Προς το περιεχόμενο

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΤΟ BIOS

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από zaharias13,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άσε αυτά που σ είπα στο πιο πάνω ποστ.

Κάνε το εξής. Βάλε την άλλη οθόνη με το vga που μπαίνεις στο bios και βρες τη ρύθμιση uefi/csm mode και άλλαξε την.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

disable secure boot

υπηρχε bug σε καποιες μητρικές με συγκεκριμένη έκδοση bios σε συνδυασμο με καποιες κάρτες γραφικών (κυρίως legacy κάρτες γραφικών, αλλά και καποιες που είχαν uefi bιos support).

Επεξ/σία από duffyduck
  • Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Αφού η μητρική σου έχει έξοδο hdmi και dvi-d, μόνο. Πώς σε βοηθά η VGA?

Με αντάπτορα hdmi to vga

disable secure boot δεν έχει τέτοια επιλογή το bios, μήπως το λέει κάπως αλλιώς;

20230824_182045.jpg

20230824_182150.jpg

20230824_182347.jpg

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, zaharias13 said:

Ναι έχω

Ok... στο Boot menu του bios πρέπει να υπάρχει μια ρύμιση boot mode ή κάτι τέτοιο.

Δεν θυμάμαι τις επιλογές αλλά θες να έχει UEFI και μάλλον είναι σε CSM.

Μπορεί να είναι και στα Operating System Advanced options δεν θυμάμαι το bios της MSI... γύρεψέ το... στο είπε και ο @alexnt

Δημοσ.

@zaharias13

Στο Boot Mode select, παίξε με τις επιλογές, ξεκινώντας από σκέτο UEFI αν έχει τέτοιο, UEFI preferred ή ξέρωγωτι.

Κάνε disable και το Full Screen Logo και όποτε κάνεις restart, πάτα delete/F1 να μπεις στο Bios (Μπας και αργεί να "δώσει σήμα" στην οθόνη και μέχρι να δώσει, έχει αρχίσει να μπαίνει windows).

Δημοσ.

Το έχω δοκιμάσει και αυτό, αλλά δεν κάνει τίποτα. Να ρωτήσω υπάρχει τρόπος να επιστρέψω το bios στην βερσιόν που δούλευε κανονικά;

Δημοσ.
11 minutes ago, zaharias13 said:

Το έχω δοκιμάσει και αυτό, αλλά δεν κάνει τίποτα. Να ρωτήσω υπάρχει τρόπος να επιστρέψω το bios στην βερσιόν που δούλευε κανονικά;

Ναι, φυσικά. Αν θυμάσαι το version που είχες, λογικά θα το έχει η msi, οπότε φλασάρεις όπως έβαλες και το καινούργιο.

Δημοσ.
13 hours ago, Teddy77 said:

Ok... στο Boot menu του bios πρέπει να υπάρχει μια ρύμιση boot mode ή κάτι τέτοιο.

Δεν θυμάμαι τις επιλογές αλλά θες να έχει UEFI και μάλλον είναι σε CSM.

Μπορεί να είναι και στα Operating System Advanced options δεν θυμάμαι το bios της MSI... γύρεψέ το... στο είπε και ο @alexnt

Στο advanced\windows os configuration ειναι.
(Έχεις taggαρει άλλον 😝)
TS, βγάλε και μια φωτο από εκεί.

11 hours ago, zaharias13 said:

Όπως είπε και ο @Teddy77 θα βρεις προηγούμενα bios στη σελίδα της mobo σου και στο λινκ που σου έστειλα σε πιο πάνω ποστ όπου έχει 3 versions που δεν έχει η σελίδα της mobo σου.

• Λύση
Δημοσ.

Διορθώθηκε, με την απενεργοποίηση του  secure boot, απλά τώρα καθυστερεί να μπει στα windows. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια.

20230825_160117.jpg

20230825_160154.jpg

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, duffyduck είπε

γι'αυτο σου ειπα disable secure boot

Δεν ήξερα που ήταν, που να ξέρω πως ήταν εκεί μέσα;  εγώ το έψαχνα αλλού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και τώρα έχουμε και το update των Windows που βγάζει BSOD με unsuppoted cpu

https://www.neowin.net/news/windows-bsod-shows-unsupportedprocessor-even-on-supported-cpus-msi-offers-workaround/

https://www.neowin.net/news/microsoft-investigates-windows-kb5029351-kb5029331-unsupported-processor-blue-screens/

😂🤣

Επεξ/σία από duffyduck

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...