Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Αντιμετωπιζω το εξης θέμα. Οι eos RP παίρνουν τις μπαταρίες με τον κωδικό LP-E17 οι οποίες στα ελληνικά φωτογραφικά καταστήματα είναι πανακριβες και δυσευρετες (οι original φτάνουν κοντά στα 50 ευρώ). Το ερωτημα μου είναι τ εξης: Εχετε δοκιμάσει κάποια εναλλακτική της original μπαταρίας που να έχει τουλάχιστον αξιοπρεπές αποτελεσμα? Δηλαδή μια third party μάρκα που να ειναι φθηνότερη και άμεσα διαθέσιμη στην ελληνική αγορά. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Γενικό σχόλιο, όχι συγκεκριμένα για την RP.  Σίγουρα θα βρεις third party που θα κάνουν τη δουλειά τους ωστόσο πάντα παίρνεις ένα ρίσκο. Ένα μεγάλο ποσοστό τις χρησιμοποιεί χωρίς να έχει πρόβλημα. Σημαντικό όμως ποσοστό θα έχει κάποια στιγμή το κλασικό "φούσκωμα", υπερθέρμανση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και πιο σύντομη φθίνουσα διάρκεια ζωής. Λαμβάνοντας υπόψη το κόστος μηχανών - φακών και το πόσο ζωτικής σημασίας είναι οι μπαταρίες θα σου έλεγα να χρησιμοποιείς μόνο αυθεντικές. Είναι χαζό το κόστος τους το ξέρω. Και εγώ χαζός ένιωσα όταν πήρα δεύτερη μπαταρία για τη Fujifilm μου στα 65 ευρώ. Αλλά προκειμένου να γλιτώσω 30 ευρώ και κάποια στιγμή να έχω πρόβλημα, τα έδωσα να τελειώνω. 

Στην περίπτωση που θες πάντως ντε και καλά third party σχετικά πιο αξιόπιστη είναι η Nitecore σαν εταιρεία. Δε γνωρίζω αν βγάζει LP - e17 ή αν είναι αξιόπιστες οι συγκεκριμένες εφόσον βγάζει, απλώς σαν εταιρεία έχει καλύτερη φήμη. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, pifilos είπε

Γενικό σχόλιο, όχι συγκεκριμένα για την RP.  Σίγουρα θα βρεις third party που θα κάνουν τη δουλειά τους ωστόσο πάντα παίρνεις ένα ρίσκο. Ένα μεγάλο ποσοστό τις χρησιμοποιεί χωρίς να έχει πρόβλημα. Σημαντικό όμως ποσοστό θα έχει κάποια στιγμή το κλασικό "φούσκωμα", υπερθέρμανση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και πιο σύντομη φθίνουσα διάρκεια ζωής. Λαμβάνοντας υπόψη το κόστος μηχανών - φακών και το πόσο ζωτικής σημασίας είναι οι μπαταρίες θα σου έλεγα να χρησιμοποιείς μόνο αυθεντικές. Είναι χαζό το κόστος τους το ξέρω. Και εγώ χαζός ένιωσα όταν πήρα δεύτερη μπαταρία για τη Fujifilm μου στα 65 ευρώ. Αλλά προκειμένου να γλιτώσω 30 ευρώ και κάποια στιγμή να έχω πρόβλημα, τα έδωσα να τελειώνω. 

Στην περίπτωση που θες πάντως ντε και καλά third party σχετικά πιο αξιόπιστη είναι η Nitecore σαν εταιρεία. Δε γνωρίζω αν βγάζει LP - e17 ή αν είναι αξιόπιστες οι συγκεκριμένες εφόσον βγάζει, απλώς σαν εταιρεία έχει καλύτερη φήμη. 

Πολύ σωστά ....... 👍👍👍

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εχω δει τα θέματα των third party μπαταριών αλλα το θέμα δεν είναι μονο η τιμή ειναι και η διαθεσιμότητα που πονάει στην Ελλάδα. Η nitecore απ'οσο εχω δει δεν βγάζει μπαταρίες για την RP!

Δημοσ.

Δουλεύω με μπαταρίες third party της Patona, πολλά χρόνια τώρα και μάλιστα σε 4 διαφορετικές μηχανές. 
Για μια 3ετία είναι πολύ κομπλέ. Σε σχέση με τις γνήσιες έχουν περίπου την ίδια απώλεια δύναμης. Ένα 15-20% στην τριετία. 
Κάποιες μου πήγαν και 5 χρόνια και τις άλλαξα όχι απο φούσκωμα, αλλά επειδή έχασαν αρκετή δύναμη και δεν άξιζε πλέον τον κόπο.

Έχω διαβάσει κι εγώ τι γράφουν διάφοροι στα φόρα, αλλά μάλλον έχει να κάνει με την χρήση. Ή μάλλον με την Μη χρήση.
Όταν αγοράζουν δεύτερη μπαταρία για να υπάρχει, αλλά τραβάνε φωτογραφίες μόνο με την κύρια μπαταρία  και την δεύτερη την έχουν απλά για καβάτζα  σε μια θήκη ΑΝ και ΟΤΑΝ, τότε δεν θα τους πάει πολύ.

Προσωπικά με κάθε αγορά μηχανής αγοράζω δύο 3rd party μπαταρίες, τις αριθμώ με 1-2-3 (την γνήσια νούμερο 1 κ.ο.κ) και αδειάζω την μια, βάζω την επόμενη, σε rotation. Έτσι διαρκούν χρόνια ολόκληρα. Αλλά επειδή βγάζω πολλές φώτο, ποτέ δεν μου έμεινε κάποια μπαταρία αφόρτιστη για μήνες. Ούτε και άφησα την νούμερο 2 πχ να κάθεται σαν καβάτζα μόνο για όταν ξεμένω πάνω σε φωτογράφιση.
Στις μπαταρίες ισχύει πως ότι κάθεται χαλάει.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, Nick Nickolas είπε

Εχω δει τα θέματα των third party μπαταριών αλλα το θέμα δεν είναι μονο η τιμή ειναι και η διαθεσιμότητα που πονάει στην Ελλάδα. Η nitecore απ'οσο εχω δει δεν βγάζει μπαταρίες για την RP!

Πάντως στo skroutz τις βρίσκω σχεδόν σε όλα τα αξιόπιστα καταστήματα της Αθήνας ως άμεσα διαθέσιμες. Τις υπόλοιπες που βρίσκω στην αναζήτηση του skroutz δηλαδή Jupio κλπ δε θα τις εμπιστευόμουν προσωπικά ωστόσο εννοείται η επιλογή είναι δική σου. Επίσης η διαφορά τιμή τους 10-20 ευρώ είναι αρκετά μικρή για το ρίσκο. 

Επεξ/σία από pifilos
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Στα καταστήματα στο κέντρο της αθήνας, υπάρχει διαθέσιμη . Αν σκεφτεί κανείς ότι η rp με το φθηνότερο φακό , ξεπερνάει τα 1000€ , δεν είναι και κάτι φοβερό τα 50€ για δεύτερη μπαταρία. 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dr_73 είπε

Στα καταστήματα στο κέντρο της αθήνας, υπάρχει διαθέσιμη . Αν σκεφτεί κανείς ότι η rp με το φθηνότερο φακό , ξεπερνάει τα 1000€ , δεν είναι και κάτι φοβερό τα 50€ για δεύτερη μπαταρία. 

👍👍👍

Δημοσ.
Στις 25/8/2023 στις 12:37 ΜΜ, Dr_73 είπε

Θα προσθέσω και το εξής , σύμφωνα με το σχόλιο του νηματοθέτη ( no offense ) περί πανάκριβης γνήσιας μπαταρίας στα 50 ευρώ , όταν το σώμα της μηχανής πιάνει ένα χιλιάρικο , όπου από την παλιά μου ενασχόληση με κάποιες Canon , θυμάμαι χαρακτηριστικά πως οι μπαταρίες της , είχαν εξαιρετική διάρκεια για ερασιτεχνική ( casual ) χρήση .

Από την άλλη πλευρά , κανείς δεν μπορεί να μας βεβαιώσει πως μία third party μπαταρία , πληρεί τις τεχνικές απαιτήσεις στον ίδιο βαθμό με την γνήσια , όπου αν μας βρεί κανένα κακό θα κλαίμε ολόκληρη τη μηχανή για μία διαφορά της τάξης των 20 με 30 ευρώ . Φυσικά και δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο , όμως προσωπική μου άποψη παραμένει πως σε τέτοια κρίσιμα εξαρτήματα καλό είναι να αποφεύγονται οικονομίες μεγέθους κλίμακας . Ειδικά σε ένα σώμα κατηγορίας RP , με εκτεταμένη χρήση ηλεκτρονικών , από viewfinder έως και ....... δεν γνωρίζω αν έχει ηλεκτρονικό shutter το μοντέλο ........ θα προτιμούσα την σιγουριά μιάς γνήσιας μπαταρίας . 

Τώρα ........ για κανένα hot shoe cover , κάποιον ιμάντα , κανένα καπάκι σώματος κλπ ......... ας είναι και fourth party ....... 

Δεν υποτιμώ την λύση μίας third party μπαταρίας , κάποιες φορές είναι η μόνη άλλωστε , ειδικά για τις " παλιατζούρες " μηχανές που χρησιμοποιώ και είναι αδύνατον πλέον να βρεθεί η γνήσια , αλλά αυτό είναι μονόδρομος για μένα .

Πολλές φορές , έφτασαν στα χέρια μου μοντέλα μηχανών γενικά , 10ετιας και βάλε , τα οποία τυχαίως , είχαν επάνω τους ακόμη τις γνήσιες μπαταρίες , οι οποίες λειτουργούσαν και λειτουργούν ακόμη και σήμερα , άψογα ....... όπως στην σακάτισα Olympus e - p1 που δουλεύω σήμερα , ενώ στις ελάχιστες περιπτώσεις τυχόν δυσλειτουργίες οφείλονταν στα εσωτερικά ηλεκτρονικά κυκλώματα των μηχανών . 

• Like 3
  • Thanks 2
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα είμαι καινούργιος στο κομμάτι τής φωτογραφίας και θέλω να πάρω μια κάμερα για να ξεκινήσω. Εχω βάλει στο μάτι και μου αρέσει απο τα λιγα που εχω δει και εχω διαβάσει και αυτή είναι η Canon eos rp μπορεί να μου πει κάποιος της εμπειρίες τους κάποιος χρήστης της μηχανής αναλυτικά κάποια πράγματα; Ευχαριστώ πολύ!!

Δημοσ.

Έχω rp από τον Ιούλιο του 2022. Αποκλειστικά για φωτογραφία και στατικά θέματα .  Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Με το συνδιασμό οθόνης αφής και τα χειριστήρια που έχει , μπορώ γρήγορα να βάζω τις ρυθμίσεις που θέλω για να πετύχω τα αποτελέσματα που θέλω. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...