Morosana Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Πολύ δύσκολο καποιος να βγει στην αγορά με ένα και μόνο προϊόν, στη θέση σου θα προσπαθούσα να μεγαλώσω τη γκάμα. Μήπως θα πρέπει να σε προβληματίσει ότι ο μοναδικός πελάτης που βρέθηκε και σταμάτησε να την αγοράζει την έβαλε στο μαγαζί του και δεν είχε θετικό feedback; Επισης μπορεις να εγγυηθεις ότι η σάλτσα σου που έχει σαν κύριο συστατικό την ντομάτα θα έχει την ίδια γεύση ποιότητα όλο το χρόνο;
vigor10 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Φιλε,πολυ φιλικα,δινεις πολλες αχρηστες πληροφοριες και με αποτρεπεις απο το να διαβασω τα γραπτα σου. Εαν δεν εχεις σχεση με εστιαση,ασε τις ιδεες για εστιατορια. Θα πας απατος, χωρις εμπειρια. Δεν εχεις την κοτα με τα χρυσα αυγα,εχεις απλα μια σαλτσα που αρεσει στον κοσμο. Ασχολησου μονο με τη σαλτσα,τα αλλα ξεχασε τα. Χωρις εμπειρια σε εστιαση και κουζινα,δεν εχεις ελπιδα. Και καλο θα ηταν να μην εχεις γνωμες για ξεροκεφαλους σεφ,οταν δεν εχεις επαφη με το αντικειμενο ο ιδιος. Στην ουσια και εσυ εχεις μια παρομοια "ξεροκεφαλια" για τη δικη σου συνταγη,οπως και εκεινοι. Επισης,μη βασιζεσαι στην επιτυχια που ειχε ο πατερας σου πριν απο 30 χρονια. Αλλος κοσμος τοτε,αλλες εποχες,αλλος ανταγωνισμος. Αυτα πλεον ειναι απλα..φαντασματα. Θα μπορούσες απλά να μην διαβάσεις πολύ και να σταματήσεις στις άχρηστες πληροφορίες. Όσο για τους ξερολες σεφ δεν έβαλα όλους τους σεφ στο ίδιο καζάνι και η πληροφορία για τον συγκεκριμένο σεφ ήταν από έναν φίλο μάγειρα ,όχι δική μου. Σε τόσες απαντήσεις βέβαια είναι λογικό να υπάρχει από την εμπειρία μου και σε άλλα φόρουμ , μια απάντηση υπεροπτική κ προσβλητική όπως η δική σου. Σε προσπερνάω μόνο και μόνο για τον τρόπο που απάντησες ασχέτως αν είσαι ένας έμπειρος επιχειρηματίας ή σεφ. Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2023 από vigor10 3
StamTheMan Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 1 λεπτό πριν, vigor10 είπε Σε τόσες απαντήσεις βέβαια είναι λογικό να υπάρχει από την εμπειρία μου και σε άλλα φόρουμ , μια απάντηση υπεροπτική κ προσβλητική όπως η δική σου. Δεν ηταν υπεροπτικη ή προσβλητικη,μονο εσυ ησουν υπεροπτικος σε αυτο που σχολιασα,το πως το παιρνεις εσυ ειναι δικο σου θεμα,οχι δικο μου. Διαβασε μονο την πρωτη προταση μου. Αν το προσπερνας η οχι,δε με απασχολει,καλη σου τυχη.
vigor10 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 21 λεπτά πριν, Morosana είπε Πολύ δύσκολο καποιος να βγει στην αγορά με ένα και μόνο προϊόν, στη θέση σου θα προσπαθούσα να μεγαλώσω τη γκάμα. Μήπως θα πρέπει να σε προβληματίσει ότι ο μοναδικός πελάτης που βρέθηκε και σταμάτησε να την αγοράζει την έβαλε στο μαγαζί του και δεν είχε θετικό feedback; Επισης μπορεις να εγγυηθεις ότι η σάλτσα σου που έχει σαν κύριο συστατικό την ντομάτα θα έχει την ίδια γεύση ποιότητα όλο το χρόνο; Ο συγκεκριμένος από την αρχή έδειξε έναν υπέρμετρο ενθουσιασμό. Στην επικοινωνία του δεν ήταν συγκεντρωμένος, στα ραντεβού του ασυνεπής κι απ' ότι κατάλαβα δεν ήταν έμπειρος στο προϊόν της πίτσας το οποίο στον κατάλογο του ήταν τελευταίο στα 4-5 φαγητά που προσέφερε στο κατάστημα που ήταν περισσότερο καφέ παρά καθαρό ρεστοράν. Μια φορά μάλιστα μου είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχω καλή γεύση για να την δοκιμάσω γιατί έχω καπνίσει πολλά τσιγάρα!
great Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δεν θα ζησεις απο την σαλτσα οπότε ξεχνα οτι εχεις σκεφτει 1
GamingMaster424 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Το να στήσεις ολόκληρη επιχείρηση εστίασης πάνω σε μια συνταγή σάλτσας το θεωρώ και εγώ ουτοπικό, στην καλύτερη να πουλάς σκέτη τη σάλτσα χοντρική, που και αυτό με το καλημέρα έχει δύο μεγάλα εμπόδια: Πρέπει η τιμή σου να είναι ανταγωνιστική απέναντι στα "θηρία" του χώρου που θα παράγουν απείρως μεγαλύτερη ποσότητα από εσένα, με συνέπεια το κόστος παραγωγής τους να είναι ελάχιστο Πρέπει να πείσεις τους μαγαζάτορες να αλλάξουν τη σάλτσα τους με τη δική σου, χαλώντας παράλληλα ενδεχομένως συνεργασία ετών με τον ήδη υπάρχοντα προμηθευτή τους. Έμμεσα τους τελευταίους μήνες έχω επαφή με τον χώρο της εστίασης, και είναι όντως "μουλάρια" οι περισσότεροι μαγαζάτορες, με την έννοια του "αυτό κάνω τόσα χρόνια και δουλεύει, γιατί να το αλλάξω;", που εν μέρει έχουν και ένα δίκαιο, if it isn't broken, don't fix it.
SinAkuma Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 6 ώρες πριν, vigor10 είπε Καλησπέρα σε όλους σας! Πριν φθάσω στο ερώτημα μου και ζητήσω τις συμβουλές των έμπειρων επιχειρηματιών του φόρουμ και γενικά των επενδυτικών συμβούλων, επιτρέψτε μου να σας κουράσω λίγο με ένα μικρό στορι που σχετίζεται με το θέμα της δημοσίευσης φυσικά. Για 20 χρόνια περίπου (1977-1997) ο πατέρας μου λειτουργούσε πιτσαρία σε επαρχιακή πόλη. Από τις αρχές του 80 μέχρι το κλείσιμό της, η επιχείρηση ήταν κερδοφόρα και όλοι οι πελάτες της ήταν ευχαριστημένοι με την πίτσα που ήταν και το προϊόν με την μεγαλύτερη ζήτηση. Εκτός από το ψήσιμο σε παλιάς τεχνολογίας φούρνο (τότε δεν ήταν η μόδα με τους ξυλοφουρνους) που την έκανε τραγανή και ροδοκοκκινη από την κάτω πλευρά είχε μια σάλτσα που όλοι όσοι την έτρωγαν έλεγαν ότι ήταν μοναδική. Υπήρχε τέτοια ζήτηση από πελάτες που έρχονταν κι από τον γειτονικό νομό μέχρι να ανοίξει δεύτερο κατάστημα στον νομό αυτό. Το 1997 η επιχείρηση έκλεισε γιατί ο πατέρας μου αποφάσισε ότι τον κούρασε η νύχτα και γενικά η ολοήμερη ενασχόληση με την επιχείρηση. Την εποχή εκείνη εγώ ως φοιτητής δεν μπορούσα να βοηθήσω και σπούδαζα στην Αθήνα. Στο δια ταύτα τώρα και συγνώμη και πάλι για την μεγάλη εισαγωγή. Έχω την συνταγή της σάλτσας και γνωρίζω και τον τρόπο ψησίματος. Ένας ιδιοκτήτης ενός καταστήματος εστίασης της περιοχής που βρισκόταν η πιτσαρία του πατέρα μου, θυμόταν την πίτσα και την σάλτσα της και ζήτησε να του παρασκευάζουμε μια ποσότητα για το καφέ εστιατόριό του. Μάλιστα μας υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει και στο άνοιγμα επιχείρησης αργότερα. Του δώσαμε 2 φορές μια συγκεκριμένη ποσότητα σάλτσας, την δοκίμασε, του άρεσε, επιβεβαίωσε ότι ήταν η ίδια με αυτή του παρελθόντος, μας πλήρωσε αλλά έκτοτε η συνεργασία μας δεν συνεχίστηκε. Ποτέ δεν μας πήρε τηλ ξανά να μας εξηγήσει τον λόγο και δεν τον ενοχλησαμε ξανά. Σημειωτέον ότι η γυναίκα του έχει αλλού είδους επιχείρηση που αφορά την ψυχαγωγία και την άθληση, την οποία πρότεινα σε φίλους και έγιναν πελάτες της οι περισσότεροι. Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής, δηλώνοντας άσχετος με επιχειρήσεις, οπότε μπορεί να χρειάζεται να γίνει συζήτηση επί αυτών για να προστεθούν κι άλλα στοιχεία : 1. Αν είχατε ένα τέτοιο προϊόν χωρίς να έχετε το κεφάλαιο να ανοίξετε επιχείρηση θα επιχειρουσατε να προμοταρετε την σάλτσα με κάποιο τρόπο; 2. Σχετικά με το άνοιγμα μιας πιτσαρίας θα ψάχνατε κεφάλαιο για το άνοιγμά της σε περίπτωση που δεν το είχατε κι αν ναι με ποιο τρόπο πιστεύετε ότι θα βρεθεί αυτό ; Μιλάμε για το άνοιγμα μιας μικρής επιχείρησης, αρχικά. 3. Είχε γίνει πριν ένα χρόνο συζήτηση με ένα ξάδερφο μου που είναι στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε αραβική χώρα για το άνοιγμα επιχείρησης σε χώρα του εξωτερικού και με συμβούλευσε να κάνω έρευνα αγοράς στον τομέα των εστιατορίων πίτσας και να προσπαθήσω να καταρτίσω ένα μπίζνες πλαν. Μάλιστα μου είπε ότι θα με βοηθήσει στην αρχική του κατάρτιση του πλάνου και ότι μπορώ να βρω και έτοιμα πρότυπα. Μετά την συζήτηση μας κατάλαβα ότι για μένα το όλο εγχείρημα που μου πρότεινε στην πράξη ήταν δύσκολο μιας και δεν έχω την εμπειρία να το κάνω. Θα χαρώ να ακούσω τις προτάσεις σας. Αν έχετε ερωτήσεις ευχαρίστως να σας απαντήσω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας. Εγώ θα εστίαζα στο να ανοίξω κατάστημα για πίτσες αλλά θα επικεντρωνομουν στις πίτσες μόνο και στις πρώτες ύλες. Δεν θα είχα μέσα σαλάτες πατάτες μπέργκερ και ότι άλλο φαντάζεσαι μόνο πίτσα. Μετά θα επέλεγα το μάρκετινγκ ώστε να διαφημίσω την σάλτσα και να προχωρήσω ίσως και σε παραγωγή πχ γυάλινου μπουκαλιού με έτοιμη σάλτσα ώστε απλά να την βάζεις για ψήσιμο μετά. Αλλά χωρίς να θέλω να κουράσω θα άνοιγα μαγαζί θα έβαζα όλη την προσοχή μου στο προϊόν το οποίο πουλάω την πίτσα δηλαδή, και ίσως αργότερα το σκεφτόμουν άμα πούλαγα την σάλτσα η οποία όπως λες είναι πολύ ωραία. 1
dbrillis Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Πήγαινε πουλα τη συνταγή στην Κύκνος (ή άλλου), παρε ενα, δυο, τρια χιλιαρικα και καλοφαγωτα. 1 1
Morosana Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Επισης φαντάζομαι ότι γνωρίζεις ότι δεν μπορείς να πουλάς σε ταπεράκι αλλά θα χρειάστει τυποποίηση, διάφορες πιστοποιήσεις κτλ κτλ κτλ που μεταφράζονται σε πολλά €€€€ Αν τα έξοδα για το άνοιγμα μιας πιτσαρίας σου φαίνονται αρκετά τα έξοδα για μια βιοτεχνία είναι μεγαλύτερα
Vigilante1319 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 καλα εγω ειμαι ασχετος οποτε δν ξερω τι να σου πω απλα απο ολα που διαβασα το πιο ορθο μου φανηκε ενα μικρο takeaway. Αν περα απο την σαλτσα εχεις και γενικα εμπειρια με τις πιτσες καντο.
somt Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 εμενα μου άνοιξε η όρεξη πάντως γίνεται να ρθω σπίτι σου απόψε να φάμε την πίτσα και να δούμε ΑΕΚ; 2
MikeJ Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 4 hours ago, tzotzo said: Αν όντως η σάλτσα είναι μοναδική θα πήγαινα dragons den Και μιλάμε για πραφιτ!
Basilhs23___ Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Φτιάξε δεκάδες μικρές συσκευασίες με την σάλτσα σου. Επικοινώνησε με πολλές πιτσαρίες αν γίνεται σε Αθήνα Θεσσαλονίκη, και μεγάλες πόλεις, πες τους είσαι ο τάδε, σκέφτεσαι να λανσάρεις στην αγορά μια πρωτοτυπη σαλτσα και θες να την δοκιμάσουν οι σεφ και μάγειρες και να σου απαντήσουν αν τους άρεσε. Με βάση πόσα θετικά θα ακούσεις μπορείς να σκεφτείς αν θα μπορούσες να ανοίξεις καμία επιχείρηση παραγωγής της σάλτσας και να προμηθευεις μαγαζιά εδώ Αθήνα ή αποστολές και σε όλη την Ελλάδα. Μην βασίζεσαι σε περιορισμένο κοινό στο μέρος σου ούτε στο ότι πριν 30 χρόνια είχατε κόσμο που πήγαιναν στο μαγαζί του πάτερα σου, άλλες εποχές και ο κόσμος είχε λεφτά για πέταμα. Συμφωνώ με ότι είπε ο StamTheMan αν και άκομψα, η εμπειρία που έχει κάποιος του επιτρέπει να βλέπει με άλλη ματιά κάποια πράγματα. Στις 23/7/2023 στις 4:26 ΜΜ, Basilhs23___ είπε 1
Moderators Inuyasha Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Moderators Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Όσο καλή και να είναι η σάλτσα δύσκολα κάποιος θα αλλάξει, πόσο μάλλον όταν κατά 99%δεν μπορείς να κτυπήσεις τιμές zanae, kyknos κτλ Το 80%από της πιτσαρίες αγοράζουν κάποια συμπυκνωμένη σάλτσα πίτσας (χωρίς μπαχαρικά κτλ) και δουλεύουν τη συνταγή τους εκεί πάνω για να καταλάβεις κιλά υπερσυμπυκνωμενα βγαίνουν στα 6 ευρώ πάνω κάτω (χονδρική) χονδρικά θα πάρεις από αυτό γύρω στα 10 κιλά σάλτσα κόστος στα μπαχαρικά μυρωδικά είναι αστεία νούμερα οπότε αν δεν μπορείς να κτυπήσεις τη τιμή αυτό το ξεχνάς επίσης πρέπει να βάλεις στη συνάρτηση σου και την προμήθεια ντομάτας, δεν μπορείς να πας πχ στη λαϊκή και να περνεις ότι βρίσκεις με αποτέλεσμα κάθε παρτίδα να έχει άλλη γεύση 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα