Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, είμαι σε δίλημμα και θα χρειαστώ τη γνώμη τρίτου για να πάρω την απόφαση μου.
Έχω δύο προτάσεις για εργασία, η πρώτη είναι σε αποθήκη καταστήματος ρούχων χωρίς βαριά φορτία και η δεύτερη σε τηλεφωνικό κέντρο κλινικής.

• Η αποθήκη προσφέρει 120 ευρώ παραπάνω (καθαρά)
  • Η αποθήκη είναι μακριά από το σπίτι μου, θα χρειάζομαι καθημερινά 2 ώρες για πήγαινε+έλα, η κλινική βρίσκεται πολύ κοντά.
  • Στην κλινική θα κάνω γύρω στις 15 ώρες το μήνα υπερωρία, στην αποθήκη δεν χρειάζονται σχεδόν ποτέ.

Κατέχω πτυχίο τριτοβάθμιας όμως σε αντικείμενο που δεν έχει προσφορά στην αγορά εργασίας. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να ψάξω για κάτι άλλο και αυτές οι δύο είναι οι μοναδικές μου επιλογές. Κάθε γνώμη δεκτή.

Ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορεί κάποιος να σου πει τι θα κάνεις αν δεν έχει περισσότερα δεδομένα.
Π.χ., αν έχεις οικογενειακές υποχρεώσεις (ή πρόκειται να έχεις σύντομα), το κέρδος χρόνου και δυνάμεων για την μετάβαση στην αποθήκη ίσως είναι σημαντικό.
Με τι μέσο θα πηγαίνεις εκεί, και πόσο θα κοστίζει;  τα επιπλέον 120€ υπερβαίνουν το κόστος και κατά πόσο;  κατά πόσο το κέρδος αυτό είναι ανταποδοτικό για τις δυο ώρες και την κούραση της μετακίνησης;   αν ο καιρός είναι κακός, πόσο θα δυσκολευτείς;  τις υπερωρίες στην κλινική θα τις πληρώνεσαι;  πόσο κουραστικές είναι;
Τι δεδομένα έχεις βολιδοσκοπήσει για τις συνθήκες της εργασίας (φύση της δουλειάς, ευθύνες, περιβάλλον, συμπεριφορά);
κλπ κλπ

Όλα αυτά παίζουν ρόλο, εμείς δεν τα ξέρουμε, ότι και να σου πούμε θα είναι αστήρικτο και πιθανόν λανθασμένο...

-

Επεξ/σία από V.I.Smirnov
  • Thanks 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε

Δεν μπορεί κάποιος να σου πει τι θα κάνεις αν δεν έχει περισσότερα δεδομένα.
Π.χ., αν έχεις οικογενειακές υποχρεώσεις (ή πρόκειται να έχεις σύντομα), το κέρδος χρόνου και δυνάμεων για την μετάβαση στην αποθήκη ίσως είναι είναι σημαντικό.
Με τι μέσο θα πηγαίνεις εκεί, και πόσο θα κοστίζει;  τα επιπλέον 120€ υπερβαίνουν το κόστος και κατά πόσο;  κατά πόσο το κέρδος αυτό είναι ανταποδοτικό για τις δυο ώρες και την κούραση της μετακίνησης;   αν ο καιρός είναι κακός, πόσο θα δυσκολευτείς;  τις υπερωρίες στην κλινική θα τις πληρώνεσαι;  πόσο κουραστικές είναι;
Τι δεδομένα έχεις βολιδοσκοπήσει για τις συνθήκες της εργασίας (φύση της δουλειάς, ευθύνες, περιβάλλον, συμπεριφορά);
κλπ κλπ

Όλα αυτά παίζουν ρόλο, εμείς δεν τα ξέρουμε, ότι και να σου πούμε θα είναι αστήρικτο και πιθανόν λανθασμένο...

-

Σε ευχαριστώ αρχικά για το χρόνο σου!

Η αλήθεια είναι πως αν μπορούσα να δώσω μια ξεκάθαρη απάντηση δεν θα είχα εξαρχής τις αμφιβολίες μου. Θεωρώ πως ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις κάτι με σιγουριά αν δεν το δοκιμάσεις πρώτα. Άρα για τις ευθύνες, το περιβάλλον κτλπ δεν μπορώ να μιλήσω. Σίγουρα το καλύτερο θα ήταν να δοκίμαζα πριν πάω, όμως δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Και στις δύο προτάσεις οι άνθρωποι φαίνονται συμπαθητικοί και δεν βρήκα κάποιο μεγάλο red flag.

Δεν έχω δικό μου μεταφορικό, οπότε στην περίπτωση της αποθήκης θα αναγκαστώ να πηγαίνω με τα μέσα, διαφορετικά αν είχα αμάξι θα το έκανα σε 15 λεπτά. Δεν σκοπεύω όμως μελλοντικά να αποκτήσω αν δεν βελτιωθούν τα οικονομικά μου.Επίσης, σκεφτομαι πως ναι μεν χάνεις χρόνο στις μεταφορές, όμως δεν έχεις υπερωρίες. Στην κλινική, το χρόνο που θα γλιτώνω από το πέρα δώθε, θα τον χάσω σε υπερωριες που ναι μεν πληρώνονται αλλά είναι υποχρεωτικές. 

Ευτυχώς δεν έχω υποχρεώσεις, ενώ όσο το σκέφτομαι μάλλον θα πάρω την αποφαση να καταλήξω στην αποθήκη. Σκέφτομαι πως μπορεί να είναι πιο σωματικά κοπιαστική, όμως τα τηλέφωνα είναι πολλές φορές πιεστικά και ψυχοφθόρα. Έχω περάσει από πολλά τηλεφωνικά κέντρα και ξέρω την κατάσταση από μέσα. 

Δημοσ.

Εγώ βλέπω τις 2 θέσεις ισάξιες*:
Αποθήκη +120€  /  2ώρες/ημέρα μετακίνηση
Κλινική 15 λ. μετακίνηση + ~1 ώρα /ημέρα υπερωρία  / + ~ 100€/μήνα υπερωρία

*Το ζήτημα είναι την υπερωρία θα στην πληρώνει, ή θα πηγαίνει υπέρ πίστεως και πατρίδος;

• Like 1
Δημοσ.

Η αποθήκη θα έχει σωματική κόπωση, ενώ στο τηλεφωνικό κέντρο θα κουράζεται το μυαλό. Σκέψου τι από τα δύο σου φαίνεται ότι θα αντέξεις περισσότερο. Εμένα προσωπικά θα με προβληματιζε το θέμα της απόστασης και ίσως να έκλεινα περισσότερο προς την κλινική.

Επειδή ανέφερες ότι σκέφτεσαι την δουλειά σε αποθήκη, να ενημερώσω ότι έχω δουλέψει σε αποθήκη χρησιμοποιώντας αστική συγκοινωνία (>2 ώρες τη μέρα στα λεωφορεία). Ηταν ταλαιπωρία αλλά το συνήθισα και βρήκα τους ρυθμούς μου. Βέβαια θέλει προσοχή με το σήκωμα και το κουβάλημα και γενικά να μην καταπονεις τον εαυτό σου περισσότερο από όσο αντέχεις.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, mechpanos είπε

Εγώ βλέπω τις 2 θέσεις ισάξιες*:
Αποθήκη +120€  /  2ώρες/ημέρα μετακίνηση
Κλινική 15 λ. μετακίνηση + ~1 ώρα /ημέρα υπερωρία  / + ~ 100€/μήνα υπερωρία

*Το ζήτημα είναι την υπερωρία θα στην πληρώνει, ή θα πηγαίνει υπέρ πίστεως και πατρίδος;

Η υπερωρία πληρώνεται κανονικά, όμως είναι κάτι που με δυσαρεστεί. Τουλάχιστον στα μέσα μπορώ να ακούω podcasts ή να διαβάζω βιβλίο.

Να έχω 48 ώρες (κάποιες εβδομάδες) συνέχεια τα ακουστικά και να μιλάω στο τηλέφωνο με εξουθενώνει και μόνο στη σκέψη. 

Ευτύχης το σκέφτηκα καλύτερα και πήρα την απόφαση μου. Ευχαριστώ όμως για το σχόλιο. 

1 ώρα πριν, SciManiac είπε

Η αποθήκη θα έχει σωματική κόπωση, ενώ στο τηλεφωνικό κέντρο θα κουράζεται το μυαλό. Σκέψου τι από τα δύο σου φαίνεται ότι θα αντέξεις περισσότερο. Εμένα προσωπικά θα με προβληματιζε το θέμα της απόστασης και ίσως να έκλεινα περισσότερο προς την κλινική.

Επειδή ανέφερες ότι σκέφτεσαι την δουλειά σε αποθήκη, να ενημερώσω ότι έχω δουλέψει σε αποθήκη χρησιμοποιώντας αστική συγκοινωνία (>2 ώρες τη μέρα στα λεωφορεία). Ηταν ταλαιπωρία αλλά το συνήθισα και βρήκα τους ρυθμούς μου. Βέβαια θέλει προσοχή με το σήκωμα και το κουβάλημα και γενικά να μην καταπονεις τον εαυτό σου περισσότερο από όσο αντέχεις.

Ευχαριστώ για τη συμμετοχή, και εμένα με προβλημάτισε αρκετά η απόσταση όμως τελικά αποφάσισα να αποδεχτώ την πρότασης της αποθήκης. 

Εφάρμοσα αυτό που έγραψες πριν διαβάσω το σχόλιο σου. Δηλαδή προτίμησα τη σωματική κούραση από την ψυχική. Παρότι είναι κλινική, όλα καταγράφονται και ηχογραφούνται, ενώ τα back to back τηλέφωνα με κουράζουν. 

Τέλος, τα πράγματα στην αποθήκη, όπως μου είπαν, είναι πολύ ελαφριά και καν δεν χρειαζεται παλετοφορο. Εργάζονται και γυναίκες στην αποθήκη οπότε καταλαβαίνεις. Αν ήταν πολύ βαριά φορτία προφανώς και θα σκεφτόμουν την υγεία μου. 

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Δύο ώρες χαμένες κάθε μέρα ;Τα παραπάνω λεφτά της αποθήκης θα τα τρως στο πήγαινε έλα.

Ίσως με τις 2 ώρες να τα φούσκωσα λίγο αφού έβαλα το μέγιστο χρόνο κάθε φορά αν καθυστερήσουν τα δρομολόγια κτλπ 

Σκέψου όμως πως και στους άλλους έχω υποχρεωτική υπερωρία, οπότε στις χαμένες ώρες έρχονται ισοπαλία. 

Όπως και να έχει ξεκινάω με την αποθήκη και βλέπουμε. Καμία από τις δύο δουλειές δεν είναι κελεπουρι οπότε δεν θα κάτσω να σκάσω. 

Επεξ/σία από Erwtiseis
  • Like 3
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Erwtiseis είπε
  • Η αποθήκη προσφέρει 120 ευρώ παραπάνω (καθαρά)
  • Η αποθήκη είναι μακριά από το σπίτι μου, θα χρειάζομαι καθημερινά 2 ώρες για πήγαινε+έλα, η κλινική βρίσκεται πολύ κοντά.
  • Στην κλινική θα κάνω γύρω στις 15 ώρες το μήνα υπερωρία, στην αποθήκη δεν χρειάζονται σχεδόν ποτέ.

Πρωτο και βασικοτερο, πες μας ποσα. Αλλη η διαφορα των 120 αν ειναι 650-770 και αλλη 1000-1120, σαν ποσοστο. Η αποθηκη εχει κουβαλημα, ορθοστασια και σωματικη καταπονηση. Ο τηλεφωνητης εχει να κανει με κοινο και οπως ολες οι δουλεις που εχουν να κανουν με κοινο θα εχει μεγαλη ψυχικη καταπονηση. Κατι αλλο, δεν παιζει να παρεις κανα ποδηλατο, μηχανακι η να πηγαινεις με καποιον συναδελφο αποθηκη να μοιραζεστε τα εξοδα? Το διωρο στο δρομο την ημερα ειναι πολυ οριακο.

Φαινεται οτι εχεις παρει τη αποφαση σου, πηγαινε και βλεπεις. Απο οσα ακουω και μαθαινω η αγορα ειναι ζεστη αρα και εκει να μην σου αρεσει θα βρεις κατι αλλο συντομα.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Πρωτο και βασικοτερο, πες μας ποσα. Αλλη η διαφορα των 120 αν ειναι 650-770 και αλλη 1000-1120, σαν ποσοστο. Η αποθηκη εχει κουβαλημα, ορθοστασια και σωματικη καταπονηση. Ο τηλεφωνητης εχει να κανει με κοινο και οπως ολες οι δουλεις που εχουν να κανουν με κοινο θα εχει μεγαλη ψυχικη καταπονηση. Κατι αλλο, δεν παιζει να παρεις κανα ποδηλατο, μηχανακι η να πηγαινεις με καποιον συναδελφο αποθηκη να μοιραζεστε τα εξοδα? Το διωρο στο δρομο την ημερα ειναι πολυ οριακο.

Φαινεται οτι εχεις παρει τη αποφαση σου, πηγαινε και βλεπεις. Απο οσα ακουω και μαθαινω η αγορα ειναι ζεστη αρα και εκει να μην σου αρεσει θα βρεις κατι αλλο συντομα.

Καλημέρα, αρχικά πράγματι υπάρχουν δουλειές. Όμως το πρόβλημα είναι η ποιότητα αυτών. Τα τελευταία χρόνια έχω αλλάξει γύρω στις 5 διότι δεν ανέχομαι εκμετάλλευση ή προσβολές. 

Ειδικά στις δουλειές που κοιτάω εγώ: γραμματείες, υποδοχές, αποθήκες, τηλεφωνικά κτλπ οι συνθήκες είναι από μέτριες έως κακές οπότε δεν βλέπω το λόγο του να είσαι στάσιμος και να μη δοκιμάσεις αλλού την τύχη σου. 

Όσον αφορά τα ποσά, στην αποθήκη είναι 850 καθαρά ενώ στην κλινική 700 καθαρά, δηλαδή λίγο πάνω από το βασικό. Αστεία πόσα το ξέρω, όμως ξαναλέω πως σε αυτές τις δουλειές εκεί κυμαίνεται ο μισθός. 

Τέλος όσον αφορά το μεταφορικό, πολύ θα ήθελα να πηγαινοέρχομαι με ένα ποδήλατο όμως πρέπει να έχεις τάσεις αυτοκτονίας για να βγεις με αυτό σε κεντρικές λεωφόρους. Για αμάξι ούτε λόγος με τέτοιο μισθό. 

Δημοσ.

Ένα ερώτημα που μου περνάει από το μυαλό, είναι το τι προοπτικές υπάρχουν σε αυτές τις εργασίες. Κοινώς, το "κουβαλάω δέματα" της αποθήκης, υπάρχει περίπτωση να σε προωθήσει κάπως στην πορεία; Συνδυάζεται και με άλλα πράγματα (π.χ. δελτία αποστολής κ.λπ);  Η θέση στη γραμματεία της κλινικής, επειδή θα έχει και άλλες διαχειριστικές εργασίες (CRM ίσως;), ιδίως αν μπορεί να λειτουργήσει και επικουρικά στο πτυχίο σου (δεν μας γράφεις και τι είναι), ίσως να παίξει και λίγο ρόλο στο βιογραφικό σου.

Δημοσ.

τοσα χρονια σε αποθηκες (τωρα που γραφω ειμαι σε αποθηκη) παντα ωραια τα παρουσιαζουν στους υποψηφιους:

σπανια δεν εχει υπερωρια, αν αργησει να φορτωσει η νταλικα ή το φορτηγο τι θα πεις; πηγε 5 παω να φυγω; δε παιζει

επισης αν αργησει για χ λογους ενα φορτηγο τι θα πει η εταιρια; ελα αυριο παλι; ειναι αστεια αυτα

επισης αν δεν εχει εργαλεια να κανεις τη δουλεια σου (δε μιλαω για κλαρκ αλλα ακομα και καροτσια ή τροχαλιες κτλ) μαλλον η εταιρια δε ψαχνει για υπαλληλους αλλα για ...σκλαβους. Παντα συμβουλευω να ριχνουν μια ματια στην αποθηκη και αν γινεται να μιλανε με κανενα εργατη πριν υπογραψουν

• Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Orestis_G είπε

Ένα ερώτημα που μου περνάει από το μυαλό, είναι το τι προοπτικές υπάρχουν σε αυτές τις εργασίες. Κοινώς, το "κουβαλάω δέματα" της αποθήκης, υπάρχει περίπτωση να σε προωθήσει κάπως στην πορεία; Συνδυάζεται και με άλλα πράγματα (π.χ. δελτία αποστολής κ.λπ);  Η θέση στη γραμματεία της κλινικής, επειδή θα έχει και άλλες διαχειριστικές εργασίες (CRM ίσως;), ιδίως αν μπορεί να λειτουργήσει και επικουρικά στο πτυχίο σου (δεν μας γράφεις και τι είναι), ίσως να παίξει και λίγο ρόλο στο βιογραφικό σου.

Θα συμφωνήσω με αυτήν την απάντηση.

Και οι δυο δουλειές που αναφέρεις, δεν είναι για μεγάλο διάστημα (ειδικά το τηλεφωνικό κέντρο) άρα πρέπει να σκεφτείς τι μπορείς να κάνεις μετά την εμπειρία που θα μαζέψεις.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Orestis_G είπε

Καλημέρα, θα συμφωνήσω εν μέρει μαζι σου. 

Έχω περάσει από αρκετές τέτοιες δουλειές και αυτά που παίρνεις είναι ελάχιστα (παρεμπιπτόντως και δελτία έχω κόψει, και crm/soft1 ξέρω). Είσαι εύκολα αναλώσιμος και αντικαταστάσιμος, για αυτό άλλωστε οι παροχές και οι συνθήκες είναι κακές.

Όμως πιστεύω πως είναι ελάχιστες οι δουλειές που πραγματικά αποκομίζεις κάτι.  Στην πλειονότητα τους οι διαδικασίες είναι  επαναλαμβανόμενες και μετά από ένα σημείο (που σχετίζεται με την εμπειρία και όχι τη μόρφωση) έχεις μάθει τα περισσότερα. Θεωρώ άλλωστε οι περισσότεροι δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τις δουλειές τους και τις κάνουν για λόγους επιβίωσης.

Τέλος, η θέση στην κλινική δεν αφορούσε τη γραμματεία αλλά το τηλεφωνικό κέντρο. Αν ήταν γραμματειακή υποστήριξη προφανώς και θα είχα επιλέξει αυτήν. 

12 ώρες πριν, BlueBlade είπε

Θα συμφωνήσω με αυτήν την απάντηση.

Και οι δυο δουλειές που αναφέρεις, δεν είναι για μεγάλο διάστημα (ειδικά το τηλεφωνικό κέντρο) άρα πρέπει να σκεφτείς τι μπορείς να κάνεις μετά την εμπειρία που θα μαζέψεις.

Πολλοί κάνουμε δουλειές του ποδαριού για μια ζωή. Δες γύρω σου πως υπάρχουν delivery, πωλητές, εργάτες, σεκιούριτι, ξενοδοχοϋπαλληλοι κτλπ μεγάλοι σε ηλικία. Ποτέ δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι διότι δεν είναι εύκολο. Κάποιοι όμως πρέπει να απασχολούνται και σε αυτούς τους τομείς. 

18 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

τοσα χρονια σε αποθηκες (τωρα που γραφω ειμαι σε αποθηκη) παντα ωραια τα παρουσιαζουν στους υποψηφιους:

σπανια δεν εχει υπερωρια, αν αργησει να φορτωσει η νταλικα ή το φορτηγο τι θα πεις; πηγε 5 παω να φυγω; δε παιζει

επισης αν αργησει για χ λογους ενα φορτηγο τι θα πει η εταιρια; ελα αυριο παλι; ειναι αστεια αυτα

επισης αν δεν εχει εργαλεια να κανεις τη δουλεια σου (δε μιλαω για κλαρκ αλλα ακομα και καροτσια ή τροχαλιες κτλ) μαλλον η εταιρια δε ψαχνει για υπαλληλους αλλα για ...σκλαβους. Παντα συμβουλευω να ριχνουν μια ματια στην αποθηκη και αν γινεται να μιλανε με κανενα εργατη πριν υπογραψουν

Σε ευχαριστώ για αυτά και σε καταλαβαίνω. Απλώς η διαφορά είναι πως εγώ δεν θα κάτσω να ανεχτώ πολλά, όπως προανέφερα μου είναι εύκολο να βρω τέτοιου είδους δουλειές άρα αν δεν τηρούν τα συμφωνημένα και προβλεπόμενα τους λέω άντε γεια. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Erwtiseis είπε

Πολλοί κάνουμε δουλειές του ποδαριού για μια ζωή. Δες γύρω σου πως υπάρχουν delivery, πωλητές, εργάτες, σεκιούριτι, ξενοδοχοϋπαλληλοι κτλπ μεγάλοι σε ηλικία. Ποτέ δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι διότι δεν είναι εύκολο. Κάποιοι όμως πρέπει να απασχολούνται και σε αυτούς τους τομείς. 

Βρε δε διαφωνώ, ούτε λέω ότι είναι κακό να κάνει κάποιος "δουλειά του ποδαριού"

αλλά αν είσαι νέος άνθρωπος και με πτυχίο (άσχετα αν δεν έχει ανταπόκριση στην αγορά) είναι λυπηρό η μόνη σου φιλοδοξία να είναι απλά να βρεις μια δουλειά για να βγάζεις έναν μισθό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...