Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήρα ένα σετ μαλακές βούρτσες που μπαίνει σε περιστροφικό δράπανο και θα αποπειραθώ να καθαρισω μόνος μου το σαλόνι του αυτοκινήτου μου (καθίσματα, ζώνες και επενδύσεις πορτών). 

Σκέφτομαι να παρω Vanish, να το αραιωσω λίγο και να το βαλω σε μπουκάλι τυπου ΑΖΑΧ, να ψεκασω καλά μεχρι να γινει σχετικα νωπό το υφασμα και να τρίψω με βούρτσα μεχρι να κανει λίγο αφρο, μετά σκούπισμα με πετσέτα μικροινων και στεγνωμα φυσικό (ανοιχτά παράθυρα για 24-36 ωρες) καθώς δεν 3χω σκουπα για υγρά.

Οποιαδήποτε συμβουλή δεκτή.

Δημοσ.

Έκανα κάτι αντίστοιχο πρόσφατα - η μέθοδος που χρησιμοποίησα ήταν η εξής:

Πρώτα καλό σκούπισμα (με βούρτσα / οδοντόβουρτσα για τις ραφές παράλληλα με την ηλεκτρική)

Ψέκασμα με σαπουνόνερο τοπικά κ βούρτσισμα, τα πολλά υγρά/σαπουνάδα τα πήρα με σκουπάκι υγρών/στερεών του αναπτήρα και μετά σκούπισμα απαλό με πανάκι μικροϊνών.

Ήταν χειμώνας οπότε είχα και πιστολάκι για να στεγνώσει πιο γρήγορα.

Μπόνους αν μπορείς να ξηλώσεις τα καθίσματα, συνήθως τα πίσω είναι σχετικά εύκολα. Τα μπροστά αν έχουν αερόσακο ή ηλεκτρικά κτλ άστα καλύτερα μέσα.

• Like 1
Δημοσ.

το εχω κάνει πέρυσι
1. έβγαλα εξω πατάκια καλύμματα κλπ (τα πήγα στο πλυντήριο σπίτι)
2. αφαίρεσα τα καθίσματα (μερικές βίδες ειναι και κάνα δυο καλώδια)
3. πήρα ειδικό υγρό για τάπητες και ένα σετ βούρτσες για δραπανοκατσαβιδο
4. τραβηξα με την σκούπα οτι μπορει να τραβηχθεί
5. καθάρισα με βούρτσες αυτές και υγρό όλο το κάτω μερος
6. με πινέλο και ειδικό υγρό (με σαπούνι κλπ) όλα τα πλαστικά τιμονιά τα παντα
7. τα ξέπλυνα όλα και τραβηξα με την σκούπα ότι υγρό είχε (η σκούπα μου έχει τετοια δυνατότητα)
8. καθάρισα και επλεινα τα καθίσματα έξω
9. αφίσα όλα ανοιχτά μερικές ωρες ναα στεγνώσουν
10. έβαλα γιαλιστικο - αρωματικό στα πλαστικά πανελς κλπ
10, βίδωσα ξανά τα καθίσματα πισω έβαλα πατάκια καλύμματα

ενα χρόνο σαν καινουργιο (πάντα προσέχω βεβαια δεν μαζεύω μεσα βρομιές κλπ κανω συχνα σκουπα)

το εκανα καθαρα και μονο επειδι μερικές μέρες δεν ειχα τι να κανω σε οποιδηποτε αλλη περίπτωση θα το πήγαινα για βιολογικό και οποτε ηταν έτοιμο

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έβαλα ότι βρήκα δίπλα στο νεροχύτη... κλασσικό πράσινο πιάτων τύπου Fairy δλδ, αραιωμένο αρκετά, για τα υφάσματα.

Σε κονσόλα/πλαστικά χρησιμοποίησα έτοιμο ΑΖΑΧ 4+1 ή κάτι παρόμοιο που είναι έτοιμο σε μορφή σπρέυ, με ένα πανάκι μικροϊνών.

1/10 πάντως σε θέμα κόπου, την επόμενη φορά κι εγώ θα το πάω έξω.

Επεξ/σία από Zaknafein
Δημοσ.
3 minutes ago, Zaknafein said:

Έβαλα ότι βρήκα δίπλα στο νεροχύτη... κλασσικό πράσινο πιάτων τύπου Fairy δλδ, αραιωμένο αρκετά, για τα υφάσματα.

Σε κονσόλα/πλαστικά χρησιμοποίησα έτοιμο ΑΖΑΧ 4+1 ή κάτι παρόμοιο που είναι έτοιμο σε μορφή σπρέυ, με ένα πανάκι μικροϊνών.

1/10 πάντως σε θέμα κόπου, την επόμενη φορά κι εγώ θα το πάω έξω.

azax σε μενα δεν εκανε τπτ εκανα fairy σε νερο και αργοτερα ξεπλυμμα και δανισα και λιγο ενα εργαλειο που καθαριζει χαλια με ατμο και δουλεια εγινε

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Black Demis είπε

azax σε μενα δεν εκανε τπτ εκανα fairy σε νερο και αργοτερα ξεπλυμμα και δανισα και λιγο ενα εργαλειο που καθαριζει χαλια με ατμο και δουλεια εγινε

Ναι κι εγώ αυτό έκανα για τα καθίσματα/υφάσματα. Το Αζαξ σπρέυ ήταν για τα πλαστικά/κονσόλα, γιατί εκεί δεν ήθελα να ρίξω νερό.

Δημοσ.
1 hour ago, bikey77 said:

Πήρα ένα σετ μαλακές βούρτσες που μπαίνει σε περιστροφικό δράπανο και θα αποπειραθώ να καθαρισω μόνος μου το σαλόνι του αυτοκινήτου μου (καθίσματα, ζώνες και επενδύσεις πορτών). 

Σκέφτομαι να παρω Vanish, να το αραιωσω λίγο και να το βαλω σε μπουκάλι τυπου ΑΖΑΧ, να ψεκασω καλά μεχρι να γινει σχετικα νωπό το υφασμα και να τρίψω με βούρτσα μεχρι να κανει λίγο αφρο, μετά σκούπισμα με πετσέτα μικροινων και στεγνωμα φυσικό (ανοιχτά παράθυρα για 24-36 ωρες) καθώς δεν 3χω σκουπα για υγρά.

Οποιαδήποτε συμβουλή δεκτή.

Για τι αυτοκίνητο μιλάμε;

Δημοσ.

Το έχω κάνει πέρυσι και τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά.

Το βασικότερ για εμένα είναι να έχεις προμηθευτεί καθαριστικό χαμηλού αφρισμού.
Είχα βάλει το καθαριστικό σε πιεστικό χειρός και είχα ψεκάσει όλο το σαλόνι. Με τη βούρτσα στο δράπανο πέρασα όλη την υφασμάτινη επιφάνεια του σαλονιού και μετά με σκούπα αναρόφησης υγρών τα μάζεψα.

Έκανα τουλάχιστον 3 περάσματα θυμάμαι για να δω πιο καθαρό το νερό που έβγαινε στον κάδο της σκούπας.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, icsd08063 είπε

Το έχω κάνει πέρυσι και τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά.

Το βασικότερ για εμένα είναι να έχεις προμηθευτεί καθαριστικό χαμηλού αφρισμού.
Είχα βάλει το καθαριστικό σε πιεστικό χειρός και είχα ψεκάσει όλο το σαλόνι. Με τη βούρτσα στο δράπανο πέρασα όλη την υφασμάτινη επιφάνεια του σαλονιού και μετά με σκούπα αναρόφησης υγρών τα μάζεψα.

Έκανα τουλάχιστον 3 περάσματα θυμάμαι για να δω πιο καθαρό το νερό που έβγαινε στον κάδο της σκούπας.

Τι σκούπα έχεις;

Σκέφτομαι πως αξίζει για καναπέδες και αυτοκίνητο μια-δυο φορές το χρόνο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, bikey77 είπε

Τι σκούπα έχεις;

Σκέφτομαι πως αξίζει για καναπέδες και αυτοκίνητο μια-δυο φορές το χρόνο.

Είχα αγοράσει πριν 3 χρόνια περίπου την Karcher SE 4001 ακριβώς για να καθαρίσω τους καναπέδες στο σπίτι.
Είναι κανονική σκούπα και προσθέτεις αν θέλεις το σχετικό εξάρτημα για τα υγρά.

Το ΣΚ που μας πέρασε π.χ. καθάρισα το εσωτερικό του Corsa.

Για πλύσιμο του σαλονιού θα σου πρότεινα Koch Chemie καθαριστικά (Pol Star / Green Star). Εγώ τουλάχιστον έτσι έπλυνα το εσωτερικό ενός άλλου αυτοκινήτου.

Επεξ/σία από icsd08063
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...