Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω ένα yaris 7 χρονών περίπου, και μετά από επισκευή του ψυγείου του air-condition έμαθα πως το φρεον που παίρνει θα κοστίσει γύρω στα 150€, ενώ το φρεον που χρησιμοποιούσαν τα ποιο παλιά αμάξια νομίζω το r134 κοστίζει γύρω στα 50€

Αν βάλω το ποιο οικονομικό φρεον θα δημιουργηθεί πρόβλημα?

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, vvkostas είπε

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω ένα yaris 7 χρονών περίπου, και μετά από επισκευή του ψυγείου του air-condition έμαθα πως το φρεον που παίρνει θα κοστίσει γύρω στα 150€, ενώ το φρεον που χρησιμοποιούσαν τα ποιο παλιά αμάξια νομίζω το r134 κοστίζει γύρω στα 50€

Καλησπέρα.. Μήπως να ρωτήσεις σε κανένα συνεργείο που ασχολείται με  air-condition σε αυτοκίνητα.. Δυο τρία να πάρεις τιμές.. 

Δημοσ.

Ότι αναφέρει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου μπορείς να βάλεις. Το βασικό είναι να μην βάζεις κάθε χρόνο. Αυτό να τους ζητήσεις δηλαδή να σου παραδώσουν ένα σύστημα ελεγμένο χωρίς διαρροές.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν είσαι Αττική 

https://www.cryotech.gr/

Ειδικός μόνο σε κλιματιστικά 

Από τη Honda μου έλεγαν αλλαγή κομπρεσέρ και επισκευάσε ένα πηνίο με κάπου 100 ευρώ 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, vvkostas είπε

Καλησπέρα παιδιά,

Ναι ο κατασκευαστής το έχει φτιάξει για το τύπο που προτείνει .

Πήγαινε σε συνεργείο με κλιματισμό οχημάτων .

Εάν είσαι Αθήνα πήγαινε σε αυτό που προτάθηκε .

Επεξ/σία από meletis_m
  • Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, vvkostas είπε

Καλησπέρα παιδιά,

Δηλαδη απο επισκευη και οχι αλλαγη τωρα παιρνει το καινουργιο φρεον??? Και για να μπορουμε να βαζουμε το καινουργιο φρεον θελει το ψυγειο μετατροπη ή στην τελικη αλλαγη? Φαντασου οτι και γω που δεν γνωριζω αλλα για να ''πιστεψω'' οτι παιρνεις το καινουργιο φρεον θα επρεπε να πεις οτι σου αλλαξε συμπιεστη! 

Δημοσ.

Τα R134a  έμπαιναν σε αμάξια (1995-2016) και τα HFO-1234yf (2016+) . Αυτά τα 2 δεν αναμιγνύονται και έχουν διαφορετικής σχεδίασης συστήματα.

Οπότε αν το δικό σου ειναι σχεδιασμένο για HFO-1234yf, αυτό πρέπει να βάλεις.

https://leemylesreading.com/car-air-conditioner-recharge-1234yf-vs-r134a/

• Like 3
Δημοσ.

Περιεργο να μην παιρνει R134a εκτος αν με την αλλαγη παει αναγκαστικα στο καινουργιο. Το Megane παντως που πηρα που ειναι του 2018, παιρνει R134a ενω στις επομενες χρονιες το γυρισε και η Renault στο πανακριβο 1234…

Δημοσ.
21 hours ago, Γιάννης Platano said:

Αν είσαι Αττική 

https://www.cryotech.gr/

Ειδικός μόνο σε κλιματιστικά 

Από τη Honda μου έλεγαν αλλαγή κομπρεσέρ και επισκευάσε ένα πηνίο με κάπου 100 ευρώ 

Μήπως γνωρίζεις αν χρειάζεται ραντεβού από πριν; Η μπορώ να το πάω πχ αύριο και θα το δει;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kimimaro_ είπε

Μήπως γνωρίζεις αν χρειάζεται ραντεβού από πριν; Η μπορώ να το πάω πχ αύριο και θα το δει;

Καλό θα ήταν να πάρεις ένα τηλέφωνο. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, SaFiS said:

Περιεργο να μην παιρνει R134a εκτος αν με την αλλαγη παει αναγκαστικα στο καινουργιο. Το Megane παντως που πηρα που ειναι του 2018, παιρνει R134a ενω στις επομενες χρονιες το γυρισε και η Renault στο πανακριβο 1234…

1234 λες κ παθαινω ptsd🤣 ειχα φερει ενα smart 2015 και τοτε ηταν πιο πανακριβο.....πληρωσα 450ευρω για γεμισμα φρεον σε καινουριο ψυγειο!!!! 😂κλαμα

Τουλαχιστον τωρα θα ναι ολα ετσι 

Επεξ/σία από ChristosVl
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,

Το φρεον που παίρνει το δικό μου από την μάνα του είναι το r1234, το ψυγείο του air-condition τρύπησε από κάποιο πετραδάκι που έφαγε απο μπροστά στον δρόμο, ατυχία!, οπότε θα το επισκευάσω και θα του βάλω το φρεον που θέλει το r1234, απλά ρώτησα για το r134 γιατί έχω ακούσει πολλούς που βάζουν το 'παλιό' για οικονομικούς λόγους...

Στην αντιπροσωπεία μέχρι στιγμής έχω βρει την πιο φτηνή τιμή στα 130€

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/8/2023 στις 2:17 ΜΜ, vvkostas είπε

Στην αντιπροσωπεία μέχρι στιγμής έχω βρει την πιο φτηνή τιμή στα 130€

Κυκλοφορεί παρτίδα νοθευμένων ψυκτικών άκουσα πρόσφατα. Τσάμπα είναι τα 130€ για γέμισμα με r1234yf. Πονηρέψου καλού κακού. Κάτι 450άρια έχω ακούσει για το δικό μου.

Επεξ/σία από theopan
Δημοσ.
10 ώρες πριν, theopan είπε

Κυκλοφορεί παρτίδα νοθευμένων ψυκτικών άκουσα πρόσφατα. Τσάμπα είναι τα 130€ για γέμισμα με r1234yf. Πονηρέψου καλού κακού. Κάτι 450άρια έχω ακούσει για το δικό μου.

140€ το κιλό έχει. Ένα μέσο αμάξι θέλει περίπου 500γρ. Οπότε μια "λογική τιμή" θα λέγαμε είναι 70 υλικά + 50 εργασία = 120€ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...