Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 minutes ago, mechpanos said:

Διαφωνώ. Επειδή κάποιος θέλει να ζήσει μόνος του, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζήσει σε τρύπα όπου κουζίνα μπάνιο και δωμάτιο, θα είναι όλα σε ένα. Απλά σε πολλές πόλεις έχουν ακριβύνει τα ενοίκια σε βαθμό που δεν είναι βιώσιμα για έναν εργένη. Κακώς, αλλά βέβαια έτσι είναι τα πράγματα.

το θεμα ειναι τι επιτρεπει η υπαρχουσα κατασταση. απλως εχουμε φτασει σε μια εποχη που το να ζεις μονος σου αποτελει πολυτελεια 😐

• Like 3
  • Sad 1
  • Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, dimitriosm είπε

το θεμα ειναι τι επιτρεπει η υπαρχουσα κατασταση. απλως εχουμε φτασει σε μια εποχη που το να ζεις μονος σου αποτελει πολυτελεια 😐

Πριν από 234 χρόνια στην Γαλλία μετά από κρίση όπου ακόμα και το να ζεις αποτέλεσε πολυτέλεια, όλοι ξέρουμε τι έγινε.

Δημοσ.

καταλαβαινω τι λες @mechpanos . εγω απλως μιλαω σε σχεση με το παρον θεμα που ανοιχτηκε (κατι που ζοριζει πολλους νεους - και συμπεριλαμβανω και τον εαυτο μου σε αυτο)

• Like 1
Δημοσ.

Σίγουρα κάποιο λάκο έχει η φάβα. Αυτά τα σπίτια που τα νοικιάζουν με όλα μέσα σε παλιές ανακαινισμένες πολυκατοικίες, σίγουρα είναι απο μεγαλύτερα διαμερίσματα που τα χώρισαν σε μικρότερα χωρίς άδεια, και δεν έχουν δική τους ηλεκτροδότηση. Για αυτό και δεν μπορει να κανει κανονικό συμβόλαιο προφανώς, επειδή δεν έχει δικό του αριθμό παροχής ρεύματος. Στο τέλος θα σου πει οτι για να σε βοηθήσει θα σου κόψει και 50€ απο όλα αν τα κάνετε μαύρα, και όλα κομπλέ. Αν διαφωνήσεις ή θα πάει στον επόμενο ή θα νομίζεις οτι θα έχεις συμβόλαιο αλλά δεν θα έχεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, G.bar said:

Σίγουρα κάποιο λάκο έχει η φάβα. Αυτά τα σπίτια που τα νοικιάζουν με όλα μέσα σε παλιές ανακαινισμένες πολυκατοικίες, σίγουρα είναι απο μεγαλύτερα διαμερίσματα που τα χώρισαν σε μικρότερα χωρίς άδεια, και δεν έχουν δική τους ηλεκτροδότηση. Για αυτό και δεν μπορει να κανει κανονικό συμβόλαιο προφανώς, επειδή δεν έχει δικό του αριθμό παροχής ρεύματος. Στο τέλος θα σου πει οτι για να σε βοηθήσει θα σου κόψει και 50€ απο όλα αν τα κάνετε μαύρα, και όλα κομπλέ. Αν διαφωνήσεις ή θα πάει στον επόμενο ή θα νομίζεις οτι θα έχεις συμβόλαιο αλλά δεν θα έχεις. 

Τι λάκο να χει η φάβα, μισό χιλιάρικο για 40 τμ στην εξωτική Καρδίτσα, ολόκληρος κρατήρας, γιατί να σκεφτεί συνωμοσιολογίες. 

Νομίζω το βρήκα κιόλας 

https://www.spitogatos.gr/aggelia/2114420885

Επεξ/σία από vs_skg
Δημοσ.

Eγω που εχω δικο μου σπιτι σε επαρχια 45 τετραγωνικα νερο και ΔΕΗ θα δωσω max 50 ευρω τον μηνα για ενα ατομο και αυτο αν δουλευουν τα ac. Βεβαια οτι εχω βαλει μεσα πλυντηριο ac ψυγειο ειναι energy A νε inverter και η κουζινα-φουρνος κανονικη.

Δημοσ.
3 minutes ago, Nabuko said:

οι φωτογραφίες που τοποθετήθηκαν είναι προαιρετικές 🤔😁

μεσίτες/ραντιέρηδες, η μόρφωση είναι προαιρετική...

• Like 1
Δημοσ.
38 minutes ago, vs_skg said:

Τι λάκο να χει η φάβα, μισό χιλιάρικο για 40 τμ στην εξωτική Καρδίτσα, ολόκληρος κρατήρας, γιατί να σκεφτεί συνωμοσιολογίες. 

Νομίζω το βρήκα κιόλας 

500 ευρω σπιτι - και γραφουν καταλληλο για φοιτητες....ποιος φοιτητης μπορει να δωσει 500 ευρω ενοικιο??! το βλεπω συνεχεια αυτο να το γραφουν και εκνευριζομαι 😤

Δημοσ.

43 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Νομίζω το βρήκα κιόλας 

10 λεπτά πριν, Nabuko είπε

οι φωτογραφίες που τοποθετήθηκαν είναι προαιρετικές 🤔😁

6 λεπτά πριν, vs_skg είπε

μεσίτες/ραντιέρηδες, η μόρφωση είναι προαιρετική...

3 λεπτά πριν, dimitriosm είπε

500 ευρω σπιτι - και γραφουν καταλληλο για φοιτητες....ποιος φοιτητης μπορει να δωσει 500 ευρω ενοικιο??! το βλεπω συνεχεια αυτο να το γραφουν και εκνευριζομαι 😤

Μην το ψάχνετε με τις καταχωρήσεις, εικονικές είναι. Ούτε η διεύθυνση δεν είναι ίδια. Έχω δει τον χώρο, ακόμα στην κατασκευή είναι, περνάνε σιγά σιγά κουφώματα και παράδοση θα είναι 1 Οκτωβρίου. Πρακτικά δεν έχω εικόνα πως θα είναι μέσα με τα έπιπλα. Περίπου όπως την φωτό που είδατε πάντως 

Δημοσ.
Just now, dimitriosm said:

Συνήθως δεν τα δίνουν οι ίδιοι, οι οικογένειες τους τα δίνουν, και οι οικογένειες με τέτοια δυνατότητα είναι πολύ περισσότερες από όσες νομίζεις.

• Like 3
Δημοσ.
1 minute ago, dimitriosm said:

Φοιτητής πρακτικά κανένας, η οικογένεια τους όμως, αρκετοί. Το θέμα δεν είναι αυτό, το θέμα είναι πως όσο υπάρχουν άτομα διατεθειμένα να δώσουν 500€ για μια τρύπα στην Καρδίτσα, μην σας κάνει εντύπωση που τα ενοίκια για σπίτια "φυσιολογικού" μεγέθους (= ικανά να μείνει οικογένεια μέσα) είναι πλέον όσο ένας μισθός, αν όχι και παραπάνω πολλές φορές.

• Like 1
Δημοσ.
Just now, Phoenix7 said:

Μην το ψάχνετε με τις καταχωρήσεις, εικονικές είναι. Ούτε η διεύθυνση δεν είναι ίδια. Έχω δει τον χώρο, ακόμα στην κατασκευή είναι, περνάνε σιγά σιγά κουφώματα και παράδοση θα είναι 1 Οκτωβρίου. Πρακτικά δεν έχω εικόνα πως θα είναι μέσα με τα έπιπλα. Περίπου όπως την φωτό που είδατε πάντως 

Η διεύθυνση στην περίπτωση που την αγγελία τη βάζει μεσίτης εννοείται πως είναι "κατά προσέγγιση" για ευνόητους λόγους.

Δημοσ.

Τέτοιες οικοδομές έχουν ξεφυτρώσει και στα Γιάννενα. Επιπλωμένα και όλες οι ΔΕΚΟ μέσα στην τιμή ακριβώς για φοιτητές. Δεν είναι κάτι νέο.

Ο φοιτητής δεν θα χρειαστεί να αγοράσει λευκές συσκευές, να κάνει μετακόμιση φεύγοντας (πετώντας τα μισά πράγματα) κλπ. που στα 5 χρόνια που θα ζήσει εκεί είναι κάποια έξοδα. Συν ότι γλυτώνει και το πολύ house hunting.

Αλλά ο φοιτητής έχει το γονιό από πίσω που θα του καλύψει τα έξτρα έξοδα.

Επίσης, εσείς που λέτε ότι 25 τ.μ. είναι αρκετά για εργένη, το σκεφτήκατε καλά αυτό;; Τι είναι;; Κανένας κινέζος που χωράει παντού;; Δε θέλει ο εργένης ξεχωριστή κουζίνα για να κρύβει τη λάντζα/μυρωδιές/μπίχλα απ'την γκόμενα, ας πούμε;

Πάντως τα μηνιαία έξοδα (ΔΕΚΟ) για εργένη δεν είναι τόσα που λες. 90€ δίνουμε εμείς το μήνα 4μελής οικογένεια στη ΔΕΗ και το νερό είναι τίποτα. Τηλέφωνο/ίντερνετ είναι στα 18€.

Εγώ λέω να συνεχίσεις το ψάξιμο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...