worthless Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Καλημέρα σας, Πρόσφατα μπήκα στην διαδικασία να αγοράσω ενα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.Παρατήρησα ότι σε αυτοκίνητα 2010-2016 που ψαχνω(μεχρι 10.000 ευρω) οι τιμές στην γερμανία είναι στο μισό περίπου από αυτές της Ελλάδας .Έτσι αποφάσισα να το κοιτάξω και να στείλω σε 2-3 εισαγωγείς που βρήκα στο google.Πάνω κάτω μου είπαν οτι αυτοί χρειάζονται 2.5 με 3 χιλιαρικα χωρίς τον εκτελονισμό για να φέρουν το αυτοκίνητο Ελλάδα.Το οποίο ποσό μου φαίνεται λίγο υπερβολικό (προφανώς και δεν στο φέρνουν για την ψυχη της μάνας τους και πρέπει να βγάλουν κάποιο κέρδος).Οπότε μιας και είμαι πολύτεκνος(γιος πολύτεκνης οικογένειας ) σκεφτόμουν μήπως το πάρω μόνος.Υπάρχει κάποιος που να το έχει κάνει να με συμβουλέψει; Ή μηπως να προτείνει μια διαδικασία αλλη εκτός αυτης των εισαγωγέων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChristosVl Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 5 hours ago, worthless said: Καλημέρα σας, Πρόσφατα μπήκα στην διαδικασία να αγοράσω ενα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.Παρατήρησα ότι σε αυτοκίνητα 2010-2016 που ψαχνω(μεχρι 10.000 ευρω) οι τιμές στην γερμανία είναι στο μισό περίπου από αυτές της Ελλάδας .Έτσι αποφάσισα να το κοιτάξω και να στείλω σε 2-3 εισαγωγείς που βρήκα στο google.Πάνω κάτω μου είπαν οτι αυτοί χρειάζονται 2.5 με 3 χιλιαρικα χωρίς τον εκτελονισμό για να φέρουν το αυτοκίνητο Ελλάδα.Το οποίο ποσό μου φαίνεται λίγο υπερβολικό (προφανώς και δεν στο φέρνουν για την ψυχη της μάνας τους και πρέπει να βγάλουν κάποιο κέρδος).Οπότε μιας και είμαι πολύτεκνος(γιος πολύτεκνης οικογένειας ) σκεφτόμουν μήπως το πάρω μόνος.Υπάρχει κάποιος που να το έχει κάνει να με συμβουλέψει; Ή μηπως να προτείνει μια διαδικασία αλλη εκτός αυτης των εισαγωγέων Θα σου πω ακριβως,λογικα σου ειπε τιμη με το μεροκαματο του μεσα, ειτε παει αυτος να το φερει ειτε το φερει μεταφορικη κατω απο 1,5κ δεν βγαινει .Οποτε μονο αυτο μπορω να υποθεσω.Το τελωνειο δεν θα ειναι μεγαλο αν ειναι euro6, ειναι αναλογως το οχημα το οποιο θες να παρεις βεβαια, γιατι πραγματικα ειναι απροβλεπτη η τιμη καθως ενα extra αν εχει το αμαξι μπορει να ανεβει 500ευρω. Επισης πρεπει να ειναι οχημα euro 6 δηλαδη 2014-15 και μετα γιατι να παλια εχουν προστιμο περιβαλλοντικο,οποτε κοιτα του 2016 καλυτερα. Τωρα οσον αφορα το πολυτεκνος που λες δεν εχει σχεση,καθε πολυτεκνος ΓΟΝΕΑΣ εχει δικαιωμα για εναν εκτελωνισμο μια φορα μονο για ενα αυτοκινητο,οποτε μονο αν το βαλεις στον ονομα του γονιου σου θα εχεις την ελαφρυνση να μην πληρωσεις τελωνειο,συνηθως εκει περνουν κατι ακριβο απ εξω και τους ερχεται αρκετα κατω. Μετα το κρατας με κοκκινες πινακιδες σε αυτη την περιπτωση και πρεπει να μεινει στο ονομα που θα μπει για 5 χρονια αναγκαστικα. αλλη διαδικασια εκτος των εισαγωγεων δεν θα το προτεινα με τιποτα προσωπικα,εδω την πατανε οι ανθρωποι της δουλειας και γενικα απειρος κοσμος. μπορω να σε βοηθησω να βρεις,και σε οτι θες καθως εχω κανει την διαδικασια πανω απο 120 φορες. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2023 από ChristosVl Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Extacy156 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Έκανα την διαδικασία πρίν 3 μήνες περίπου για δικό μου αυτοκίνητο. Βέβαια εγώ το έφερα από Βέλγιο γιατί εκεί βρήκα αυτό που έψαχνα. Ψάξε autoscout και mobile.de. Αν βρεις αυτό που θέλεις ζητάς να σου στείλει carpass η το αντίστοιχο της Γερμανίας. Νομίζω λέγεται Dekra. Σαν ΚΤΕΟ ένα πράγμα. Αν όλα είναι καλα στέλνεις άνθρωπο δικό σου να το πάει για έλεγχο η καβαλάς αεροπλάνο και πας εσύ. Αν σου κάνει κοιτάς να έχει όλα τα χαρτιά ( άδεια, ΚΤΕΟ, coc) Κανονίζεις μεταφορική αν το φέρεις φορτωμένο η βγάζεις προσωρινές πινακίδες και ασφάλεια και το φέρνεις οδηγώντας. Αν το πάρεις από αντιπροσωπεία η μεγάλη μάντρα θα πάρεις και εγγύηση. Μετά κανονίζεις εκτελωνιστή να σου κάνει τον εκτελωνισμο και ακολουθεί ΚΤΕΟ Ελλάδας, πινακίδες στο υπουργείο και καταχώρηση ΜΕΜΟ. Εμένα μου κόστισαν αυτά 1500 χοντρικά για μεταφορά φορτωμένο από Βέλγιο. Οδηγώντας θα μου πήγαινε λίγο παραπάνω λόγο πολλών χλμ. Τελωνείο δεν πλήρωσα λόγο αναπηρίας. Ούτε εσύ πληρώνεις αλλά δεν ξέρω μέχρι τι κυβικά. Αν έχεις όρεξη να τρέξεις όλη την διαδικασία μόνος σου αξίζει γιατί θα πάρεις κάτι που θα ξέρεις τι είναι. Πρόσεξε ότι βρεις να μην έχει εισαχθεί στην χώρα που θα το πάρεις από άλλη χώρα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
worthless Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=366920147&lang=de&utm_source=DirectMail&utm_medium=textlink&utm_campaign=Recommend_DES&vc=Car εγω για κατι τετοιο εψαχνα χωρις να χρησιμοποιησω πολυτεκνεια.Ομως σαν πολυτεκνος μπορω να παρω euro 5 ή και παλι πληρωνω το προσθημο?Επισης εγω αυτα που κοιτάω ειναι να ειναι καλος ο dealer δηλαδη να εχει καλες και πολλες κριτικες.Αν εβρισκα κατι καλο θα ανεβαινα μονος μου πανω (συμφερει να γυρισω με το αμαξι ή να το στειλω με αυτοκινηταμαξα?). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
btsaroux Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, worthless είπε https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=366920147&lang=de&utm_source=DirectMail&utm_medium=textlink&utm_campaign=Recommend_DES&vc=Car εγω για κατι τετοιο εψαχνα χωρις να χρησιμοποιησω πολυτεκνεια.Ομως σαν πολυτεκνος μπορω να παρω euro 5 ή και παλι πληρωνω το προσθημο?Επισης εγω αυτα που κοιτάω ειναι να ειναι καλος ο dealer δηλαδη να εχει καλες και πολλες κριτικες.Αν εβρισκα κατι καλο θα ανεβαινα μονος μου πανω (συμφερει να γυρισω με το αμαξι ή να το στειλω με αυτοκινηταμαξα?). Καλησπέρα σου έχω στειλει μήνυμα για την διαδικασία σε εμένα για τα πολυτεκνικα δεν ξέρω να σου πω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
turbat0s Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 9 λεπτά πριν, btsaroux είπε σου έχω στειλει μήνυμα για την διαδικασία σε εμένα Γιατί δεν την γράφεις και δω, πιστεύω θα ενδιέφερε πολλούς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
btsaroux Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Βαριέμαι λίγο να γράφω αλλά copy paste is king. Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση στην μάντρα οπότε εαν χρειαστεί μπορώ να βγάλω το link Καλημερα απο αυτη την σελιδα το ειχα βρει και πηγα και το πηρα https://www.carsforexport.nl/galerij/ Τωρα απο χαρτια τα ετοιμαζουν αυτοι για την εξαγωγη και προσωρινες πινακιδες και ασφαλεια. Τιμολογιο. Κτεο. Πιστοποιητικο Συμμορφωσης. Αδεια κυκλοφοριας Για να το φερω οδικως στην Ελλαδα επρεπε να κανω μια δηλωση αφιξεως οχηματος (Δ.Α.Ο)με την ημερομηνια και απο ποιο τελωνειο θα εμπαινα στην χωρα, αυτη την δηλωση επιβαλεται να την δειξεις στο τελωνειο που θα μπεις γιατι αλλιως εχει προστιμο. Το θεμα του εκτελωνιστη ειναι το μονο που δεν μπορω να σου προτεινω καποιον που να το κανει σωστα, γενικα ειναι ολοι λαμογια και ειναι οπου σε πιασουν. Στην δικη μου περιπτωση ο συνολικο κοστος ταξινομησης και εκτελωνιστη ηταν 600ευρω (δεν ηταν πολλα, αλλα περισσοτερα απο το πιο οικονομικο που πιστευω μπορουσα να βρω) Μετα αφου εγινε η ταξινομηση επρεπε να περασω κτεο, εκει υπηρχε η επιλογη με κανα 20αρικο να γινει αναγνωριση του κτεο εξωτερικου και να εχει ληξη οσο ειναι του εξωτερικου ή να περασει κανονικα και εχει ληξη στην διετια. Πηγα στο κανονικα γιατι ετσι και αλλιως του εξωτερικου μου εληγε τον Αυγουστο. Μετα το κτεο χρειαζεται να βγαλεις πινακιδες. Στο υπουργειο μεταφορων γινεται αυτο και πληρωνεις 75ευρω παραβολο για την εκδοση. Και σχεδον τελος τελη κυκλοφοριας αναλογα το αυτοκινητο. Αφου τα κανεις ολα αυτα πρεπει να κανεις και μια δηλωση εισαγωγης μεταχειρισμενου οχηματος, ΜΕΜΟ που την κανεις online αλλα καλο θα ειναι οτι χαρτια εχεις παρει να τα εχεις σκαναρει για να τα εχεις γιατι θα χρειαστει να τα ξαναυποβαλεις τα περισσοτερα σε αυτο το βημα. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
turbat0s Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 4 λεπτά πριν, btsaroux είπε απο αυτη την σελιδα το ειχα βρει και πηγα και το πηρα Για τι αμάξι επρόκειτο? Ποια χρονιά το έφερες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
btsaroux Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, turbat0s είπε Για τι αμάξι επρόκειτο? Ποια χρονιά το έφερες? Opel Meriva b του 2016 Το έφερα Πρωτομαγιά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα