Προς το περιεχόμενο

Mini PC T-Bao MN58U AMD Ryzen 7 5800U / 16GB RAM / 512GB SSD / Windows 11 300 €

zacharis1955

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, manitos είπε

Τέλος, @fagoura γιατί θεωρείς πως είναι τόσο χάλια ο 5800U? Από όσο κοίταξα εγώ δεν μου φάνηκε τόσο αδύναμος σε παιχνίδια ή αντίστοιχα επιβαρυντικά προγράμματα. Εσύ για τι εφαρμογή θα το πρότεινες;

Ωπα φιλε, δεν ειπα πουθενα οτι ειναι χαλια ο 5800U!
Σορρυ αλλα πρεπει να προσεχουμε τις εκφρασεις μας.
Αστερι επεξεργαστης ειναι και δωρο μπονους την ελαχιστη καταναλωση προς αποδοση.
Κατα την γνωμη μου οτι καλυτερο για mini pc, αυτος και ο 5600U, λαμβανοντας υποψιν και τον θορυβο οταν στρεσαρονται, σε συγκριση με μεγαλυτερους desktop επεξεργαστες σε αλλα ακριβοτερα mini pc που γινονται πολυ θορυβωδη και θελει ψαξιμο ανα μοντελο ποσο ενοχλητικο ειναι η οχι.

"Gaming PC, δεν ειναι", για το μηχανημα ειπα, στον ανθρωπο που θελει να παρει τετοιο στο παιδι του.
Θα ηταν αλλωστε αφελες να περιμενουμε απο ενα μηχανακι που κοστιζει 300€, ολο μαζι, να μπορει να αποδωσει γραφικα αναλογα καρτων γραφικων που για gaming ξεκινανε απο 300-400€ μονες τους και θεωρουνται η βαση αν πεις οτι θελεις να παιζεις οτιδηποτε, ασχετως ρυθμισεων, παλι σε καποια βαρια παιχνιδια τα τρεχουν με χαμηλα-μεσαια settings και αυτες, αναλογα και την αναλυση της οθονης.
Χωρις να ειναι δηλαδη αυτες οι καλυτερες, υπαρχουν παμπολλες πιο ακριβες και πιο δυνατες καρτες, που σαφως αποδιδουν καλυτερα και στα παιχνιδια.
+ εννοειται το κοστος του υπολοιπου εκαστοτε Η/Υ. 

Και για να δωσω ενα αστειο και επικαιρο παραδειγμα, κυκλοφορει στις 6/Σεπ παγκοσμια το επερχομενο πολυαναμενομενο επικο λενε παιχνιδι της δεκαετιας, το Starfield 🌃

System Requirements (Minimum):
AMD Radeon RX 5700, NVIDIA GeForce 1070 Ti (8gb dedicated)
    (χαμηλες απαιτησεις σε σχεση με το βεληνεκες του παιχνιδιου, αλλα ως συνηθως, ισα ισα για να το παιξετε, μην περιμενετε να δειτε καμια οπτικη μαγεια με αυτες τις χαμηλες προδιαγραφες)

Recommended Requirements:
AMD Radeon RX 6800 XT, NVIDIA GeForce RTX 2080
    (οι συνιστωμενες για να απολαυσετε το οπτικο αποτελεσμα του παιχνιδιου. Με καλυτερες καρτες, ακομη καλυτερη οπτικη εμπειρια).

Θα το μαθει αργα η γρηγορα ο πιτσιρικας απο τους φιλους του και θα το ζητησει απο τον μπαμπα του. Τι θα του πει τοτε? 
- Συγνωμη παιδι μου, δεν μπορει να τρεξει αυτο το παιχνιδι στο gaming pc μας...
- Μα μου ειπες μπαμπα οτι τρεχουν ολα τα παιχνιδια εστω και με χαμηλες ρυθμισεις. 
Μου ειπες οτι ειδες βιντεο στο youtube που τρεχει τοσα πολλα παιχνιδια. 
Μου ειπες οτι στο κινεζικο σαιτ γραφει με μεγαλα γραμματα gaming pc.
Μου ειπες οτι ο Μιχαλης στο insomnia παιζει καλα με αυτο το gaming pc.
- Συγνωμη παιδι μου, δεν μπορει να τρεξει αυτο το παιχνιδι στο gaming pc μας...

Ας αφησουμε την συνεχεια στην φαντασια σας, το σεναριο επιδεχεται πολλαπλες παραλλαγες.
Ενα πιθανοτατο σεναριο λεει, 
- Μπαμπα, κρατα το ψευτο-gaming pc για παρτυ σου και τραβα παρε μου τωρα ενα xbox, ειδαλλως θα σε αρχισω στις φαπες, για παραπλανηση ανηλικου 👿

(Ο διαλογος ειναι φανταστικος και ενδεικτικος των αναποφευκτων καταστασεων που θα προκυψουν σε πολλα σπιτικα παγκοσμιως προσεχως 🤪 )

Επεξ/σία από fagoura
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παρέλαβα σήμερα το 32Gb/1Tb, πολύ θετικές εντυπώσεις! Έχω κάνει backup τους drivers και περιμένω να βγει η 23Η2 για καθαρή εγκατάσταση. Πείραξα λίγο το Fan Control γιατί είχε 55 βαθμούς idle και έπεσε στους 42. Δυστυχώς δεν μπαίνει η ψύκτρα στον m2, δεν κλείνει το καπάκι από κάτω... Έτρεξα και Linux Mint όλα κομπλέ.

• Like 2
  • Thanks 4

On 26/09/2023 at 23:22, almantza said:

Παρέλαβα σήμερα το 32Gb/1Tb, πολύ θετικές εντυπώσεις! Έχω κάνει backup τους drivers και περιμένω να βγει η 23Η2 για καθαρή εγκατάσταση. Πείραξα λίγο το Fan Control γιατί είχε 55 βαθμούς idle και έπεσε στους 42. Δυστυχώς δεν μπαίνει η ψύκτρα στον m2, δεν κλείνει το καπάκι από κάτω... Έτρεξα και Linux Mint όλα κομπλέ.

Πόσο αυξήθηκε ο θόρυβος μετά την ρύθμιση του ανεμιστήρα;
Και γενικά, γράψε αν δεν σου κάνει κόπο πως τα πάει από θόρυβο τόσο στα default settings όσο και τώρα που ανέβασες στροφές.

Στις 26/9/2023 στις 11:22 ΜΜ, almantza είπε

Καλησπέρα. Θα μ ενδιέφερε κι εμένα πως είναι από επίπεδα θορύβου. Αν έχεις χρόνο και γνωρίζεις, μπορεις να του βάλεις ένα ESXi η' Proxmox να δούμε τι βλέπει και πως πάει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, μέχρι τους 70 βαθμούς είναι σχεδόν αθόρυβο, μετά τους 70 ακούγεται παραπάνω αλλά δεν είναι ενοχλητικό. Προτιμώ να το ακούω λίγο παρά να ψήνεται! Κατά τα άλλα έχω κάνει καθαρή εγκατάσταση τα windows 11 αφού πρώτα είχα κάνει backup τους drivers (δεν έβρισκε έναν μετά το format). Είναι πολύ σβέλτο, πολύ μικρό 13x13 και πιστεύω αξίζει τα λεφτά του. Μόνο ένα πρόβλημα έχω με τον m.2, στο HWMonitor δείχνει συνέχεια 40 βαθμούς... Σας στέλνω τις ρυθμίσεις που έχω κάνει και τις default.

IMG_20230929_231734.jpg

IMG_20230929_231623.jpg

Επεξ/σία από almantza
  • Like 3
  • Thanks 1

3 hours ago, almantza said:

Καλησπέρα παιδιά, μέχρι τους 70 βαθμούς είναι σχεδόν αθόρυβο, μετά τους 70 ακούγεται παραπάνω αλλά δεν είναι ενοχλητικό. Προτιμώ να το ακούω λίγο παρά να ψήνεται! Κατά τα άλλα έχω κάνει καθαρή εγκατάσταση τα windows 11 αφού πρώτα είχα κάνει backup τους drivers (δεν έβρισκε έναν μετά το format). Είναι πολύ σβέλτο, πολύ μικρό 13x13 και πιστεύω αξίζει τα λεφτά του. Μόνο ένα πρόβλημα έχω με τον m.2, στο HWMonitor δείχνει συνέχεια 40 βαθμούς... Σας στέλνω τις ρυθμίσεις που έχω κάνει και τις default.

Σημ. Μια χαρα ειναι οι 40 βαθμοι στον m2. Δες ποσο ανεβαινει οταν δουλευει φουλ πχ με αντιγραφη μεγαλου αρχειου, μεχρι 48 καλα ειναι και 50-52 "τρωγεται". Απο περιεργεια, ειναι sata ή nvme?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/9/2023 στις 3:23 ΠΜ, nek4d είπε

Σημ. Μια χαρα ειναι οι 40 βαθμοι στον m2. Δες ποσο ανεβαινει οταν δουλευει φουλ πχ με αντιγραφη μεγαλου αρχειου, μεχρι 48 καλα ειναι και 50-52 "τρωγεται". Απο περιεργεια, ειναι sata ή nvme?

Αυτό είναι το θέμα, είναι καρφωμένο στους 40. Ούτε πάνω, ούτε κάτω... NVMe είναι, συγκεκριμένα ο ASint AS806. 

Επεξ/σία από almantza
  • Like 1

20 hours ago, almantza said:

Αυτό είναι το θέμα, είναι καρφωμένο στους 40. Ούτε πάνω, ούτε κάτω... NVMe είναι, συγκεκριμένα ο ASint AS806. 

Το μυαλό μου πηγαίνει απευθείας σε ελαττωματικό sensor όπως στα οικονομικά μοντέλα της Patriot (και πιθανόν άλλων εταιρειών που κυκλοφορούν low budget SSD/NVMe - αν κάποιος έχει π.χ. Intenso ας επιβεβαιώσει).
Κατά 99% είναι θέμα του ίδιου του αποθηκευτικού μέσου και ΟΧΙ του mini PC.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Παρέλαβα πριν 3 μέρες. Το άνοιξα όλα καλά, χτες freezare και τώρα δεν μπουτάρει. Απ ότι βλέπω μαλλον παρέδωσε ο NVME γιατι με βάζει αυτόματα BIOS και δεν ανιχνεύει σκληρό.

Υπόψιν NVME κινέζικη μάρκα όπως και η RAM. Αντε να δούμε τι θα γίνει τώρα.... Με βλέπω για claim στο PAYPAL

20 ώρες πριν, steverman είπε

Παρέλαβα πριν 3 μέρες. Το άνοιξα όλα καλά, χτες freezare και τώρα δεν μπουτάρει. Απ ότι βλέπω μαλλον παρέδωσε ο NVME γιατι με βάζει αυτόματα BIOS και δεν ανιχνεύει σκληρό.

Υπόψιν NVME κινέζικη μάρκα όπως και η RAM. Αντε να δούμε τι θα γίνει τώρα.... Με βλέπω για claim στο PAYPAL

Κρίμα! Είχα δει σχετικές κριτικές και όντως σκληροί και μνήμες παρέδιδαν πνεύμα. Για αυτό και δεν προχώρησα και εγώ σε αγορά. Ενα στα δέκα να σκάει που λεεί ο λόγος ή να τιθεται θέμα αξιοπιστίας για ευαίσθητα data είνια κρίμα.

Εννοείται πάς για επιστροφή! Σιγά μην καθήσεις να αγοράζεις και να αλλάζεις καινούριο υλικό.

Γι'αυτό δεν τα γουστάρω τα mini pc, ανεβάζουν θερμοκρασίες και αν βγάλει βλάβη η μητρική, το cpu, το psu κτλ άντε να βρεις μετά. Χίλιες φορές να χτίσεις σε ένα κουτί που παίρνει οριακά micro atx κι ας πιάνει πιο πολύ χώρο.

Εγω παντως αγορασα το beelink u59 με τον N5105 και 500gb Μ2. 2280 του αναβαθμισα ram απο 8 στα 16gb με χρονισμο 2666 οπως και οι προηγουμενες απλα με χαμηλοτερο cas latency στα 15 και παει καλυτερα!! Πολυ vfm παντως και μεχρι στιγμης ειναι κομπλε!! Του εβαλα και εναν ssd δευτερο για παιχνιδια, και κααποια στιγμη θα αλλαξω ram σε μεγαλυτερο χρονισμο στα 2933...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/10/2023 στις 10:05 ΜΜ, steverman είπε

Μετά από σχεδόν 2 μήνες έλαβα 15 ευρώ αποζημίωση για ψυχική οδύνη(!!!) καθώς και νέο nvme AS806 με προεγκατεστημένα τα windows από το geekbuying. Τον φόρεσα και όλα κομπλέ και λειτουργικά. 

Επεξ/σία από steverman
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...