Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, aypnia είπε

Συμφωνώ ότι το έχεις στήσει σωστά και έξυπνα. Πρέπει πάντα ένα από τα backups να είναι σε άλλο μέρος. Είτε το λες cloud, είτε άλλο σπίτι κλπ. Για πες όμως πόσο πήγε και το μαλλί σε όλο αυτό που έστησες..

Και αυτό που με ενοχλεί προσωπικά στα διπλά NAS φίλε είναι ότι διπλασιάζεις και το κόστος του ρεύματος που καταναλώνεις. Εκεί που έχει πάει το ρεύμα δεν είναι μικρό το ποσό. Αυτή τη συνιστώσα βλέπω να μη τη συζητάει κανείς, πόσο μάλλον σε διπλά NAS που διπλασιάζεται και το κόστος.

Δεν θα πω ψέματα, κόστισε σε ότι αφορά τους δίσκους. Με τους υπολογιστές ήμουν τυχερός καθώς τον ένα τον είχα ήδη και τον δεύτερο τον πήρα τζάμπα από γνωστό. Από κει και πέρατο κόστος του ρεύματος δεν είναι τόσο μεγάλο όσο θα πίστευες. Ο επεξεργαστής σπάνια ξεπερνάει το 3% με 4% της δυναμικότητας του, πρακτικά είναι μόνιμα στο idle. Επίσης και οι δίσκοι δεν δουλεύουν συνέχεια. Στην τελική στην πρίζα με μέτρηση με μηχάνημα το κάθε ένα σε Κ.Σ καίει 30 με 40 watt με λίγα λόγια όσο μια λάμπα μικρή κιόλας. Οπότε το κόστος του ρεύματος δεν είναι τόσο μεγάλο. Από την άλλη όπως είπα για προσωπικούς λόγος δεν είμαι φαν των cloud υπηρεσιών και προτιμώ να χω το δικό μου cloud και να κάνω host μόνος μου κάποιες υπηρεσίες. Γενικά το setup μου είναι μάλλον για enthusiasts και παρανοϊκούς με μένα να βρίσκομαι κάπου στην μέση.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
On 21/08/2023 at 01:08, cthulhucarbide said:

Στο Insomnia δεν είχα κάποιο δικό μου Back up, το αναφέρω για να δείξω ένα άμεσο παράδειγμα ότι οι πολιτικές αλλάζουν εν μια νυκτί και μπορεί να μην το μάθεις παρά αργά.

Όσο για το gmail δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις. Αν δεν είναι αυτό αξιόπιστο και αδιάβλητο δεν καταλαβαίνω τι θα είναι καλύτερο. Η υπηρεσία μιας ψιλοάγνωστης εταιρείας που ιδρύθηκε πριν 8-10 χρόνια και μπορεί αύριο να φαλιρίσει?

Τουλάχιστον για τους 2-3 κολοσσούς του χώρου ξέρεις ότι δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν έτσι εύκολα

to insomnia οπως και το Fb που πολλοι το εχουν σαν backup φωτογραφιων ειναι οτι χειροτερο μπορεις να κανεις.

για το gmail αν εννοεις το email σουδεν θα το θεωρουσα backup.αν εννοεις πχ google drive οκ αυτο το δεχομαι ως backup. γενικως ναι δυσκολα θα τα χασεις αλλα καλο ειναι να κοιτας τα email σου για οποιαδηποτε αλλαγη κανει η gmail για να μην βρεθεις προ εκπληξεως. μην εισαι εσυ ή οποισδηποτε σε στυλ οκ τα εβαλα εκει και τα αφηνω για δεκα χρονια.συχνα πυκνα μπαινω και κανω Login σε καποια sites για να δω αν εχει αλλαξει κατι. θα πω ενα παραδειγμα.

σε μια εταιρεια καταδυσεων ειχε καπου ποια πτυχια εχω παρει.που και που εκανα login αλλα σπανια.καποια στιγμη οι τυποι αποφασισαν να αλλαξουν ολο το συστημα και εδωσαν ενα χ χρονικο διαστημα για να κανει καποιος Register στο νεο site ας το πουμε για να μεταφερθουν τα πτυχια εκει.

δεν ειδα ποτε καποιο email απο αυτους.στο site δεν εμπαινα συχνα για να δω αν εχει αλλαξει κατι.αποτελεσμα ηταν στο νεο site να μην εχει μεταφερθει το account μου και να μην ειναι περασμενες οι καρτες. και εσυ θα μου πεις και αν γινει κατι τετοιο με την google? εκει ειναι πιο δυσκολο διοτι α.πιο μεγαλη εταιρεια ΄(η αλλη καταδυτικη εταιρεια ηταν λιγο το μαγαζακι της γειτονιας) β.θα μπαινεις πιο συχνα για να ανεβαζεις φωτογραφιες οποτε θα το παρατηρησεις.

το θεμα δεν ειναι οτι χαθηκαν οι καρτες μου αλλα α.οτι δεν ελαβα ποτε email παροτι λενε οτι ειδοποιησαν(μαλλον ειδοποιησαν απο το site μονο?) β.εστειλα email και ελεγν οτι απαντησαν ενω σπανια ελαβα απαντηση(πιστευω οτι @@ απαντησαν διοτι τσεκαρω ολα τα email).γ.δεν τα εχασα μονο εγω αλλα και αλλα 2 ατομα που ξερω αλλα επιβεβαιωνω οτι μαλλον δεν εστειλαν ποτε email και οχι οτι δεν το παρελαβα. και δ.τους ειπα να ξαναπερασουν τα πτυχια μεσα και ηταν σε στυλ σε γραφουμε εκει που δεν πιανει μελανι γιατι ειναι χρονοβορο να το κανουμε).

και επιστρεφουμε οτι σε σοβαρες εταιρειες ακομα και στον χωρο των καταδυσεων .α.οι μεταφορες γινονται αυτοματα του account.β.για παρα πολυ καιρο οπως πχ στην aida επαιζε και το παλιο συστημα και το καινουριο ταυτοχρονα. οποτε σε σοβαρες υπηρεσιες δυσκολα θα γινει κατι.παρολα αυτα παντα θα ειχα και ενα backup σε ενα δισκο κτλ. εγω πχ κανω backup καθε ενα δυο μηνες.δυσκολο μεσα σε ενα δυο μηνες να χαλασει και το backup μου αλλα ταυτοχρονα και ο καθε παροχος να εχει κλεισει το site του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...