Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το "μαν" πάει σε εμένα; 

Δεν έχω δει όλα τα βίντεο του, έχω δει μερικούς που σχολιάζουν και είναι ο,τι ακριβώς περιέγραψα ' άσχετα 20χρονα που παπαγαλιζουν ο,τι ακούν, χωρίς ίχνος γνώσεων και κριτικής σκέψης. Μόνοι τους αποκαλούνται "crypto investors".

Δεν θα συνεχιστεί ο διάλογος με προσφώνηση "μαν". 

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το λέω σε κάθε τέτοιο θέμα: Η απάτη του Χρηματιστηρίου το 2000 έκανε πολύ μεγάλη ζημία στην εμπιστοσύνη του κόσμου και είναι πολύ κρίμα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανόνες που δεν χάνουν ΠΟΤΕ

1. Πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε, βάλε στην άκρη τα έξοδα σου για 2-3 μήνες. Αν πχ "τρως" 1000€ τον μήνα, βάλε στην άκρη 2-3,000€ και μετά ξεκινάς τις επενδύσεις. Τα λεφτά αυτά θα παραμείνουν για πάντα στην άκρη και θα τα χρησιμοποιήσεις μόνο σε περίπτωση σοβαρής ανάγκης. 
  2. Συνειδητοποίησε τι κάνεις και τι σημαίνει επενδύσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεις μεγάλη διαφορά στα λεφτά σου σε <7 χρόνια. Εχε ορίζοντα τουλάχιστον 10+ ετών (μην σου πω 15+). 
  3. Χρυσός κανόνας. Βάζε όσα λεφτά μπορείς και νιωθεις άνετος κάθε μήνα σε ενα ETF τύπου VUAA, VOO, Vanguard ALL World κτλ και ξέχνα τα τα λεφτά αυτά. Πχ. κάθε μήνα 250€ τα οποία δεν θα σταματήσω να τα βάζω ΠΟΤΕ. Εαν μετά απο χρόνια μπορείς, αύξησε αυτό το ποσό.
  4. Τον πρώτο καιρό μην μπεις σε διαδικασία να ασχοληθείς μεμονομένα με μετοχές. Εαν αρχίσει να σου αρέσει η όλη φάση με τις επενδύσεις, θα έρθει μόνο του. 
  5. Ακου & δες τους όλους (τσούνη, financial greeks, Greekonomics, ξένους youtuber κτλ), αλλά μην επηρεαστείς απο κανέναν. 
  6. Κάνουμε μόνο οτι καταλαβαίνουμε & νιώθουμε άνετα εμείς.

Εαν ακολουθήσεις όλα τα παραπάνω (το γενικό νοήμα δηλαδή) δεν υπάρχει ουτε μια περίπτωση να μην είσαι πολύ καλύτερα οικονομικά απ'οτι είσαι τωρα. ΟΥΤΕ ΜΙΑ!

Επεξ/σία από leonidas_fs
  • Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ.

εξαρταται και απο το timing που ξεκινας να κανεις επενδυσεις

πχ αν ξεκιναγες να επενδυεις το 2007 θα εμπαινες σε ενα πτωτικο σπιραλ που το πιθανοτερο ηταν να εγκαταλειψεις πανικοβλητος χανοντας λεφτα

το επενδυω σε μετοχες,κρυπτο κτλ ενεχει κινδυνους δεν ειναι σιγουρο οτι θα βγεις κερδισμενος

ειδικα αν εισαι αρχαριος το πιθανοτερο ειναι να χασεις

Δημοσ.

Εμένα η ειλικρινής ερώτηση είναι πώς κατάφερες να βγάζεις τόσα καθαρά σε τόσο μικρή ηλικία.

Σε τι τομέα είσαι;

Δημοσ.
6 hours ago, NikosKallithea said:

Δηλαδη του λετε ότι απο τα χρηματιστήρια και διάφορα άλλα μετα 40 χρόνια θα εχει λεφτά ώστε να βελτιώσει την σύνταξή του.

Αν δεν επενδύσεις στην δουλειά σου λεφτά δεν βλέπεις στι μέλλον 

ok boomer

2 minutes ago, Vagosman said:

Εμένα η ειλικρινής ερώτηση είναι πώς κατάφερες να βγάζεις τόσα καθαρά σε τόσο μικρή ηλικία.

Σε τι τομέα είσαι;

Αγγλία είναι από το δίπλα θέμα που άνοιξε, οπότε μιλάμε για μισθό πείνας 

Δημοσ.
18 hours ago, dimlevi said:

Καλησπερα, ειμαι 30 και βγαζω 2000-2200 ευρω το μηνα καθαρα το μηνα.

Σκεφτομαι το μελλον και οτι καποια στιγμη οπως ολοι θα γερασουμε και θα θελα να μη στηριζομαι στην κρατικη συνταξη.

Εχω αδεια διαμονης και στην αγγλια αν παιζει ρολο στην επιλογη της πλατφορμας. π.χ Degiro

Θελω να ξεκινησω απο το 0 να επενδυω ενα ποσο το μηνα.

Eιμαι τελειως αρχαριος εχω μονο ακουστα για διαφορες πλατφορμες και για το s&p 500.

Καθε συμβουλη ευπροσδεκτη.

Εφόσον ξεκινάς από το μηδέν, μπορείς να μπεις εδώ:

https://youtube.com/@MoneyMinority

Και εδώ:

https://www.moneyminority.com/odigos-ependiseon/

Θα μάθεις για ότι υπάρχει εκεί έξω, είναι απλός, κατανοητός και σοβαρός. Όπου χρειάζεται έχει και την απαραίτητη δόση χιούμορ στα βίντεο του. Δεν σε προτρέπει να κάνεις κάτι, το τονίζει σε όλα τα βίντεο του ειδικά, σου εξηγεί και εσύ φιλτράρεις.

Θα σε βοηθήσει πολύ, de facto.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vs_skg είπε

ok boomer

Αγγλία είναι από το δίπλα θέμα που άνοιξε, οπότε μιλάμε για μισθό πείνας 

Μισθος αγγλιας, κοστος ζωης ελλαδα ομως ;) ναι αγγλια ειναι πεινας αλλα ελλαδα?

7 ώρες πριν, efib είπε

1) sp500 vanguard 

2) αγόρασε σπίτι και νοίκιασε το. Έχουν ανέβει οι τιμές λόγω του προγράμματος, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον.

Για τον Τσούνη τώρα. Είχα δει κάποια βίντεο στο YouTube και δεν θεωρώ ότι έχει τρομερές γνώσεις για να κάνει σωστή ανάλυση' υπήρχαν κάποιες ανακρίβειες σε όσα έλεγε.

Του έριξα όμως "μαύρο" όταν αποφάσισε να προτείνει να επενδύσουμε σε εταιρίες που διαχειρίζονται χρέη. Δηλαδή καμία αξιοπρέπεια. Να πατήσεις τόσο ξεδιάντροπα στον συνάνθρωπο σου.

Επίσης, το κοινό του αποτελείται από 20χρονους crypto investors, και αυτό λέει πολλά για την ποιότητα του περιεχομένου του.

αμα δε βρισκομαι πια αγγλια (εχω στατους) πως θα επενδυσω sp500? Εκτος και αν μπορω να συνεχισω με vanguard. 

1 ώρα πριν, AeonBeliever είπε

Εφόσον ξεκινάς από το μηδέν, μπορείς να μπεις εδώ:

https://youtube.com/@MoneyMinority

Και εδώ:

https://www.moneyminority.com/odigos-ependiseon/

Θα μάθεις για ότι υπάρχει εκεί έξω, είναι απλός, κατανοητός και σοβαρός. Όπου χρειάζεται έχει και την απαραίτητη δόση χιούμορ στα βίντεο του. Δεν σε προτρέπει να κάνεις κάτι, το τονίζει σε όλα τα βίντεο του ειδικά, σου εξηγεί και εσύ φιλτράρεις.

Θα σε βοηθήσει πολύ, de facto.

ευχαριστω θα το τσεκαρω

2 ώρες πριν, leonidas_fs είπε

Κανόνες που δεν χάνουν ΠΟΤΕ

1. Πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε, βάλε στην άκρη τα έξοδα σου για 2-3 μήνες. Αν πχ "τρως" 1000€ τον μήνα, βάλε στην άκρη 2-3,000€ και μετά ξεκινάς τις επενδύσεις. Τα λεφτά αυτά θα παραμείνουν για πάντα στην άκρη και θα τα χρησιμοποιήσεις μόνο σε περίπτωση σοβαρής ανάγκης. 
  2. Συνειδητοποίησε τι κάνεις και τι σημαίνει επενδύσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεις μεγάλη διαφορά στα λεφτά σου σε <7 χρόνια. Εχε ορίζοντα τουλάχιστον 10+ ετών (μην σου πω 15+). 
  3. Χρυσός κανόνας. Βάζε όσα λεφτά μπορείς και νιωθεις άνετος κάθε μήνα σε ενα ETF τύπου VUAA, VOO, Vanguard ALL World κτλ και ξέχνα τα τα λεφτά αυτά. Πχ. κάθε μήνα 250€ τα οποία δεν θα σταματήσω να τα βάζω ΠΟΤΕ. Εαν μετά απο χρόνια μπορείς, αύξησε αυτό το ποσό.
  4. Τον πρώτο καιρό μην μπεις σε διαδικασία να ασχοληθείς μεμονομένα με μετοχές. Εαν αρχίσει να σου αρέσει η όλη φάση με τις επενδύσεις, θα έρθει μόνο του. 
  5. Ακου & δες τους όλους (τσούνη, financial greeks, Greekonomics, ξένους youtuber κτλ), αλλά μην επηρεαστείς απο κανέναν. 
  6. Κάνουμε μόνο οτι καταλαβαίνουμε & νιώθουμε άνετα εμείς.

Εαν ακολουθήσεις όλα τα παραπάνω (το γενικό νοήμα δηλαδή) δεν υπάρχει ουτε μια περίπτωση να μην είσαι πολύ καλύτερα οικονομικά απ'οτι είσαι τωρα. ΟΥΤΕ ΜΙΑ!

σε ευχαριστω πολυ ! Ποιον broker προτεινεις, vanguard καποιο αλλο? (κατοικος αγγλιας)

Δημοσ.
3 ώρες πριν, dimlevi είπε

Μισθος αγγλιας, κοστος ζωης ελλαδα ομως ;) ναι αγγλια ειναι πεινας αλλα ελλαδα?

αμα δε βρισκομαι πια αγγλια (εχω στατους) πως θα επενδυσω sp500? Εκτος και αν μπορω να συνεχισω με vanguard. 

ευχαριστω θα το τσεκαρω

σε ευχαριστω πολυ ! Ποιον broker προτεινεις, vanguard καποιο αλλο? (κατοικος αγγλιας)

Εφόσον το κοιτάς σοβαρα και μακροπρόθεσμα δεν θα βρεις κάτι καλύτερο από την Interactive Brokers.

Δημοσ.

Κάθε σύστημα έχει τα δικά του στεγανά...

Το ελληνικό σύστημα που το γνωρίζω ως ένα βαθμό.. ορίζει την επένδυση.

Μπες σε τρεις μετοχές. ΟΠΑΠ, έχαε, μοτοροιλ. Οπότε μπορείς βάζε λεφτά και αύξανε την θέση σου .

Κάθε χρόνο θα παίρνεις μέρισμα 7-10% του κεφαλαίου σου και τα υπόλοιπα θα τα φέρει ο χρόνος.

Δεν σου γράφω κάτι που δεν κάνω ο ίδιος 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...