Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτό που θέλω να σου πω να προσέξεις, είναι πρώτον, επειδή από ότι κατάλαβα δεν έχεις υπογράψει ακόμα, να το γράφει ρητώς στο συμβόλαιο ότι μέσα στην τιμή καλύπτονται όλα τα παραπάνω χωρίς να γίνεται κάποια αναφορά σε όριο κατανάλωσης για ρεύμα τηλέφωνο και νερο πάνω από το οποίο αν το υπερβείς θα πρέπει πληγώνεις εσύ. Πρόσεξε το αυτό γιατί μου φαίνεται κουφό να τα περιλαμβάνει όλα μέσα στην τιμή ο ιδιοκτήτης χωρίς όριο. 

Δημοσ.
1 hour ago, Basilhs23___ said:

Αυτό που θέλω να σου πω να προσέξεις, είναι πρώτον, επειδή από ότι κατάλαβα δεν έχεις υπογράψει ακόμα, να το γράφει ρητώς στο συμβόλαιο ότι μέσα στην τιμή καλύπτονται όλα τα παραπάνω χωρίς να γίνεται κάποια αναφορά σε όριο κατανάλωσης για ρεύμα τηλέφωνο και νερο πάνω από το οποίο αν το υπερβείς θα πρέπει πληγώνεις εσύ. Πρόσεξε το αυτό γιατί μου φαίνεται κουφό να τα περιλαμβάνει όλα μέσα στην τιμή ο ιδιοκτήτης χωρίς όριο. 

Αυτό σίγουρα 100% δεν παίζει, ακόμα και στις περιπτώσεις που σου προσφέρεται κάτι απεριόριστα πάντα συνοδεύεται με μια αναφορά για πολιτική ορθής χρήσης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Αυτό σίγουρα 100% δεν παίζει, ακόμα και στις περιπτώσεις που σου προσφέρεται κάτι απεριόριστα πάντα συνοδεύεται με μια αναφορά για πολιτική ορθής χρήσης.

Ακριβώς εδώ ήθελα να καταλήξω, είτε θα του έχουν ένα όριο κατανάλωσης πολύ χαμηλό, έτσι για να τον προσελκύσουν ως ενοικιαστή, πιθανόν και να μην συμφέρει που είναι μέσα στην τιμή.  

Απλά κάτι σαν προπληρωμή νερού και ρεύματος θα κάνει με τα υπόλοιπα να τα δίνει ο ίδιος. 

Είτε θα του πούνε όταν έρθουν οι λογαριασμοί, ότι αυτά είναι πολλά και δεν τα καλύπτουμε λόγω μη ορθής χρήσης, ειδικά για το ρεύμα το θεωρώ σίγουρο. Το νερό δύσκολα φτάνει μεγάλο ποσόν, τηλέφωνο είναι fix. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

Με 800 ευρω μισθο το παραπανω σπιτι για επαρχια ειναι καθαρη πολυτελεια.

Αυτο που σε παιρνει ειναι μεχρι μια γκαρσονιεριτσα 20-25 τμ που θα σου βγαινει 300 ευρω το μηνα ΓΙΑ ΟΛΑ

44 τμ μονος ειναι ξεκαθαρη πολυτελεια, αυτος ο χωρος ειναι ειτε για ζευγαρι, ακομα και ζευγαρι με 1 παιδι μεχρι 5 χρονων, ειτε για 2 συγκατοικους, ειτε για καποιον υψηλα αμοιβομενο

Το 500 ευρω ενοικιο + ΔΕΚΟ ειναι απλα παγιδα. Για 44 τμ οι ΔΕΚΟ δεν προκειται ποτε να ειναι πανω απο 100 το μηνα μεσο ορο, οποτε 400 ευρω ενοικιο για 44 τμ ΕΠΑΡΧΙΑ δηλαδη 9 ευρω το τμ ειναι ξεκαθαρη πολυτελεια

Ψαξε χωρους μεχρι 25 τμ πραγματικα δε χρειαζεσαι τιποτα παραπανω ως εργενης

• Like 1
Δημοσ.
10 hours ago, Phoenix7 said:

Ενοίκιο με όλες τις ΔΕΚΟ μέσα στα 500€. Απλά εγώ το σκέφτομαι ότι και με 300€ να βρω σπίτι χωρίς τα παραπάνω, θέλω για ΔΕΚΟ άλλα 150€ σίγουρα (στην καλύτερη) και επίπλωση που θα κάνω από την αρχή.

Ποιες είναι οι ΔΕΚΟ με τα +150€ στην καλύτερη; Το γνωστό τρίπτυχο φως - νερό - τηλέφωνο; Αν ναι, δύσκολα φτάνεις τα λεφτά που λες, εκτός και αν κάνεις δε ξέρω κι εγώ τι χρήση, να... σκάβεις για crypto. Μπορούν να πλησιάσουν τα 150€ (θέρμανση με air-condition, μεγάλο πακέτο στο internet - κινητό, κ.λπ) αλλά δε τα ξεπερνάνε καθόλου εύκολα.

Παρόλ' αυτά, όπως σου είπαν ήδη ΌΛΟΙ, με σχεδόν το 65% του εισοδήματός σου να πηγαίνει στο σπίτι, απλά ΔΕΝ βγαίνει. Με κανένα τρόπο. Έχεις και αμάξι κιόλας; Μόνο τα στάνταρ έξοδα (τέλη, ασφάλεια, service, λάστιχα) είναι 50+ το μήνα χωρίς να κάνεις ούτε 1 χλμ. 

Αν μιλούσαμε για 1.000€+ κάθε μήνα, οριακά ναι, μένεις μόνος (χωρίς φυσικά, να «καλοπερνάς»). Αλλά με 16 «πορτοκαλιά» όλα κι όλα, στους 2-3 μήνες δε θα ξέρεις τι να πρωτοπληρώσεις και από ποια λεφτά. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Phoenix7 είπε

Καλησπέρα σας, είμαι σε αναζήτηση σπιτιού, και βλέπω στην περιοχή μου (επαρχία) να φτιάχνονται με ανακατασκευές πολυκατοικίες από την αρχή με έξοδα και ΔΕΚΟ όλα μέσα στην τιμή του συμβολαίου. Σαν ξενοδοχείο στην ουσία. Θα μένω μόνος μου, ο μισθός μου είναι στα 800€

Αυτα με τις ΔΕΚΟ ολα στη τιμη θελουν λιγο προσοχη, το εχω δει να δουλευει σε πολυκατοικιες στην σαλονικη που τις εχουνε εταιρειες και τις δινουν σε φοιτητες,αλλα αν ειναι κανα μπαρμπα μητσος ιδιοκτητης ειναι επιφοβο γιατι μολις ανεβει 10% η τιμη του ρευματος θα ερθει κλαιγοντας να σου πει οτι δεν βγαινει και θα αφησει ανεξοφλητο τον λογαριασμο και θα μεινεις χωρι ρευμα.

Ο μισθος σου ειναι πολυ χαμηλος για να μεινεις μονος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, πολλές οι απαντήσεις και σας ευχαριστώ, ας αναφέρω κάποια πράγματα. Το πιο βασικό, δεν κοιτάω σπίτια παλιά, δεν το ξανά κάνω αυτό στον εαυτό μου, ήδη το έκανα 2 φορές στην ζωή μου. Είτε όταν έμενα με τους δικούς μου, είτε τώρα με τον αδερφό μου.

Θα αναφέρω ότι η η πόλη είναι η Καρδίτσα, ώστε αν θέλει να δει κάποιος και τις αγγελίες που υπάρχουν στα γνωστά site

• Υπάρχουν κάποια χρήματα στην άκρη, μιας και τα τελευταία 4 χρόνια έμενα με τον αδερφό μου οπότε πάνω από 300€ κάθε μήνα έμπαιναν στην άκρη.
  • Σίγουρα το σπίτι είναι ακριβό, σίγουρα πρέπει να γίνουν πάρα πάρα πολλές υποχωρήσεις, υπερβολικές υποχωρήσεις
  • Αυτοκίνητο υπάρχει όπως είπα με έξοδα περίπου 450-500€ τον χρόνο(1600cc) - Ασφάλεια 120€, τέλη 280€, ΚΤΕΟ 25€/έτος, Λάδια Service 50€
  • Φαγητό μπορώ να βολεύομαι 3-4 φορές την εβδομάδα από τους δικούς μου για κάποιο διάστημα
  • Τα δεδομένα της περιοχής μου είναι σπίτια με ενοίκια μέσης τιμής 300€ - Ότι έχω δει κάτω από αυτά τα λεφτά ήταν κοροϊδία
  • Συμφωνώ δεν θα κάνω αποταμίευση με τα δεδομένα αυτά, θα χρειαστεί σίγουρα να χρησιμοποιώ και από τις αποταμιεύσεις

Έστω όμως ότι αφήνω το παραπάνω σενάριο και πάω σε σπίτι με 300€ ενοίκιο θα χρειαστώ όπως τα υπολόγισα

• 20-25€ ίντερνετ/τηλέφωνο
  • 10-15€ κοινόχρηστα
  • 50-70€ ρεύμα τον μήνα
  • 10€ τον μήνα νερό θα πω εγώ στην καλύτερη

Εδώ είμαστε στην χειρότερη στα 420€, δεν βάζω μέσα το σενάριο θέρμανση(αέριο ή πετρέλαιο), που σε 2-3 μήνες θα χρειαστεί

• Ας πούμε τον χειμώνα ένα 50αρι επιπλέον
  • Έστω ότι τα καταφέρνω με το σενάριο αυτό και όλα αυτά να μου βγαίνουν 400€ τον μήνα έξοδα
  • Πάμε μετά και στο ενδεχόμενο να χρειαστεί επίπλωση αυτό που θα βρω για να νοικιάσω, θέλω για συσκευές, έπιπλα πράγματα κλπ λεφτά επιπλέον. Που και πάλι ας πω ότι θα πάρω όλα τα βασικά με 500€ (από το να τα έδινα αμοιβή στον μεσίτη, καλύτερα να τα πάρω σε επίπλωση, ναι θέλει ολόκληρο μισθό για να το κλείσει!)

Και εγώ πιστεύω ότι σε όλο αυτό υπάρχουν και παγίδες, για αυτό άνοιξα και το θέμα αυτό να πάρω ιδέες, γνώμες. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει αλόγιστη χρήση στις παροχές που αναφέρουν. Εννοείται θα τα ζητούσα όλα γραπτά, υποψιάζομαι ότι το 500€ fix μπορεί σε 5 μήνες να πουν 550€ κλπ. Βέβαια εφόσον είναι με συμβόλαιο το μήνα, σηκώνομαι και φεύγω. Κάθε απάντηση που παίρνω με βοηθάει.

Επεξ/σία από Phoenix7
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 minutes ago, Phoenix7 said:

Καλημέρα, πολλές οι απαντήσεις και σας ευχαριστώ, ας αναφέρω κάποια πράγματα. Το πιο βασικό, δεν κοιτάω σπίτια παλιά, δεν το ξανά κάνω αυτό στον εαυτό μου, ήδη το έκανα 2 φορές στην ζωή μου. Είτε όταν έμενα με τους δικούς μου, είτε τώρα με τον αδερφό μου.

Θα αναφέρω ότι η η πόλη είναι η Καρδίτσα, ώστε αν θέλει να δει κάποιος και τις αγγελίες που υπάρχουν στα γνωστά site

• Υπάρχουν κάποια χρήματα στην άκρη, μιας και τα τελευταία 4 χρόνια έμενα με τον αδερφό μου οπότε πάνω από 300€ κάθε μήνα έμπαιναν στην άκρη.
  • Σίγουρα το σπίτι είναι ακριβό, σίγουρα πρέπει να γίνουν πάρα πάρα πολλές υποχωρήσεις, υπερβολικές υποχωρήσεις
  • Αυτοκίνητο υπάρχει όπως είπα με έξοδα περίπου 450-500€ τον χρόνο(1600cc) - Ασφάλεια 120€, τέλη 280€, ΚΤΕΟ 25€/έτος, Λάδια Service 50€
  • Φαγητό μπορώ να βολεύομαι 3-4 φορές την εβδομάδα από τους δικούς μου για κάποιο διάστημα
  • Τα δεδομένα της περιοχής μου είναι σπίτια με ενοίκια μέσης τιμής 300€ - Ότι έχω δει κάτω από αυτά τα λεφτά ήταν κοροϊδία
  • Συμφωνώ δεν θα κάνω αποταμίευση με τα δεδομένα αυτά, θα χρειαστεί σίγουρα να χρησιμοποιώ και από τις αποταμιεύσεις

Έστω όμως ότι αφήνω το παραπάνω σενάριο και πάω σε σπίτι με 300€ ενοίκιο θα χρειαστώ όπως τα υπολόγισα

• 20-25€ ίντερνετ/τηλέφωνο
  • 10-15€ κοινόχρηστα
  • 50-70€ ρεύμα τον μήνα
  • 10€ τον μήνα νερό θα πω εγώ στην καλύτερη

Εδώ είμαστε στην χειρότερη στα 420€, δεν βάζω μέσα το σενάριο θέρμανση(αέριο ή πετρέλαιο), που σε 2-3 μήνες θα χρειαστεί

• Ας πούμε τον χειμώνα ένα 50αρι επιπλέον
  • Έστω ότι τα καταφέρνω με το σενάριο αυτό και όλα αυτά να μου βγαίνουν 400€ τον μήνα έξοδα
  • Πάμε μετά και στο ενδεχόμενο να χρειαστεί επίπλωση αυτό που θα βρω για να νοικιάσω, θέλω για συσκευές, έπιπλα πράγματα κλπ λεφτά επιπλέον. Που και πάλι ας πω ότι θα πάρω όλα τα βασικά με 500€ (από το να τα έδινα αμοιβή στον μεσίτη, καλύτερα να τα πάρω σε επίπλωση, ναι θέλει ολόκληρο μισθό για να το κλείσει!)

Και εγώ πιστεύω ότι σε όλο αυτό υπάρχουν και παγίδες, για αυτό άνοιξα και το θέμα αυτό να πάρω ιδέες, γνώμες. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει αλόγιστη χρήση στις παροχές που αναφέρουν. Εννοείται θα τα ζητούσα όλα γραπτά, υποψιάζομαι ότι το 500€ fix μπορεί σε 5 μήνες να πουν 550€ κλπ. Βέβαια εφόσον είναι με συμβόλαιο το μήνα, σηκώνομαι και φεύγω. Κάθε απάντηση που παίρνω με βοηθάει.

Οσα περιγραφεις αφορουν σπιτια για ζευγαρια. Ως εργενης τα τετραγωνικα σου ειναι μεχρι 30, απο κει και περα ειναι πλεονασμος και σπαταλη. 30 τμ επιπλωμενο μπορεις να εχεις με 300-350 ευρω το μηνα ολα μεσα

Ενα παραδειγμα στην πολη σου. Ευχαριστο σπιτι, φωτεινο με ωραιο μπαλκονι και θεα, πληρως επιπλωμενο, με χωρους για παρεα, γραφειο, κλπ και μονο 280 ευρω. Με τα παγια θα σου βγαινει 350 ευρω. Τα μικρα εχουν το πλεονεκτημα των φθηνων παγιων αλλα και της ευκολης συντηρησης και καθαριοτητας

https://www.xe.gr/property/d/enoikiaseis-katoikion/227786675/karditsa-280-30?transaction_name=rent&item_type=re_residence&geo_lat_from=39.381456208619845&geo_lng_from=21.949079801320522&geo_lat_to=39.34953861677237&geo_lng_to=21.89026231779218&widget_name=search results list&rank_in_widget=12&first_in_widget_ad_id=820921467

Επεξ/σία από archer100
Δημοσ.

Διαμονη με το μηνα σημαινει οτι οποτε θες φευγεις ή οποτε θελει ο ιδιοκτητης φευγεις ή σου ανεβαζει την τιμη.

Αν εχεις παρει επιπλα,θα εχεις και το μπελα τι θα κανεις με αυτα.

Τωρα σε οτι αφορα τα εξοδα,ο κοσμος τεινει να ξεχναει οτι τα εκτακτα εξοδα ειναι..τακτικα:

θα πας στον οδοντιατρο και θα δωσεις 50-500 ευρω

Θα πας σε ενα γαμο θα παρεις δωρο

Θα τρακαρεις (ακομα και μονο ποδηλατο να χρησιμοποιεις) και θα πρεπει να το φτιαξεις

Θα μεινεις ανεργος για ενα μηνα γιατι κατι εγινε στην επιχειρηση

Θα παρεις ρουχα-παπουτσια υπολογιστη γυαλια κινητο  (εχεις υπολογισει μηδεν ευρω για αυτα)

Το ρευμα δεν ειναι πια σταθερη χωμα τιμη οπως ηταν για χρονια,αδυνατον να υπολογισεις μακροχρονια

Γενικα το σεναριο μενω εντελως μονος με χαμηλο μισθο δεν ειναι πλεον εφικτο στην Ελλαδα οπως δεν ηταν και στην Ευρωπη καιρο τωρα

Αν θες να μεινεις μονος πρεπει να περασεις τα 1.000 ευρω το μηνα,εκτος πια αν τρεφεσαι με μακαρονια ιδιωτικης ετικετας και βγαινεις εξω μονο για κηδειες στενων συγγενων

• Like 1
Δημοσ.

χωρις να θελω να επαναλαβω οτι εχουν πει οι προηγουμενοι...εστω οτι πληρωνεις 420 ευρω στη χειροτερη το μηνα για τα παγια εξοδα. αρα μενεις καθε μηνα με 380 ευρω για τα εξοδα σου. με τις ανατιμησεις στο σουπερ μαρκετ πλεον, αν χρειαστεις και ενα γιατρο ας πουμε μεσα στο μηνα, δεν θα εισαι στριμωγμενος? θα πρεπει να εισαι αρκετα συντηρητικος γενικοτερα.

αν ημουν στη θεση σου θα το καθυστερουσα (οπως και κανω δηλαδη - στη θεση σου βρισκομαι απλως με λιγα παραπανω λεφτα το μηνα) η θα σκεφτομουν σοβαρα το σεναριο συγκατοικησης

Δημοσ.
2 hours ago, archer100 said:

44 τμ μονος ειναι ξεκαθαρη πολυτελεια, αυτος ο χωρος ειναι ειτε για ζευγαρι, ακομα και ζευγαρι με 1 παιδι μεχρι 5 χρονων, ειτε για 2 συγκατοικους, ειτε για καποιον υψηλα αμοιβομενο

Μόνο 1 παιδί!? 

Μην πω 2 παιδιά άνετα. Και μένει και λίγος χώρος για gaming room. 

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Phoenix7 είπε

σηκώνομαι και φεύγω

και πού πας; αυτή τη δουλειά θα κάνεις... Δεν κάνεις κουβέντα για ετήσιο μισθωτήριο;

3 λεπτά πριν, archer100 είπε

Οσα περιγραφεις αφορουν σπιτια για ζευγαρια. Ως εργενης τα τετραγωνικα σου ειναι μεχρι 25, απο κει και περα ειναι πλεονασμος και σπαταλη

Διαφωνώ. Επειδή κάποιος θέλει να ζήσει μόνος του, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζήσει σε τρύπα όπου κουζίνα μπάνιο και δωμάτιο, θα είναι όλα σε ένα. Απλά σε πολλές πόλεις έχουν ακριβύνει τα ενοίκια σε βαθμό που δεν είναι βιώσιμα για έναν εργένη. Κακώς, αλλά βέβαια έτσι είναι τα πράγματα.

• Like 5
Δημοσ.

αν δεν σου εχει οριο χρησης στο ρευμα,πέτα ενα wall charger και φορτιζε ηλεκτρικα αμαξια εναντι αμοιβης. θα βγαζεις το ενοικιο κ ισως κ μεροκαματο αν τον πείσεις στην επομενη ανανεωση συμβολαιου να κανει επαύξηση στην.παροχη ρευματος:-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...