NickTG Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 1 hour ago, 1comment said: Ρούχα, παπούτσια αν έχεις, δεν χρειάζεται να αγοράσεις εκτός αν αλλάζει το σώμα σου λόγω κιλών. Είναι άλλωστε γνωστό ότι δεν χαλάνε ποτέ.
1comment Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, NickTG είπε Είναι άλλωστε γνωστό ότι δεν χαλάνε ποτέ. Προφανώς έχει να κάνει και με τις ποιότητες που αγοράζεις... 37 λεπτά πριν, vs_skg είπε Ελπίζω τουλάχιστον σώβρακα και κάλτσες να έχεις αγοράσει κάποια στιγμή την τελευταία 12ετία. Αυτό που λες δε γίνεται ακόμα και να δώσεις 0 σε ρούχα για τα επόμενα 3 χρόνια. Τι θα τρώει; Το αμάξι ποιος θα το πληρώνει; Κυριολεκτικά σε κάθε κοινωνική έξοδο θα λέει, "πάμε για περπάτημα;" ή "με κερνάς σε παρακαλώ;". Πόσες μέρες θα πάρει μέχρι να τον ξεκόψουν όλοι; Αν υπάρχει ευγενική χορηγία από πίσω, το συζητάμε. Προφανώς και αγοράζω και ρούχα και τα πάντα αλλά με ρέγουλα. Δεν βρίσκω λόγο να...αλλάζω όλη την γκαρνταρόμπα ανά σεζόν ή να μην φοράω ρούχα που έχω και μου κάνουν. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα καταλήξω σαν κάποιους γνωστούς που ψωνίζουν πάντα ακριβά ρούχα και δεν έχουν κάρτα στο κινητό τους να κάνουν μια κλήση ή από τις 20 του μήνα δεν τους περισσεύει ούτε για καφέ μέχρι να ξαναπληρωθούν. Πολλά παραδείγματα τέτοια και πολύ λυπηρά! Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2023 από 1comment
Ducatista Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 5 ώρες πριν, NickTG είπε Μόνο 1 παιδί!? Μην πω 2 παιδιά άνετα. Και μένει και λίγος χώρος για gaming room. Ε μα ξερω γω.... Λοιπόν φίλε τσιμπα το σπίτι και βρες κανένα μιλφ να της κάνεις παρεα τις κρυες νυχτες(ή και οχι) του χειμωνα ... problem sold! 2 ώρες πριν, dimitriosm είπε 500 ευρω σπιτι - και γραφουν καταλληλο για φοιτητες....ποιος φοιτητης μπορει να δωσει 500 ευρω ενοικιο??! το βλεπω συνεχεια αυτο να το γραφουν και εκνευριζομαι 😤 Habibi come to karditsa..!
james01gr Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Την περίοδο 2000-2004 που ήμουν φοιτητής κατάφερνα με τα χίλια ζόρια να την βγάζω με 200€/μηνα στην Πατρα με έξοδα για σίτιση (που έστελνε και η μάνα φαγητό), καφέ, κινητό και εισητηρια. Ευτυχώς δεν κάπνιζα. Εάν πιστεύεις πως μπορείς να την βγάλεις με 300€ έχοντας και αυτοκίνητο, πάσο. Καταλαβαίνω πως είναι έξοδα η επίπλωση, αλλά για δεκο θδε νομίζω να χαλάς 200€/μηνα.αλλα ακόμη και 400€ να βρεις σπίτι μαζί με δεκο, το βλέπω χλωμό ακόμη και με τα 400 να την βγάζεις. Το σπίτι πρέπει να σου βγαίνει με τις δεκο το πολύ 300€ για να μπορείς να καλύπτεις όλα σου τα έξοδα. Δύο κιλά φρούτα να πάρεις και ένα κιλό κρέας θέλεις ένα 20αρι πλέον. Το ξέρω είναι αδύνατον αλλά η μόνη σου λύση μάλλον είναι η συγκατοίκηση. 1 1
SabotazNic Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 6 ώρες πριν, mechpanos είπε Διαφωνώ. Επειδή κάποιος θέλει να ζήσει μόνος του, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζήσει σε τρύπα όπου κουζίνα μπάνιο και δωμάτιο, θα είναι όλα σε ένα. Το μέγεθος της τρύπας που θα μείνεις πάει με τον μισθό που παίρνεις 4 ώρες πριν, vs_skg είπε Τι λάκο να χει η φάβα, μισό χιλιάρικο για 40 τμ στην εξωτική Καρδίτσα, ολόκληρος κρατήρας, γιατί να σκεφτεί συνωμοσιολογίες. Νομίζω το βρήκα κιόλας https://www.spitogatos.gr/aggelia/2114420885 Που είναι το υπνοδωμάτιο? 2 ώρες πριν, 1comment είπε ή να ζητάς από τους φίλους να σε κεράσουν μια στο τόσο.
Ducatista Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 7 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Το μέγεθος της τρύπας που θα μείνεις πάει με τον μισθό που παίρνεις Που είναι το υπνοδωμάτιο? Ανάμεσα κουζίνα-σαλονι
Ukforthemoment Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί και διαφορετικά,βρες άλλη ή δευτερη δουλειά.
NikosKallithea Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Παιδιά εκει είναι τα ενοίκια πλεον, τωρα που θα βρει κάποιος τα λεφτά είναι άλλο θέμα. Καλλιθέα 30μ πάνε απο 300 και πανω. Τι να λέμε, και συνεχώς θα ανεβαίνουν Οσο για τους φοιτητές, ουτε το 10% δεν πληρωνουν απο δικά τους έσοδα τα ενοίκια
dimitriosm Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 για τους φοιτητες το ανεφερα οντας απο νωρις εργαζομενος φοιτητης...και τα λεφτα που πηρα τοτε ηταν....το τιποτα του τιποτα. τα ενοικια οπως λεει ο φιλος @NikosKallithea αυτα ειναι. παρ'ολα αυτα να ζητανε 500 ευρω για να μενω στην καρδιτσα μου φαινεται αστειο. δηλαδη οκ πες δινεις 500 ευρω ενοικιο στην αθηνα (συγκατοικώντας, η συζώντας, η επειδή τα εχεις ρε παιδι μου) αλλα λες ειναι η δουλεια σου εδω οποτε καπως το δικαιολογεις. παντως επειδη ειμαι σε ηλικια που ολοι μου οι φιλοι ψαχνουν για σπιτι, να φυγουν απο τους δικους τους κλπ....οσοι πληρωνονται 800 ευρω παραδεχονται και μονοι τους πως δεν βγαινουν τα κουκια. και μενουν στους δικους τους. και ολα αυτα αφου εχεις σπουδασει 5 χρονια η/και δουλεψει παραλληλα. 😤😤🥲
james01gr Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dimitriosm είπε για τους φοιτητες το ανεφερα οντας απο νωρις εργαζομενος φοιτητης...και τα λεφτα που πηρα τοτε ηταν....το τιποτα του τιποτα. τα ενοικια οπως λεει ο φιλος @NikosKallithea αυτα ειναι. παρ'ολα αυτα να ζητανε 500 ευρω για να μενω στην καρδιτσα μου φαινεται αστειο. δηλαδη οκ πες δινεις 500 ευρω ενοικιο στην αθηνα (συγκατοικώντας, η συζώντας, η επειδή τα εχεις ρε παιδι μου) αλλα λες ειναι η δουλεια σου εδω οποτε καπως το δικαιολογεις. παντως επειδη ειμαι σε ηλικια που ολοι μου οι φιλοι ψαχνουν για σπιτι, να φυγουν απο τους δικους τους κλπ....οσοι πληρωνονται 800 ευρω παραδεχονται και μονοι τους πως δεν βγαινουν τα κουκια. και μενουν στους δικους τους. και ολα αυτα αφου εχεις σπουδασει 5 χρονια η/και δουλεψει παραλληλα. 😤😤🥲 Θα αλλάξουμε στην Ελλάδα λίγο την νοοτροπία μας. Η κοπέλα μου που είναι από τη Πολωνία, νοίκιαζε ΔΩΜΆΤΙΟ όσο ήταν φοιτήτρια. Σε 60 μ2 έμενε με άλλες 2 τις οποίες ούτε που τις ήξερε. Και το καλοκαίρι ξενοικιαζε γιατι το έδιναν σε τουρίστες να μείνουν. Ένα δωμάτιο ο καθένας και μια κουζίνα κοινή. Και γενικοτερα αυτή η κατάσταση υπάρχει και σε άλλες χώρες, απλά σε εμάς φαίνεται πρωτόγνωρο αυτό. Αναγκαστικά θα πάμε προς τα εκεί. Το να μένεις μόνος σου με 800 απλά δεν γίνεται, θέλεις συγκάτοικο για να σου μένουν χρήματα για να ζήσεις μια καλύτερη ζωή και όχι για να δουλεύεις απλά για να βγάλεις τα έξοδα. Γιατί με τα 500 που λες, εάν σου πάθει μια στραβή το αμάξι, τι θα κάνεις; έναν γιατρό να χρειαστείς να πας, τι θα κάνεις; Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2023 από james01gr
mechpanos Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, SabotazNic είπε Το μέγεθος της τρύπας που θα μείνεις πάει με τον μισθό που παίρνεις 5 ώρες πριν, vs_skg είπε Ναι δεν λέω. Αλλά θεωρώ ότι κακώς έχει καταντήσει το να μείνεις μόνος σου σε ένα ανθρώπινο σπίτι άνω των 30m2, πολυτέλεια.
SabotazNic Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 17 λεπτά πριν, james01gr είπε Η κοπέλα μου που είναι από τη Πολωνία, νοίκιαζε ΔΩΜΆΤΙΟ όσο ήταν φοιτήτρια. Σε 60 μ2 έμενε με άλλες 2 τις οποίες ούτε που τις ήξερε. Που στην Πολωνία δεν μας είπες
vs_skg Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 20 minutes ago, mechpanos said: Ναι δεν λέω. Αλλά θεωρώ ότι κακώς έχει καταντήσει το να μείνεις μόνος σου σε ένα ανθρώπινο σπίτι άνω των 30m2, πολυτέλεια. Το αντίθετο πως βγάζει νόημα δηλαδή; Κάποιος που παίρνει 120 ευρώ πάνω από τον κατώτατο, να μπορεί να κρατήσει νεόδμητο σπίτι 45τμ μόνος του; Και βέβαια κανονικά από τα 800 θα πρέπει το 20% να το αποταμιεύει αν μιλάμε για σταθερότητα σε εργασιακές συνθήκες και όχι πχ περίοδο εκπαίδευσης που λες θα κάνω μια υπομονή μέχρι να ανέβω σκαλί. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2023 από vs_skg
james01gr Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 44 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Που στην Πολωνία δεν μας είπες Opole.
dimitriosm Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) @james01gr δε διαφωνω με οσα λες. το αποτελεσμα οπως αναφερεις ειναι. οσοι δεν εχουν καποιον σχετικα υψηλο μισθο θα θεωρουν δεδομενο πως θα συγκατοικησουν για να μπορουν να ζησουν με μια καποια αξιοπρεπεια. εγω απλως λεω πως αυτη η πραγματικοτητα δεν ειναι ευχαριστη για πολλους. απλως συμμεριζομαι το συναισθημα του @mechpanos . κακως το να μενεις πλεον μονος σου θεωρειται πολυτελεια. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2023 από dimitriosm
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα