Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα πρόσφατα αγόρασα έναν socket tester και συγκεκριμένα τον Habotest HT106D για να δοκιμάσω τις πρίζες του σπιτιού και την γείωση. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι σε μερικές πρίζες μου έδειχνε την ένδειξη live/neutral reverse αλλά μόλις τον έβαζα ανάποδα στην ίδια πρίζα μου έδειχνε πώς όλα είναι καλά! Να ανησυχώ η δεν έχει σημασία; 

Δημοσ.

Μπα. Μονό αν είσαι ψυχαναγκαστικός με τον ήχο.

Κανονικά, νομίζω οτι η φάση πρέπει να είναι δεξιά.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, smpt είπε

Μπα. Μονό αν είσαι ψυχαναγκαστικός με τον ήχο.

Κανονικά, νομίζω οτι η φάση πρέπει να είναι δεξιά.

Ναι και εγώ αυτό φαντάστικα άλλωστε οι πρίζες των συσκευών δεν έχουν πάνω και κάτω μεριά όπως θες τις τοποθετείς. Απλά διάβαζα κάτι σχόλια σε βίντεο του tester στο yt που έλεγαν ότι έτσι οι συσκευές είναι συνέχεια on και πρέπει να αλλάξει η συνδεσμολογία αλλά δεν μου φαινόταν λογικό.

Επεξ/σία από Artman13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Artman13 είπε

Ναι και εγώ αυτό φαντάστικα άλλωστε οι πρίζες των συσκευών δεν έχουν πάνω και κάτω μεριά όπως θες τις τοποθετείς. Απλά διάβαζα κάτι σχόλια σε βίντεο του tester στο yt που έλεγαν ότι έτσι οι συσκευές είναι συνέχεια on και πρέπει να αλλάξει η συνδεσμολογία αλλά δεν μου φαινόταν λογικό.

Γιατί, σάμπως φαίνεται στα φις των συσκευών ποια μεριά είναι φάση και ποια ουδέτερος;

Επεξ/σία από _Biohazard_
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε

Γιατί, σάμπως φαίνεται στα φις των συσκευών ποια μεριά είναι φάση και ποια ουδέτερος;

Όντως αυτό είπα και εγώ απλά μου έκαναν εντύπωση κάποια σχόλια που διάβασα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τζάμπα το πήρες. Αυτά είναι για συγκεκριμένες εφαρμογές. Δηλαδή αν το tester τα δει όπως πρέπει, εσύ το φις από τις συσκευές θα το βάζεις με την ίδια πλευρά κάθε φορά στην πρίζα??

Επεξ/σία από jimis_vts
  • Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν ρευματοδοτες που οι ρευματολήπτες μπαίνουν μόνο με ένα τρόπο, στους schuko δεν συμβαίνει αυτό οπότε η ένδειξη δεν σημαίνει κάτι

Δημοσ.
14 minutes ago, _Biohazard_ said:

Ναι

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:European_plug_and_sockets,_UE_standard,_EU_plug_and_socket_wiring_diagram,_schuko,_french_socket,_cee_7-7.jpg

Αλλά αντί να το κάνει όπως οι Αμερικάνοι που σωστά το κάνουν ακόμα και κάποιος που δεν ξέρει να μην μπορεί να το βάλει λάθος,  εδώ αφήνουν το ελεύθερο να βάλεις ανάποδα το βύσμα

European_plug_and_sockets,_UE_standard,_EU_plug_and_socket_wiring_diagram,_schuko,_french_socket,_cee_7-7.jpg

• Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, sdikr είπε

Ναι

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:European_plug_and_sockets,_UE_standard,_EU_plug_and_socket_wiring_diagram,_schuko,_french_socket,_cee_7-7.jpg

Αλλά αντί να το κάνει όπως οι Αμερικάνοι που σωστά το κάνουν ακόμα και κάποιος που δεν ξέρει να μην μπορεί να το βάλει λάθος,  εδώ αφήνουν το ελεύθερο να βάλεις ανάποδα το βύσμα

European_plug_and_sockets,_UE_standard,_EU_plug_and_socket_wiring_diagram,_schuko,_french_socket,_cee_7-7.jpg

Ναι στη θεωρια, αλλά πολύ θα θελα να ανοίξω τίποτα φις από κινεζοτροφοδοτικα συσκευών, πολυπριζα κτλ, να δω κατά πόσο θα ισχύει αυτή και στην πράξη.

Δημοσ.
1 minute ago, _Biohazard_ said:

Ναι στη θεωρια, αλλά πολύ θα θελα να ανοίξω τίποτα φις από κινεζοτροφοδοτικα συσκευών, πολυπριζα κτλ, να δω κατά πόσο θα ισχύει αυτή και στην πράξη.

Αυτό είναι άσχετο όμως,  ο κανονισμός λέει κάποια πράγματα.

Παντως σε ότι έχω ανοίξει και αρκετά κινέζικα ebay/ali    ισχύει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, sdikr είπε

Το πρότυπο δεν αναφέρει σε ποιους ακροδέκτες συνδέεται η φάση και ο ουδέτερος στους schuko

Επεξ/σία από nvel
Δημοσ.
26 minutes ago, nvel said:

Το πρότυπο δεν αναφέρει σε ποιους ακροδέκτες συνδέεται η φάση και ο ουδέτερος στους schuko

Το αναφέρει ξεκάθαρα, μπορείς να δείς και τις πριζες που έχουν το σηματάκι 

Screenshot_1.png

2 hours ago, SabotazNic said:

Αυτο παιζει να δημιουργει μερικες φορες και θεματα/θορυβους στους μετασχηματιστες? Το γνωστο βουητο. 

Το βουητό είναι άλλο πράγμα,  συνήθως πηνία που έχουν ξεκολλήσει και συντονίζουν

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, sdikr είπε

Το αναφέρει ξεκάθαρα, μπορείς να δείς και τις πριζες που έχουν το σηματάκι 

Αναφέρομαι στο πρότυπο και στους ρευματοδοτες schuko. Οι εικόνες στο Wikipedia δεν είναι μέρος του προτύπου και ο ρευματολήπτης που δείχνεις δεν είναι schuko.

Δημοσ.
Just now, nvel said:

Αναφέρομαι στο πρότυπο και στους ρευματοδοτες schuko. Οι εικόνες στο Wikipedia δεν είναι μέρος του προτύπου και ο ρευματολήπτης που δείχνεις δεν είναι schuko.

Οκ δεν είναι schuko,  οτι πείς

https://www.worldstandards.eu/electricity/plugs-and-sockets/f/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...