sp3cial Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Καλημέρα! Από τις 11 Αυγούστου το πρωί παρατηρήσαμε ότι δεν είχαμε Internet ούτε τηλέφωνο. Δηλώσαμε βλάβη στην Vodafone. Μαθαίνω την ίδια μέρα ότι ούτε ο από πάνω μας έχει Internet cosmote, και ούτε στον τελευταίο όροφο. Περνάνε οι μέρες και μιλάω ξανά με Vodafone. Μου λένε ότι είναι υπό ευθύνη του δημοσίου συνεργείου…. Έχουμε 23 του μήνα και ακόμα τίποτα. Έχω μιλήσει με Vodafone 2-3 φορές αλλά δεν έχω πάρει παραπάνω πληροφορίες ας πούμε για ποια μέρα θα είναι έτοιμο το Internet ή τι συμβαίνει.. Σε τελευταία επικοινωνία τους θα απαιτήσω να μειώσουν τα έξοδα του επόμενου λογαριασμου για όλο το διάστημα που δεν έχουμε Internet. Ποσο καιρό θα πάρει, από 1η του μήνα ξεκινώ δουλειά και το χρειάζομαι. Έχετε καμία ιδέα, καμία συμβουλή τι άλλο μπορώ να κάνω; Φοβάμαι ότι θα καθυστερήσει απίστευτα πολύ. Είναι και ο Αύγουστος στη μέση. ΥΓ. Δεν ήξερα που να το δημοσιεύσω το θέμα. Ας μεταφερθεί αν είναι σε λάθος σημείο! Ευχαριστώ.
greekfragma Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 φωτογραφία από το ρούτερ και τα λαμπάκια του ανέβασέ μας. 1
sp3cial Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημέρα προσωπικά δεν είμαι σπιτι τώρα κ θα λείψω κάποιες μέρες. Το DSL είναι σβηστό και το Ίντερνετ. Το τηλέφωνο δεν δουλεύει. Καλούμε δηλαδή και δεν έχουμε ανταπόκριση. Έχω επιβεβαιώσει πως υπάρχει βλάβη σε όλη τη πολυκατοικία πως θα βοηθούσε μόνο το δικό μου ρουτερ; Το θέμα είναι να μη κάνουν πολύ καιρό να το φτιάξουν τα εξωτερικά συνεργεία !! Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2023 από sp3cial
greekfragma Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, sp3cial said: Καλημέρα προσωπικά δεν είμαι σπιτι τώρα κ θα λείψω κάποιες μέρες. Το DSL είναι σβηστό και το Ίντερνετ. Το τηλέφωνο δεν δουλεύει. Καλούμε δηλαδή και δεν έχουμε ανταπόκριση. Έχω επιβεβαιώσει πως υπάρχει βλάβη σε όλη τη πολυκατοικία πως θα βοηθούσε μόνο το δικό μου ρουτερ; Το θέμα είναι να μη κάνουν πολύ καιρό να το φτιάξουν τα εξωτερικά συνεργεία !! αν είναι και το dsl σβηστό σε όλα τα ρούτερ τότε έχετε πρόβλημα έξω από την πολυκατοικία. είτε στο κουτί που είναι πάνω στη κολώνα/τοίχο είτε στο υπόγειο καλώδιο που έρχεται από το κεντρικό της γειτονιάς. βγες έξω στην είσοδο και βγάλε μια φωτογραφία το αντίστοιχο κουτί με αυτά όσο πιο κοντινή γίνεται Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2023 από greekfragma 1
sp3cial Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) EDIT : έβγαλε αυτές τις φωτό. Προ ημερών λίγες μέρες πριν πέσει το Ίντερνετ ήρθαν από τη cosmote και έβαλαν μάλλον οπτικές ίνες σε όλη τη πολυκατοικία. Είναι παλιά πολυκατοικία δεν ξέρω αν θα σας βοηθήσουν οι φωτογραφίες… @greekfragma Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2023 από sp3cial
greekfragma Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 κάτι δε πάει καθόλου καλά στη περίπτωσή σας. ποιος έκανε αίτηση για οπτική ίνα; όλοι σας; τι κινήσεις έχουν γίνει από τους ενοίκους προς τους παρόχους για την εγκατάσταση αυτή που φαίνεται στην εικόνα 2; δε μπορεί να μην έγινε ενημέρωση σε γενική συνέλευση και να μην έχετε γνώση. θα χρειαστούν φωτογραφίες μέχρι που φτάνει η οπτική ίνα εσωτερικά και ακόμα μια φωτογραφία δεξιά από το ντουλάπι στον εξωτερικό τοίχο προς τη κολώνα του ΟΤΕ.
sp3cial Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν έγινε καμία ενημέρωση όχι. Μέσα στον Αύγουστο είδα εναν τεχνικό να βάζει οπτική ίνα. Εμείς είμαστε σε ενοίκιο. Ο ιδιοκτήτης δεν νομίζω να έχει άμεσες επαφές με το διαμέρισμα που μένουμε. Δυστυχώς πολύ δύσκολα τώρα να βγάλω φωτογραφίες καθώς Είμαι εκτός. Δηλαδή παίζει η cosmote να έκοψε τελείως το δίκτυο στη πολυκατοικία; Δεν θα έχουμε εμεισ Δικαίωμα να συνεχίσουμε στη Vodafone? Ή δεν έχει να κάνει. Να πάω να μιλήσω με τον διαχειριστή όταν γυρίσω; Μου έκανε τρελή εντύπωση η εγκατάσταση της οπτικής ίνας στην πολυκατοικία μας. Δυο τρία διαμερίσματα είναι μονίμως κλειστά και γύρω στους 4-5 έχουμε Ίντερνετ γενικά. Είναι και παλιά πολυκατοικία απορώ που ασχολήθηκαν να βάλουν οπτική ίνα. edit: μέχρι και κάτω σε εμάς (ημιυπογειο) μας έβαλαν κουτί απέξω. Εμείς δεν έχουμε υπογράψει κάτι. Θα ρωτήσω τον ιδιοκτήτη μας. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2023 από sp3cial
greekfragma Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 πάρε πληροφορίες το συντομότερο. ανάλογα τι θα μάθεις θα πρέπει και να κινηθείς να μιλήσεις και να αναφέρεις στην εταιρία που σου παρέχει ίντερνετ.
filip123go Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 23 minutes ago, greekfragma said: κάτι δε πάει καθόλου καλά στη περίπτωσή σας. ποιος έκανε αίτηση για οπτική ίνα; όλοι σας; τι κινήσεις έχουν γίνει από τους ενοίκους προς τους παρόχους για την εγκατάσταση αυτή που φαίνεται στην εικόνα 2; δε μπορεί να μην έγινε ενημέρωση σε γενική συνέλευση και να μην έχετε γνώση. θα χρειαστούν φωτογραφίες μέχρι που φτάνει η οπτική ίνα εσωτερικά και ακόμα μια φωτογραφία δεξιά από το ντουλάπι στον εξωτερικό τοίχο προς τη κολώνα του ΟΤΕ. Στη δική μας περίπτωση ο διαχειριστής τυχαίνει να είναι και ο ιδιοκτήτης με τα περισσότερα διαμερίσματα, οπότε δεν έγινε καμια συνέλευση. (μπορεί να ισχύει κάτι αντίστοιχο και στο ts) . Επίσης, το ότι υπάρχει κουτί cosmote στη πολυκατοικία, δεν έχει καμια σχέση με το ότι έχει πρόβλημα η voda (η τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να έχει) . Είναι τελείως χωριστή εγκατάσταση (πρέπει να περάσει διαφορετικό καλώδιο μέσα στο σπίτι, να έρθει συνεργείο, να ανοίξει τρύπες κλπ κλπ.) 4 hours ago, sp3cial said: Περνάνε οι μέρες και μιλάω ξανά με Vodafone. Μου λένε ότι είναι υπό ευθύνη του δημοσίου συνεργείου…. Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά εαν ισχύει το πιο πάνω, καλό Σεπτέμβρη θα σου έρθουν. 1
greekfragma Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 2 minutes ago, filip123go said: Στη δική μας περίπτωση ο διαχειριστής τυχαίνει να είναι και ο ιδιοκτήτης με τα περισσότερα διαμερίσματα, οπότε δεν έγινε καμια συνέλευση. (μπορεί να ισχύει κάτι αντίστοιχο και στο ts) . Επίσης, το ότι υπάρχει κουτί cosmote στη πολυκατοικία, δεν έχει καμια σχέση με το ότι έχει πρόβλημα η voda (η τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να έχει) . Είναι τελείως χωριστή εγκατάσταση (πρέπει να περάσει διαφορετικό καλώδιο μέσα στο σπίτι, να έρθει συνεργείο, να ανοίξει τρύπες κλπ κλπ.) Συνέλευση γίνεται ΠΑΝΤΑ όταν πρόκειται για ζητήματα υποδομής και αλλαγών. Και στις συνελεύσεις έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ να είναι παρόντες και οι ένοικοι για ενημέρωση (άσχετα αν δεν έχουν δικαίωμα γνώμης) Αν διαβάσεις προσεκτικά τι γράφει, ΚΑΝΕΝΑ διαμέρισμα δεν έχει ευρυζωνική...μια μέρα έπεσαν όλα για όλους. Αν έγινε αχταρμάς στην εγκατάσταση με τα τρυπάνια και κόπηκε κάνα απερχόμενο της πολυκατοικίας μια χαρά επηρεάζει. 1
sp3cial Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Εντάξει. Θα ρωτήσω να μάθω τι παίζει. ναι @filip123go και εγώ αυτό πιστεύω ότι είναι εντελώς ξεχωριστή εγκατάσταση. Είχαμε κανονικά Ίντερνετ μερικές μέρες μετά την εγκατάσταση της οπτικής ίνας. Μετά ξαφνικά σταμάτησε σε όλη την πολυκατοικία και ο διαχειριστής είναι ενήμερος. Μας είχε πει κιόλας ότι 18 Αυγούστου θα είχε επανέλθει το Ίντερνετ πράγμα που δεν έγινε. Ρώτησα εναν ένοικο κ μου είπε ότι έμαθε ότι γίνονται έργα στην περιοχή. Αλλά τόσες μέρες; Δεν νομίζω. Α επίσης σχετικά με την τελευταία σου απάντηση… @greekfragma εκείνη την ημέρα κατεδάφισαν μονοκατοικία ακριβώς δίπλα μας! Υπάρχει περίπτωση να χτύπησαν καλώδια και να επηρεαστήκαμε και εμείς..; ξέχασα να το αναφέρω. Συνδέονται τα καλώδια μεταξύ κατοικιων; Γενικά πολλές μαζεμένες περιπτώσεις! Παντως σας ευχαριστώ που ασχοληθήκατε, θα περιμένω αναγκαστικά και κάθε λίγο θα πιέζω τη Vodafone. Ξέρω όμως ότι δεν θα βγάλω άκρη.. Ας κλείσει το θέμα γιατί ξέρω ότι δεν θα βρεθεί λύση. Τουλάχιστον μέχρι τη πρώτη Σεπτεμβρίου ελπίζω να έχουμε Ίντερνετ. Θα ζητήσω και έκπτωση του επόμενου λογαριασμού για τις μέρες που δεν είχαμε… Αν έχετε κάτι άλλο να προσθέσετε πείτε μου.
filip123go Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 1 minute ago, greekfragma said: Συνέλευση γίνεται ΠΑΝΤΑ όταν πρόκειται για ζητήματα υποδομής και αλλαγών. Και στις συνελεύσεις έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ να είναι παρόντες και οι ένοικοι για ενημέρωση (άσχετα αν δεν έχουν δικαίωμα γνώμης) Μένω 10 χρόνια στην πολυκατοικία, δεν έχει γίνει ποτέ συνέλευση... (Στη προηγούμενη που έμενα, όντως γινόταν) . 2 minutes ago, greekfragma said: Αν διαβάσεις προσεκτικά τι γράφει, ΚΑΝΕΝΑ διαμέρισμα δεν έχει ευρυζωνική...μια μέρα έπεσαν όλα για όλους. Ναι γιατί κάνουν πρώτα την εγκατάσταση στην πολυκατοικία και μετά έρχεται άλλο συνεργειο. Οπότε κάποιος είναι στη διαδικασία. (εμένα το 2ο συνεργείο ήρθε μετά από 3 μήνες) . Επίσης για οπτική πλεον δεν χρειαζεται καμια συνέλευση. Εαν κάποιος θέλει οπτική, γίνεται η εγκατάσταση κανονικά, άσχετα αν θέλουν οι υπόλοιποι (υπάρχει αντίστοιχο θέμα και εδω, που αναφέρει και τη νομοθεσία, αν δεν βαριέσαι να το ψάξεις). 5 minutes ago, greekfragma said: Αν έγινε αχταρμάς στην εγκατάσταση με τα τρυπάνια και κόπηκε κάνα απερχόμενο της πολυκατοικίας μια χαρά επηρεάζει. Αυτό είναι μλκια του συνεργείου. Υπο νορμαλ συνθήκες, δεν έχεις κανένα πρόβλημα. 1 minute ago, sp3cial said: Είχαμε κανονικά Ίντερνετ μερικές μέρες μετά την εγκατάσταση της οπτικής ίνας. Οπότε άκυρο το προηγούμενο. Δεν φταίει το συνεργείο και η εγκατάσταση.
Λύση greekfragma Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Λύση Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 1 minute ago, sp3cial said: Α επίσης σχετικά με την τελευταία σου απάντηση… @greekfragma εκείνη την ημέρα κατεδάφισαν μονοκατοικία ακριβώς δίπλα μας! Υπάρχει περίπτωση να χτύπησαν καλώδια και να επηρεαστήκαμε και εμείς..; ξέχασα να το αναφέρω. Συνδέονται τα καλώδια μεταξύ κατοικιων; Γενικά πολλές μαζεμένες περιπτώσεις! φυσικά και αυτό έγινε. όποιος γκρέμισε δίπλα πήρε παραμάζωμα και τα καλώδιά σας. καλά ξεμπερδέματα και έχε στο νου σου οτι μόλις ξεκινάει τεράστια ιστορία για να ξανασυνδεθείτε. βγάλε μια φωτογραφία το σημείο της κατεδάφισης και να φαίνεται η επαφή με το δικό σας τοίχο.
filip123go Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 3 minutes ago, sp3cial said: εκείνη την ημέρα κατεδάφισαν μονοκατοικία ακριβώς δίπλα μας! Υπάρχει περίπτωση να χτύπησαν καλώδια και να επηρεαστήκαμε και εμείς..; Ωχ... Κάποια βλακεία εκεί πρέπει να έγινε... Ας ελπίσουμε ότι είναι εύκολο να διορθωθεί....
greekfragma Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 ώρα να αναζητήσετε και ευθύνες από όποιον εργολάβο γκρέμισε το διπλανό και έκανε τη ζημιά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα