Morosana Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, poulinos είπε αυτο ισχυει και για τα βιβλια. απλα ειλικρινα απορω κατα ποσο ολοι μας κοιταμε ξανα τις φωτογραφιες που εχουμε βγαλει ειτε hard copy ειτε ψηφιακα.σπανια θα δω μερικες και καποιες παιζει να μην τις εχω δει παρα μονο οταν τις εβγαλα.δεν ξερω τι θα κανω στα 80 μου αν φτασω ποτε. το ιδιο περιπου σκεφτομουν και εγω.οτι πολλα ατομα εγραψαν θα αφησουμε στα παιδια μας φωτογραφιες.δεν κολλησα στο αν θα ειναι ψηφιακες ή οχι αλλα ειλικρινα οτι θα τις αφησουμε δεν σημαινει οτι θα κατσουν να τις δουν επειδη ειμαστε πχ οι γονεις τους.ή ενδεχομενως να δουν λιγες. επισης δυστυχως που θα πω το παρακατω αλλα υπαρχουν ατομα που ολες τους οι φωτογραφιες ανηκουν σε μια απο τις 3 κατηγοριες. α.100 φωτο στο ιδιο σημειο. β. σελφι απλα να φαινεται η φατσα χ 100 φωτο γ.φωτογραφιες στο δρομο στην καφετερια στην καφετερια στην καφετερια στην καφετερια. μετα βιας απο ενα δυο ταξιδια να θυμιζουν οτι εκανες κατι διαφορετικο. εχοντας κανει αρκετα ταξιδια εχω πει οτι την επομενη φορα που θα φτιαξω το backup θα σβησω πολλες χαζο φωτο της καθημερινοτητας. Το κακό με τις ψηφιακές είναι ότι είναι εντελώς δωρεάν και ευκολες γι αυτό γεμίζουμε με σαβούρα ειδικά στα κινητά που μπορείς να βγάλεις 10 φωτό στο σουπερμάρκετ για να σου πει η γυναίκα σου τι μαλακτικο να παρεις. Παλιά είχαμε 32 κλικ και δεν έβγαζαν φωτό απλά για να βγάλουν γιατί υπήρχε κόστος αλλά και κόπος να πας στο φωτογραφείο το φιλμ να πας ξανά να τις παρεις εκτυπωμένες και το σημαντικότερο ήταν φωτό για πάρτυ μας και όχι για να δείξουμε ποσο γαματοι ήμασταν στα σοσιαλ. 2
sdikr Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 46 minutes ago, Morosana said: Το κακό με τις ψηφιακές είναι ότι είναι εντελώς δωρεάν και ευκολες γι αυτό γεμίζουμε με σαβούρα ειδικά στα κινητά που μπορείς να βγάλεις 10 φωτό στο σουπερμάρκετ για να σου πει η γυναίκα σου τι μαλακτικο να παρεις. Παλιά είχαμε 32 κλικ και δεν έβγαζαν φωτό απλά για να βγάλουν γιατί υπήρχε κόστος αλλά και κόπος να πας στο φωτογραφείο το φιλμ να πας ξανά να τις παρεις εκτυπωμένες και το σημαντικότερο ήταν φωτό για πάρτυ μας και όχι για να δείξουμε ποσο γαματοι ήμασταν στα σοσιαλ. Γιατί είναι κακό; Δεν σε σταματάει απο το να βγάζεις αυτές που αξίζουν, απλά σου δίνει την δυνατότητα να βγάλεις και το μαλακτικό χωρίς να το σκέφτεσαι. Ακούγεται κάπως σαν mens only club, τότε ήταν καλύτερα γιατί έπρεπε να προσπαθήσεις για να σε δεχτούν ενώ τώρα πάει ο κάθε ένας. 1
Morosana Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, sdikr είπε Γιατί είναι κακό; Δεν σε σταματάει απο το να βγάζεις αυτές που αξίζουν, απλά σου δίνει την δυνατότητα να βγάλεις και το μαλακτικό χωρίς να το σκέφτεσαι. Ακούγεται κάπως σαν mens only club, τότε ήταν καλύτερα γιατί έπρεπε να προσπαθήσεις για να σε δεχτούν ενώ τώρα πάει ο κάθε ένας. Κακό δεν είναι αλλά ότι είναι ευκολο και χωρίς κόπο δεν εκτιμάται 1
poulinos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 1 hour ago, Morosana said: Το κακό με τις ψηφιακές είναι ότι είναι εντελώς δωρεάν και ευκολες γι αυτό γεμίζουμε με σαβούρα ειδικά στα κινητά που μπορείς να βγάλεις 10 φωτό στο σουπερμάρκετ για να σου πει η γυναίκα σου τι μαλακτικο να παρεις. Παλιά είχαμε 32 κλικ και δεν έβγαζαν φωτό απλά για να βγάλουν γιατί υπήρχε κόστος αλλά και κόπος να πας στο φωτογραφείο το φιλμ να πας ξανά να τις παρεις εκτυπωμένες και το σημαντικότερο ήταν φωτό για πάρτυ μας και όχι για να δείξουμε ποσο γαματοι ήμασταν στα σοσιαλ. πραγματι πολυς κοσμος τραβαει και μετα δεν σβηνει τιποτα με αποτελεσμα να γεμιζειε φωτογραφιες.θελει εκκαθαριση και το ψηφιακο backup που και που.ή πριν κανεις το backup. δεν κανω ποτε απλα copy paste. τακτοποιηση και εκκαθαριση πρωτα.καλα στα social αστο.μην αναφερθουμε καν.θα με κανουν ban λογω δουλειας την φωτογραφικη την χρησιμοποιω και σαν σημειωματαριο αλλα εννοειται οτι μετα τα σβηνω.αν τωρα ο αλλος τραβαει 10 φωτο για το μαλακτικο και δεν τις διαχωριζει... και τις παιρνει backup... 1
sdikr Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2023 46 minutes ago, Morosana said: Κακό δεν είναι αλλά ότι είναι ευκολο και χωρίς κόπο δεν εκτιμάται Μπορούνε τότε να το κάνουνε με συνδρομή και αλγόριθμο 50/50 για να το εκτιμάμε 😜
sonikk Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 2/9/2023 στις 4:51 ΜΜ, dkstopo είπε κανε και τα 2 Σε μένα αναφέρεσαι ή για άλλον;
dkstopo Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 7 ώρες πριν, sonikk είπε Σε μένα αναφέρεσαι ή για άλλον; Φυσικά, δεν γίνεται σε κάθε θέμα να διαβάζω όλες τις σελίδες, μόνο το 2 με 3% αξίζει να τυπωθεί και ίσως λέω πολύ. Αυτές τις τυπώνεις, τις υπόλοιπες που θες μετά από ξεσκαρτάρισμα σε 2 αντίγραφα, το κάθε αντίγραφο σε διαφορετικό σπίτι. Το δικό σου και της φίλης σου. οσο μικρότερο το αρχείο σου τόσο ποιοτικότερο θα είναι και άμεσα προσπελάσιμο. Αν φτιάξεις αρχείο με 20Κ φωτό δεν θα το βλέπει κανεις ούτε εσυ. Καλα για βίντεο ας μη μιλαμε,, χρειάζεται άλλη μια ζωή για να τα δεις. 1
elgrec0 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 2/9/2023 στις 9:13 ΠΜ, costas_ είπε Εχει κανείς scanner για film 35mm? Εχω το αρχείο μου που θέλω να το ψηφιοποιήσω και θα ήθελα να πάρω την καλύτερη απόδοση από τα Film. Καμια πρόταση ? Ή πας τα αρνητικά για σκανάρισμα σε κάποιο μαγαζί, πχ αν είσαι Αθήνα στο Filmora, ή αγοράζεις ένα σκάνερ. Εγώ είχα πάρει πριν χρόνια το V370 της EPSON. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, είχε και θήκη για να βάζεις το 35μμ φιλμ αλλα και 120ρι, και χωρίς αυτά γίνεται πάντως δουλειά αλλα είναι πιο πολύ μανούρα. Για το αν σε συμφέρει το σκάνερ θα πρέπει να σκεφτείς και τον χρόνο που θα αφιερώσεις για το σκανάρισμα των αρνητικών. Δεν είναι σύντομη διαδικασία, αντίθετα απαιτεί χρόνο. 1
csontheline Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Εν τω μεταξύ, όλοι αναφέρονται στις ψηφιακές φωτογραφίες ως φωτογραφίες, ενώ στην πραγματικότητα είναι αρχεία. Τα οποία (και πρέπει να) αποτελούν μέρος των υπόλοιπων ψηφιακών αρχείων μας (έγγραφα, βίντεο, τραγούδια, οτιδήποτε ψηφιακό θεωρεί καθείς σημαντικό) και άρα να ακολουθούν την ίδια πολιτική ασφαλούς αποθήκευσης. Επίσης, από την αρχή συγκρίνετε πορτοκάλια με μήλα. "Το άλμπουμ είναι πιο ασφαλές, αλλά παίρνει μόνο 100 φωτογραφίες", "Οι ψηφιακές φωτογραφίες θέλουν πολύ χώρο". Λογικό δεν είναι να χρειάζεται προσωπικός χρόνος και δουλειά για να διαχωριστούν όλα; Ή περιμένει κανείς ότι θα γίνουν αυτόματα; Έδωσα σε προηγούμενη δημοσίευσή μου ανάλυση του πως και πόσο. Όμως, αυτό επιτυγχάνεται επειδή κάθε 2-3 εβδομάδες διαχωρίζω τι πάει που (από φωτογραφίες), όπως και ελέγχω τι έβγαλα, αφού το έβγαλα, και διαγράφω τις άχρηστες. Αμέσως, ότι είναι να κρατηθεί, Share->OneDrive->Upload -> DONE! Για τις ΠΟΛΥ σημαντικές φωτογραφίες (να είναι 10-20-200 από όλη την ζωή μου;;; ), υπάρχουν ΚΑΙ εκτυπωμένες ΚΑΙ αποθηκευμένες σε 3-4 ψηφιακά μέρη. Και όσες ήταν μόνο εκτυπωμένες (ανάθεμα αν υπάρχουν τα φιλμς), scan->Upload->DONE! Οπότε, διαξιφιζόμαστε σε λάθος βάση για λάθος αντιπαράθεση. Όπως λένε και στο χωριό μου, keep calm and take that picture! 1
costas_ Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 10 ώρες πριν, elgrec0 είπε Ή πας τα αρνητικά για σκανάρισμα σε κάποιο μαγαζί, πχ αν είσαι Αθήνα στο Filmora, ή αγοράζεις ένα σκάνερ. Εγώ είχα πάρει πριν χρόνια το V370 της EPSON. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, είχε και θήκη για να βάζεις το 35μμ φιλμ αλλα και 120ρι, και χωρίς αυτά γίνεται πάντως δουλειά αλλα είναι πιο πολύ μανούρα. Για το αν σε συμφέρει το σκάνερ θα πρέπει να σκεφτείς και τον χρόνο που θα αφιερώσεις για το σκανάρισμα των αρνητικών. Δεν είναι σύντομη διαδικασία, αντίθετα απαιτεί χρόνο. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Το Σάββατο πήγα στο κέντρο της Αθήνας και μετά από συστάσεις κατέληξα στον Στριλίγκα στην Αριστείδου απέναντι από τον Γαλαίο photo. Αρκετά οικονομικό για ψηφιοποίηση και ένα δοκιμαστικό film που άφησα μπορώ να πω ότι είναι καλό το αποτέλεσμα. Θα κάνω μια επιλογή και θα πάω και αρκετά ακόμα αφού το να αγοράσω scanner ίσως να μην συμφέρει 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα