Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Nabuko είπε

οι φωτογραφίες που τοποθετήθηκαν είναι προαιρετικές 🤔😁

Ουτε καν τι σημαίνει προαιρετικές δεν ξέρει αυτός που έκανε την καταχώρηση.

Μάλλον το "ενδεικτικές" το προσπέρασε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και μερικώς offtopic, αν ένας φοιτητής (και κυρίως η οικογένειά του/της) κάνει την καρδιά του πέτρα και αντί της εξωτικής Καρδίτσας επιλέξει την Κοπεγχάγη, με μία εργασία μερικής απασχόλησης, θα χρειάζεται να του δίνει λιγότερα η οικογένεια κάθε μήνα (έως και καθόλου).

Students from the EU/EEA and permanent residents can study at a university in Denmark tuition-free.[......]In general, you should expect to spend around €750 to €900 a month, and up to €1,200 in Copenhagen. (Room + food + everyday expenses)

Επεξ/σία από csontheline
Δημοσ.

Ενώ δεν είναι πολύ έξυπνο να δίνεις το 60% του μισθού σε ενοίκιο, καταλαβαίνω ότι λόγω εποχής δεν υπάρχουν πολλές επιλογές (όλοι θέλουν να πλουτίσουν με τα χρέπια που έχουν). Με τα 300 ευρώ την βγάζεις φοιτητικά.

Ρουχισμό που λένε οι άλλοι, και βενζίνες δεν τα βάζεις στην εξίσωση, εκτός κι αν όλοι ψωνίζετε κάθε μήνα ρούχα. Βενζίνη εφόσον λες οτι μένεις σε μικρή πόλη κι η εργασία είναι δίπλα, άντε να δίνεις 50-60 ευρώ/μήνα. Αυτό όμως που ξεχνάς είναι οι έξοδοι, εκτός αν πηγαινεις 2 φορές/βδομάδα στα κοφι αιλαντ. Ουσιαστικά δεν θα ζεις, απλά θα επιβιώνεις.

Δημοσ.
1 hour ago, vs_skg said:

Τι λάκο να χει η φάβα, μισό χιλιάρικο για 40 τμ στην εξωτική Καρδίτσα, ολόκληρος κρατήρας, γιατί να σκεφτεί συνωμοσιολογίες. 

Νομίζω το βρήκα κιόλας 

https://www.spitogatos.gr/aggelia/2114420885

Σε ευχαριστω για την αγγελια, πηρα τηλεφωνο και το απογευμα θα υπογραψουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφέρον ακούγεται γιατί όντως με δεκο, λογ/σμους τα 300 του παλιού σπιτιού εύκολα θα γίνουν 450. Και επίσης θεωρώ ότι με 300 περνάς το μήνα όσο αφορά φαγητό/έξοδα. Ρούχα, παπούτσια αν έχεις, δεν χρειάζεται να αγοράσεις εκτός αν αλλάζει το σώμα σου λόγω κιλών. Οι έξοδοι διασκέδασης επίσης δεν είναι απαραίτητες για την επιβίωση. Μπορείς να βγαίνεις απλά για περπάτημα ή να ζητάς από τους φίλους να σε κεράσουν μια στο τόσο. Ε αν έχεις γονείς δεν θα ήταν τραγικό να σου στέλνανε κανα 50αρικο όποτε το χρειαστείς. Δυστυχώς εκεί που έφτασαν τα νοίκια, δεν έχεις άλλη επιλογή. Με δεκο κλπ 500αρι θα δίνεις όπου και να πας.

Επεξ/σία από 1comment
Δημοσ.
4 minutes ago, 1comment said:

Συμφέρον ακούγεται γιατί όντως με δεκο, λογ/σμους τα 300 του παλιού σπιτιού εύκολα θα γίνουν 450. Και επίσης θεωρώ ότι με 300 περνάς το μήνα όσο αφορά φαγητό/έξοδα. Ρούχα, παπούτσια αν έχεις, δεν χρειάζεται να αγοράσεις εκτός αν αλλάζει το σώμα σου λόγω κιλών. Οι έξοδοι διασκέδασης επίσης δεν είναι απαραίτητες για την επιβίωση. Μπορείς να βγαίνεις απλά για περπάτημα ή να ζητάς από τους φίλους να σε κεράσουν μια στο τόσο. Ε αν έχεις γονείς δεν θα ήταν τραγικό να σου στέλνανε κανα 50αρικο όποτε το χρειαστείς. Δυστυχώς εκεί που έφτασαν τα νοίκια, δεν έχεις άλλη επιλογή. Με δεκο κλπ 500αρι θα δίνεις όπου και να πας.

Έτσι. Ίδια ρούχα μέχρι να λιώσουν, τράκα καφέ/τσιγάρα/παγωτό ποτό, περπάτημα στο τσακίρ κέφι, ΑΛΛΑ το νεόδμητο σπίτι νεόδμητο σπίτι, αξία ανεκτίμητη.

• Like 1
Δημοσ.
52 minutes ago, Phoenix7 said:

Μην το ψάχνετε με τις καταχωρήσεις, εικονικές είναι. Ούτε η διεύθυνση δεν είναι ίδια. Έχω δει τον χώρο, ακόμα στην κατασκευή είναι, περνάνε σιγά σιγά κουφώματα και παράδοση θα είναι 1 Οκτωβρίου. Πρακτικά δεν έχω εικόνα πως θα είναι μέσα με τα έπιπλα. Περίπου όπως την φωτό που είδατε πάντως 

Σε παραπέμπω σ αυτό που σου τόνισα στην πρώτη σελίδα, αυτά τα σπίτια θα είναι κουμπαράς οπότε μην περιμένεις κανένα quality control, τώρα ειδικά που λες ότι βιάζονται κιόλας να τα έχουν παραδώσει σε 5 εβδομάδες ενώ ακόμα ούτε κουφώματα έχουν περάσει, πρέπει να το περάσεις με μικροσκόπιο

Δημοσ.
2 minutes ago, Ukforthemoment said:

Μπράβο σε όλους σας που καταφέρνετε να περνάτε με 300€ τον μήνα,κάθε μήνα.

Μάλλον είμαι πολυ σπάταλος ή και κακομαθημένος που δεν μπορώ

300ε το μηνα γινεται, αν μενεις σε γονεις μονο. Ή τρως σε γονεις και πας σουπερ μαρκετ μονο για τοστακια/χαρτι υγειας.

Δημοσ.
10 minutes ago, 1comment said:

Ρούχα, παπούτσια αν έχεις, δεν χρειάζεται να αγοράσεις εκτός αν αλλάζει το σώμα σου λόγω κιλών. Οι έξοδοι διασκέδασης επίσης δεν είναι απαραίτητες για την επιβίωση. Μπορείς να βγαίνεις απλά για περπάτημα ή να ζητάς από τους φίλους να σε κεράσουν μια στο τόσο. Ε αν έχεις γονείς δεν θα ήταν τραγικό να σου στέλνανε κανα 50αρικο όποτε το χρειαστείς.

Τέτοιο επίπεδο διαβίωσης παίζει να μην είναι αποδεκτό ούτε στο Πακιστάν.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Έτσι. Ίδια ρούχα μέχρι να λιώσουν, τράκα καφέ/τσιγάρα/παγωτό ποτό, περπάτημα στο τσακίρ κέφι, ΑΛΛΑ το νεόδμητο σπίτι νεόδμητο σπίτι, αξία ανεκτίμητη.

Εμένα μου κάνουν μπλούζες που φορούσα από το λύκειο (12ετία) και δεν έχουν πάθει τίποτα. Γιατί να μην τις φορέσω; Ο φίλος ρώτησε αν μπορεί να ζήσει με σπίτι 500Ε και μισθό 800Ε. Η απάντηση είναι ναι. Καφές, τσιγάρα δεν είναι απαραίτητα. Αν θες απλά να επιβιώσεις, δεν τα χρειάζεσαι. 

• Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, 1comment είπε

Εμένα μου κάνουν μπλούζες που φορούσα από το λύκειο (12ετία) και δεν έχουν πάθει τίποτα. Γιατί να μην τις φορέσω; Ο φίλος ρώτησε αν μπορεί να ζήσει με σπίτι 500Ε και μισθό 800Ε. Η απάντηση είναι ναι. Καφές, τσιγάρα δεν είναι απαραίτητα. Αν θες απλά να επιβιώσεις, δεν τα χρειάζεσαι. 

Ετσι ούτε καν σπίτι με 500€ χρειάζεται.Ας βρει φτηνότερο σπίτι για να μην αναγκάζεται να  φοράει τα βαπτιστικά του. 

Δημοσ.

Εντάξει, αν ο στόχος είναι απλά η επιβίωση, αυτό μπορεί να το κάνει και μέσα σε χαρτόκουτο κάτω από μια γέφυρα και να τρώει από τα σκουπίδια, έτσι θα του μένουν στην άκρη και τα 800€. Το θέμα δεν είναι αν είναι εφικτό αυτό που σκέφτεται ο TS, αλλά αν είναι βιώσιμο. Αν θεωρεί πως είναι, κανένα πρόβλημα, δική του ζωή είναι.

• Like 1
Δημοσ.
15 minutes ago, 1comment said:

Ελπίζω τουλάχιστον σώβρακα και κάλτσες να έχεις αγοράσει κάποια στιγμή την τελευταία 12ετία. 

Αυτό που λες δε γίνεται ακόμα και να δώσεις 0 σε ρούχα για τα επόμενα 3 χρόνια. Τι θα τρώει; Το αμάξι ποιος θα το πληρώνει; Κυριολεκτικά σε κάθε κοινωνική έξοδο θα λέει, "πάμε για περπάτημα;" ή "με κερνάς σε παρακαλώ;". Πόσες μέρες θα πάρει μέχρι να τον ξεκόψουν όλοι;

Αν υπάρχει ευγενική χορηγία από πίσω, το συζητάμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...