Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση Ηχοσυστήματος Αυτοκινήτου

lakhslakakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω  στην εταζέρα δυο οβάλ ηχεία, σκέφτομαι να πάω σε δυο 8¨ για φωνές αξίζει τον κόπο ?

Σημείωση : Υπάρχει διαιρούμενο σετ μπροστά και πίσω κ sub

Επεξ/σία από lakhslakakos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχι δεν αξίζει

Η εταζερα ειναι ενα ξεπερασμένο μέρος για να βάζεις μεγάφωνα της 10ετιας του 80'

Τα μεγάφωνα πρέπει να έχουν κλειστό χώρο πίσω τους για να δουλέψουν σωστά 

• Like 2

Μην ασχολείσαι με την εταζέρα και μην ρίχνεις ούτε 1€.

Ο ήχος κυρίως προέρχεται απο τα διαιρούμενα των μπροστινών πορτών και αν θες να ρίξεις λεφτά, ασχολείσαι μόνο με αυτά. Αν τα ηχεία της εταζέρας ειναι φθηνά, απλά τα πετάς. 

Τέλος ρόλο παίζει αν θες ποιότητα ή ποσότητα. Αν θες απλά να ακούς δυνατά με σάπια ποιότητα, κάνε ότι σε φωτίσει. Αν θες ποιότητα ασχολήσου με τα διαιρούμενα

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν διαφωνώ με τις παραπάνω απόψεις σας

Έχω καλά ηχεία στις πόρτες απλά θεωρώ πως πονάω στις φωνες, που σημαίνει πως αν βάλω δυο 8¨ στην θέση των οβάλ τώρα δεν θα εχω καλύτερη ποιότητα ?

η επειδή δεν θα είναι κλειστά τα 8¨ θα χαλάσουν την ποιότητα 

αυτη είμαι η ερώτηση μου 

Επεξ/σία από lakhslakakos

Οχι, θα χαλασεις τον στερεοφωνικο ηχο, καθως θα ερχονται ολοι οι ηχοι απο παντου, και θα κουφαινεις αυτους που θα καθονται πισω.

τι ηχοσυστημα εχεις τωρα?

• Like 1

1 ώρα πριν, lakhslakakos είπε

Δεν διαφωνώ με τις παραπάνω απόψεις σας

Έχω καλά ηχεία στις πόρτες απλά θεωρώ πως πονάω στις μεσαίες, που σημαίνει πως αν βάλω δυο 8¨ στην θέση των οβάλ τώρα δεν θα εχω καλύτερη ποιότητα ?

η επειδή δεν θα είναι κλειστά τα 8¨ θα χαλάσουν την ποιότητα 

αυτη είμαι η ερώτηση μου 

Τις μεσαίες και μέχρι τα 100-120 Hz τις αναλαμβάνει το Sub. Απο κει και πάνω πάνε τα mid των διαιρούμενων. Οπότε όπως είπα κ πιο πάνω, ασχολείσαι μόνο με τα διαιρούμενα. Αν δεν βγάζουν μεσαίες, τότε κύβισε τα σωστά με κατασκευή βάσης / θήκης που κουμπώνουν. 

Μόλις τώρα, lakhslakakos είπε

Φωνές ήθελα να γράψω 

Το ιδιο κανει, οι φωνες γενικα ειναι στις μεσαιες προς ψηλες συχνοτητες (εκτος κι αν ακους μονο gangsta rap ξερω γω)

Νίκο στις πόρτες έχω 6’5¨ 

Παιδιά αν ήξερα το μέλλον δεν θα ρωτούσα 

Θα πετάξω τα οβάλ θα βάλω τα 8¨  και θα σας πω αν έκανα σωστά η όχι 

50 λεπτά πριν, lakhslakakos είπε

Νίκο στις πόρτες έχω 6’5¨ 

Παιδιά αν ήξερα το μέλλον δεν θα ρωτούσα 

Θα πετάξω τα οβάλ θα βάλω τα 8¨  και θα σας πω αν έκανα σωστά η όχι 

Ετσι ειναι, αν κάποιος εχει αποφασήσεις τι θα κάνει και πεντακόσιοι να του λένε μην το κάνεις, αυτός θα το κάνει.

Οπότε καλή επιτυχία 

• Like 2

Επειδή λόγω ηλικίας, έχω φάει τα 90'ς με το κουτάλι ως κάγκουρας εκείνη την εποχή, έχω να σου πω και εγώ ότι η εταζέρα είναι πεταμένα λεφτά στο κομμάτι ήχο. Οτι συνδιασμούς και αν έκανα σε εκείνη την εποχή με ενισχυτές ηχεία κτλ, κατέληγα απλά σε κάτι που "φώναζε" αλλά δεν είχε ποιότητα στον ήχο, ακουστική 0.

Είδα το φως το αληθινό όταν στα τέλη του 90 τσίμπησα ένα punto gt και ήθελα να βελτιώσω εννοείται τον ήχο(τι σκατά κάγκουρας θα ήμουν).

Ο τύπος που το πήγα γνωστός στην θεσσαλονίκη για ηχοσυστήματα, μου έβαλε κάτι θεόρατα midrange και tweeter σε κατασκευή στις μπροστά πόρτες και ένα διπλό sub στο πορτμπαγκάζ. Εκεί κατάλαβα ότι ο ήχος στην εταζέρα ήταν ΑΧΡΗΣΤΟΣ!

Είτε καθόμουν στο μπροστά κάθισμα είτε στο πίσω η ακουστική ήταν απίστευτη.

• Like 1

9 ώρες πριν, piiii είπε

Επειδή λόγω ηλικίας, έχω φάει τα 90'ς με το κουτάλι ως κάγκουρας εκείνη την εποχή, έχω να σου πω και εγώ ότι η εταζέρα είναι πεταμένα λεφτά στο κομμάτι ήχο. Οτι συνδιασμούς και αν έκανα σε εκείνη την εποχή με ενισχυτές ηχεία κτλ, κατέληγα απλά σε κάτι που "φώναζε" αλλά δεν είχε ποιότητα στον ήχο, ακουστική 0.

Είδα το φως το αληθινό όταν στα τέλη του 90 τσίμπησα ένα punto gt και ήθελα να βελτιώσω εννοείται τον ήχο(τι σκατά κάγκουρας θα ήμουν).

Ο τύπος που το πήγα γνωστός στην θεσσαλονίκη για ηχοσυστήματα, μου έβαλε κάτι θεόρατα midrange και tweeter σε κατασκευή στις μπροστά πόρτες και ένα διπλό sub στο πορτμπαγκάζ. Εκεί κατάλαβα ότι ο ήχος στην εταζέρα ήταν ΑΧΡΗΣΤΟΣ!

Είτε καθόμουν στο μπροστά κάθισμα είτε στο πίσω η ακουστική ήταν απίστευτη.

Ευχαριστώ για την ολοκληρωμένη απάντηση όπου κι εγώ υιοθετώ 

Δεν διαφωνώ με τις απόψεις σας

απλα επειδή το αμάξι έχει ποιότητα και ότι έχει μπει αφορά μόνο τις εργοστασιακές θέσεις 

ειπα να αλλάξω τα οβάλ και να βάλω 8¨ μόνο για την δύναμη 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...