efib Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 £1800 βγάζει + όποια μπόνους και υπερωρίες, και τόσα βγαίνουν σε μετατροπή σε ευρο (~2000). Τα £34κ μικτά είναι ~£2400 καθαρά, οπότε τα £32κ κάτι λιγότερο είναι. Εάν έχω καταλάβει όντως τόσο λάθος, και όντως παίρνει £32κ για να κλείνει κρουαζιέρες και inbound calls, τότε θα ήθελα να μου πει που εργάζεται, γιατί μια γνωστή μου ξεκίνησε με £35k και χτύπαγε 10h minimum. Να της το πω να πάει εκεί
vs_skg Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 3 hours ago, dimlevi said: αρα εκει πουλαω και κλεινω. δεν χρειάζεται, αλλά δεν μπορείς να κάνεις νέα contribution
darkmatinee Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 17 hours ago, dimlevi said: Καλησπέρα, Η ερώτηση είναι αν θα γυρνάγατε/μένατε Ελλάδα για full remote αρκετα χαλαρη δουλεια σε εργοδότη εξωτερικού π.χ Αγγλια με 2000-2200 καθαρα μετα τη φορολογία. Μιλάμε για 8ωρο 5ημερο. Αθήνα ή κάπου αλλού;
listerstorm Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Μόνο εμένα δεν μου φαίνονται αρκετά τα 2000; 2000 καθαρά είναι 3000 ευρώ μεικτά (2952 για την ακρίβεια) τον μήνα. Τέτοιο μισθό δεν έχω ακούσει ούτε από άτομα με 5+ χρόνια εμπειρίας στο εξωτερικό που αποφάσισαν να γυρίσουν Ελλάδα. Υποθέτουμε ότι, αν λαμβάνεις τέτοιο μισθό, είσαι σίγουρα άνω των 35 οπότε και αλλάζουν οι ανάγκες σου, δεν γίνεται να ζεις μια ζωή σαν φοιτητής. Αν έχεις γυναίκα και παιδί τότε μιλάμε σίγουρα για τριάρι, οπότε πλέον ένα χιλιάρικο τουλάχιστον τον μήνα στο ενοίκιο, αυτοκίνητο κλπ έχει πολλά έξοδα αν θέλεις να είσαι σωστός (σέρβις στην ώρα του, βενζίνη, τέλη, ασφάλεια, έκτακτα σέρβις). Να μην πας κανένα ταξιδάκι, διακοπές για λίγες μέρες, ή θα παίρνεις το ΚΤΕΛ; Μόνο τα αεροπορικά εισιτήρια πλέον έχουν ξεφύγει. Ρεύμα, ίντερνετ, νερό, σούπερ μάρκετ; Δεν πρέπει ακόμη να αποταμιέυεις; Έκτακτα έξοδα (γιατρός, έκτακτες αγορές που δεν υπολογίζεις). Αν ο εργοδότης πει να σου δώσει αύξηση από 2000 σε 2200 τότε μεικτά είναι 3329, δηλαδή 377 ευρώ παραπάνω για τον εργοδότη, σχεδόν διπλάσια. Αν δε ο καθαρός μισθός σου είναι 3000, τότε μεικτά είναι 5χιλιάδες, μετά από ενα σημείο όλος σου ο μισθός πηγαίνει στο κράτος για να πληρώνεις τα επιδόματα. Δεν μου φαντάζει και τόσο ονειρικό. Να έχεις κάνει όνειρα, να έχεις κοπιάσει, να έχεις φάει τα νιάτα σου, και τελικά να καταλήγουμε ότι ο ΔΥ είναι πιο μάγκας από σένα. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 18 ώρες πριν, dimlevi είπε Καλησπέρα, Η ερώτηση είναι αν θα γυρνάγατε/μένατε Ελλάδα για full remote αρκετα χαλαρη δουλεια σε εργοδότη εξωτερικού π.χ Αγγλια με 2000-2200 καθαρα μετα τη φορολογία. Μιλάμε για 8ωρο 5ημερο. 2000 με 2200 λίρες ή ευρώ;
atrigane Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, spooker είπε Όχι εντάξει οι γύφτοι μάλλον δουλεύουν λίγο παραπάνω. Μιλάς εκ πείρας; Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2023 από atrigane
archer100 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 47 minutes ago, listerstorm said: Μόνο εμένα δεν μου φαίνονται αρκετά τα 2000; 2000 καθαρά είναι 3000 ευρώ μεικτά (2952 για την ακρίβεια) τον μήνα. Τέτοιο μισθό δεν έχω ακούσει ούτε από άτομα με 5+ χρόνια εμπειρίας στο εξωτερικό που αποφάσισαν να γυρίσουν Ελλάδα. Υποθέτουμε ότι, αν λαμβάνεις τέτοιο μισθό, είσαι σίγουρα άνω των 35 οπότε και αλλάζουν οι ανάγκες σου, δεν γίνεται να ζεις μια ζωή σαν φοιτητής. Αν έχεις γυναίκα και παιδί τότε μιλάμε σίγουρα για τριάρι, οπότε πλέον ένα χιλιάρικο τουλάχιστον τον μήνα στο ενοίκιο, αυτοκίνητο κλπ έχει πολλά έξοδα αν θέλεις να είσαι σωστός (σέρβις στην ώρα του, βενζίνη, τέλη, ασφάλεια, έκτακτα σέρβις). Να μην πας κανένα ταξιδάκι, διακοπές για λίγες μέρες, ή θα παίρνεις το ΚΤΕΛ; Μόνο τα αεροπορικά εισιτήρια πλέον έχουν ξεφύγει. Ρεύμα, ίντερνετ, νερό, σούπερ μάρκετ; Δεν πρέπει ακόμη να αποταμιέυεις; Έκτακτα έξοδα (γιατρός, έκτακτες αγορές που δεν υπολογίζεις). Αν ο εργοδότης πει να σου δώσει αύξηση από 2000 σε 2200 τότε μεικτά είναι 3329, δηλαδή 377 ευρώ παραπάνω για τον εργοδότη, σχεδόν διπλάσια. Αν δε ο καθαρός μισθός σου είναι 3000, τότε μεικτά είναι 5χιλιάδες, μετά από ενα σημείο όλος σου ο μισθός πηγαίνει στο κράτος για να πληρώνεις τα επιδόματα. Δεν μου φαντάζει και τόσο ονειρικό. Να έχεις κάνει όνειρα, να έχεις κοπιάσει, να έχεις φάει τα νιάτα σου, και τελικά να καταλήγουμε ότι ο ΔΥ είναι πιο μάγκας από σένα. Απο Αγγλια θα πληρωνεται, δε θα εχει σχεση με την ελληνικη φορολογια 1 2
dbrillis Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 14 minutes ago, archer100 said: Απο Αγγλια θα πληρωνεται, δε θα εχει σχεση με την ελληνικη φορολογια ε;; ΓΙΑ ΒΟΗΘΑ ΛΙΓΟ !! ΔΩΣΕ ΦΩΤΑ!
NickTG Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 4 hours ago, MikeJ said: Εγώ πάλι δε μπορώ να καταλάβω που πάτε και βρίσκετε δουλειές που είναι τόσο χαλαρές (και αμείβουν και καλά) που φτάνετε σε σημείο να κάνετε ή να ψάχνεστε για 2η κοκ για να σας περνάει η ώρα . Ότι δουλειές βρίσκω εγώ και γνωστοί μου είναι σε φάση, "Α δε πρόλαβα να πάω φάω σήμερα επειδή είχε τόσο όγκο δουλειάς" και γυρνάς σπίτι και απλά θες να κοιμηθείς μέχρι την άλλη μέρα. Και δεν λένε και τι δουλειές είναι οι περισσότεροι τουλάχιστον να ψάξουμε και εμείς τίποτα!
dimlevi Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 58 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε 2000 με 2200 λίρες ή ευρώ; Ευρω 5 ώρες πριν, archer100 είπε Απ οτι καταλαβα θα πληρωνεσαι με μισθο ως εργαζομενος στην Αγγλια, δηλαδη θα παιρνεις 2200 επι 12 μισθους = 1890 ελληνικοι μισθοι (επειδη δε θα εχεις δωρα, αρα 12/14) Και παλι θα ψηφιζα Ελλαδα, εξ αλλου το ιδιο κανω και εγω, εδω και καιρο και δεν το αλλαζω με τιποτα (εχω δουλεψει και Αγγλια) αυτο. Με convert απο λιρες τοσα ειναι και επειδη η δουλεια ειναι αρκετα ευκολη και χαλαρη το σκεφτομαι σοβαρα, γιατι uk ειναι αλλο το κοστος. Το αλλο συν ειναι οτι μπορω να νοικιασω οπου θελω. 25 λεπτά πριν, archer100 είπε Απο Αγγλια θα πληρωνεται, δε θα εχει σχεση με την ελληνικη φορολογια 3 ώρες πριν, Titanik είπε Με ενοίκιο ή χωρις; Με leasing ή οχι; με ενοικιο μονος χωρις οικογενεια. το Leasing το συζηταω. Επειδη ειδα την ερωτηση, ειμαι 30 Χωρις οικογενεια και υποχρεωσεις. 3 ώρες πριν, bilya είπε Ο βασικός είναι στα 21Κ μεικτά κ ο TS βγάζει γύρω στα 30-32. Οπότε όχι λίγο πάνω. μιλαμε για λιρες, Με comissions - υπερωριες φτανω κάποιους μηνες 2000 καθαρα σε λιρες το μηνα τους περισσοτερους ειναι γυρω στις 1800. Η θεση ειναι entry level και ειμαι εναν χρονο εκει. 2
snakething Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 16 ώρες πριν, spooker είπε Δεν θα γύρναγα Ελλάδα ούτε με 5000. Η χώρα εδώ αν δουλεύεις παραπάνω σε τιμωρεί και σε υποχρεώνει να πληρώνεις τεράστιους φορους για να τα παίρνουν οι τεμπέληδες βλέπε (γύφτοι, ΔΥ, pseudo-ανεργοι) Μακριά αν θέλεις να έχεις ψυχική υγεία. Ενώ σε χώρες βόρειας Ευρώπης η φορολογία εισοδήματος είναι μηδαμινή και δεν έχεις που να τα βάλεις τα λεφτά. 28 λεπτά πριν, dimlevi είπε Ευρω αυτο. Με convert απο λιρες τοσα ειναι και επειδη η δουλεια ειναι αρκετα ευκολη και χαλαρη το σκεφτομαι σοβαρα, γιατι uk ειναι αλλο το κοστος. Το αλλο συν ειναι οτι μπορω να νοικιασω οπου θελω. με ενοικιο μονος χωρις οικογενεια. το Leasing το συζηταω. Επειδη ειδα την ερωτηση, ειμαι 30 Χωρις οικογενεια και υποχρεωσεις. μιλαμε για λιρες, Με comissions - υπερωριες φτανω κάποιους μηνες 2000 καθαρα σε λιρες το μηνα τους περισσοτερους ειναι γυρω στις 1800. Η θεση ειναι entry level και ειμαι εναν χρονο εκει. Τα χρήματα που βγάζεις πραγματικά για εκεί είναι λίγα, ζούσα και εγώ Δουβλίνο οπότε γνωρίζω κόστη κλπ. Αν μπορέσεις remote με τον μισθό Αγγλίας είσαι μια χαρά. Βέβαια αν δεν εχει η εταιρία παρουσία στην Ελλάδα είναι πιθανό να είσαι contract. 2
dimlevi Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 3 ώρες πριν, efib είπε £1800 βγάζει + όποια μπόνους και υπερωρίες, και τόσα βγαίνουν σε μετατροπή σε ευρο (~2000). Τα £34κ μικτά είναι ~£2400 καθαρά, οπότε τα £32κ κάτι λιγότερο είναι. Εάν έχω καταλάβει όντως τόσο λάθος, και όντως παίρνει £32κ για να κλείνει κρουαζιέρες και inbound calls, τότε θα ήθελα να μου πει που εργάζεται, γιατί μια γνωστή μου ξεκίνησε με £35k και χτύπαγε 10h minimum. Να της το πω να πάει εκεί 2400 καθαρα δε πιανω(ακομα) 1800-2000 λιρες. 36 λεπτά πριν, snakething είπε Ενώ σε χώρες βόρειας Ευρώπης η φορολογία εισοδήματος είναι μηδαμινή και δεν έχεις που να τα βάλεις τα λεφτά. Τα χρήματα που βγάζεις πραγματικά για εκεί είναι λίγα, ζούσα και εγώ Δουβλίνο οπότε γνωρίζω κόστη κλπ. Αν μπορέσεις remote με τον μισθό Αγγλίας είσαι μια χαρά. Βέβαια αν δεν εχει η εταιρία παρουσία στην Ελλάδα είναι πιθανό να είσαι contract. το ξερω απλα τους ρωτησα και ειναι οκ με αυτο, θα εχω μπλοκακι.
The_Judas Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) αν εισαι με μπλοκάκι αλλαζουν τα δεδομένα γιατί θα πληρώνεις μονος σου εφκα,φπα κλπ.. ποσα θα παίρνεις μικτά; Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2023 από The_Judas
dimlevi Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, snakething είπε Ενώ σε χώρες βόρειας Ευρώπης η φορολογία εισοδήματος είναι μηδαμινή και δεν έχεις που να τα βάλεις τα λεφτά. Τα χρήματα που βγάζεις πραγματικά για εκεί είναι λίγα, ζούσα και εγώ Δουβλίνο οπότε γνωρίζω κόστη κλπ. Αν μπορέσεις remote με τον μισθό Αγγλίας είσαι μια χαρά. Βέβαια αν δεν εχει η εταιρία παρουσία στην Ελλάδα είναι πιθανό να είσαι contract. Δεν ξερω αν θα ειναι μονιμο. Λογω ευκαιριών εξω αλλα για καποιο καιρο με εχει ψησει αρκετα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις