Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους σας! 

Πριν φθάσω στο ερώτημα μου και ζητήσω τις συμβουλές των έμπειρων επιχειρηματιών του φόρουμ και γενικά των επενδυτικών συμβούλων, επιτρέψτε μου να σας κουράσω λίγο με ένα μικρό στορι που σχετίζεται με το θέμα της δημοσίευσης φυσικά.

Για 20 χρόνια περίπου (1977-1997) ο πατέρας μου λειτουργούσε πιτσαρία σε επαρχιακή πόλη. Από τις αρχές του 80 μέχρι το κλείσιμό της, η επιχείρηση ήταν κερδοφόρα και όλοι οι πελάτες της ήταν ευχαριστημένοι με την πίτσα που ήταν και το προϊόν με την μεγαλύτερη ζήτηση.

Εκτός από το ψήσιμο σε παλιάς τεχνολογίας φούρνο (τότε δεν ήταν η μόδα με τους ξυλοφουρνους) που την έκανε τραγανή και ροδοκοκκινη από την κάτω πλευρά είχε μια σάλτσα που όλοι όσοι την έτρωγαν έλεγαν ότι ήταν μοναδική. Υπήρχε τέτοια ζήτηση από πελάτες που έρχονταν κι από τον γειτονικό νομό μέχρι να ανοίξει δεύτερο κατάστημα στον νομό αυτό. 

Το 1997 η επιχείρηση έκλεισε γιατί ο πατέρας μου αποφάσισε ότι τον κούρασε η νύχτα και γενικά η ολοήμερη ενασχόληση με την επιχείρηση. 

Την εποχή εκείνη εγώ ως φοιτητής δεν μπορούσα να βοηθήσω και σπούδαζα στην Αθήνα.

Στο δια ταύτα τώρα και συγνώμη και πάλι για την μεγάλη εισαγωγή.

Έχω την συνταγή της σάλτσας και γνωρίζω και τον τρόπο ψησίματος. 

Ένας ιδιοκτήτης ενός καταστήματος εστίασης της περιοχής που βρισκόταν η πιτσαρία του πατέρα μου, θυμόταν την πίτσα και την σάλτσα της και ζήτησε να του παρασκευάζουμε μια ποσότητα για το καφέ εστιατόριό του. Μάλιστα μας υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει και στο άνοιγμα επιχείρησης αργότερα.

Του δώσαμε 2 φορές μια συγκεκριμένη ποσότητα σάλτσας, την δοκίμασε, του άρεσε, επιβεβαίωσε ότι ήταν η ίδια με αυτή του παρελθόντος, μας πλήρωσε αλλά έκτοτε η συνεργασία μας δεν συνεχίστηκε. Ποτέ δεν μας πήρε τηλ ξανά να μας εξηγήσει τον λόγο και δεν τον ενοχλησαμε ξανά.

Σημειωτέον ότι η γυναίκα του έχει αλλού είδους επιχείρηση που αφορά την ψυχαγωγία και την άθληση, την οποία πρότεινα σε φίλους και έγιναν πελάτες της οι περισσότεροι.

Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής, δηλώνοντας άσχετος με επιχειρήσεις, οπότε μπορεί να χρειάζεται να γίνει συζήτηση επί αυτών για να προστεθούν κι άλλα στοιχεία :

1. Αν είχατε ένα τέτοιο προϊόν χωρίς να έχετε το κεφάλαιο να ανοίξετε επιχείρηση θα επιχειρουσατε να προμοταρετε την σάλτσα με κάποιο τρόπο; 

2. Σχετικά με το άνοιγμα μιας πιτσαρίας θα ψάχνατε κεφάλαιο για το άνοιγμά της σε περίπτωση που δεν το είχατε κι αν ναι με ποιο τρόπο πιστεύετε ότι θα βρεθεί αυτό ;  Μιλάμε για το άνοιγμα μιας μικρής επιχείρησης, αρχικά.

3. Είχε γίνει πριν ένα χρόνο συζήτηση με ένα ξάδερφο μου που είναι στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε αραβική χώρα για το άνοιγμα επιχείρησης σε χώρα του εξωτερικού και με συμβούλευσε να κάνω έρευνα αγοράς στον τομέα των εστιατορίων πίτσας και να προσπαθήσω να καταρτίσω ένα μπίζνες πλαν. Μάλιστα μου είπε ότι θα με βοηθήσει στην αρχική του κατάρτιση του πλάνου και ότι μπορώ να βρω και έτοιμα πρότυπα. Μετά την συζήτηση μας κατάλαβα ότι για μένα το όλο εγχείρημα που μου πρότεινε στην πράξη ήταν δύσκολο μιας και δεν έχω την εμπειρία να το κάνω. 

Θα χαρώ να ακούσω τις προτάσεις σας. 

Αν έχετε ερωτήσεις ευχαρίστως να σας απαντήσω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας. 

 

 

 

Επεξ/σία από vigor10
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για επιχείρηση τύπου επαρχιακή πιτσαρία δε θέλεις... angel investor. Φίλους και συγγενείς θέλεις, για να μαζέψεις το μικρό κεφάλαιο που απαιτείται. Άσε (τουλάχιστον για τώρα) το business plan. Σαφώς και δεν εννοώ να πας χωρίς πλάνο, ή χωρίς προϋπολογισμό. Εννοώ ότι δε θα σε ωφελήσει να μπεις στη διαδικασία ενός τυποποιημένου business plan που κάνουν οι... startupάδες.

Οπότε και για 'μενα η σειρά είναι 2, 1, 3, όπως έγραψε και ο @gbras, αλλά χωρίς καν να είναι υποχρεωτικά τα επόμενα βήματα. Θα κρίνεις αργότερα εάν θα σ' εξυπηρετήσει (επιχειρηματικά) μία τέτοια κίνηση. Αλλά ΠΟΛΥ αργότερα.

Bonus ότι αν δεν έχει κλείσει η πιτσαρία για πάρα πολλά χρόνια, και εφόσον είσαι στην ίδια πόλη, θα έχεις ένα μικρό boost από τους παλιούς που θυμούνται. Κοίτα να το εκμεταλλευτείς. Από την επωνυμία, μέχρι το promotion, παντού.

Edit. Αν ανοίξεις τελικά την πιτσαρία, πες μας ποια & που! Μιας και αγαπάμε την πίτσα σε κάθε της μορφή! :lol:

Επεξ/σία από Haldol
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Είσαι σίγουρος πως θέλεις να κάνεις κάτι που είχε κουράσει τον πατέρα σου;

Η εστίαση δυστήχως  είναι μια πολύ δύσκολή περίπτωση,  αρκετοί ανοίγουν και άλλοι τόσοι κλείνουν κάθε μήνα, υπάρχει τρομερός κορεσμός

 

  • Like 2
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ανοιξε μια τρύπα για πίτσα   takeaway, μονο.Και βλέπεις πως θα πάει.

Ναι υπάρχει μια τέτοια σκέψη. Έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια 2-3 τέτοιες στην πόλη (40.000 πληθυσμός) και πάνε καλά. Η πόλη είναι μικρή μη τουριστική.

Δημοσ.

Εγώ στη θέση σου δεν θα άνοιγα καν πιτσαρία.Τη στιγμή που έχεις τη συνταγή της σάλτσας , πας σε πιτσαρίες που έχουν καλό όνομα στην πιάτσα (όχι αλυσίδες franshise) τους αφήνεις δωρεάν δοκιμαστικές συσκευασίες σάλτσας με στόχο την συνεργασία.Δηλαδή να τους προμηθεύεις αποκλειστικά τις σάλτσες.

Αλήθεια θα μπορούσες να στείλεις δέγματα της σάλτσας σε ιδιώτες  ή δεν υπάρχει η δυνατότητα ; Εγώ επειδή φτοιάχνω πίτσα στο σπίτι , δεν έχω ικανοποιηθεί με τις διάφορες σάλτσες του εμπορίου.Τώρα τελευταία έχω καταλήξει στις σάλτσες του Κύκνου που είναι και από την περιοχή μου.Πάντως αν υπάρχουν δείγματα θα με ενδιέφερε να αγοράσω.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, Haldol είπε

Για επιχείρηση τύπου επαρχιακή πιτσαρία δε θέλεις... angel investor. Φίλους και συγγενείς θέλεις, για να μαζέψεις το μικρό κεφάλαιο που απαιτείται. Άσε (τουλάχιστον για τώρα) το business plan. Σαφώς και δεν εννοώ να πας χωρίς πλάνο, ή χωρίς προϋπολογισμό. Εννοώ ότι δε θα σε ωφελήσει να μπεις στη διαδικασία ενός τυποποιημένου business plan που κάνουν οι... startupάδες.

Οπότε και για 'μενα η σειρά είναι 2, 1, 3, όπως έγραψε και ο @gbras, αλλά χωρίς καν να είναι υποχρεωτικά τα επόμενα βήματα. Θα κρίνεις αργότερα εάν θα σ' εξυπηρετήσει (επιχειρηματικά) μία τέτοια κίνηση. Αλλά ΠΟΛΥ αργότερα.

Bonus ότι αν δεν έχει κλείσει η πιτσαρία για πάρα πολλά χρόνια, και εφόσον είσαι στην ίδια πόλη, θα έχεις ένα μικρό boost από τους παλιούς που θυμούνται. Κοίτα να το εκμεταλλευτείς. Από την επωνυμία, μέχρι το promotion, παντού.

Edit. Αν ανοίξεις τελικά την πιτσαρία, πες μας ποια & που! Μιας και αγαπάμε την πίτσα σε κάθε της μορφή! :lol:

Συγγενείς δεν πρόκειται να δώσουν ούτε δεκάρα. Στον πατέρα μου όταν άνοιξε είχε βοηθήσει ο πεθερός του.

Από γνωστούς ίσως υπάρξει βοήθεια. Υπάρχει κι ένας που τον γνωρίζει συγγενικό μου πρόσωπο που του καθαρίζει το σπίτι, με πολλά χρήματα, αλλά είναι ασυνεπής στα πάντα, ραντεβού, πληρωμές κ παπατζης, αν και καλο παιδί.

Μάλιστα μου είχε υποσχεθεί σε μια συνάντηση μας ότι θα μου γνωρίσει μια κοπέλα με περισσότερα λεφτά από αυτόν, κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ 😁

Σχετικά με την επωνυμία, υπάρχει ένας γνωστός του πατέρα μου που έφτιαχνε και φτιάχνει ακόμη επιγραφές, που την χρησιμοποιεί ανοιγοντας ένα μικρό κατάστημα πιο πολύ για take away & διανομή, αλλά δεν έχει καμία σχέση η πίτσα του με την πίτσα του παρελθόντος και δεν έχει δουλειά. 

Πρόσφατα πήγα στην Πρέβεζα και βλέπω ότι κάνουν χρυσές δουλειές οι πιτσαρίες. Είναι ένα μέρος που πήγαινα μικρός τα καλοκαίρια λόγω του εξοχικού στο οποίο πλέον δεν έχω πρόσβαση....μέχρι να περιέλθει μετά θάνατον σε μένα και στον αδερφό μου.

Η περιοχή που μένω λόγω του γεγονότος ότι δεν είναι τουριστική δεν θα έχει πιστεύω ιδιαίτερα σημαντικό κέρδος η επιχείρηση.

Ο λόγος που σκέφτομαι να ασχοληθώ με μια τέτοια επιχείρηση είναι εκτός της συνταγής, το γεγονός ότι η δουλειά που έχω τώρα δεν θα μπορέσει να καλύψει ποτέ ίσως τις δανειακές υποχρεώσεις μου(στεγαστικό καθως και καταναλωτικά δάνεια που πήρε η μητέρα μου για μια αποτυχημένη παρελθούσα επιχείρηση της στον τομέα της πώλησης τροφίμων).

Για να γευτείς την πίτσα αρκεί να έρθεις μια βόλτα να σε κεράσουμε. Δεν χρειάζεται να ανοίξει η επιχείρηση πρώτα 😛

9 λεπτά πριν, tarantules είπε

Εγώ στη θέση σου δεν θα άνοιγα καν πιτσαρία.Τη στιγμή που έχεις τη συνταγή της σάλτσας , πας σε πιτσαρίες που έχουν καλό όνομα στην πιάτσα (όχι αλυσίδες franshise) τους αφήνεις δωρεάν δοκιμαστικές συσκευασίες σάλτσας με στόχο την συνεργασία.Δηλαδή να τους προμηθεύεις αποκλειστικά τις σάλτσες.

Αλήθεια θα μπορούσες να στείλεις δέγματα της σάλτσας σε ιδιώτες  ή δεν υπάρχει η δυνατότητα ; Εγώ επειδή φτοιάχνω πίτσα στο σπίτι , δεν έχω ικανοποιηθεί με τις διάφορες σάλτσες του εμπορίου.Τώρα τελευταία έχω καταλήξει στις σάλτσες του Κύκνου που είναι και από την περιοχή μου.Πάντως αν υπάρχουν δείγματα θα με ενδιέφερε να αγοράσω.

Πλέον δεν υπάρχει καμία αλυσίδα στην πόλη. Υπήρχε Pizza Roma για αρκετά χρόνια και έκλεισε τα τελευταία χρόνια λόγω ανταγωνισμού από τις τοπικές.

Αυτή τη στιγμή δυνατά δουλεύουν 4-5 πιτσαρίες, μικρές κ μεγάλες.

Η σάλτσα δύσκολα θα γίνει δεκτή από τις 2 πιτσαρίες εξ αυτών διότι οι ιδιοκτήτες  ήταν ανταγωνιστές του πατέρα μου, εκείνη την εποχή και πλέον δεν έχουν ανάγκη να αλλάξουν το προϊόν.

Στην κουζίνα τους έχουν ξερολες κ ξεροκέφαλους σεφ. Το έμαθα από νεαρό φίλο μάγειρα που πήγε να δουλέψει στην 1 από αυτές. Ο φίλος μάγειρας έχει δουλέψει στην Ρόδο, 2 μεγάλες σεζόν σε πολύ καλό εστιατόριο. Σταμάτησε τον τελευταίο χρόνο γιατί έπεσε λίγο ψυχολογικά λόγω θανάτου του πατερα του και μέχρι να ξεκαθαρίσει τα θέματα που του προέκυψαν.

Τις άλλες 2-3 πιτσαρίες δεν τις έχω προσεγγίσει. Νομίζω ότι θα αρνηθούν λόγω της νοοτροπίας της περιοχής.

Δημοσ.
2 hours ago, vigor10 said:

Καλησπέρα σε όλους σας! 

Πριν φθάσω στο ερώτημα μου και ζητήσω τις συμβουλές των έμπειρων επιχειρηματιών του φόρουμ και γενικά των επενδυτικών συμβούλων, επιτρέψτε μου να σας κουράσω λίγο με ένα μικρό στορι που σχετίζεται με το θέμα της δημοσίευσης φυσικά.

Για 20 χρόνια περίπου (1977-1997) ο πατέρας μου λειτουργούσε πιτσαρία σε επαρχιακή πόλη. Από τις αρχές του 80 μέχρι το κλείσιμό της, η επιχείρηση ήταν κερδοφόρα και όλοι οι πελάτες της ήταν ευχαριστημένοι με την πίτσα που ήταν και το προϊόν με την μεγαλύτερη ζήτηση.

Εκτός από το ψήσιμο σε παλιάς τεχνολογίας φούρνο (τότε δεν ήταν η μόδα με τους ξυλοφουρνους) που την έκανε τραγανή και ροδοκοκκινη από την κάτω πλευρά είχε μια σάλτσα που όλοι όσοι την έτρωγαν έλεγαν ότι ήταν μοναδική. Υπήρχε τέτοια ζήτηση από πελάτες που έρχονταν κι από τον γειτονικό νομό μέχρι να ανοίξει δεύτερο κατάστημα στον νομό αυτό. 

Το 1997 η επιχείρηση έκλεισε γιατί ο πατέρας μου αποφάσισε ότι τον κούρασε η νύχτα και γενικά η ολοήμερη ενασχόληση με την επιχείρηση. 

Την εποχή εκείνη εγώ ως φοιτητής δεν μπορούσα να βοηθήσω και σπούδαζα στην Αθήνα.

Στο δια ταύτα τώρα και συγνώμη και πάλι για την μεγάλη εισαγωγή.

Έχω την συνταγή της σάλτσας και γνωρίζω και τον τρόπο ψησίματος. 

Ένας ιδιοκτήτης ενός καταστήματος εστίασης της περιοχής που βρισκόταν η πιτσαρία του πατέρα μου, θυμόταν την πίτσα και την σάλτσα της και ζήτησε να του παρασκευάζουμε μια ποσότητα για το καφέ εστιατόριό του. Μάλιστα μας υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει και στο άνοιγμα επιχείρησης αργότερα.

Του δώσαμε 2 φορές μια συγκεκριμένη ποσότητα σάλτσας, την δοκίμασε, του άρεσε, επιβεβαίωσε ότι ήταν η ίδια με αυτή του παρελθόντος, μας πλήρωσε αλλά έκτοτε η συνεργασία μας δεν συνεχίστηκε. Ποτέ δεν μας πήρε τηλ ξανά να μας εξηγήσει τον λόγο και δεν τον ενοχλησαμε ξανά.

Σημειωτέον ότι η γυναίκα του έχει αλλού είδους επιχείρηση που αφορά την ψυχαγωγία και την άθληση, την οποία πρότεινα σε φίλους και έγιναν πελάτες της οι περισσότεροι.

Τα ερωτήματα μου είναι τα εξής, δηλώνοντας άσχετος με επιχειρήσεις, οπότε μπορεί να χρειάζεται να γίνει συζήτηση επί αυτών για να προστεθούν κι άλλα στοιχεία :

1. Αν είχατε ένα τέτοιο προϊόν χωρίς να έχετε το κεφάλαιο να ανοίξετε επιχείρηση θα επιχειρουσατε να προμοταρετε την σάλτσα με κάποιο τρόπο; 

2. Σχετικά με το άνοιγμα μιας πιτσαρίας θα ψάχνατε κεφάλαιο για το άνοιγμά της σε περίπτωση που δεν το είχατε κι αν ναι με ποιο τρόπο πιστεύετε ότι θα βρεθεί αυτό ;  Μιλάμε για το άνοιγμα μιας μικρής επιχείρησης, αρχικά.

3. Είχε γίνει πριν ένα χρόνο συζήτηση με ένα ξάδερφο μου που είναι στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε αραβική χώρα για το άνοιγμα επιχείρησης σε χώρα του εξωτερικού και με συμβούλευσε να κάνω έρευνα αγοράς στον τομέα των εστιατορίων πίτσας και να προσπαθήσω να καταρτίσω ένα μπίζνες πλαν. Μάλιστα μου είπε ότι θα με βοηθήσει στην αρχική του κατάρτιση του πλάνου και ότι μπορώ να βρω και έτοιμα πρότυπα. Μετά την συζήτηση μας κατάλαβα ότι για μένα το όλο εγχείρημα που μου πρότεινε στην πράξη ήταν δύσκολο μιας και δεν έχω την εμπειρία να το κάνω. 

Θα χαρώ να ακούσω τις προτάσεις σας. 

Αν έχετε ερωτήσεις ευχαρίστως να σας απαντήσω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας. 

 

 

 

Εάν το δυνατό σου σημείο είναι η σάλτσα, ασχολείσαι και το βελτιώνεις όσο μπορείς και το πουλάς στα εστιατόρια, μην ασχολείστε με δικό σας εστιατόριο η αγορά είναι κορεσμένη !

  • Like 2
Δημοσ.

πόσα κιλά σάλτσας πρέπει να πουλήσεις για να βγαίνεις κερδοφόρος;

μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός απέναντι σε προτάσες όπως αυτή; 

https://www.skroutz.gr/mp/142438603/Kyknos-Saltsa-Gia-Pitsa-2-6Kg.html

 

με μόνο το προϊόν τη σάλτσα, και σε τόσο μικρή περιοχή που απευθύνεσαι, δύσκολα θα σου βγαινει βιώσιμο το μοντέλο..

  • Like 2
Δημοσ.

Για να ανοίξεις εργαστήριο με σάλτσα και να την πουλάς ξέχνα το. Χρειάζεσαι άδειες από υγειονομικό, εξοπλισμό, συσκευασίες κτλ. Τα παντα σε σχέση με την εστίαση έχουν κορεστεί, πρεπει να είσαι πραγματικά ξεχωριστός πλέον για να πετύχεις ή να έχεις καλό σημείο. Το να χτίσεις εμπιστοσύνη θέλει πολύ χρόνο και επίσης ο καταναλωτής βαριέται εύκολα. Συν ότι η πίτσα ειναξ προϊόν το οποίο πολλοί κοιτάνε πρώτα την τιμη. Πριν ξεκινήσεις πρέπει να βάλεις κάτω πόσο θα πουλήσεις τελικά και πωσ θα το κάνεις. Για μένα πάντως εστίαση ειναι μια τρέλα, πολλά πράγματα να τρέχουν και πολλά πράγματα να πάνε στραβά. 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, tzotzo said:

Αν όντως η σάλτσα είναι μοναδική θα πήγαινα dragons den

Καλά εάν οι επενδυτές στην Ελλάδα είναι όλοι σαν αυτούς που παρουσιάζονται σαν πετυχημένοι επιχειρηματίες στο Dragons Den! Πρέπει να φύγουμε όλοι από την χώρα άμεσα !!!!! Έμποροι είναι όλοι τους εκτός από τον εφοπλιστή χωρίς καμία παραγωγική βάση στην Ελλάδα δηλαδή τα προϊόντα που πουλούν παράγονται φασόν στον εξωτερικό από τις βιταμίνες τις κυρίας  με κόστος αγορά από την Γερμανία στο 1€ το tube αναβράζοντα μέχρι τα στρώματα του άλλου με παραγωγή στην Τουρκία, έμποροι είναι που επένδυσαν στην ματαιοδοξία των χοντρων  που ήθελαν αδύνατηστικα και στρώματα κοκοφυνικα!

Επεξ/σία από Dinos1973
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, vigor10 είπε

Καλησπέρα σε όλους σας! 

 

Φιλε,πολυ φιλικα,δινεις πολλες αχρηστες πληροφοριες και με αποτρεπεις απο το να διαβασω τα γραπτα σου.
Εαν δεν εχεις σχεση με εστιαση,ασε τις ιδεες για εστιατορια.

Θα πας απατος, χωρις εμπειρια.

Δεν εχεις την κοτα με τα χρυσα αυγα,εχεις απλα μια σαλτσα που αρεσει στον κοσμο.

Ασχολησου μονο με τη σαλτσα,τα αλλα ξεχασε τα.

Χωρις εμπειρια σε εστιαση και κουζινα,δεν εχεις ελπιδα.
Και καλο θα ηταν να μην εχεις γνωμες για ξεροκεφαλους σεφ,οταν δεν εχεις επαφη με το αντικειμενο ο ιδιος.

Στην ουσια και εσυ εχεις μια παρομοια "ξεροκεφαλια" για τη δικη σου συνταγη,οπως και εκεινοι.
Επισης,μη βασιζεσαι στην επιτυχια που ειχε ο πατερας σου πριν απο 30 χρονια.

Αλλος κοσμος τοτε,αλλες εποχες,αλλος ανταγωνισμος.

Αυτα πλεον ειναι απλα..φαντασματα.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...