Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, dimlevi είπε

Νταξει μη ζηλευεις κανει λιγο μπαμ.

Μαλλον δε διαβασες και τα τελευταια σχολια μου που γραφω οτι κοιταω για εξτρα skills στον ελευθερο χρονο μου. 

Προφανως δε με ξερεις και τοσο καλα για να ξερεις τις φιλοδοξιες μου και τι θα κανω αργοτερα.

Αλλα νταξει αναμενομενο σχολιο 

Δεν εχω θεμα να ανοιξω μπλοκακι απλα δε θελω να το ξερει η εταιρεια γιατι μπορει να αρνηθει και να χασω τη θεση.  Ετσι κιαλλιως θελω να εχω καλη φορολογικη δηλωση σε περιπτωση που που θελω να παρω leasing ενα αμαξι η να παρω ενα δανειο.

Μπορω να παραμεινω μισθωτος στην αγγλια  και να ανοιξω ατομικη εδω? 

To μόνο μεμπτό σε αυτά που λες είναι πως τα έχεις μπλέξει αρκετά στο κομμάτι του τι επιτρέπεται και τι όχι. Τώρα να σου κουνάνε το δάχτυλο επειδή βρήκες δουλειά με 2κ μισθό το θεωρώ αστείο. Πολλοί ζηλεύουν, αλλά λίγοι θα έφευγαν έξω στο άγνωστο για να μείνουν σε διαμέρισμα με άλλους 5.

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αυτό που λες ΔΕΝ Γίνεται. 

Φορολογική έδρα έχεις μόνο μία. 

Αυτό που θες να κάνεις είναι απάτη κ στις δύο χώρες κ εναντίον της εταιρείας. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bilya είπε

Αυτό που λες ΔΕΝ Γίνεται. 

Φορολογική έδρα έχεις μόνο μία. 

Αυτό που θες να κάνεις είναι απάτη κ στις δύο χώρες κ εναντίον της εταιρείας. 

Δε γίνεται και δεν έχει και νόημα γιατί κι ο ίδιος χρήματα θα χάνει διατηρώντας εταιρεία στην Ελλάδα παραμένοντας και μισθωτός στην Αγγλία.

Ένα από τα δυο θα διαλέξεις.

Δημοσ.
47 minutes ago, dimlevi said:

ναι:)

εχεις δικιο για τη τελευταια παραγραφο και ναι εχω σκοπο να παρω settled για υπηκοοτητα δε ξερω.  Ο λογος που καθομαι και το αναλυω τοσο και ρωταω ειναι γιατι απο οτι εχω ψαξει αρκετα ειναι γιατι στην αγγλια εχουν ενα αυτοματοποιημενο συστημα που δινεις το Nin σου και βλεπουν τις εισφορες σου και ειναι ενας πιο γρηγορος τροπος να δουν αν δικαιουσαι settled χωρις να χρειαζεσαι παραπανω αποδεικτικα(τσεκαρισμενο απο πολλους).

Eπισης μπορω να στειλω τα payslip μου και αλλους λογαριασμους που εχω στο ονομα μου εαν 1% δε τους κανει το nin.

O λογος που θελω να το κανω remote σε αλλη χωρα ειναι προφανως το κοστος ζωης στην αγγλια με αυτον το μισθο ενω μπορω να ζω σε αλλη χωρα και να εχω μεγαλυτερη αγοραστικη δυναμη. 

Οποτε γιαυτο ολο αυτο το thread και η ερωτηση. Λογω πειρασμου και σκεψεων.

Καντε κριτικη φυσικα το περιμενω και αυτο αλλα κραταω και τις συμβουλες σας.

Φίλε μου αυτό που λες σχετικά με το ΝΙΝ και τις εισφορές είναι άλλο πράγμα. Για το settled υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και προφανώς αν όλοι μπορούσαν να είναι εκτός χώρας και να παίρνουν settled status έτσι απλά, όλοι αυτό θα έκαναν,υπάρχει λόγος λοιπόν που κάτι τέτοιο δε μπορεί να γίνει.

Πρέπει να είσαι στην χώρα 5 χρόνια και να μην λείπεις παραπάνω από 6 μήνες σε ένα 12μηνο αν θυμάμαι καλά προκειμένου να πάρεις settled, τώρα αν εσυ θες να πας να δουλέψεις σε άλλη χώρα για λογαριασμό αγγλικής εταιρείας και να περιμένεις να πάρεις settled στην 5ετια μπορείς να το δοκιμάσεις και εδώ θα είμαστε να μας πεις αν τελικά λειτούργησε ή όχι 🙂

Εχε στο νου σου όμως πως αν δεν λειτουργήσει αυτό, Αγγλία γιόκ μετα

• Like 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, RipCity είπε

To μόνο μεμπτό σε αυτά που λες είναι πως τα έχεις μπλέξει αρκετά στο κομμάτι του τι επιτρέπεται και τι όχι. Τώρα να σου κουνάνε το δάχτυλο επειδή βρήκες δουλειά με 2κ μισθό το θεωρώ αστείο. Πολλοί ζηλεύουν, αλλά λίγοι θα έφευγαν έξω στο άγνωστο για να μείνουν σε διαμέρισμα με άλλους 5.

Δεν είπα πουθενά στο σχόλιο μου ότι όλοι μου κουνάνε το δακτυλο από ζηλεια το είπα μόνο σαν απάντηση σε ένα συγκεκριμένο σχόλιο που έβγαζε κόμπλεξ και πόρισμα για το τι κάνω ως 30αρης  με τη καριέρα και τη  ζωή μου κάτι που δεν έχει καμία σχέση με το thread. Μάθε να διαβάζεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, dimlevi είπε

Δεν είπα πουθενά στο σχόλιο μου ότι όλοι μου κουνάνε το δακτυλο από ζηλεια το είπα μόνο σαν απάντηση σε ένα συγκεκριμένο σχόλιο που έβγαζε κόμπλεξ και πόρισμα για το τι κάνω ως 30αρης  με τη καριέρα και τη  ζωή μου κάτι που δεν έχει καμία σχέση με το thread. Μάθε να διαβάζεις

εσύ δεν κατάλαβες πως σε υπερασπίστηκα κι έγραψα να μη σου κουνάνε το δάχτυλο, αλλά οκ. To context είναι φανερό από την τελευταία μου πρόταση και μου λες να μάθω να διαβάζω κιόλας :P

Επεξ/σία από RipCity
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, merkon είπε

Φίλε μου αυτό που λες σχετικά με το ΝΙΝ και τις εισφορές είναι άλλο πράγμα. Για το settled υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και προφανώς αν όλοι μπορούσαν να είναι εκτός χώρας και να παίρνουν settled status έτσι απλά, όλοι αυτό θα έκαναν,υπάρχει λόγος λοιπόν που κάτι τέτοιο δε μπορεί να γίνει.

Πρέπει να είσαι στην χώρα 5 χρόνια και να μην λείπεις παραπάνω από 6 μήνες σε ένα 12μηνο αν θυμάμαι καλά προκειμένου να πάρεις settled, τώρα αν εσυ θες να πας να δουλέψεις σε άλλη χώρα για λογαριασμό αγγλικής εταιρείας και να περιμένεις να πάρεις settled στην 5ετια μπορείς να το δοκιμάσεις και εδώ θα είμαστε να μας πεις αν τελικά λειτούργησε ή όχι 🙂

Εχε στο νου σου όμως πως αν δεν λειτουργήσει αυτό, Αγγλία γιόκ μετα

Κατανοητό. Αλλά πίστεψε με  αυτό που λες ότι δε μπορεί να συμβεί όντως συμβαίνει. Στο λέω από άτομο που δούλευε μέσα στα γραφεία που ήταν υπεύθυνοι για να δίνουν Settled. Άμα δούνε από το Nin ότι υπάρχουν εισφορές από το αυτοματοποιημενο σύστημα δε προχωράνε σε περαιτέρω έλεγχο 

https://www.gov.uk/guidance/eu-settlement-scheme-uk-tax-and-benefits-records-automated-check

Most applicants who provide their National Insurance number do not need to provide any further evidence of their UK residence. If you agree with the result of the automated check, we will not ask you for any further evidence of your UK residence.

1 λεπτό πριν, RipCity είπε

εσύ δεν κατάλαβες πως σε υπερασπίστηκα κι έγραψα να μη σου κουνάνε το δάχτυλο, αλλά οκ. και μου λες να μάθω να διαβάζω κιόλας :P

Με συγχωρείς τότε μπορεί να κατάλαβα λάθος τα γραφόμενα σου. 

• Like 1
Δημοσ.

Σημειωσε αυτο γιατι ειναι πολυ σημαντικο:

Σε περιπτωση που κανεις κατι μεμπτο για τις ελληνικες φορολογικες αρχες, δηλαδη πρακτικα να μεινεις Ελλαδα και ενω εχεις εισοδημα να μην το δηλωσεις και να μην πληρωσεις φορο στην Ελλαδα, τοτε η επιπτωση που θα εχεις εαν υποστεις ελεγχο, θα ειναι να κληθεις να πληρωσεις φορο επανω στο παγκοσμιο εισοδημα σου, ωσαν το εισοδημα αυτο να ητανε εντος Ελλαδας. Με απλα λογια αν εβγαλες 30Κ Αγγλια και πληρωσες φορο 5Κ εκει, και 0 Ελλαδα, τοτε μπορει η Ελλαδα να σου πει, φιλε ελα εδω, εσυ εμενες Κυψελη τοσο καιρο, αρα εισαι Ελλαδα, αρα θα σε φορολογησω αυτα τα 30Κ ως εισοδημα εντος Ελλαδος, ο φορος που σου αναλογει ειναι πχ 8Κ 

Στην περιπτωση αυτη, ειτε θα πληρωσεις εξτρα 3Κ στην Ελλαδα, ειτε 8Κ στην Ελλαδα και θα παρεις πισω τα 5Κ απο την Αγγλια. Βασει της αποφυγης διπλης φορολογησης, δε μπορουν τα 2 κρατη να σου κρατησουν διπλο φορο.

Επομενως, "οι κινδυνοι" που πηγαζουν απο τις οποιες γκριζες ζωνες της καταστασης σου θα αφορουν ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΟΡΩΝ και οχι ΝΕΟΥΣ ΔΙΠΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.

Και επειδη για 30Κ η φορολογια ειναι πανω κατω η ιδια Ελλαδα και Αγγλια, πρακτικα εαν εχεις πληρωσει φορο σε ενα απο τα 2 κρατη, δεν εχεις κινδυνο για κατι περαιτερω, απλα θα ζημιωθει το ενα κρατος εις βαρος του αλλου, εφοσον καθησουν και ασχοληθουν με υποθεσεις στραγαλια σαν τη δικη σου (που κανενας δεν ασχολειται, αλλα λεμε τωρα)

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, dimlevi said:

Αμα κατάλαβατε κομπλέ:) 

Αμα μπορώ να παράγω λιγότερο έργο και περισσότερα χρήματα why not. 

Anyway δεν είπε ποτέ κανείς ότι αυτο είναι η καριέρα μου αλλά για τα 2 χρόνια Αγγλία που πήγα με 2 βαλίτσες χωρίς πτυχία με κορονοιο και λοκνταουν θε θεωρώ ότι τα πάω και άσχημα. 

Γιατί βλέπω υπάρχει μια υποτίμηση της δούλειας μου σε μερικά σχόλια.(εκεί είναι που φαίνεται το κόμπλεξ)

Αλλά δε νομίζω να τους χάλαγε πολλούς να κάνουν ότι κάνω και να έχουν τα benefits και τον χρονο που εχω χωρίς στρεςς και χωρίς μεταφορικά. 

Σε άλλα γκρουπ στο facebook μόλις έγραψα σχετικά με τη δουλειά μου σε digital nomad groups Και αλλα γκρουπ εξωτερικού Έπρεπε να δεις πόσα μηνύματα και σχόλια είχα ρωτώντας με πως μπορούν να κάνουν τη δουλειά που κάνω. 

Και δε μιλαω μόνο για "ελληναρες" μιλάω για άτομα από όλες τις χώρες. Απλά το λέω γιατί πέφτει λίγο κόμπλεξ εδώ μέσα. 

2 hours ago, archer100 said:

Σημειωσε αυτο γιατι ειναι πολυ σημαντικο:

Σε περιπτωση που κανεις κατι μεμπτο για τις ελληνικες φορολογικες αρχες, δηλαδη πρακτικα να μεινεις Ελλαδα και ενω εχεις εισοδημα να μην το δηλωσεις και να μην πληρωσεις φορο στην Ελλαδα, τοτε η επιπτωση που θα εχεις εαν υποστεις ελεγχο, θα ειναι να κληθεις να πληρωσεις φορο επανω στο παγκοσμιο εισοδημα σου, ωσαν το εισοδημα αυτο να ητανε εντος Ελλαδας. Με απλα λογια αν εβγαλες 30Κ Αγγλια και πληρωσες φορο 5Κ εκει, και 0 Ελλαδα, τοτε μπορει η Ελλαδα να σου πει, φιλε ελα εδω, εσυ εμενες Κυψελη τοσο καιρο, αρα εισαι Ελλαδα, αρα θα σε φορολογησω αυτα τα 30Κ ως εισοδημα εντος Ελλαδος, ο φορος που σου αναλογει ειναι πχ 8Κ 

Στην περιπτωση αυτη, ειτε θα πληρωσεις εξτρα 3Κ στην Ελλαδα, ειτε 8Κ στην Ελλαδα και θα παρεις πισω τα 5Κ απο την Αγγλια. Βασει της αποφυγης διπλης φορολογησης, δε μπορουν τα 2 κρατη να σου κρατησουν διπλο φορο.

Επομενως, "οι κινδυνοι" που πηγαζουν απο τις οποιες γκριζες ζωνες της καταστασης σου θα αφορουν ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΟΡΩΝ και οχι ΝΕΟΥΣ ΔΙΠΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.

Και επειδη για 30Κ η φορολογια ειναι πανω κατω η ιδια Ελλαδα και Αγγλια, πρακτικα εαν εχεις πληρωσει φορο σε ενα απο τα 2 κρατη, δεν εχεις κινδυνο για κατι περαιτερω, απλα θα ζημιωθει το ενα κρατος εις βαρος του αλλου, εφοσον καθησουν και ασχοληθουν με υποθεσεις στραγαλια σαν τη δικη σου (που κανενας δεν ασχολειται, αλλα λεμε τωρα)

Κατανοητό και κατάλαβα τις συνέπειες. Σε ευχαριστώ

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...