Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσεις εσύ, είναι γιατί έφυγες; υπάρχουν ακόμα αυτοί οι λόγοι; γιατί θες να φύγεις από εκεί; γιατί θες να γυρίσεις εδώ (και όχι να πας σε κάποια άλλη πολη/χώρα πχ) 

Για τα οικονομικά θέματα, μιλάς με λογιστή, για να είσαι σίγουρος ότι στο οικονομικό κομμάτι θα είσαι ικανοποιημένος (φόροι ασφάλειες, εισφορές κλπ) με την τελική σου απόφαση  

• Like 5
  • Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι ότι οι τριγύρω δε θα παίρνουν ούτε τα μισά, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις διαθέσιμες υπηρεσίες, συμπεριφορές, απόψεις κλπ.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, filip123go είπε

Συμφωνώ απόλυτα, και μάλιστα ήμουν της ίδιας άποψης, μέχρι που χρειάστηκα σοβαρή Ιατροφαρμακευτική περίθαλψή. Δυστυχως η επαρχία υστερεί δραματικά. 

Ts, στην Ελλάδα θα σε σκίσουν στους φόρους. Είσαι και μεγάλη κλίμακα, θα πληρώνεις φόρο 46% . Εαν μπορείς να πάρεις τα 1200 μαύρα τότε αξίζει, αλλιώς όχι. 

Εγώ στη θέση σου δεν θα το σκεφτόμουν καν. Η Ελλάδα είναι καλή μόνο για διακοπές. 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Για όσους έξυπνους πουν θα πουν, "ΚαΛα ΤοΤΕ ΓιΑΤι ΚαθεσΑΙ εΔΩ κΑι ΔΕν ΦΕύγειΣ" , 
γιατί υπάρχουν άτομα που χρειάζονται τη βοήθεια μου. 

μιλαμε για 2000-2200 μετα τους φορους. καθαρα

• Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, Narayan said:

Μπορείς να στέλνεις χρήματα για να καλύψεις αυτή τη βοήθεια. Οι μισές Φιλιππίνες έτσι δουλέυουν.

Spoiler

Όταν ένας άνθρωπος που αγαπάς,έχει έναν πεπερασμένο χρόνο ζωής, θελεις να περάσεις όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί του. Δεν λύνονται όλα με τα χρήματα.

• Like 19
Δημοσ.

Σημασία έχει τι θέλεις να κάνεις  και για ποιους λόγους σκέφτεσαι την επιστροφή. Μόνο επειδή σου ακούγεται καλός ο μισθός για Ελλάδα; Από ποια πόλη κατάγεσαι ; που θα ήθελες να ζήσεις; Για την ποιότητα ζωής που θα έχεις το πιο σημαντικό είναι το τι θα μπορείς να κάνεις με αυτά τα 2κ. Άλλα θα κάνεις στην Βέροια , πολύ λιγότερα στο κέντρο της Αθήνας(λόγω ενοικίου κλπ).

• Like 2
Δημοσ.
3 minutes ago, dimlevi said:

Ναι και μετα για να παρεις 100 ευρώ καθαρά αύξηση, θα πρέπει ο εργοδότης σου να πληρώσει 500.!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimlevi είπε

Με ΙΚΑ είσαι; Εμενα μου είχαν ζήτησει να γυρίσω Αγγλία μετά την 2η καραντίνα, αλλιώς δεν θα μπορούσα να εργάζομαι με σύμβαση, μόνο με μπλοκακι ή με ΙΚΑ 

Δημοσ.

Εξαρταται.

1ον. Τι ζωη κανεις εκει και τι ζωη θα κανεις εδω? 

Εξηγουμαι. Περνας καλα εκει που εισαι? Εχεις φιλους?

Στην Ελλαδα αν γυρισεις εχεις το παρεακι σου? Να βγαινετε μετα τη δουλεια?

Για μενα ολη η ουσια εκει ειναι.

2ον. Τα 2000 στην Αθηνα ειναι απλα οκ, αν εισαι απο βεροια και θες να μεινεις εκει ειναι πολυ καλυτερα απο οικονομικης αποψης.

3ον. Με αυξησεις τι γινεται? Εννοω ο μισθος σου θα ανεβαινει καθε χρονο οπως συνηθως συμβαινει στην αγγλια? Ή θα εχεις στανταρ συμφωνια?

4ον. Αν διακοψουν την συμβαση σου, τι προοπτικες εχεις Ελλαδα? Μπορεις να βρεις αντιστοιχου τυπου θεση? Ή πρεπει παλι απο την αρχη να φυγεις εξω?

5ον. Μπορεις αν δεν σου αρεσει στην Ελλαδα να ξαναγυρισεις εκει που εισουν στην ιδια θεση στην ιδια πολη?

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λίγο παραπάνω κυμαίνεται ο μισθός μου και δουλεύω full remote για ξένη πολυεθνική με αρκετά ταξιδάκια μέσα στο χρόνο. Μένω Αθήνα και όλο το καλοκαίρι το έχω βγάλει στην πόλη μου στην επαρχία δίπλα στη θάλασσα. Στον IT κλάδο που πλέον οι περισσότερες δουλειές είναι full remote δεν βρίσκω κανένα λόγο να αφήσεις την Ελλάδα να πας να κλειστείς σε ένα διαμέρισμα στη Βόρεια Ευρώπη σε μια ξένη χώρα. Μου έχουν προτείνει relocation στο εξωτερικό με αύξηση μισθού ταυτόχρονα, το αρνήθηκα. Η Αθήνα αν είσαι οικονομικά άνετος δεν υπολείπεται σε τίποτα. Καιρός, φαγητό, άνθρωποι, διασκέδαση δεν θα τα άφηνα με τίποτα. Full remote και Ελλαδάρα για πάντα.

Επεξ/σία από JimxxZe
  • Like 17
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, JimxxZe είπε

Λίγο παραπάνω κυμαίνεται ο μισθός μου και δουλεύω full remote για ξένη πολυεθνική με αρκετά ταξιδάκια μέσα στο χρόνο. Μένω Αθήνα και όλο το καλοκαίρι το έχω βγάλει στην πόλη μου στην επαρχία δίπλα στη θάλασσα. Στον IT κλάδο που πλέον οι περισσότερες δουλειές είναι full remote δεν βρίσκω κανένα λόγο να αφήσεις την Ελλάδα να πας να κλειστείς σε ένα διαμέρισμα στη Βόρεια Ευρώπη σε μια ξένη χώρα. Μου έχουν προτείνει relocation στο εξωτερικό με αύξηση μισθού ταυτόχρονα, το αρνήθηκα. Η Αθήνα αν είσαι οικονομικά άνετος δεν υπολείπεται σε τίποτα. Καιρός, φαγητό, άνθρωποι, διασκέδαση δεν θα τα άφηνα με τίποτα. Full remote και Ελλαδάρα για πάντα.

Η δουλεια μου ειναι αρκετα ευκολησε σημειο που θελω να μαθω/κανω και κατι αλλο την ωρα της βαρδιας για εξτρα εισοδημα   (κλεινω κρουαζιερες σε ναυτιλιακη και παιρνω εισερχομενες) και ειμαι με λαπτοπ απο οπου θελω. Με υπερωριες και bonus μπορει να φτανω και 2300. Εχω μεγαλη εκπτωση στις κρουαζιερες τους.

Δε ξερω αν θα νοικιασω αθηνα παντως γιατι νιωθω οτι καιω λεφτα. Στην αγγλια που  ημουν σε ενα δωματιακι 2χ2 με αλλους 5.

Ελλαδα θεωρω θα ειμαι αρκετα ανετα χωρις εξοδα μετακινησης απλα θελω να παρω γνωμες και απο εδω , με βοηθαει να το δω και απο αλλη οπτικη.

Επεξ/σία από dimlevi
  • Like 2
Δημοσ.

Eξαρταται πολυ απο το αν εισαι μονος σου η εχεις οικογενεια. Εγω μενω Γερμανια εχω και οικογενεια και Ελλαδα παω μονο για διακοπες. Δεν θα γυριζα πισω για πολλους λογους απο τους οποιους οι ποιο σημαντικοι ειναι το συστημα παιδειας, υγειας, εγκληματικοτητα και η φορολογια που ναι στην Γερμανια πληρωνω λιγοτερη φορολογια και με αυτα που πληρωνω το κρατος μου προσφερει πραγματα ενω στην Ελλαδα πληρωνω παραπανω χωρις να μου προσφερει απολυτως τιποτα.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, giwfys είπε

Εξαρταται.

1ον. Τι ζωη κανεις εκει και τι ζωη θα κανεις εδω? 

Εξηγουμαι. Περνας καλα εκει που εισαι? Εχεις φιλους?

Στην Ελλαδα αν γυρισεις εχεις το παρεακι σου? Να βγαινετε μετα τη δουλεια?

Για μενα ολη η ουσια εκει ειναι.

2ον. Τα 2000 στην Αθηνα ειναι απλα οκ, αν εισαι απο βεροια και θες να μεινεις εκει ειναι πολυ καλυτερα απο οικονομικης αποψης.

3ον. Με αυξησεις τι γινεται? Εννοω ο μισθος σου θα ανεβαινει καθε χρονο οπως συνηθως συμβαινει στην αγγλια? Ή θα εχεις στανταρ συμφωνια?

4ον. Αν διακοψουν την συμβαση σου, τι προοπτικες εχεις Ελλαδα? Μπορεις να βρεις αντιστοιχου τυπου θεση? Ή πρεπει παλι απο την αρχη να φυγεις εξω?

5ον. Μπορεις αν δεν σου αρεσει στην Ελλαδα να ξαναγυρισεις εκει που εισουν στην ιδια θεση στην ιδια πολη?

Φιλους οχι, γνωστους ναι.

Δε χρειαζεται να μενω αποκλειστικα αθηνα μπορω να ειμαι οπου θελω.

Ο μισθος ανεβαινει λιγο καθε χρονο. 

Αν χαλασε καπου θα πρεπει να ξαναφυγω εξω.  Τιποτα δεν ειναι σιγουρο.

Αν δε μου αρεσει η ελλαδα μπορω να παω παλι πισω αγγλια αλλα προφανως αλλο κοστος ζωης.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dbrillis είπε

Σου εχουν πει οτι Ελλαδα ο μισθος σου θα ειναι τοσο ή ειστε απλα λασκα να δουλευετε remotely;;

τοσος θα ειναι. Το ποσό ειναι σιγουρο το θεμα ειναι κατα ποσο αξιζει.

Δημοσ.

Το ποσό αυτό για Ελλάδα είναι πολύ καλό, σου επιτρέπει να κάνεις αρκετά πιο άνετη ζωή από τον μέσο όρο. Στην Αγγλία τα λεφτά αυτά είναι κυριολεκτικά ψίχουλα (χωρίς παρεξήγηση) και όπως είπες και μόνος σου φτάνουν για να ζεις σε μια τρύπα μαζί με άλλους 5. Οπότε για 'μένα δεν τίθεται καν θέμα, ειδικά αν δεν σε κρατάει κάτι στην Αγγλία.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...