phanispal Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Εγώ ας πούμε στο Gmail έχω 76% από τα 15GB, ποια είναι η επόμενη κίνηση;
sphinxgr Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Όντως η ψηφιακή αποθήκευση θέλει χρόνο, κόπο και χρήμα. Και το λέω που είμαι κ της δουλειάς και πάλι με κουράζει για να έχω αποτέλεσμα (Nas / Cloud - Back up απο πολλαπλές συσκευες σε τουλάχιστον 2 μέρη αποθηκευσης κλπ). Το καλύτερο θεωρώ είναι εκτυπωμένες 200 φωτο ανά έτος ή κανά ψηφιακό άλμπουμ / έτος. Το πρόβλημα σε όλα αυτά ειναι ο χώρος αποθήκευσης και ο χρόνος για να ασχοληθείς. Τελευταίο αφήνω το κόστος. Ειδικά τα ψηφιακά άλμπουμ βγαίνουν σε προσφορές που με 50€ ανά έτος έχεις καθαρίσει Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2023 από sphinxgr 1 1
sonikk Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 4 ώρες πριν, csontheline είπε Για αυτό τον λόγο μετατρέπεις από μία μορφή σε μία άλλη. Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης είναι η ψηφιακή μορφή με την εξής μεθοδολογία: 1) Τα έχεις αποθηκευμένα κοντά σου 2) Τα συγχρονίζεις σε cloud 3) Συγχρονίζεις (ετεροχρονισμένα) είτε το cloud, είτε το τοπικό σου, σε άλλη φυσική τοποθεσία (αυτό να είναι σε raid) Κοστίζει; Ναι. Αξίζει; Εξαρτάται τον άνθρωπο, για εμένα ναι (και νομίζω ότι συμφωνούν όλοι όσοι χρειάστηκαν υπηρεσίες ανάκτησης δεδομένων με κόστη 5-10-20 φορές η αγορά 1 δίσκου). Αν θέλεις να είσαι πολύ μπροστά, κράτα και ένα αντίγραφο σε κασέτα (αλλά προετοιμάσου να χοροποδήξεις από το κόστος) Δεν υπάρχει χρόνος για τέτοιες διαδικασίες.Δυστυχως...οικογενειες,παιδιά κλπ..ο κακος χαμός!!
csontheline Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 47 minutes ago, sonikk said: Δεν υπάρχει χρόνος για τέτοιες διαδικασίες.Δυστυχως...οικογενειες,παιδιά κλπ..ο κακος χαμός!! Ναι, οκ, συμφωνώ απολύτως. Μέχρι να γίνει η στραβή και να χάσεις μερικές 100άδες ανεκτίμητες φωτογραφίες/αναμνήσεις. Μετά γίνεσαι backup solution architect σε χρόνο dt. Edit : Microsoft 365 family 100€/έτος (ή καλύτερα 1,40€/μήνα/χρήστη για 1 TB) 2πλό NAS με 2 x 4TB 440€ (Synology DS223 + 2 x 4TB Ironwolf) - 88€/έτος (5 έτη είναι μία καλή εκτίμηση, για backup και το 220j μια χαρά είναι) - (18watt σε λειτουργία, 4watt στο καθισιό) Μονό NAS με 1x4TB 185€ (37€/έτος) Κόστη ΔΕΗ (για backup, δεν χρειάζεσαι πάνω από 1 ώρα την ημέρα, οπότε -ακόμα και σπασμένη μέσα στην ημέρα- 1 ώρα δουλεύει, 23 κάθεται) Onedrive 0€ 2πλο NAS 1x18w + 23x4w = 40,15kw ή 12,05€/έτος (0,3€/kw) Μονό NAS 1x10w + 23x4w = 37,23kw ή 11,17€/έτος (0,3€/kw) Σύνολο ~250€/έτος (150€ (NAS) + 100€ (Microsoft)) Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2023 από csontheline 2
Haldol Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 2 hours ago, phanispal said: Εγώ ας πούμε στο Gmail έχω 76% από τα 15GB, ποια είναι η επόμενη κίνηση; Gmail ξανά, με 1,99€ το μήνα για 100 GB. Αν κάνεις ετήσιο βγαίνει λίγο πιο φθηνό (στα 19,99€). 1
cthulhucarbide Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Όταν μιλάμε για πολύ μακροπρόθεσμο storage για 100 χρόνια όπως λέει ο ts διότι θέλει να μείνουν για τα παιδιά του, το cloud είναι αστεία πρόταση. Σκεφτείτε δύο πράγματα. Αρχικά πρέπει να είσαι από πάνω όλη την ώρα και να το συντηρείς με συνδρομές, επικαιροποίηση των όρων χρήσης κλπ. Δεν μπορείς να το αποθηκεύσεις και να το ξεχάσεις, όπως αναπόφευκτα θα γίνει για κάτι που θα το ξαναθυμηθείς μετά από 10 χρόνια. Πρέπει να είσαι όλη την ώρα από πάνω, να ανανεώνεις την συνδρομή κάθε μήνα, να αλλάξεις κωδικό άμα έτσι τους έρθει στην εταιρεία και άλλα 1002. Προσωπικά αυτό μου φαίνεται χαμαλίκι ακόμα και για πιο βραχυπρόθεσμη αποθήκευση. Είναι μια λύση που ταιριάζει μόνο σε όσους το έχουν χόμπυ να ασχολούνται όλη την ώρα με τις υπηρεσίες, αλλά δεν είναι όλοι έτσι Δεύτερον, αν ο ts πεθάνει ή πάθει άνοια ή οτιδήποτε, πάει και το cloud. Κανείς δεν θα ξέρει ότι υπήρχε, ή και να το ήξεραν θα ήταν δύσκολο να έχουν διατηρηθεί στοιχεία σύνδεσης που συνήθως είναι αποθηκευμένα σε πολύ προσωπικά σημεία σημειώσεων. Επίσης στο διάστημα 5-10 ετών που ο ts έπαθε άνοια μέχρι να αποδημήσει, μαντέψτε. Δεν έχει πληρώσει την συνδρομή. Θα παραμείνουν τα αρχεία αποθηκευμένα για 10 χρόνια ? Για την ψυχή τη μάνας τους δουλεύουν οι εταιρείες? Ακόμα και στην απίθανη περίπτωση τα παιδιά του να βρουν το username και τον κωδικό και να προσπαθήσουν να συνδεθούν (πέρα από το ότι δεν ξέρουν την ερώτηση ασφαλείας που λογικά θα ζητηθεί μετά από τόσο καιρό) όταν η εταιρεία ζητήσει 600€ για το απλήρωτο κόστος 10 ετών πιστεύει κανείς θα δοθούν χωρίς καν να ξέρουν τι αρχεία έχει μέσα? Υποτίθεται το back up αναμνήσεων το κάνει δώρο ένας γονέας προς τα παιδιά και δεν θα δουλέψει αλλιώς. Για μεσοπρόθεσμο storage καλοί είναι και οι δίσκοι αλλά και εκεί υπάρχει θέμα γιατί δεν ξέρεις πότε κάποιος θα χαλάσει μόνος του, αλλά εγκυμονούν κίνδυνοι όπως να χτυπηθεί ενώ βρίσκεται σε κάποια κούτα καθώς αυτός που την μεταφέρει (πχ τα παιδιά) δεν ξέρουν ακόμα την αξία του. 2 2
sonikk Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 2 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε Όταν μιλάμε για πολύ μακροπρόθεσμο storage για 100 χρόνια όπως λέει ο ts διότι θέλει να μείνουν για τα παιδιά του, το cloud είναι αστεία πρόταση. Σκεφτείτε δύο πράγματα. Αρχικά πρέπει να είσαι από πάνω όλη την ώρα και να το συντηρείς με συνδρομές, επικαιροποίηση των όρων χρήσης κλπ. Δεν μπορείς να το αποθηκεύσεις και να το ξεχάσεις, όπως αναπόφευκτα θα γίνει για κάτι που θα το ξαναθυμηθείς μετά από 10 χρόνια. Πρέπει να είσαι όλη την ώρα από πάνω, να ανανεώνεις την συνδρομή κάθε μήνα, να αλλάξεις κωδικό άμα έτσι τους έρθει στην εταιρεία και άλλα 1002. Προσωπικά αυτό μου φαίνεται χαμαλίκι ακόμα και για πιο βραχυπρόθεσμη αποθήκευση. Είναι μια λύση που ταιριάζει μόνο σε όσους το έχουν χόμπυ να ασχολούνται όλη την ώρα με τις υπηρεσίες, αλλά δεν είναι όλοι έτσι Δεύτερον, αν ο ts πεθάνει ή πάθει άνοια ή οτιδήποτε, πάει και το cloud. Κανείς δεν θα ξέρει ότι υπήρχε, ή και να το ήξεραν θα ήταν δύσκολο να έχουν διατηρηθεί στοιχεία σύνδεσης που συνήθως είναι αποθηκευμένα σε πολύ προσωπικά σημεία σημειώσεων. Επίσης στο διάστημα 5-10 ετών που ο ts έπαθε άνοια μέχρι να αποδημήσει, μαντέψτε. Δεν έχει πληρώσει την συνδρομή. Θα παραμείνουν τα αρχεία αποθηκευμένα για 10 χρόνια ? Για την ψυχή τη μάνας τους δουλεύουν οι εταιρείες? Ακόμα και στην απίθανη περίπτωση τα παιδιά του να βρουν το username και τον κωδικό και να προσπαθήσουν να συνδεθούν (πέρα από το ότι δεν ξέρουν την ερώτηση ασφαλείας που λογικά θα ζητηθεί μετά από τόσο καιρό) όταν η εταιρεία ζητήσει 600€ για το απλήρωτο κόστος 10 ετών πιστεύει κανείς θα δοθούν χωρίς καν να ξέρουν τι αρχεία έχει μέσα? Υποτίθεται το back up αναμνήσεων το κάνει δώρο ένας γονέας προς τα παιδιά και δεν θα δουλέψει αλλιώς. Για μεσοπρόθεσμο storage καλοί είναι και οι δίσκοι αλλά και εκεί υπάρχει θέμα γιατί δεν ξέρεις πότε κάποιος θα χαλάσει μόνος του, αλλά εγκυμονούν κίνδυνοι όπως να χτυπηθεί ενώ βρίσκεται σε κάποια κούτα καθώς αυτός που την μεταφέρει (πχ τα παιδιά) δεν ξέρουν ακόμα την αξία του. Εγώ τα λέω...αλλά ποιός με ακούει!!
poulinos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 On 20/08/2023 at 19:30, chios said: Από όταν παντρεύτηκα το 2003 και γεννήθηκε και το παιδί μου όλες οι σημαντικές στιγμές είναι εκτυπωμένες σε χαρτί και μέσα σε άλμπουμ, μόνο αυτό μένει για μια ζωή. εχω τα παντα ψηφιακα.ακομα και τις εκτυπωμενες φωτογραφιες τις σκαναρα.πχ βαφτιση. οπως εσυ υποστηριζεις οτι μονο το album μενει μια ζωη ετσι και εγω εχω τις ψηφιακες φωτογραφιες μια ζωη.δεν εχω χασει καμια φωτογραφια αλλα απο μικρος εμαθα τι σημαινει η λεξη backup.αν τις φωτο που εχω ψηφιακα της ηθελα σε χαρτι θα πρεπε να εχω 1000 album. ακομα και λιγες να κραταγα απο καθε περισταση παλι θα ειχα παρα πολλα album. οσοι χανουν ψηφιακα αρχεια απλα στο 99.9 τοις 100 δεν εχουν μαθει τι σημαινει η λεξη backup.και δεν το λεω μονο για φωτο.δουλευα παλια τεχνικος pc και καθε λιγο και λιγακι ατομα που εχαναν αρχεια.ειχα δει τα απειρα.ποσα θεματα στο insomnia για χαμενα αρχεια.κανεις backup 23 hours ago, chios said: Εννοείται ότι δεν θα υπάρχει τίποτα μόνο το χαρτί θα μείνει, έχω φωτογραφίες προπαππουδων μου προπολεμικές και η είναι μια χαρά. μια χαρα θα μεινουν οπως και αλλα υοσα ψηφιακα αρχεια.με την ιδιαλογικη ποσα album πεταχτηκαν καταλαθος ή καηκαν σε ενα σπιτι ή χαθηκαν σε μια μετακομιση. 23 hours ago, zio10 said: Εκτύπωσην από ψηφιακό αρχείο. Υπάρχουν εκτυπωμένες φωτογραφίες 200 ετών, αμφιβάλω αν σε 200 χρόνια από τώρα θα μπορεί κάποιος να δει τα δικά μας ψηφιακά αρχεία... μια χαρα θα μπορεις.και ανα πασα στιγμη μπορεις να κανεις convert σε καποιο νεο τυπου αρχειου.ολα γινονται.υο χαρτι αμα δεν εχεις αρνητικο ειναι λιγο δυσκολο να βγαλεις αντιγραφο.οχι ακατορθωτο απλα θελει λιγο κοπο 1
phanispal Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) O cthulhu έχει δίκιο, θέλει κυνήγι το ψηφιακό. Δεν είναι τόσο απλό όσο το παρουσιάζεις. Δεν είναι όλοι above average χρήστες της τεχνολογίας. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2023 από phanispal 1 1
Ukforthemoment Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Εγώ πάντως ότι φωτό έχω χάσει είναι εκτυπωμένες και πήγαν απο υγρασία ή χάθηκαν σε μετακόμιση . Σε cloud κλπ δεν έχω χάσει κάποια. 1
zio10 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 6 ώρες πριν, csontheline είπε Ναι, οκ, συμφωνώ απολύτως. Μέχρι να γίνει η στραβή και να χάσεις μερικές 100άδες ανεκτίμητες φωτογραφίες/αναμνήσεις. Μετά γίνεσαι backup solution architect σε χρόνο dt. Edit : Microsoft 365 family 100€/έτος (ή καλύτερα 1,40€/μήνα/χρήστη για 1 TB) 2πλό NAS με 2 x 4TB 440€ (Synology DS223 + 2 x 4TB Ironwolf) - 88€/έτος (5 έτη είναι μία καλή εκτίμηση, για backup και το 220j μια χαρά είναι) - (18watt σε λειτουργία, 4watt στο καθισιό) Μονό NAS με 1x4TB 185€ (37€/έτος) Κόστη ΔΕΗ (για backup, δεν χρειάζεσαι πάνω από 1 ώρα την ημέρα, οπότε -ακόμα και σπασμένη μέσα στην ημέρα- 1 ώρα δουλεύει, 23 κάθεται) Onedrive 0€ 2πλο NAS 1x18w + 23x4w = 40,15kw ή 12,05€/έτος (0,3€/kw) Μονό NAS 1x10w + 23x4w = 37,23kw ή 11,17€/έτος (0,3€/kw) Σύνολο ~250€/έτος (150€ (NAS) + 100€ (Microsoft)) 100αδες φωτογραφίες εκτυπωμένες δε γίνεται να χάσεις, εκτός αν καεί το σπίτι. Προσωπικά δεν είπα να εκτυπώνεις και να τις σβήνεις, απλά να τις έχει και εκτυπωμένες συν σε ένα δίσκο και ίσως σε ενα cloud. Τα άλλα που γράφτηκαν για τα πολλαπλά backup θέλουν πολύ χρόνο, χρήμα και επιμένω ότι θα έχουν αμφίβολο αποτέλεσμα σε αρκετά χρόνια από τώρα όταν χρειαστεί να τα ανακτήσει κάποιος. 1
poulinos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 7 hours ago, sonikk said: Δεν υπάρχει χρόνος για τέτοιες διαδικασίες.Δυστυχως...οικογενειες,παιδιά κλπ..ο κακος χαμός!! επισης κατι που δεν διευκρινηστηκε. το ψηφιακο αρχειο ειναι ψηφιακο ολοκληρωμενο αρχειο. οι φωτογραφιες σε χαρτι θα γινουν επιλεκτικα αφου πρακτικα ειναι αδυνατο να τις εκτυπωνεις ολες εκτος αν βγαζεις μια φωτο το χρονο. εχω πανω απο 40 50 ταξιδια στο εξωτερικο. ακομα και 20 φωτο ανα ταξιδι θα πρεπε να ειχα εκτυπωμενες 1000 φωτο.δεν βαζω μεσα τπτ αλλο .οποτε διαλεγεις τι θες 12 minutes ago, zio10 said: Τα άλλα που γράφτηκαν για τα πολλαπλά backup θέλουν πολύ χρόνο, χρήμα και επιμένω ότι θα έχουν αμφίβολο αποτέλεσμα σε αρκετά χρόνια από τώρα όταν χρειαστεί να τα ανακτήσει κάποιος. δεν θελει χρημα δεν θελει χρονο.θελει τροπο. η πιο απλη μορφη backup. σε ενα δισκο στο pc σου και σε ενα usb stickεκτος σπιτιου.θελεις πανω σου θελεις στο πατρικο θες δεν ξερω τι. δεν παιζει να σκασουν και τα δυο μαζι.το stick το ενημερωνεις once per month προσωρινα τα ανεβαζεις αν θες σε cloud.οταν παω ταξιδι απο το κινητο μεχρι να γυρισω σπιτι ανεβαινουν σε cloud ωστε να τις εχω δυο φορες.μετα πανε σε off cloud 3 hours ago, cthulhucarbide said: Όταν μιλάμε για πολύ μακροπρόθεσμο storage για 100 χρόνια όπως λέει ο ts διότι θέλει να μείνουν για τα παιδιά του, το cloud είναι αστεία πρόταση. Σκεφτείτε δύο πράγματα. Αρχικά πρέπει να είσαι από πάνω όλη την ώρα και να το συντηρείς με συνδρομές, επικαιροποίηση των όρων χρήσης κλπ. Δεν μπορείς να το αποθηκεύσεις και να το ξεχάσεις, όπως αναπόφευκτα θα γίνει για κάτι που θα το ξαναθυμηθείς μετά από 10 χρόνια. Πρέπει να είσαι όλη την ώρα από πάνω, να ανανεώνεις την συνδρομή κάθε μήνα, να αλλάξεις κωδικό άμα έτσι τους έρθει στην εταιρεία και άλλα 1002. Προσωπικά αυτό μου φαίνεται χαμαλίκι ακόμα και για πιο βραχυπρόθεσμη αποθήκευση. Είναι μια λύση που ταιριάζει μόνο σε όσους το έχουν χόμπυ να ασχολούνται όλη την ώρα με τις υπηρεσίες, αλλά δεν είναι όλοι έτσι Δεύτερον, αν ο ts πεθάνει ή πάθει άνοια ή οτιδήποτε, πάει και το cloud. Κανείς δεν θα ξέρει ότι υπήρχε, ή και να το ήξεραν θα ήταν δύσκολο να έχουν διατηρηθεί στοιχεία σύνδεσης που συνήθως είναι αποθηκευμένα σε πολύ προσωπικά σημεία σημειώσεων. Επίσης στο διάστημα 5-10 ετών που ο ts έπαθε άνοια μέχρι να αποδημήσει, μαντέψτε. Δεν έχει πληρώσει την συνδρομή. Θα παραμείνουν τα αρχεία αποθηκευμένα για 10 χρόνια ? Για την ψυχή τη μάνας τους δουλεύουν οι εταιρείες? Ακόμα και στην απίθανη περίπτωση τα παιδιά του να βρουν το username και τον κωδικό και να προσπαθήσουν να συνδεθούν (πέρα από το ότι δεν ξέρουν την ερώτηση ασφαλείας που λογικά θα ζητηθεί μετά από τόσο καιρό) όταν η εταιρεία ζητήσει 600€ για το απλήρωτο κόστος 10 ετών πιστεύει κανείς θα δοθούν χωρίς καν να ξέρουν τι αρχεία έχει μέσα? Υποτίθεται το back up αναμνήσεων το κάνει δώρο ένας γονέας προς τα παιδιά και δεν θα δουλέψει αλλιώς. Για μεσοπρόθεσμο storage καλοί είναι και οι δίσκοι αλλά και εκεί υπάρχει θέμα γιατί δεν ξέρεις πότε κάποιος θα χαλάσει μόνος του, αλλά εγκυμονούν κίνδυνοι όπως να χτυπηθεί ενώ βρίσκεται σε κάποια κούτα καθώς αυτός που την μεταφέρει (πχ τα παιδιά) δεν ξέρουν ακόμα την αξία του. εχεις πιασει ολα τα ακραια σεναρια.και εγω λεω οτι καηκε το σπιτι χανεις τα παντα.μπηκαν κλεφτες σου πηραν τα παντα.σε εκδικειται η γυναικα σου σου σκιζει τις φωτογραφιες. 1 1
cthulhucarbide Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 20 λεπτά πριν, poulinos είπε επισης κατι που δεν διευκρινηστηκε. το ψηφιακο αρχειο ειναι ψηφιακο ολοκληρωμενο αρχειο. οι φωτογραφιες σε χαρτι θα γινουν επιλεκτικα αφου πρακτικα ειναι αδυνατο να τις εκτυπωνεις ολες εκτος αν βγαζεις μια φωτο το χρονο. εχω πανω απο 40 50 ταξιδια στο εξωτερικο. ακομα και 20 φωτο ανα ταξιδι θα πρεπε να ειχα εκτυπωμενες 1000 φωτο.δεν βαζω μεσα τπτ αλλο .οποτε διαλεγεις τι θες δεν θελει χρημα δεν θελει χρονο.θελει τροπο. η πιο απλη μορφη backup. σε ενα δισκο στο pc σου και σε ενα usb stickεκτος σπιτιου.θελεις πανω σου θελεις στο πατρικο θες δεν ξερω τι. δεν παιζει να σκασουν και τα δυο μαζι.το stick το ενημερωνεις once per month προσωρινα τα ανεβαζεις αν θες σε cloud.οταν παω ταξιδι απο το κινητο μεχρι να γυρισω σπιτι ανεβαινουν σε cloud ωστε να τις εχω δυο φορες.μετα πανε σε off cloud εχεις πιασει ολα τα ακραια σεναρια.και εγω λεω οτι καηκε το σπιτι χανεις τα παντα.μπηκαν κλεφτες σου πηραν τα παντα.σε εκδικειται η γυναικα σου σου σκιζει τις φωτογραφιες. Δεν είναι ακραία σενάρια, αλλά πράγματα που συμβαίνουν συχνά και σε βάθος χρόνου το πιθανότερο είναι να συμβούν. Ακραίο σενάριο είναι να καεί το σπίτι κάποιου. Όχι να πιάσει μια φωτιά τοπικά στην κουζίνα και να σβήσει, λέμε να καεί το σπίτι ολόκληρο. Εγώ προσωπικά δεν ξέρω κανέναν που να έχει πάθει τέτοια ζημιά. Αντιθέτως το να χάσεις κωδικούς ή να χαλάσει ο δίσκος το έχει πάθει όλος ο κόσμος τυουλάχιστον 1-2 φορές. Τέλος αν μπει σπίτι κλέφτης τις φωτογραφίες σου που κάνεις ορειβασία γιατί να τις πάρει? Δεν πρόκειται να τις πειράξει, το πολύ πολύ να τα πετάξει στο πάτωμα για να δει αν έχουν καμιά λίρα μέσα. Και η γυναίκα να τρελαθεί λογικά θα ξεσπάσει σε άλλα πράγματα και όχι σε σκονισμένα άλμπουμ σε μια γωνιά του τοίχου 1 1
poulinos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 1 hour ago, cthulhucarbide said: Δεν είναι ακραία σενάρια, αλλά πράγματα που συμβαίνουν συχνά και σε βάθος χρόνου το πιθανότερο είναι να συμβούν. Ακραίο σενάριο είναι να καεί το σπίτι κάποιου. Όχι να πιάσει μια φωτιά τοπικά στην κουζίνα και να σβήσει, λέμε να καεί το σπίτι ολόκληρο. Εγώ προσωπικά δεν ξέρω κανέναν που να έχει πάθει τέτοια ζημιά. Αντιθέτως το να χάσεις κωδικούς ή να χαλάσει ο δίσκος το έχει πάθει όλος ο κόσμος τυουλάχιστον 1-2 φορές. Τέλος αν μπει σπίτι κλέφτης τις φωτογραφίες σου που κάνεις ορειβασία γιατί να τις πάρει? Δεν πρόκειται να τις πειράξει, το πολύ πολύ να τα πετάξει στο πάτωμα για να δει αν έχουν καμιά λίρα μέσα. Και η γυναίκα να τρελαθεί λογικά θα ξεσπάσει σε άλλα πράγματα και όχι σε σκονισμένα άλμπουμ σε μια γωνιά του τοίχου ο κωδικος γινεται recover.b.an δεν ξερεις να κρατας τους κωδικους δεν φταιει το cloud. οσες φορες σε σοβαρη υπηρεσια δεν εκανε καποιος recover ειναι γιατι εδωσε fake ολα τα στοιχεια οποτε καλα να παθει.(το εχω δει πολλες φορες).αν εχεις φωτογραφιες της ζωης σου με τα παιδια σου και την γυναικα σου ειναι αυτονοητο για μενα οτι θα εχει προσβαση και αλλο ατομο οχι για θεμα ανοιας αλλα το να σου συμβει οτιδηποτε.ειναι σαν να εχεις λογαριασμο σε τραπεζα και να μην εχεις δικαιουχους.απλη λογικη που βεβαια για καποιο λογο κανεις δεν εχει και φτασαμε εδω που ειμαστε. αλλα ναι δεν υπαρχει λογικη εδω και χρονια και δυστυχως .τπτ δεν εννοειται.
csontheline Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του. Εγώ, απλώς παρέθεσα στοιχεία ενός πακέτου λύσεων, το οποίο ακολουθώ. Οι χρόνοι που έφαγα τα τελευταία 6 χρόνια που το εφαρμόζω ήταν όταν έστησα το 1ο NAS (3-5 ώρες), όταν ρύθμισα OneDrive να συγχρονίζει (από/προς πισιά και προς NAS) και όταν πήρα το 2ο NAS και έπρεπε να τα ξαναστήσω με συγκεκριμένο τρόπο (5 ώρες). Έκτοτε, ασχολούμαι 1 ώρα κάθε 6 μήνες για όλα τα software/firmware updates. Και όλα αυτά για όλα μου τα αρχεία, όχι μόνο φωτογραφίες (να δω εκτυπωμένους τόμους βιβλία, έγγραφα, σημειώσεις, διπλωματικές για backup και τι στον κόσμο). Versioning πως κάνεις στα albums; Ωραία τα albums, να τα χαϊδεύεις, να τα μυρίζεις, να αναπολείς, να "ταξιδεύεις", αλλά δεν είναι backup. Μισό να το κάνω πιο ευανάγνωστο για να γίνει πιο κατανοητό. Δ Ε Ν είναι backup/τρόπος ασφαλούς αποθήκευσης τα φωτογραφικά albums. Επειδή το πλατιάζουμε και πάλι προσπαθούμε να το πολώσουμε σε 2 πλευρές, και ο ψηφιακός και ο κλασσικός τρόπος έχουν υπέρ και κατά. Έκαστος ζυγίζει και αποφασίζει τι επιθυμεί να πετύχει, πως και με πόσο και προχωράει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα