σου), θα σου πω να μην ασχολεισαι ιδιαιτερα. Το μονο θεμα ειναι οι αξιολογησεις, αλλα εγω θα εδινα σε καθε μια απο αυτες μια πολυ καλογραμμενη απαντηση γραφοντας οτι ειναι ψευτικη και εχει να κανει με ιδιωτικο θεμα. Τα λογια προς τους προμηθευτες δεν θα επρεπε να σε προβληματιζουν, αφου ειστε τοσα χρονια στον χωρο, θα σας ξερουν και δεν θα ασχοληθουν καν, τουλαχιστον οχι σοβαρα, παρα μονο για κους κους. Επισης για τον παραπανω λογο, μην αρχισεις και λες εσυ διαφορα στους προμηθευτες, το μονο που θα κανεις ειναι να δημιουργησεις κλιμα κουτσομπολιου και θα το βρεις μπροστα σου με τον εναν ή με τον αλλον τροπο. Αν σου πεταξει καποιος κατι του τυπου "ο θειος σου μου ειπε αυτο", κοψτο απο την αρχη, τρελος ειναι ο,τι θελει λεει, μην μπεις σε συζητησεις καν. QFE. Αν πρεπει να το τραβηξετε, μοναχα με δικηγορο. ΕΝΤΙΤ: Απλα μου κανει εντυπωση το πως γινεται να τα πηρε τοσο ο αλλος αν μεχρι τωρα οι σχεσεις σας ηταν οκ. Δεν στεκει πολυ, ειδικα αν ηταν επωνυμη και ειδικα αν ηταν απο καποιον που δεν προκυπτει απο πουθενα οτι εχει να κανει με εσας. Δεν μπορει απο το πουθενα ενω ειναι ολα μελι γαλα να θεωρησει οτι ειστε εσεις υπαιτιοι, κατι δεν κολλαει πολυ. Τοσα μαγαζια με ιδια ειδη θα υπαρχουν τριγυρω, γιατι εσας και οχι τον Χ δηλαδη. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Όχι ήμασταν σε νορμαλ καταστάσεις βέβαια υπήρξε ένα θέμα με ένα σπίτι στο χωριό αλλά μιλάμε για εντελώς αποθήκη όχι κάτι αξίας. Πέραν αυτού τίποτα άλλο. Σοκαρίστηκα κι εγώ γιατί τον συμπαθούσα προσωπικά.
PLACEBO_89 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 21 ώρες πριν, Nikos3648 είπε Καλησπέρα σε όλους, εχει η μητέρα μου ένα μαγαζί από το οποίο βγάζουμε τα προς το ζειν και μας ταΐζει εκ γενετής. Πρόσφατα, ένας θείος ετών 75 μας είπε ότι έκαναν καταγγελία το γιο του στην ααδε και ότι έφαγε πρόστιμο. Η καταγγελία ήταν επώνυμη από κάποιον άσχετο με εμάς. Εν πασει περιπτώσει ήρθε στο μαγαζί και φώναζε στη μητέρα μου ότι αυτή έκανε την καταγγελία. Η καταγγελία αφορούσε ότι δεν έκοβε αποδείξεις και εμπορεύεται στον ίδιο τομέα με εμάς. Καταλαβαίνω ό,τι η πρώτη σκέψη είναι αυτή άλλα του έχει εξηγήσει πόσες φορές ότι ούτε ιδέα δεν είχε εξαρχής για την καταγγελία και ότι ποτέ δεν θα έβλαπτε συγγενικό πρόσωπο. Αυτός δεν καταλαβαίνει τίποτα και έρχεται την απειλεί ότι θα έρθουν κάποιοι και θα κάνουν κακό στην επιχείρηση, βάζει έναν άλλον να γράφει κακές κριτικές στο Google και απειλεί ότι θα φέρει την ααδε κτλ. Βέβαια εμείς δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε αφού τα κόβουμε όλα αποδείξεις ούτως ή άλλως για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Παίρνει όμως τηλέφωνο και συγγενείς και τους το λέει εκθέτοντας όλη την οικογένεια ως άτιμη και ξεδιάντροπη. Επίσης επειδή δούλευε κι αυτός σε αυτή τη δουλειά παλιότερα, τηλεφωνεί σε προμηθευτές και τους λέει να μην συνεργάζονται μαζί μας γιατί κάναμε αυτό στο γιο του που προσπαθούσε να βγάλει μεροκάματο. Να σημειώσω ότι το μεροκάματο αφορά ετήσιο κύκλο εργασιών από τις αγγελίες που μπήκα και είδα γύρω στις 30000 με 40000 ευρώ μαύρα, ενώ εμείς για να τα βγάλουμε κι αν αυτά, φορολογούμαστε και ξημεροβραδιαζόμαστε. Τι θα μου προτείνατε να κάνω ως ιδιοκτήτη; Ως γιος; Σκέφτηκα να τον πάρω να τον πιάσω και να του πω ότι είναι γελοίος. Από την άλλη ο πατέρας μου λέει να μην ασχοληθώ. Όμως με πνιγεί η αδικία και ο άσχημος τρόπος που μιλάει στη μητέρα μου εκτός του ότι μας βλάπτει οικονομικά. Τι να κάνω ρε παιδιά; Για αρχη τον αφηνεις να εκτονωθει αλλα αν συνεχισει να διασυρει την επιχειρηση θα πρεπει να του πεις οτι εχεις ''υλικο'' που τον εκθετει και θα το πας νομικα! Απο την αλλη αν ξερει οτι ειστε ''φιλησυχοι'' γιατι απο πλευρας του τοσο μένος??? Τα ενδεχομενα ειναι δυο. Εχετε δωσει και σεις δικαιωματα ή σας εχει για τοσο μαλθακους και το εκμεταλλευεται ''Αποδιοπομπαίος τράγος''
Nikos3648 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 2 hours ago, PLACEBO_89 said: Για αρχη τον αφηνεις να εκτονωθει αλλα αν συνεχισει να διασυρει την επιχειρηση θα πρεπει να του πεις οτι εχεις ''υλικο'' που τον εκθετει και θα το πας νομικα! Απο την αλλη αν ξερει οτι ειστε ''φιλησυχοι'' γιατι απο πλευρας του τοσο μένος??? Τα ενδεχομενα ειναι δυο. Εχετε δωσει και σεις δικαιωματα ή σας εχει για τοσο μαλθακους και το εκμεταλλευεται ''Αποδιοπομπαίος τράγος'' Δεν έχουμε δώσει αλλά πάντα σεβόμασταν την υπόλοιπη οικογένεια και δεν θέλαμε να δώσουμε έκταση σε μερικά πράγματα. Μάλλον ήταν λάθος από,τι φαίνεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις