Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εάν δεν έχεις πραγματικό λόγο να είσαι Ελλάδα (γονείς, παιδια, κοπέλα, παρέες) τότε δεν έρχεσαι Ελλάδα απλά. Δεν ξέρω που μένεις στην Αγγλία αλλά με full remote και χωρίς υποχρεωσεις δεν πρόκειται να έβαζα τον απαυτο μου κάτω αλλά θα γύρναγα όσο μπορούσα την Ευρώπη τουλάχιστον. Κάθεσαι και το συζητάς για Ελλάδα ενώ ας πούμε μπορείς να φύγεις σούμπιτος και να κάτσεις 5 μήνες Μαγιόρκα; να πάρεις το αυτοκίνητο και να γυρίσεις έναν χρόνο όλη την Ιταλία πχ; να πας να μείνεις Τσεχια, Ουγγαρία, Αυστρία και να κάτσεις 3 μήνες σε κάθε χώρα; εχω γνωρίσει κάποιους ανθρώπους από το εξωτερικό full remote με οικογένειες. Κάθε καλοκαίρι πάνε σε άλλη χώρα και μένουν 2-3 μήνες.εαν είχα την δική σου ευχέρεια, αυτό θα έκανα. 

• Like 6
  • Confused 1
  • Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, james01gr είπε

Εάν δεν έχεις πραγματικό λόγο να είσαι Ελλάδα (γονείς, παιδια, κοπέλα, παρέες) τότε δεν έρχεσαι Ελλάδα απλά. Δεν ξέρω που μένεις στην Αγγλία αλλά με full remote και χωρίς υποχρεωσεις δεν πρόκειται να έβαζα τον απαυτο μου κάτω αλλά θα γύρναγα όσο μπορούσα την Ευρώπη τουλάχιστον. Κάθεσαι και το συζητάς για Ελλάδα ενώ ας πούμε μπορείς να φύγεις σούμπιτος και να κάτσεις 5 μήνες Μαγιόρκα; να πάρεις το αυτοκίνητο και να γυρίσεις έναν χρόνο όλη την Ιταλία πχ; να πας να μείνεις Τσεχια, Ουγγαρία, Αυστρία και να κάτσεις 3 μήνες σε κάθε χώρα; εχω γνωρίσει κάποιους ανθρώπους από το εξωτερικό full remote με οικογένειες. Κάθε καλοκαίρι πάνε σε άλλη χώρα και μένουν 2-3 μήνες.εαν είχα την δική σου ευχέρεια, αυτό θα έκανα. 

Το εχω σκεφτει και αυτο το "digital nomad" mode απλα θελω να μαζεψω χρηματα και με ταξιδια συνεχεια δε ξερω τι θα μου μενει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδη πολλα γραφτηκαν να πουμε εδω οτι 2000-2200 λιρες το μηνα (31-35K αναλογα τα contributions) ειναι ο μεσος μισθος Αγγλια. Για θεση χαμηλης ειδικευσης οπως της φιλης/φιλου ειναι αρκατα καλα.

Επισης Ελλαδα με τετοιο ποσο single κανεις πολυ καλη ζωη με χρηματα για τριημερα και αποδρασεις καθε μηνα.

Ζω και εργαζομαι UK πεντε χρονια και λογω εργασιας και κορονοιου καταφερα να παω Ελλαδα μολις 6 φορες. Οποτε το να μπορεις να δουλεψεις full remote ειναι τερραστιο πλεονεκτημα που δεν το εχουν ολοι.Στη θεση σου εγω θα μαζευα εμπειριες. Πχ θα γυρισα ολη την Αγγλια πχ. θα εμενα 2-3 μηνες σε Manchester-Εδιμβουργο-Newcastle-Leeds σε airbnb για την εμπειρια. Ομοιως θα περναγα μεγαλα χρονικα διαστηματα Ελλαδα ποιοτικο χρονο με οικογενεια και φιλους. Καλοκαιρι θα γυρναγα ολα τα νησια και ολα τα παραθαλασσια μερη.

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 hours ago, Ukforthemoment said:

Απο την άλλη Αγγλία με 2000 είσαι με βασικό μισθό.

Ο βασικος μισθος στην Αγγλια δεν ειναι 2000 λιρες αλλα 1409 λιρες τον μηνα (καθαρα)

14 hours ago, dimlevi said:

Settled 

Γνωμη μου ειναι να πας για full υπηκοοτητα και οχι απλα settled

14 hours ago, chios said:

Την Ελλάδα και το νησί μου δεν θα το άφηνα όσα και να έβγαζα στο εξωτερικό, χίλιες φορές η ψυχική μου ηρεμία και να κλείσω τα μάτια μου στον τόπο που γεννήθηκα, παρά σε ένα ξένο μέρος.

Αυτο το λες τωρα εκ του ασφαλους φιλτατε, αν ησουν σε μια φαση που ουτε δικο σου σπιτι ειχες, ουτε την δυνατοτητα να βγαζεις τα προς το ζην, τοτε ισως αλλαζες γνωμη

7 hours ago, GamingMaster424 said:

Φτάνουν για να ζεις σε μια τρύπα μαζί με άλλους 5.

Αν μενεις βορεια Αγγλια ή εκτος Λονδινο γενικοτερα μια χαρα μπορεις να ζησεις και μονος σου με τον μισθο αυτο και να αποταμιευεις κιολας ευκολα.

2 hours ago, archer100 said:

Απο Αγγλια θα πληρωνεται, δε θα εχει σχεση με την ελληνικη φορολογια

Λαθος, θα ειναι μονιμος κατοικος Ελλαδας εφοσον θα κατοικει στην Ελλαδα πανω απο 184 ημερες τον χρονο, επομενως ολη η φορολογια του θα γινεται με βαση το ελληνικο συστημα

Γενικοτερα τις ευκαιριες που σου προσφερει το εξωτερικο και συγκεκριμενα το ΗΒ εφοσον σε αυτο αναφερομαστε δε θα στις προσφερει η Ελλαδα ποτε. Τωρα εισαι 2000 λιρες, με λιγη προσπαθεια μπορεις να χτυπησεις τα διπλα - φυσικα εξαρταται απο πολλους παραγοντες αυτο αλλα στην Ελλαδα ειναι απιαστο ονειρο.

Επεξ/σία από merkon
  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Επειδη πολλα γραφτηκαν να πουμε εδω οτι 2000-2200 λιρες το μηνα (31-35K αναλογα τα contributions) ειναι ο μεσος μισθος Αγγλια. Για θεση χαμηλης ειδικευσης οπως της φιλης/φιλου ειναι αρκατα καλα.

Ζω και εργαζομαι UK πεντε χρονια και λογω εργασιας και κορονοιου καταφερα να παω Ελλαδα μολις 6 φορες. Οποτε το να μπορεις να δουλεψεις full remote ειναι τερραστιο πλεονεκτημα που δεν το εχουν ολοι.Στη θεση σου εγω θα μαζευα εμπειριες. Πχ θα γυρισα ολη την Αγγλια πχ. θα εμενα 2-3 μηνες σε Manchester-Εδιμβουργο-Newcastle-Leeds σε airbnb για την εμπειρια. Ομοιως θα περναγα μεγαλα χρονικα διαστηματα Ελλαδα ποιοτικο χρονο με οικογενεια και φιλους. Καλοκαιρι θα γυρναγα ολα τα νησια και ολα τα παραθαλασσια μερη.

Το ξερω οτι το οτι δε βγαζω σε λεφτα τα γλυτώνω σε εξοδα μετακινήσης οποτε το βλεπω σα μια η αλλη(δηλαδη να εβγαζα παραπανω αλλα να κυκλοφορούσα με τραινα η αμαξι και να παίρνω καφε/φαγητο απεξω) συν ολα τα αλλα καλα που εχει το remote). Το travel mode ειναι λιγο στο μυαλο μου η αληθεια ειναι.

Δημοσ.

Εξωτερικο και με λιγοτερα λεφτα. Στο επαγγελμα μου βγαινουν άνετα 6000€ (τα περισσοτερα μαλιστα απο αυτα τα βγαζουν συναδελφοι μου μαυρα) και άλλοι με παρομοια εμπειρια φτανουν και τα 10.000. 

Ομως το να ζεις σε μια πολιτισμενη κοινωνια κι να μη χρειαζεται να συνδιαλλαγεις οικονομικα με τον ασθενη σου (πληρωνεσαι απο τις ασφαλιστικες) ειναι αξιες ανεκτιμητες. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dimlevi είπε

Το ξερω οτι το οτι δε βγαζω σε λεφτα τα γλυτώνω σε εξοδα μετακινήσης οποτε το βλεπω σα μια η αλλη(δηλαδη να εβγαζα παραπανω αλλα να κυκλοφορούσα με τραινα η αμαξι και να παίρνω καφε/φαγητο απεξω) συν ολα τα αλλα καλα που εχει το remote). Το travel mode ειναι λιγο στο μυαλο μου η αληθεια ειναι.

Ειναι τι θες να κανεις και τι σε ευχαριστει. Παιζει ρολο για εσενα αν θα βαλεις στην ακρη 200 η 500 λιρες η εισαι σε φαση μαζευω εμπειριες? Αν θες να ταξιδεψεις και να μαζεψεις εμπειριες αυτο θα κοστισει. Απλα εχει νοημα να το κανεις τωρα που μπορεις, οχι στα 40 με παιδια και τρεξιματα.

2 λεπτά πριν, xgol είπε

Εξωτερικο και με λιγοτερα λεφτα. Στο επαγγελμα μου βγαινουν άνετα 6000€ (τα περισσοτερα μαλιστα απο αυτα τα βγαζουν συναδελφοι μου μαυρα) και άλλοι με παρομοια εμπειρια φτανουν και τα 10.000. 

Ομως το να ζεις σε μια πολιτισμενη κοινωνια κι να μη χρειαζεται να συνδιαλλαγεις οικονομικα με τον ασθενη σου (πληρωνεσαι απο τις ασφαλιστικες) ειναι αξιες ανεκτιμητες.

ΟΤ. Σε αυτα που λες αδικο δεν εχεις, λιγο πολυ ετσι ειναι. Στα αρνητικα σαπια συστηματα υγειας (Ειδικα UK),αν δεν εχεις ιδιωτικη ασφαλεια πας χαμενος. Αρκετα μοναχικη ζωη, ειδικα αν αλλαζεις συχνα πολη. Οσο φιλος του χειμωνα και να εισαι και να μισεις τη ζεστη οπως εγω, ενα καλοκαιρι σαν το φετινο Αγγλια μπορει να σε γονατισει. Γρασιδι παιδια, παντα πιο φανταχτερο /πρασινωπο στην αλλη πλευρα του φραχτη. 

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Ειναι τι θες να κανεις και τι σε ευχαριστει. Παιζει ρολο για εσενα αν θα βαλεις στην ακρη 200 η 500 λιρες η εισαι σε φαση μαζευω εμπειριες? Αν θες να ταξιδεψεις και να μαζεψεις εμπειριες αυτο θα κοστισει. Απλα εχει νοημα να το κανεις τωρα που μπορεις, οχι στα 40 με παιδια και τρεξιματα.

Ειμαι 30 και δε με καιει να κανω παιδια μπορει να μη κανω και ποτε, για τις εμπειριες εχεις δικιο αλλα εχω παει ηδη σε πολλα μερη(δουλευοντας σε κρουαζιεροπλοια) προφανως δε θα ελεγα οχι για παραπανω εμπειρίες αλλα τελευταια εχει αρχίσει να με τρωει να επενδυσω τα χρηματα μου για τα γεραματα. Πες το φοβο πες το προνοητικότητά. 

12 λεπτά πριν, xgol είπε

ναυτικος ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimlevi είπε

2400 καθαρα δε πιανω(ακομα) 1800-2000 λιρες. 

Ναι, κατάλαβα πόσα παίρνεις (όπως είδες έπεσα και μέσα). Απαντούσα στους άλλους που έλεγαν ότι παίρνεις £32κ, και δεν έβγαιναν τα κουκιά για την φύση της εργασίας σου (χωρίς παρεξήγηση).

Κάποιοι καταλαβαίνουν ότι μιλάς για ευρώ, άλλοι καταλαβαίνουν ότι μιλάς για λίρες και είναι λίγο σπασμένο τηλέφωνο.

26 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Επισης Ελλαδα με τετοιο ποσο single κανεις πολυ καλη ζωη με χρηματα για τριημερα και αποδρασεις καθε μηνα.

+-£1800 βγάζει ο άνθρωπος. Στο αρχικό post μιλάει για ευρώ. Πώς προέκυψε ότι παίρνει +-£32k; Το είπε ο ίδιος πόσα βγάζει. Επειδή πολλά γράφτηκαν, όντως, ο op έδωσε την απάντηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, efib είπε

Ναι, κατάλαβα πόσα παίρνεις (όπως είδες έπεσα και μέσα). Απαντούσα στους άλλους που έλεγαν ότι παίρνεις £32κ, και δεν έβγαιναν τα κουκιά για την φύση της εργασίας σου (χωρίς παρεξήγηση).

Κάποιοι καταλαβαίνουν ότι μιλάς για ευρώ, άλλοι καταλαβαίνουν ότι μιλάς για λίρες και είναι λίγο σπασμένο τηλέφωνο.

καμια παρεξηγηση, ναι σε λίρες δεν ειναι τρελο ποσο αλλα για τη δουλεια που βαζω(παιζω με το κινητο 5 στις 8 ωρες), entry level, και full remote δε με χαλαει, private health and pension και μεγαλη εκπτωση σε κρουαζιερες

. Οπως ειπα και πιο πανω θα μπορουσα να βγαζω περισσοτερα και να τα δινω σε μετακινήσεις(απο μενα ειναι οχι) η να ημουν σε ενα τοξικο περιβαλλον με office politics και κουτσομπολια. 

Επεξ/σία από dimlevi
Δημοσ.

Πολύ καλά είναι, ειδικά αν λάβεις υπόψιν και ότι δεν έχεις στρες, και έχεις καλή ποιότητα ζωής. Καλή σκέψη η Ελλάδα, απλώς όχι για καιρό... Συμφωνώ με ότι σου είπαν για να αλλάζεις συχνά περιοχή, νομίζω ότι είναι το καλύτερο. Δες β.αγγλια, ειδικά το Μάντσεστερ έχει νυχτερινή ζωή, αρκετά πράγματα να κάνεις, αρκετά πάρκα, καλουτσικες τιμές. Και πολλούς Έλληνες αν σε ενδιαφέρει αυτό...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, efib είπε

Πολύ καλά είναι, ειδικά αν λάβεις υπόψιν και ότι δεν έχεις στρες, και έχεις καλή ποιότητα ζωής. Καλή σκέψη η Ελλάδα, απλώς όχι για καιρό... Συμφωνώ με ότι σου είπαν για να αλλάζεις συχνά περιοχή, νομίζω ότι είναι το καλύτερο. Δες β.αγγλια, ειδικά το Μάντσεστερ έχει νυχτερινή ζωή, αρκετά πράγματα να κάνεις, αρκετά πάρκα, καλουτσικες τιμές. Και πολλούς Έλληνες αν σε ενδιαφέρει αυτό...

Αυτο με το στρες ξαναπες το, γιατι δεν ειναι μονο το ποσα βγαζεις αλλα και πως τα βγαζεις, με αυτη τη δουλεια το συνειδητοποίησα. Βρηκα  την υγεια μου με το remote περασε ενας χρονος στην εταιρεια και δε το εχω παρει χαμπαρι αυτο ειναι green flag.

Δε θα βολευτω για παντα αλλα για τωρα μου ηρθε κουτι για 1-3 χρονια.   

Θα δω πως θα το κανω ισως απλα πηγαινω λιγο ελλαδα λιγο καπου αλλου. Τα 2κ αλλιως ειναι αγγλια αλλιως Πορτογαλία η ελλαδα. Ισως απλα παω για λιγους μηνες ελλαδα να μαζεψω και να κανω μερικα πραγματα για μενα που δε μπορουσα λογω χρηματων παλια απλα οπως ειπα και στο αλλο post, ψαχνω να ξεκινησω και να επενδυω.

Επεξ/σία από dimlevi
  • Like 1
Δημοσ.

Ναι... Το άγχος σκοτώνει.. 

Δες και Βαρκελώνη, αν και έχει τσιμπημενα ενοίκια. 

Μίλα με έναν λογιστή που ξέρει από αυτά, για να σου πει ακριβώς με ποιον τρόπο θα γίνει η σύμβαση και τι θα πληρώνεις με μπλοκακι. 

Καλή τύχη σου εύχομαι ο,τι και να επιλέξεις! 

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, efib είπε

κοιταγα καποια στιγμη για Manchester, leeds, Liverpool

1 λεπτό πριν, efib είπε

Ναι... Το άγχος σκοτώνει.. 

Δες και Βαρκελώνη, αν και έχει τσιμπημενα ενοίκια. 

Μίλα με έναν λογιστή που ξέρει από αυτά, για να σου πει ακριβώς με ποιον τρόπο θα γίνει η σύμβαση και τι θα πληρώνεις με μπλοκακι. 

Καλή τύχη σου εύχομαι ο,τι και να επιλέξεις! 

βαρκελωνη μονο για κανα rbnb μερικες μερες :P 
σε ευχαριστω! επισης

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimlevi είπε

Το εχω σκεφτει και αυτο το "digital nomad" mode απλα θελω να μαζεψω χρηματα και με ταξιδια συνεχεια δε ξερω τι θα μου μενει.

Θα σου μένουν εάν έχεις σωστό πλάνο. Γιατί εάν νοικιάσεις ένα διαμέρισμα μέσω airbnb, δεν θα έχεις έξοδα ρεύμα, κοινόχρηστα, νερό κτλ. Γυρίζεις την Ευρώπη με τρένο άνετα και οικονομικά μάλιστα ενώ ανά πάσα στιγμή γυρίζεις Ελλάδα. Γνώμη μου η Ελλάδα το μόνο που προσφέρει πλέον είναι ο καιρός. Από ποιότητα ζωής είναι πάτος. Στο εξωτερικό ακομη και στην χειρότερη πόλη έχει χώρο να βγεις να περπατήσεις, να πάρεις ένα ποδήλατο. Η Ελλάδα το μόνο που έχει ειναι ο ήπιος χειμώνας στα νότια, νυχτερινή ζωή (εάν σε γεμίζουν τα κλαμπ) και αυτά. Έξω ακόμη και σε μικρότερες πόλεις θα βρεις εύκολα αυτό που στην Ελλάδα βρίσκεις μόνο στην Αθήνα αλλά έχει το τεράστιο μειονέκτημα της άθλιας ποιότητας ζωής. Εκτός και εάν θεωρεί κάποιος τα μπιτσομπαρα λόγος για να μείνεις πάνω από μια βδομάδα στην Αθήνα. 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...