Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Το  ISA που σου γράφουν στο φβ γκρουπ  θα δεις όπως και να κάνεις δικές σου καταθέσεις στο scheme του εργοδότη.Το pension  του εργοδότη μην το αφήνεις,σου διπλασιάζει τις δικές σου εισφορές.

Δε θα το αφησω. Ειμαι enrollled απλα σκεφτομαι αν σταματησω να δουλευω αγγλια(αλλα κρατησω το status) θα μπορω να συνεχισω να χρησιμοποιω τη vanguard π.χ η θα πρεπει να το κλεισω

2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Το  ISA που σου γράφουν στο φβ γκρουπ  θα δεις όπως και να κάνεις δικές σου καταθέσεις στο scheme του εργοδότη.Το pension  του εργοδότη μην το αφήνεις,σου διπλασιάζει τις δικές σου εισφορές.

επισης εμαθα και για το lifetime ISA που με ενδιαφερει αλλα παντα σκεφτομαι εαν σταματησω να πληρωνομαι  απο αγγλια αλλα εχω την αδεια (status) αν θα μπορω να το συνεχισω.

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, chios said:

Την Ελλάδα και το νησί μου δεν θα το άφηνα όσα και να έβγαζα στο εξωτερικό, χίλιες φορές η ψυχική μου ηρεμία και να κλείσω τα μάτια μου στον τόπο που γεννήθηκα, παρά σε ένα ξένο μέρος.

plot twist, οσοι πανε εξωτερικο πανε για να βρουν την ψυχικη τους ηρεμια.

Επεξ/σία από Que sera sera
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 hours ago, dimlevi said:

Καλησπέρα,

Η ερώτηση είναι αν θα γυρνάγατε/μένατε Ελλάδα για   full remote αρκετα χαλαρη δουλεια  σε εργοδότη εξωτερικού π.χ Αγγλια  με 2000-2200 καθαρα μετα τη φορολογία. 

Μιλάμε για 8ωρο 5ημερο.

Απ οτι καταλαβα θα πληρωνεσαι με μισθο ως εργαζομενος στην Αγγλια, δηλαδη θα παιρνεις 2200 επι 12 μισθους = 1890 ελληνικοι μισθοι (επειδη δε θα εχεις δωρα, αρα 12/14) 

Και παλι θα ψηφιζα Ελλαδα, εξ αλλου το ιδιο κανω και εγω, εδω και καιρο και δεν το αλλαζω με τιποτα (εχω δουλεψει και Αγγλια)

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, dimlevi said:

Δε θα το αφησω. Ειμαι enrollled απλα σκεφτομαι αν σταματησω να δουλευω αγγλια(αλλα κρατησω το status) θα μπορω να συνεχισω να χρησιμοποιω τη vanguard π.χ η θα πρεπει να το κλεισω

επισης εμαθα και για το lifetime ISA που με ενδιαφερει αλλα παντα σκεφτομαι εαν σταματησω να πληρωνομαι  απο αγγλια αλλα εχω την αδεια (status) αν θα μπορω να το συνεχισω.

Με το που μετακομίσεις Ελλάδα θα αναγκαστείς να πληρώνεσαι ως Ελεύθερος επαγγελματίας, οπότε η εταιρεία θα σταματήσει να κανει contribution στο pension. 

LISA αν εχεις σκοπό να φύγεις σύντομα δεν αξίζει, αλλιώς είναι καλή επένδυση με σίγουρη 25% απόδοση.  Max 4K μπορείς να βάλεις μόνο. Η LiSA έχει δύο χρήσεις σύνταξη ή/και deposit για στεγαστικό ως first time  buyer. 

Το vanguard λογικά θα πρέπει να το κλείσεις γιατί θα αλλάξεις φορολογική κατοικία.

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, Que sera sera said:

plot twist, οσοι πανε εξωτερικο πανε για να βρουν την ψυχικη τους ηρεμια.

Και οι μισοι δεν την βρισκουν ποτε...

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, bilya είπε

Με το που μετακομίσεις Ελλάδα θα αναγκαστείς να πληρώνεσαι ως Ελεύθερος επαγγελματίας, οπότε η εταιρεία θα σταματήσει να κανει contribution στο pension. 

LISA αν εχεις σκοπό να φύγεις σύντομα δεν αξίζει, αλλιώς είναι καλή επένδυση με σίγουρη 25% απόδοση.  Max 4K μπορείς να βάλεις μόνο. Η LiSA έχει δύο χρήσεις σύνταξη ή/και deposit για στεγαστικό ως first time  buyer. 

Το vanguard λογικά θα πρέπει να το κλείσεις γιατί θα αλλάξεις φορολογική κατοικία.

Ευχαριστω. Σε περιπτωση  αν σταματησω να δουλευω τελειως για αγγλια και εχω το status μπορω να συνεχισω να κανω contribution προφανως αφου κανω convert σε λιρες. Μιλαω για vanguard and LISA

Επεξ/σία από dimlevi
Δημοσ.
10 minutes ago, dimlevi said:

Ευχαριστω. Σε περιπτωση  αν σταματησω να δουλευω τελειως για αγγλια και εχω το status μπορω να συνεχισω να κανω contribution προφανως αφου κανω convert σε λιρες. Μιλαω για vanguard and LISA

προφανως οχι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Remote στην Ελλάδα σε εταιρεία απο Γερμανία από το 2018 και τα τελευταία χρόνια την συνδυάζω με πρωινή δουλειά σαν αναπληρωτής σε σχολεία. Λόγω ειδικότητας και θέσης στον πίνακα δουλεύω κυριολεκτικά σε όποιο μέρος της Ελλάδας θέλω. Πέρυσι πήγα Ικαρία και πέρασα τέλεια και κατά πάσα πιθανότητα θα πάω μια χρονιά ακόμα γιατί πραγματικά ηρεμεί η ψυχή μου εκεί πέρα. 
Τέλειο πέτρινο σπιτάκι με θέα την θάλασσα...ωραίοι άνθρωποι και ωραία ζωή. 

Τα λεφτά για ελληνικά δεδομένα συνολικά και από τις 2 δουλειές ειναι τρομερά και τα έξοδα μου ελάχιστα. Τα τρώω μονο σε συχνα ταξίδια εξωτερικο κυρίως αλλά και Ελλάδα. 

Δεν θα έφευγα έξω για μόνιμα σε αυτή τη φάση της ζωής μου για τίποτα. Το έζησα το εξωτερικό για 4μιση χρόνια Ισπανία στα μέσα των 20s μου και το έχω απομυθοποιήσει στο μυαλό μου παρότι πέρασα υπέροχα χρόνια σε πανέμορφες πόλεις (Βαρκελωνη-Μπιλμπαο).

Την ποιότητα των κοινωνικών μου συνανατροφών στην Ελλάδα...την ποιότητα φαγητού και καιρού που έχω στην Ελλάδα δεν παίζει να υπάρχει πουθενά αλλού. 

Επεξ/σία από Backpacker
  • Like 7
Δημοσ.

Εγώ πάλι δε μπορώ να καταλάβω που πάτε και βρίσκετε δουλειές που είναι τόσο χαλαρές (και αμείβουν και καλά) που φτάνετε σε σημείο να κάνετε ή να ψάχνεστε για 2η κοκ για να σας περνάει η ώρα :D. Ότι δουλειές βρίσκω εγώ και γνωστοί μου είναι σε φάση, "Α δε πρόλαβα να πάω φάω σήμερα επειδή είχε τόσο όγκο δουλειάς" και γυρνάς σπίτι και απλά θες να κοιμηθείς μέχρι την άλλη μέρα. 

• Like 9
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δεν είναι πολλά χρήματα. Κάτι παραπάνω από minimum wage πρέπει να παίρνει. Επίσης, στην Αγγλία minimum wage = minimum effort.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dimlevi είπε

Η δουλεια μου ειναι αρκετα ευκολησε σημειο που θελω να μαθω/κανω και κατι αλλο την ωρα της βαρδιας για εξτρα εισοδημα   (κλεινω κρουαζιερες σε ναυτιλιακη και παιρνω εισερχομενες) και ειμαι με λαπτοπ απο οπου θελω. Με υπερωριες και bonus μπορει να φτανω και 2300. Εχω μεγαλη εκπτωση στις κρουαζιερες τους.

Δε ξερω αν θα νοικιασω αθηνα παντως γιατι νιωθω οτι καιω λεφτα. Στην αγγλια που  ημουν σε ενα δωματιακι 2χ2 με αλλους 5.

Ελλαδα θεωρω θα ειμαι αρκετα ανετα χωρις εξοδα μετακινησης απλα θελω να παρω γνωμες και απο εδω , με βοηθαει να το δω και απο αλλη οπτικη.

Βοηθό θες;

• Thanks 1
Δημοσ.
15 hours ago, dimlevi said:

Καλησπέρα,

Η ερώτηση είναι αν θα γυρνάγατε/μένατε Ελλάδα για   full remote αρκετα χαλαρη δουλεια  σε εργοδότη εξωτερικού π.χ Αγγλια  με 2000-2200 καθαρα μετα τη φορολογία. 

Μιλάμε για 8ωρο 5ημερο.

Με ενοίκιο ή χωρις;

Με leasing ή οχι;

Δημοσ.
1 hour ago, MikeJ said:

Εγώ πάλι δε μπορώ να καταλάβω που πάτε και βρίσκετε δουλειές που είναι τόσο χαλαρές (και αμείβουν και καλά) που φτάνετε σε σημείο να κάνετε ή να ψάχνεστε για 2η κοκ για να σας περνάει η ώρα :D. Ότι δουλειές βρίσκω εγώ και γνωστοί μου είναι σε φάση, "Α δε πρόλαβα να πάω φάω σήμερα επειδή είχε τόσο όγκο δουλειάς" και γυρνάς σπίτι και απλά θες να κοιμηθείς μέχρι την άλλη μέρα. 

Διαβάζω το thread και θέλω να βάλω τα κλάματα... :-)

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 minutes ago, efib said:

Δεν είναι πολλά χρήματα. Κάτι παραπάνω από minimum wage πρέπει να παίρνει. Επίσης, στην Αγγλία minimum wage = minimum effort.

Ο βασικός είναι στα 21Κ μεικτά κ ο TS βγάζει γύρω στα 30-32. Οπότε όχι λίγο πάνω.

Επεξ/σία από bilya
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...