jimsomebody Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 επειδή εχω και εγώ κατι κολλήματα με φωτογραφίες κτλπ, κανω το εξης... καταρχήν δυστυχώς χρησιμοποιώ ψηφιακή μηχανή (μου αρεσει πολύ το φιλμ αλλά πλέον δεν συμφέρει). εχω αρχείο backup σε 4-5 διαφορετικά μέσα αποθήκευσης εκ των οποίων τα 2 σίγουρα σε διαφορετικές τοποθεσίες το καθένα πάντα εκτός σπιτιου. και σπίτι το ιδιο backup είναι πάντα σε αρκετούς δισκους ταυτόχρονα σε ολα τα πισι του σπιτιού. Δεύτερον υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες εκτυπωμένες σε αλμπουμ. ετσι οταν έρχεται παρέα σπίτι ειναι και ευκολότερο να τις δούμε ολοι μαζί απο το να κοιτάμε στα κινητά ή εστω στο πισί. Σημείωση, οι φωτογραφίες παλιά χάλαγαν μέσα στα αλμπουμ απο το ναυλον που τις ακούμπαγε επι χρόνια. ετσι τουλάχιστον μου ειπε φωτογράφος κάποτε. εγώ τις τυπώνω μονος μου. δεν συμφέρει καλύτερα να τις πηγαίνετε σε φωτογράφο. Επίσης οχι οτι νοιάζει κανέναν αλλά μιας και το συζητάμε γενικότερα, δεν επεξεργάζομαι τις φωτογραφίες που τραβάω (εκτός από περικοπή). Μου αρέσουν τραβηγμένες οπως είναι αυθόρμητα. οταν τις κοιτάω παλι μετά απο χρόνια θυμάμαι και το πόσο ειχε γελάσει η παρέα με εμένα να ψάχνω το σωστό φωτισμό για να τη τραβήξω κτλπ... και αυτά στιγμές ειναι στην ουσία. Ασε που εμείς που μάθαμε με πχ zenith με χαλασμένο φωτομετρικό αισθητήρα και το φιλμ με την εκτυπωση να κοστίζει τότε, μαθαμε και να τραβάμε καλές φωτογραφίες με τη πρώτη χωρίς δυνατότητα επεξεργασίας! Τέλος, μην κατεβάζετε φωτογραφίες από το ΦΒ για το αρχείο σας. να κρατάτε το αρχικό αρχείο της κάμερας. υπάρχει κάποια διαφορά σε αρχείο φωτογραφίας των 400kb με το original των 7mb του κινητού. 3 1
MikhailBakurin Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2023 Eγώ, όποτε γίνεται κάτι σημαντικό (ταξίδι εξωτικού εξωτερικού, γάμος - βάπτιση - αρραβώνας, μεγάλο πάρτυ, πρώτες φωτογραφίες νεογέννητου), φέρνω μαζί μου μία canon dslr με φιλμάκι, που αγόρασε ο πατέρας μου όταν γεννήθηκα το 1995. Της πήρα και κάτι μπαταρίες που ξεστόκαρε το πλαίσιο, με 7 ευρώ θα έχει ζωή τουλάχιστον ως το 2029. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια: Βγάλαμε ένα μύριο ψηφιακές φωτός από το 2004, που αποκτήσαμε την πρώτη μας ψηφ. μηχανή, ανάθεμα κι αν επιζεί το 70%, με δυσκολία προσπέλασης. Αντίθετα, στο χωριό μου, βρίσκουμε ακόμα χωμένα αρνητικά φιλμ από το 1950 και το 1960, άθικτα. Τα πας σε φωτογραφείο και βγάζεις όσο καλή ποιότητα και ανάλυση θες να πληρώσεις, έντυπη. Επίσης, μου φαίνονται τα χρώματα πιο "πειστικά". Μπορεί η νεά ψηφιακή τεχνολογία να τα αναπαριστά άψογα, αλλά ο τρόπος με τον οποίον τα καταγράφει το φιλμ, είναι άλλος. Προφανώς, για όλα τα υπόλοιπα, ψηφιακή τεχνολογία, μας λύνει τα χέρια. Πας σε ένα γάμο καλεσμένος, μια συναυλία, βλέπεις ένα ωραίο φεγγάρι, έναν ωραίο ουρανό ή μία αθλητική διοργάνωση; Ή πάει το παιδί σου τις πρώτες του διακοπές και θες να του δώσεις μία καμερούλα; Ψηφιακή. 1 1
sonikk Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2023 Στις 26/8/2023 στις 5:16 ΜΜ, MikhailBakurin είπε Eγώ, όποτε γίνεται κάτι σημαντικό (ταξίδι εξωτικού εξωτερικού, γάμος - βάπτιση - αρραβώνας, μεγάλο πάρτυ, πρώτες φωτογραφίες νεογέννητου), φέρνω μαζί μου μία canon dslr με φιλμάκι, που αγόρασε ο πατέρας μου όταν γεννήθηκα το 1995. Της πήρα και κάτι μπαταρίες που ξεστόκαρε το πλαίσιο, με 7 ευρώ θα έχει ζωή τουλάχιστον ως το 2029. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια: Βγάλαμε ένα μύριο ψηφιακές φωτός από το 2004, που αποκτήσαμε την πρώτη μας ψηφ. μηχανή, ανάθεμα κι αν επιζεί το 70%, με δυσκολία προσπέλασης. Αντίθετα, στο χωριό μου, βρίσκουμε ακόμα χωμένα αρνητικά φιλμ από το 1950 και το 1960, άθικτα. Τα πας σε φωτογραφείο και βγάζεις όσο καλή ποιότητα και ανάλυση θες να πληρώσεις, έντυπη. Επίσης, μου φαίνονται τα χρώματα πιο "πειστικά". Μπορεί η νεά ψηφιακή τεχνολογία να τα αναπαριστά άψογα, αλλά ο τρόπος με τον οποίον τα καταγράφει το φιλμ, είναι άλλος. Προφανώς, για όλα τα υπόλοιπα, ψηφιακή τεχνολογία, μας λύνει τα χέρια. Πας σε ένα γάμο καλεσμένος, μια συναυλία, βλέπεις ένα ωραίο φεγγάρι, έναν ωραίο ουρανό ή μία αθλητική διοργάνωση; Ή πάει το παιδί σου τις πρώτες του διακοπές και θες να του δώσεις μία καμερούλα; Ψηφιακή. Επειδή αναφέρθηκα σε διαχρονικότητα υλικού φωτογραφιών από τα λεγόμενά σου αν κατάλαβα σωστά προτιμάς την κλασική παραδοσιακή μορφής αποθήκευσης.Δηλαδη εκτυπωμένες φωτογραφίες,τουτέστιν χαρτί και πάλι χαρτί! 1
haris_216 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Πραγματικότητα Νο1: Στις οικογένειες παλιά έβγαιναν λίγες φωτογραφίες, για πρακτικούς λόγους, και σε σημαντικές (κυρίως) στιγμές. Οι φωτογραφίες που κατέληγαν στα άλμπουμ ήταν λίγες και κατά συνέπεια και αυτά τα άλμπουμ ήταν σχετικά λίγα. Περισσότερα η λιγότερα, ανάλογα την οικογένεια, αλλά σίγουρα δεν ήταν...10άδες άλμπουμ. Πραγματικότητα Νο2: Από τότε που η ψηφιακή τεχνολογία μείωσε το κόστος των φωτογραφιών (δεν χρειάζεται εκτύπωση για να τις δεις) κι έβαλε μία φωτογραφική στην κωλότσεπη του καθενός μας οι περισσότεροι "τραβάμε" σα να μην υπάρχει αύριο. 10άδες ομοειδές φωτογραφίες "μήπως δεν βγει καλή" τις οποίες ποτέ δεν ξεσκαρτάρουμε. Και από στις οποίες υπάρχουν άπειρες χωρίς την όποια έμπνευση ή καταγραφή συμβάντος που θα θέλαμε να ξαναδούμε. Πραγματικότητα Νο3: Στην πλειονότητά τους (πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις) δεν πρόκειται να τις ξαναδούμε. Ή να ενδιαφερθεί κάποιος άλλος εκτός από εμάς. Ίσως σε μια φιλική βραδιά να έχει πλάκα να δούμε 20-30 φωτογραφίες από τις διακοπές στη Φολέγανδρο. Αλλά θα πρέπει κάποιος να είναι πολύύύ φίλος μας για να υποστεί 200-300 φωτογραφίες από τις (αυτό που νομιζουμε) "καλλιτεχνικές" ανησυχίες ή τα γενέθλια του Κωστάκη στον παιδότοπο. Προφανώς μέσα στα τόσα και τόσα που μαζεύουμε οι (ψηφιακές) φωτογραφίες είναι το πιο εύκολο να αποθηκευτεί, σε επίπεδο χώρου κυρίως. Αλλά αν κάνουμε ένα πέρασμα με λίγο πιο αυστηρή ματιά, σε στυλ" λέει πραγματικά κάτι ή την έβγαλα για να την βγάλω" τότε σίγουρα πολλές θα γίνουν delete. Και ίσως την επόμενη φορά που θα πάμε 2ημερο στο Καρπενήσι μπορούμε να βάλουμε κι ένα περιορισμό στον εαυτό μας. Ότι θα λειτουργήσουμε όπως παλιά. Σα να πήγαμε έχοντας μαζί δύο 36άρια φιλμ και άρα θα τραβήξουμε τόσες φωτογραφίες. Ή τουλάχιστον από όσες τραβήξουμε, θα κρατήσουμε τόσες (72). Τότε ίσως οι φωτογραφίες μας να καταλήξουν να έχουν μικρότερο όγκο ή μεγαλύτερο ενδιαφέρον. 3 2
poulinos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 On 26/08/2023 at 17:16, MikhailBakurin said: Τα πολλά λόγια είναι φτώχια: Βγάλαμε ένα μύριο ψηφιακές φωτός από το 2004, που αποκτήσαμε την πρώτη μας ψηφ. μηχανή, ανάθεμα κι αν επιζεί το 70%, με δυσκολία προσπέλασης. ειμαι του 1981 γεννημενος.εχω φωτογραφιες ψηφιακες χωρις κανενα προβλημα απο τοτε που βγηκαν οι πρωτες ψηφιακες κατι hp 1mp ημουν δεν ημουν 15 χρονων.εχουμε 2023 και σε τοσες φωτογραφιες μια corrupted. 5ψηφιος αριθμος φωτoγραφιων απο παρα πολλα ταξιδια ελλαδα και abroad. 2 1
zio10 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 7 ώρες πριν, haris_216 είπε Πραγματικότητα Νο1: Στις οικογένειες παλιά έβγαιναν λίγες φωτογραφίες, για πρακτικούς λόγους, και σε σημαντικές (κυρίως) στιγμές. Οι φωτογραφίες που κατέληγαν στα άλμπουμ ήταν λίγες και κατά συνέπεια και αυτά τα άλμπουμ ήταν σχετικά λίγα. Περισσότερα η λιγότερα, ανάλογα την οικογένεια, αλλά σίγουρα δεν ήταν...10άδες άλμπουμ. Πραγματικότητα Νο2: Από τότε που η ψηφιακή τεχνολογία μείωσε το κόστος των φωτογραφιών (δεν χρειάζεται εκτύπωση για να τις δεις) κι έβαλε μία φωτογραφική στην κωλότσεπη του καθενός μας οι περισσότεροι "τραβάμε" σα να μην υπάρχει αύριο. 10άδες ομοειδές φωτογραφίες "μήπως δεν βγει καλή" τις οποίες ποτέ δεν ξεσκαρτάρουμε. Και από στις οποίες υπάρχουν άπειρες χωρίς την όποια έμπνευση ή καταγραφή συμβάντος που θα θέλαμε να ξαναδούμε. Πραγματικότητα Νο3: Στην πλειονότητά τους (πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις) δεν πρόκειται να τις ξαναδούμε. Ή να ενδιαφερθεί κάποιος άλλος εκτός από εμάς. Ίσως σε μια φιλική βραδιά να έχει πλάκα να δούμε 20-30 φωτογραφίες από τις διακοπές στη Φολέγανδρο. Αλλά θα πρέπει κάποιος να είναι πολύύύ φίλος μας για να υποστεί 200-300 φωτογραφίες από τις (αυτό που νομιζουμε) "καλλιτεχνικές" ανησυχίες ή τα γενέθλια του Κωστάκη στον παιδότοπο. Προφανώς μέσα στα τόσα και τόσα που μαζεύουμε οι (ψηφιακές) φωτογραφίες είναι το πιο εύκολο να αποθηκευτεί, σε επίπεδο χώρου κυρίως. Αλλά αν κάνουμε ένα πέρασμα με λίγο πιο αυστηρή ματιά, σε στυλ" λέει πραγματικά κάτι ή την έβγαλα για να την βγάλω" τότε σίγουρα πολλές θα γίνουν delete. Και ίσως την επόμενη φορά που θα πάμε 2ημερο στο Καρπενήσι μπορούμε να βάλουμε κι ένα περιορισμό στον εαυτό μας. Ότι θα λειτουργήσουμε όπως παλιά. Σα να πήγαμε έχοντας μαζί δύο 36άρια φιλμ και άρα θα τραβήξουμε τόσες φωτογραφίες. Ή τουλάχιστον από όσες τραβήξουμε, θα κρατήσουμε τόσες (72). Τότε ίσως οι φωτογραφίες μας να καταλήξουν να έχουν μικρότερο όγκο ή μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Πολύ σωστός, σχεδόν όλα τα βγάζουμε 2-3 φορές πλέον! Όλο διπλές και τριπλές ίδιες φωτογραφίες βλέπεις στη συλλογή! 1
phanispal Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Πιο φανατικός υπέρμαχος της τεχνολογίας στο forum απ' τον poulino δεν παίζει να υπάρχει. 1
NickTG Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 On 21/08/2023 at 17:36, cthulhucarbide said: Αρχικά πρέπει να είσαι από πάνω όλη την ώρα και να το συντηρείς με συνδρομές, επικαιροποίηση των όρων χρήσης κλπ. Δεν μπορείς να το αποθηκεύσεις και να το ξεχάσεις, όπως αναπόφευκτα θα γίνει για κάτι που θα το ξαναθυμηθείς μετά από 10 χρόνια. Πρέπει να είσαι όλη την ώρα από πάνω, να ανανεώνεις την συνδρομή κάθε μήνα, να αλλάξεις κωδικό άμα έτσι τους έρθει στην εταιρεία και άλλα 1002. Οι πληρωμές γίνονται αυτόματα. Αν αλλάξουν οι όροι χρήσεις απλά στέλνουν ένα mail και δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο. Προφανώς δεν είναι κάτι που γίνεται συνέχεια. Αν χρειαστεί να αλλάξεις κωδικό πάλι απλά θα στείλουν ένα mail και σε 2 λεπτά τον έχεις αλλάξει. On 21/08/2023 at 17:36, cthulhucarbide said: Δεύτερον, αν ο ts πεθάνει ή πάθει άνοια ή οτιδήποτε, πάει και το cloud. Κανείς δεν θα ξέρει ότι υπήρχε, ή και να το ήξεραν θα ήταν δύσκολο να έχουν διατηρηθεί στοιχεία σύνδεσης που συνήθως είναι αποθηκευμένα σε πολύ προσωπικά σημεία σημειώσεων. Ή μιας και αφορά backup φωτογραφιών της οικογένειας έχεις μέσα στα μέλη και την υπόλοιπη οικογένεια. 1
Morosana Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Μια φορά το χρόνο στέλνουμε τις σημαντικές φωτό και όσες μας αρέσουν για εκτύπωση και τις υπόλοιπες τις έχουμε σε διάφορα μέσα αποθήκευσης. Προτιμώ όταν μεγαλώσουν τα παιδιά να τους χαρίσουμε από ένα άλμπουμ παρά ένα στικάκι 2 1
poulinos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 4 hours ago, phanispal said: Πιο φανατικός υπέρμαχος της τεχνολογίας στο forum απ' τον poulino δεν παίζει να υπάρχει. μπα.μαρεσει η τεχνολογια αλλα στα ορια που με εξυπηρετει και οχι να ειμαι κολλημενος. δεν εχω fb,instagram κτλ. το κινητο μου ειναι 3 γενιες πισω. samsung s20. το laptop 10th gen.router περασαν 100 απο τα χερια μου και εχω ενα zyxel παροχου.δεν ειμαι gadgetakias. το να μου πεις οτι δεν θες τις φωτογραφιες σε usb stick αλλα σε χαρτι γιατι σου αρεσει θα το δεχτω χωρις καν απαντηση.αλλα να προσπαθεις να δειξεις οτι ειναι λαθος να τις εχω σε usb stick διοτι πχ θα τις χασω με ξεπερνα. ο καθενας κανει κατι για τους δικους του λογους και τις δικες του αναγκες. σεβομαι αυτον που θα μου πει οτι διαβαζει βιβλιο σε χαρτι διοτι γουσταρει αλλα οταν του πω οτι τα εχω σε ebooks θα με κοιταει σαν να ειμαι μια απαισια σαρανταποδαρουσα και θυμα της τεχνολογιας. 1 1
cthulhucarbide Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 8 ώρες πριν, NickTG είπε Οι πληρωμές γίνονται αυτόματα Η κάρτα σου θα λήξει σε 1 με 3 χρόνια περίπου. Όταν βγάλεις την επόμενη πρέπει να επικαιροποιήσεις τα στοιχεία. Επίσης πέρα από την λήξη μπορεί να στην κλέψουνε και να χρειαστεί να την ακυρώσεις ή να στην ακυρώσει ή τράπεζα. Το προηγούμενο αλλά και το ότι πρέπει να κοιτάς τα mail σου όλη την ώρα μπας και η εταιρεία είχε όρεξη για αλλαγές επιβεβαιώνει αυτό που λέω από την αρχή του νήματος. Ότι πρέπει να είσαι τακτικά από πάνω να το συντηρείς, και διαθέσιμος συνεχώς. Άμα κάποιου του αρέσει και το έχει χόμπυ, καλώς. Αλλιώς για μακροπρόθεσμο back up 10-20-30 ετών δεν κάνει με τίποτα 8 ώρες πριν, NickTG είπε Ή μιας και αφορά backup φωτογραφιών της οικογένειας έχεις μέσα στα μέλη και την υπόλοιπη οικογένεια. Οπότε θα πρέπει να έχεις δύο διαφορετικούς λογαριασμούς cloud backup. Ο ένας για την οικογένεια και ο άλλος για τα προσωπικά αρχεία που δεν θες να μοιράζεσαι. Διπλό κόστος, διπλή περιπλοκότητα, διπλός μπελάς 1
NickTG Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 15 minutes ago, cthulhucarbide said: Η κάρτα σου θα λήξει σε 1 με 3 χρόνια περίπου. Όταν βγάλεις την επόμενη πρέπει να επικαιροποιήσεις τα στοιχεία. Επίσης πέρα από την λήξη μπορεί να στην κλέψουνε και να χρειαστεί να την ακυρώσεις ή να στην ακυρώσει ή τράπεζα. Το προηγούμενο αλλά και το ότι πρέπει να κοιτάς τα mail σου όλη την ώρα μπας και η εταιρεία είχε όρεξη για αλλαγές επιβεβαιώνει αυτό που λέω από την αρχή του νήματος. Ότι πρέπει να είσαι τακτικά από πάνω να το συντηρείς, και διαθέσιμος συνεχώς. Άμα κάποιου του αρέσει και το έχει χόμπυ, καλώς. Αλλιώς για μακροπρόθεσμο back up 10-20-30 ετών δεν κάνει με τίποτα Οπότε θα πρέπει να έχεις δύο διαφορετικούς λογαριασμούς cloud backup. Ο ένας για την οικογένεια και ο άλλος για τα προσωπικά αρχεία που δεν θες να μοιράζεσαι. Διπλό κόστος, διπλή περιπλοκότητα, διπλός μπελάς Τακτικά = 1με 3 χρόνια ή όποτε σου κλέβουν/ακυρώνεις την κάρτα. Μάλιστα. Αυτό με το mail μόνο ως αστείο μπορώ να το δεχθώ οπότε δεν θα σχολιάσω κάτι άλλο. Καμία από αυτές τις εταιρείες πάντως δεν αλλάζει όρους χρήσης "όλη την ώρα". Ή βάζεις τα αρχεία που δεν θες να μοιράζεσαι σε φάκελο με κωδικό. Αντίθετα στις τυπωμένες φωτογραφίες πρέπει να ασχολείσαι όλη την ώρα. Πρέπει να ελέγχεις ότι δεν έχουν χαλάσει από την υγρασία, να ελέγχεις τις συνθήκες του χώρου αποθήκευσης, να κοιτάς ότι δεν έχουν πάει ποντίκια να τις φάνε μαζί με το φιλμ, να προσέχεις να μην πεθάνεις πριν πεις σε όλους τι έχεις σε εκείνο το κουτί και το πετάξουν χωρίς να το ανοίξουν, να τις αεριζεις να μην πιάσουν μούχλα, να προσέχεις μήπως και δεν είναι από καλό υλικό το άλμπουμ και λιώσει πάνω στις φωτογραφίες. Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω! 1
sdikr Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Συγνώμη τώρα, πραγματικά συζητάμε το αν είναι καλύτερο το να έχεις μόνο μια φωτογραφία που την έχεις σε ένα αλπμπουμ σε μια βιβλιοθήκη, σε σύγκριση με μια φωτογραφία που την έχεις backup σε τουλάχιστον 3 μέσα μέσα στο σπίτι, το ένα αν θέλετε στην βιβλιοθήκη, που μπορείτε να την περάσετε σε κάποιο ή κάποια cloud που μπορείτε να την έχετε ακόμα 3 αντίγραφα στο εξοχικό αν έχετε ή στο αμάξι, πόσο χώρο πιάνουν 10.000 φώτο σε αλμπουμ και πόσο σε εναν δίσκο; Πραγματικά στην μία περίπτωση ΔΕΝ έχεις αντίγραφο, αν πάθει κάτι πάει στην άλλη πρέπει να πάθουν ταυτόχρονα όλα τα backup Που έχεις για να την χάσεις. 1
zio10 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 3 ώρες πριν, NickTG είπε Τακτικά = 1με 3 χρόνια ή όποτε σου κλέβουν/ακυρώνεις την κάρτα. Μάλιστα. Αυτό με το mail μόνο ως αστείο μπορώ να το δεχθώ οπότε δεν θα σχολιάσω κάτι άλλο. Καμία από αυτές τις εταιρείες πάντως δεν αλλάζει όρους χρήσης "όλη την ώρα". Ή βάζεις τα αρχεία που δεν θες να μοιράζεσαι σε φάκελο με κωδικό. Αντίθετα στις τυπωμένες φωτογραφίες πρέπει να ασχολείσαι όλη την ώρα. Πρέπει να ελέγχεις ότι δεν έχουν χαλάσει από την υγρασία, να ελέγχεις τις συνθήκες του χώρου αποθήκευσης, να κοιτάς ότι δεν έχουν πάει ποντίκια να τις φάνε μαζί με το φιλμ, να προσέχεις να μην πεθάνεις πριν πεις σε όλους τι έχεις σε εκείνο το κουτί και το πετάξουν χωρίς να το ανοίξουν, να τις αεριζεις να μην πιάσουν μούχλα, να προσέχεις μήπως και δεν είναι από καλό υλικό το άλμπουμ και λιώσει πάνω στις φωτογραφίες. Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω! Άλμπουμ δεκαετιών πάντως δεν έχουν πάθει απολύτως τίποτα, δεν είναι τόσο ευαίσθητες οι φωτογραφίες. Ακόμα και εκτός άλμπουμ σε κάποιο συρτάρι ή σε κορνίζα ή και εντελώς εκτεθειμένες δεν παθαίνουν τίποτα για πολλά χρόνια. 2 1
NickTG Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 7 minutes ago, zio10 said: Άλμπουμ δεκαετιών πάντως δεν έχουν πάθει απολύτως τίποτα, δεν είναι τόσο ευαίσθητες οι φωτογραφίες. Ακόμα και εκτός άλμπουμ σε κάποιο συρτάρι ή σε κορνίζα ή και εντελώς εκτεθειμένες δεν παθαίνουν τίποτα για πολλά χρόνια. Επίσης ψηφιακά αρχεία δεκαετιών υπάρχουν ακόμα χωρίς να έχουν πάθει τίποτα ενώ και το να έχεις συνδρομή σε cloud υπηρεσία δεν χρειάζεται ούτε εξειδικευμένες γνώσεις ούτε καθημερινή πολύωρη ενασχόληση. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα