Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Η ερώτηση είναι αν θα γυρνάγατε/μένατε Ελλάδα για   full remote αρκετα χαλαρη δουλεια  σε εργοδότη εξωτερικού π.χ Αγγλια  με 2000-2200 καθαρα μετα τη φορολογία. 

Μιλάμε για 8ωρο 5ημερο.

• Like 2
  • Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 hours ago, dimlevi said:

Καλησπέρα,

Η ερώτηση είναι αν θα γυρνάγατε/μένατε Ελλάδα για   full remote αρκετα χαλαρη δουλεια  σε εργοδότη εξωτερικού π.χ Αγγλια  με 2000-2200 καθαρα μετα τη φορολογία. 

Μιλάμε για 8ωρο 5ημερο.

Δεν θα γύρναγα Ελλάδα ούτε με 5000. Η χώρα εδώ αν δουλεύεις παραπάνω σε τιμωρεί και σε υποχρεώνει να πληρώνεις τεράστιους φορους για να τα παίρνουν οι τεμπέληδες βλέπε (γύφτοι, ΔΥ, pseudo-ανεργοι) Μακριά αν θέλεις να έχεις ψυχική υγεία. 

• Like 18
  • Thanks 1
  • Confused 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Amaretos είπε

Μόνος σου η με οικογένεια, ενοίκιο και τα συναφή, πάντως δεν τα λες και λίγα για full remote και χαλαρο

Μόνος, ένοικιο 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, spooker είπε

Δεν θα γύρναγα Ελλάδα ούτε με 5000. Η χώρα εδώ αν δουλεύεις παραπάνω σε τιμωρεί και σε υποχρεώνει να πληρώνεις τεράστιους φορους για να τα παίρνουν οι τεμπέληδες βλέπε (γύφτοι, ΔΥ, pseudo-ανεργοι) Μακριά αν θέλεις να έχεις ψυχική υγεία. 

Ιδια κατηγορια οι δημοσιοι υπαλληλοι και οι γυφτοι;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, dimlevi είπε

Καλησπέρα,

Μιλάμε για 8ωρο 5ημερο.

Αγγλία τι στάτους έχεις;Αν έχεις pre settled περίμενε να πάρεις  settled  πρώτα .Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον ,μην κλείνεις μια τόσο σημαντική πόρτα.

Απο την άλλη Αγγλία με 2000 είσαι με βασικό μισθό.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Αγγλία τι στάτους έχεις;Αν έχεις pre settled περίμενε να πάρεις  settled  πρώτα .Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον ,μην κλείνεις μια τόσο σημαντική πόρτα.

Απο την άλλη Αγγλία με 2000 είσαι με βασικό μισθό.

Settled 

• Like 1
Δημοσ.

Την Ελλάδα και το νησί μου δεν θα το άφηνα όσα και να έβγαζα στο εξωτερικό, χίλιες φορές η ψυχική μου ηρεμία και να κλείσω τα μάτια μου στον τόπο που γεννήθηκα, παρά σε ένα ξένο μέρος.

• Like 16
  • Thanks 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, spooker είπε

Από περιέργεια, σε ποιά χώρα είσαι εγκατεστημένος τώρα; Διότι οπουδήποτε Δυτικά της Ουγγαρίας, είτε θα πληρώνεις περισσότερα σε φόρους είτε θα ανήκεις στους "τεμπέληδες" της συγκεκριμένης χώρας 😏

• Like 5
Δημοσ.
4 hours ago, spooker said:

...πληρώνεις τεράστιους φορους για να τα παίρνουν οι τεμπέληδες βλέπε (γύφτοι, ΔΥ, pseudo-ανεργοι) Μακριά αν θέλεις να έχεις ψυχική υγεία. 

Αυτό συμβαίνει σε όλη την βορειοδυτική Ευρώπη.

Γιατί νομίζεις προσπαθούν χιλιάδες άνθρωποι να φτάσουν, ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους, εκεί;

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, txcellas said:

Ιδια κατηγορια οι δημοσιοι υπαλληλοι και οι γυφτοι;

Όχι εντάξει οι γύφτοι μάλλον δουλεύουν λίγο παραπάνω. 

• Like 6
  • Thanks 1
  • Confused 4
Δημοσ.

υπαρχει τεραστια διαφορα στο θα μενατε και στο θα γυρνουσατε. Για το 1ο ειναι πιο πιθανο να πεις ΟΚ, για το δευτερο αμφιβαλλω, το θεμα με την Ελλαδα δεν ειναι δυστυχως μονο ο μισθος (ο οποιος στα 2κ δεν ειναι κατι το τρελο, θεωρειται καλος αν αποφυγεις Αθηνα και Θεσσαλονικη).

Δημοσ.
3 ώρες πριν, dimlevi είπε

Settled 

Το  ISA που σου γράφουν στο φβ γκρουπ  θα δεις όπως και να κάνεις δικές σου καταθέσεις στο scheme του εργοδότη.Το pension  του εργοδότη μην το αφήνεις,σου διπλασιάζει τις δικές σου εισφορές.

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, chios said:

Την Ελλάδα και το νησί μου δεν θα το άφηνα όσα και να έβγαζα στο εξωτερικό, χίλιες φορές η ψυχική μου ηρεμία και να κλείσω τα μάτια μου στον τόπο που γεννήθηκα, παρά σε ένα ξένο μέρος.

Συμφωνώ απόλυτα, και μάλιστα ήμουν της ίδιας άποψης, μέχρι που χρειάστηκα σοβαρή Ιατροφαρμακευτική περίθαλψή. Δυστυχως η επαρχία υστερεί δραματικά. 

Ts, στην Ελλάδα θα σε σκίσουν στους φόρους. Είσαι και μεγάλη κλίμακα, θα πληρώνεις φόρο 46% . Εαν μπορείς να πάρεις τα 1200 μαύρα τότε αξίζει, αλλιώς όχι. 

Εγώ στη θέση σου δεν θα το σκεφτόμουν καν. Η Ελλάδα είναι καλή μόνο για διακοπές. 

Spoiler

Για όσους έξυπνους πουν θα πουν, "ΚαΛα ΤοΤΕ ΓιΑΤι ΚαθεσΑΙ εΔΩ κΑι ΔΕν ΦΕύγειΣ" , 
γιατί υπάρχουν άτομα που χρειάζονται τη βοήθεια μου. 

• Like 7
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, filip123go είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

Για όσους έξυπνους πουν θα πουν, "ΚαΛα ΤοΤΕ ΓιΑΤι ΚαθεσΑΙ εΔΩ κΑι ΔΕν ΦΕύγειΣ" , 
γιατί υπάρχουν άτομα που χρειάζονται τη βοήθεια μου. 

Μπορείς να στέλνεις χρήματα για να καλύψεις αυτή τη βοήθεια. Οι μισές Φιλιππίνες έτσι δουλέυουν.

• Like 2
  • Confused 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...