Phoenix7 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, είμαι σε αναζήτηση σπιτιού, και βλέπω στην περιοχή μου (επαρχία) να φτιάχνονται με ανακατασκευές πολυκατοικίες από την αρχή με έξοδα και ΔΕΚΟ όλα μέσα στην τιμή του συμβολαίου. Σαν ξενοδοχείο στην ουσία. Θα μένω μόνος μου, ο μισθός μου είναι στα 800€, υπάρχει ποδήλατο και αυτοκίνητο, και το ποδήλατο μπορεί να καλύψει όλη την πόλη εύκολα, και είναι στην δουλειά μου δίπλα (100 μέτρα). Έχουμε και λέμε: Δίχωρο στα 500€ (δεν θυμάμαι τετραγωνικά, περίπου 40-44 κάπου εκεί) με: Σαλόνι/κουζίνα (αρκετά μεγάλο ώστε να χωρέσει καθιστικό) Μπάνιο Δωμάτιο Φουλ επιπλωμένο Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές Και διαθέτει μέσα στην τιμή όλα τα έξοδα κάθε μήνα (κοινόχρηστα, ΔΕΗ, Νερό, Ίντερνετ, Αέριο) Το συμβόλαιο είναι μηνιαίο με αυτόματη ανανέωση κάθε μήνα, και κάθεσαι όσο θες. Γενικά στην περιοχή μου παίζουν ενοίκια για σπίτια χρέπια 20ετιας περίπου στα 300€ μέση τιμή (γκαρσονιέρες). Θα ήθελα την γνώμη από κάποιον που έχει ανάλογη εμπειρία διότι σαν ιδέα Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2023 από Phoenix7
vs_skg Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Το να δίνεις 500/800 για ενοίκιο δεν είναι βιώσιμο. Έχεις αποταμιεύσεις αν χρειαστεί κάτι;
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 13 λεπτά πριν, Phoenix7 είπε Καλησπέρα σας, είμαι σε αναζήτηση σπιτιού, και βλέπω στην περιοχή μου (επαρχία) να φτιάχνονται με ανακατασκευές πολυκατοικίες από την αρχή με έξοδα και ΔΕΚΟ όλα μέσα στην τιμή του συμβολαίου. Σαν ξενοδοχείο στην ουσία. Θα μένω μόνος μου, ο μισθός μου είναι στα 800€, υπάρχει ποδήλατο και αυτοκίνητο, και το ποδήλατο μπορεί να καλύψει όλη την πόλη εύκολα, και είναι στην δουλειά μου δίπλα (100 μέτρα). Έχουμε και λέμε: Δίχωρο στα 500€ (δεν θυμάμαι τετραγωνικά, περίπου 40-44 κάπου εκεί) με: Σαλόνι/κουζίνα (αρκετά μεγάλο ώστε να χωρέσει καθιστικό) Μπάνιο Δωμάτιο Φουλ επιπλωμένο Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές Και διαθέτει μέσα στην τιμή όλα τα έξοδα κάθε μήνα (κοινόχρηστα, ΔΕΗ, Νερό, Ίντερνετ, Αέριο) Το συμβόλαιο είναι μηνιαίο με αυτόματη ανανέωση κάθε μήνα, και κάθεσαι όσο θες. Γενικά στην περιοχή μου παίζουν ενοίκια για σπίτια χρέπια 20ετιας περίπου στα 300€ μέση τιμή (γκαρσονιέρες). Θα ήθελα την γνώμη από κάποιον που έχει ανάλογη εμπειρία διότι σαν ιδέα Θα παίρνεις 800€ και τα 500€ θα φευγουν μονο για το σπίτι;Τι θα τρως/ντυνεσαι/βγαίνεις/κλπ με τα υπόλοιπα 300€ ? 1
phanispal Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 300€ για διατροφή και λοιπά έξοδα supermarket συν γούστα (delivery, έξοδοι, κοινωνικές υποχρεώσεις κ.λπ.) νομίζω δε βγαίνει με την καμία. Αν έχεις βοήθεια από αλλού ίσως. 3
Phoenix7 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Θα παίρνεις 800€ και τα 500€ θα φευγουν μονο για το σπίτι;Τι θα τρως/ντυνεσαι/βγαίνεις/κλπ με τα υπόλοιπα 300€ ? Ενοίκιο με όλες τις ΔΕΚΟ μέσα στα 500€. Απλά εγώ το σκέφτομαι ότι και με 300€ να βρω σπίτι χωρίς τα παραπάνω, θέλω για ΔΕΚΟ άλλα 150€ σίγουρα (στην καλύτερη) και επίπλωση που θα κάνω από την αρχή. Είναι κάτι που θέλω να το κάνω για κανά χρόνο επί της ουσίας, ανά πάσα στιγμή αν βρω κάτι μπορώ να φύγω στον μήνα. 9 λεπτά πριν, vs_skg είπε Το να δίνεις 500/800 για ενοίκιο δεν είναι βιώσιμο. Έχεις αποταμιεύσεις αν χρειαστεί κάτι; Δεν αντιλέγω, δεν θα αποταμιεύω για κάποιο διάστημα χρήματα, αλλά αυτό σε βάθος χρόνου θα αλλάξει. Αλλά τα σπίτια στην περιοχή μου είναι ελάχιστα με μέση τιμή τα 300€, δεν έχω επιλογές πολλές. Ότι είναι κάτι από 250€ είναι σπίτια 30ετιας κακής κατάστασης. Δεν τα κοιτάω καν Γενικά όποια απάντηση λάβω σίγουρα θα με βοηθήσει Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2023 από Phoenix7 1
lector Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Απο τη στιγμη που εχεις μια φιξ τιμη για ολα αυτα, γλυτωνεις το μπελα της μετακομισης, και ουσιαστικα οποτε θες φευγεις αν δεις οτι δε βγαινει, δεδομενων και των εναλλακτικων επιλογων που λες, εμενα μου φαινεται οκ. Απλα θα εισαι λιγο σφιχτος με τα υπολοιπα εξοδα. 2
phanispal Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Αν είσαι αποφασισμένος να μείνεις μόνος και δεν έχεις άλλη επιλογή ίσως το καταφέρεις αν έχεις και βοήθεια από αλλού έστω σε περίπτωση που χρειαστεί. Διαφορετικά δε βγαίνουν τα κουκιά.
costas_ Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Εαν έπαιρνες €1200-€1500 θα έλεγα ναι, είναι συζητήσιμη η συνθήκη με αρκετές παραχωρήσεις βέβαια γιατί η ζωή τα φέρνει τούμπα χωρίς να το καταλάβεις. Με τα €800 που βγάζεις καθαρά τον μήνα, εαν ήμουν εγω ο ιδιοκτήτης δεν θα στο έδινα το διαμέρισμα Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2023 από costas_
vs_skg Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 1 minute ago, Phoenix7 said: Ενοίκιο με όλες τις ΔΕΚΟ μέσα στα 500€. Απλά εγώ το σκέφτομαι ότι και με 300€ να βρω σπίτι χωρίς τα παραπάνω, θέλω για ΔΕΚΟ άλλα 150€ σίγουρα (στην καλύτερη) και επίπλωση που θα κάνω από την αρχή. Είναι κάτι που θέλω να το κάνω για κανά χρόνο επί της ουσίας, ανά πάσα στιγμή αν βρω κάτι μπορώ να φύγω στον μήνα. Δεν αντιλέγω, δεν θα αποταμιεύω για κάποιο διάστημα χρήματα, αλλά αυτό σε βάθος χρόνου θα αλλάξει. Αλλά τα σπίτια στην περιοχή μου είναι ελάχιστα με μέση τιμή τα 300€, δεν έχω επιλογές πολλές. Ότι είναι κάτι από 250€ είναι σπίτια 30ετιας κακής κατάστασης. Δεν τα κοιτάω καν Μα δε βγαίνουν τα νούμερα. 500 το σπίτι, 200 σούπερ, ? το αμάξι, χωρίς ρούχα, διασκέδαση κλπ. κλπ. Η γκαρσονιέρα είναι το λιγότερο cost effective για ένα άτομο, ίσως αν συγκατοικήσεις με την κοπέλα σου σε γκαρσονιέρα ή με κάποιον τρίτο σε δυάρι βγάλει περισσότερο νοήμα. Επειδή όμως άλλο ρώτησες, τα σπίτια αυτά είναι φτιαγμένα εξ' αρχής για εκμετάλλευση, οπότε μέσα θα δεις πιθανότατα κακοτεχνίες και προχειροδουλειές. Πλήρης επίπλωση σημαίνει ότι γλυτώνεις χρήματα και κόπο αλλά είσαι περιορισμένος στην διαχείριση του χώρου, αν σου αρέσει η διαρρύθμιση τέλεια. Βέβαια αν χαλάσεις/φθείρεις κάτι θα πρέπει να το πληρώσεις. Τέλος δεν θα είναι όλα τα units ίσα κι όμοια, κάποιες διαρρυθμίσεις θα είναι καλύτερες από άλλες οπότε προσοχή σ αυτό.
Dinos1973 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 34 minutes ago, Phoenix7 said: Καλησπέρα σας, είμαι σε αναζήτηση σπιτιού, και βλέπω στην περιοχή μου (επαρχία) να φτιάχνονται με ανακατασκευές πολυκατοικίες από την αρχή με έξοδα και ΔΕΚΟ όλα μέσα στην τιμή του συμβολαίου. Σαν ξενοδοχείο στην ουσία. Θα μένω μόνος μου, ο μισθός μου είναι στα 800€, υπάρχει ποδήλατο και αυτοκίνητο, και το ποδήλατο μπορεί να καλύψει όλη την πόλη εύκολα, και είναι στην δουλειά μου δίπλα (100 μέτρα). Έχουμε και λέμε: Δίχωρο στα 500€ (δεν θυμάμαι τετραγωνικά, περίπου 40-44 κάπου εκεί) με: Σαλόνι/κουζίνα (αρκετά μεγάλο ώστε να χωρέσει καθιστικό) Μπάνιο Δωμάτιο Φουλ επιπλωμένο Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές Και διαθέτει μέσα στην τιμή όλα τα έξοδα κάθε μήνα (κοινόχρηστα, ΔΕΗ, Νερό, Ίντερνετ, Αέριο) Το συμβόλαιο είναι μηνιαίο με αυτόματη ανανέωση κάθε μήνα, και κάθεσαι όσο θες. Γενικά στην περιοχή μου παίζουν ενοίκια για σπίτια χρέπια 20ετιας περίπου στα 300€ μέση τιμή (γκαρσονιέρες). Θα ήθελα την γνώμη από κάποιον που έχει ανάλογη εμπειρία διότι σαν ιδέα Με €300 δεν υπάρχει περίπτωση να την βγάλη ούτε φοιτητής να ήσουν ….πολύ γρήγορα θα έχεις πρόβλημα στην πληρωμή του ενοικίου !
Ukforthemoment Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 22 λεπτά πριν, Phoenix7 είπε Ενοίκιο με όλες τις ΔΕΚΟ μέσα στα 500€. Απλά εγώ το σκέφτομαι ότι και με 300€ να βρω σπίτι χωρίς τα παραπάνω, θέλω για ΔΕΚΟ άλλα 150€ σίγουρα (στην καλύτερη) και επίπλωση που θα κάνω από την αρχή. Είναι κάτι που θέλω να το κάνω για κανά χρόνο επί της ουσίας, ανά πάσα στιγμή αν βρω κάτι μπορώ να φύγω στον μήνα. Δεν αντιλέγω, δεν θα αποταμιεύω για κάποιο διάστημα χρήματα, αλλά αυτό σε βάθος χρόνου θα αλλάξει. Αλλά τα σπίτια στην περιοχή μου είναι ελάχιστα με μέση τιμή τα 300€, δεν έχω επιλογές πολλές. Ότι είναι κάτι από 250€ είναι σπίτια 30ετιας κακής κατάστασης. Δεν τα κοιτάω καν Γενικά όποια απάντηση λάβω σίγουρα θα με βοηθήσει Οι ΔΕΚΟ δεν είναι κάθε μήνα.Το ρευμα είναι κάθε 2μηνο,το νερό 4μηνο.Τηλέφωνο/ιντερνετ κάνεις και με 10ευρη κάρτα .Δεν έχεις καθόλου επιπλα κλπ; 300€ για να περνάς τον μήνα είναι 10€ την ημέρα,κάρτα στο κινητό να βάλεις έχασες μια μέρα.Ασφάλεια αυτοκινήτου;Συντήρηση του;Τέλη;Ενα ρούχο να θες να αγοράσεις ή παπούτσια τι θα κάνεις;Θα την βγάζεις με νερό; 1
SabotazNic Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Συμφωνω. Σε αυτο το σπιτι σε διαστημα 4 μηνων (συνηθες χρονος για να βγουν τα ΔΕΚΟ), θα εχεις δωσει 2000. Σε ενα σπιτι με 300 ενοικιο, θα εχεις δωσει 1200 + 150-200 ρευμα, +40 νερο, +100 (4 μηνες) ιντερνετ. = 1550. Το θεμα ειναι που βρηκες το σπιτι. Αν εισαι βορεια, ναι με την θερμανση ισως και να το φτασεις οποτε εδω κερδιζεις και τα επιπλα. Αν εισαι νοτια θα ειναι οκ.
phanispal Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Απ' τη μία γλιτώνει έξοδα μετακόμισης. Απ' την άλλη, αν χρειαστεί να αλλάξει σπίτι πόσες είναι οι πιθανότητες να βρει παρόμοια φάση με πλήρως επιπλωμένο;
Bitbit Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Όπως ειπαν και οι περισσότεροι, δε βγαίνουν τα κουκιά που να χτυπιέσαι κάτω σαν το χταπόδι. Απορώ πως το σκέφτεσαι κιόλας. Έχεις και αυτοκίνητο κιόλας . Τέλη κυκλοφορίας πληρώνεις; Ασφάλεια; service κάνεις; Βενζίνη βάζεις; Στο μάρκετ πόσα θα χαλάς; Έξω θα βγαίνεις καθόλου; Δεν εννοώ σε παγκάκι με μπύρα από το περίπτερο. Κανένα ρουχαλάκι; Καλά δε το συζητάμε να γίνει καμία στραβή. Τώρα αν από πίσω υπάρχουν γονείς που τροφοδοτούν συνεχώς , αλλάζει το πράγμα
Nabuko Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 2 ώρες πριν, Phoenix7 είπε Το συμβόλαιο είναι μηνιαίο με αυτόματη ανανέωση κάθε μήνα, και κάθεσαι όσο θες. Αυτό πρέπει να το προσέξεις. Έχεις συμβόλαιο για ενοίκιο κατοικίας ή κάτι άλλο? Αν σε καναδυό μήνες σου πει 600 ή 700 τι κάνεις? 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα