georgiosmag Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, billdanos είπε Αν είναι έξυπνοι στην υπηρεσία, πρέπει άμεσα να χρεώσουν την επανέκδοση παλιάς ταυτότητας 1000 ευρώ! Πολιτική Apple ένα πράμα... Σίγουρη πελατεία...αχμ Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2023 από georgiosmag Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apostolosl Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Nabuko είπε Τελευταία φορά που κοίταξα το ημερολόγιο έλεγε 2023. Αν θεωρείς ότι με τη μη έκδοση της νέας ταυτότητας, προφυλάσσεις την ανωνυμία σου τότε πάω πάσο. Δεν έχει νόημα Το 2023 που αναφέρεις μου θύμισε ένα παλικάρι της καθεστωτικής τηλεόρασης που θέλει να κάνει το τσιπάκι εμφύτευση...να τελειώνει... Συγκεκριμένα ανέφερε σε (ειρωνικό) διάλογο με συνάδελφό του για το θέμα των ταυτοτήτων... : Να μην ξεχνάμε ότι ζούμε στο 2023 –Γιατί να μην κρατάμε και ένα στοιχείο ιδιαιτερότητας όμως; Αυτό σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι. Αυτοί που έτρεξαν στα ΑΤ θέλουν να κρατήσουν την ιδιαιτερότητά τους βρε παιδί μου! –Μόνο για συλλεκτιικούς λόγους. Αν θες να τη βάλεις το κάδρο ξέρω γω. Αλλιώς αν μπορούσαμε να την εμφυτεύσουμε στο δάχτυλο εγώ θα πήγαινα πρώτος να το κάνω αυτό για να μην κουβαλάμε χαρτιά έτσι. Να τελειώνουμε! Να τα έχουμε όλα πάνω μας!!! Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2023 από apostolosl Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mayrhKaltsa Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Δε περίμενα σε ένα τεχνολογικό forum να δω τόσα σχόλια ανθρώπων που φοβούνται τον διάολο (εκσυγχρονισμένη ταυτότητα). 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
godfather0991 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Περιεργο που στα τόσα comments δεν εμφανίστηκε αυτό το διαμάντι 😅 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apostolosl Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, mayrhKaltsa είπε Δε περίμενα σε ένα τεχνολογικό forum να δω τόσα σχόλια ανθρώπων που φοβούνται τον διάολο (εκσυγχρονισμένη ταυτότητα). Τα έχεις λίγο μπερδέψει φίλε μου. Δεν είναι το πρόβλημα αυτό. Το πρόβλημα του κόσμου είναι η υποχρεωτικότητα και η επιβολή. Αλλά ΚΥΡΙΩΣ ότι σε πάει σιγά σιγά να σε βάλει στην ψηφιακή σου φυλακή...θα σε βλέπει σαν διακόπτη. (Βέβαια μη νομίζεις ... σε λίγο μπορεί να εφαρμοστεί η "εκσυγχρονισμένη" "δημοκρατία" μας και να αρχίσουν να σβήνονται σχόλια που ενοχλούν... ) Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2023 από apostolosl 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lucifer Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 4 λεπτά πριν, apostolosl είπε Το πρόβλημα του κόσμου είναι η υποχρεωτικότητα και η επιβολή. Αλλά ΚΥΡΙΩΣ ότι σε πάει σιγά σιγά να σε βάλει στην ψηφιακή σου φυλακή...θα σε βλέπει σαν διακόπτη. Άμα είναι καμμένη η λάμπα, ό,τι και να τον κάνεις τον διακόπτη... 3 5 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Titanik Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 59 minutes ago, Nabuko said: Παραθέτω αυτό. Έχεις κάποιο σοβαρό αντεπιχείρημα? Έχω εγώ Περί hoaxes του Αλιτάκου ο λόγος Spoiler “…όλοι οι μηνυόμενοι ενεργούν ως συμμορία, ήτοι ένωση προσώπων που έχουν οργανωθεί κατά την έννοια του άρθρου 187 § 3 εδ. β΄ Π.Κ. προς τον σκοπό της από κοινού διάπραξης του εγκλήματος της συκοφαντικής δυσφήμησης, δια του οποίου, επιδιώκοντας οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος, επιχειρούν να αποδομήσουν αναρτήσεις και δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο εν γένει, εμφανίζοντας αυτές ως μερικώς ή ολικώς ψευδείς ως προς το περιεχόμενό τους και τις πληροφορίες που κοινοποιούνται δια αυτών, εν γνώσει του μερικώς ή ολικώς αληθούς περιεχομένου αυτών, για διαφορετικούς και ερευνητέους κάθε φορά λόγους, υποστηρίζοντας και υπερασπιζόμενοι κατά κύριο λόγο κυβερνητικές θέσεις και αποφάσεις, εμφανίζοντας σκομίμως και τους συντάκτες των κειμένων αυτών ως διασπείροντες ψευδείς ειδήσεις και παραπλανώντες το αναγνωστικό κοινό τους…” Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apostolosl Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 3 λεπτά πριν, Lucifer είπε Άμα είναι καμμένη η λάμπα, ό,τι και να τον κάνεις τον διακόπτη... Καλά ναι... ετσι κι αλλιώς έχεις πάει άπατος...που να πάρεις μπροστά ... Εδώ πιστεύεις σε ΕΡΙΣ και ΚΡΑΚΕΝ... γιατί να μην πιστέψεις ότι η ηλεκτρονική ταυτότητα δεν θα είναι για το καλό σου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 2 λεπτά πριν, Titanik είπε Έχω εγώ Περί hoaxes του Αλιτάκου ο λόγος Απόκρυψη περιεχομένων “…όλοι οι μηνυόμενοι ενεργούν ως συμμορία, ήτοι ένωση προσώπων που έχουν οργανωθεί κατά την έννοια του άρθρου 187 § 3 εδ. β΄ Π.Κ. προς τον σκοπό της από κοινού διάπραξης του εγκλήματος της συκοφαντικής δυσφήμησης, δια του οποίου, επιδιώκοντας οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος, επιχειρούν να αποδομήσουν αναρτήσεις και δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο εν γένει, εμφανίζοντας αυτές ως μερικώς ή ολικώς ψευδείς ως προς το περιεχόμενό τους και τις πληροφορίες που κοινοποιούνται δια αυτών, εν γνώσει του μερικώς ή ολικώς αληθούς περιεχομένου αυτών, για διαφορετικούς και ερευνητέους κάθε φορά λόγους, υποστηρίζοντας και υπερασπιζόμενοι κατά κύριο λόγο κυβερνητικές θέσεις και αποφάσεις, εμφανίζοντας σκομίμως και τους συντάκτες των κειμένων αυτών ως διασπείροντες ψευδείς ειδήσεις και παραπλανώντες το αναγνωστικό κοινό τους…” Εχεις και το αποτέλεσμα της μήνυσης; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sandslash Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 6 minutes ago, apostolosl said: Καλά ναι... ετσι κι αλλιώς έχεις πάει άπατος...που να πάρεις μπροστά ... Εδώ πιστεύεις σε ΕΡΙΣ και ΚΡΑΚΕΝ... γιατί να μην πιστέψεις ότι η ηλεκτρονική ταυτότητα δεν θα είναι για το καλό σου... και βαλε...ΟΜΙΚΡΟΝ 3,4,5,ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ,ΟΡΘΡΟΣ,ARCTURUS... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giorgos85thess Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Οι μισοι τουλαχιστον ειναι preppers και αν κατσεις εκει στην ουρα, θα μαθεις και πως να αποθηκευεις καλυτερα τα 200 κιλα ρυζι και αλευρι που εχουν σπιτι για να μην πιασουν σκουλικακια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nabuko Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 15 λεπτά πριν, Titanik είπε Έχω εγώ Ξαναρωτάω και σένα τότε. Έχεις κάποιο σοβαρό αντεπιχείρημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickvas19 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) μεγάλα μυαλά αυτό του κόσμου αναφέρονται ότι μεταβήκαμε από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή. το θέμα δεν είναι τόσο επιφανειακό δλδ εάν μέσα έχει κάπου γραμμένο απλά 3 αριθμούς τυπου 666 κτλ. αυτό που λένε λοιπόν ως πρόβλημα (και δεν αναφέρομαι στον κάθε πολίτη που έχει άποψη) είναι για την ελευθερία των προσωπικών ελευθεριών ήτοι η αριθμοποιηση του προσώπου με ότι αυτό σημαίνει και οποίος το καταλαβαίνει, το ψηφιακό φακέλωμα που έχει ως αποτέλεσμα την παντοδυναμία του κράτους στον πολίτη. Όπως όλοι μας ξέρουμε ο άνθρωπος εύκολα πλέον υποκύπτει στο να εισχωρήσει στοιχεία για την ζωή του και την ελευθερία του για λίγη ευκολία (αυτό φαίνεται στο ποσό εύκολα όλοι μας σχεδόν έχουμε στοιχεία σε εμπορικές πλατφόρμες φβ,ινσταγκραμ,τουιτερ κτλ)...με το ανάλογο κοινωνικό αντίτιμο, να χαθούν οι διαπροσωπικές σχέσεις, η επαφή μεταξύ μας. Από την στιγμή λοιπόν που γίνεται η ταυτοποίηση για το που βρίσκεται ο καθένας ήδη με το πλαστικο χρήμα (μιας και υπάρχει ιστορικό πληρωμών) και με την βοήθεια της ταυτότητας σίγουρα στο μέλλον θα υπάρξουν και αλλά τέτοια σημεία ταυτοποίησης όπου για να μπεις κάπου θα περνάς με την ταυτότητα συνολικά θέτουν τα θεμέλια για την 24ωρη παρακολούθηση των ανθρώπων με αργά βήματα.( πχ πολύ εύκολα λόγω της αθλητικής βίας θα σου πουν ότι το καλό σου είναι να περνάνε οι πολίτες με το ανάλογο σκανινγκ στα γήπεδα ώστε να εντοπίζονται πιο εύκολα οι δράστες...και εσύ για το πάθος της ομάδας σου θα πεις ναι!). Μας διαφεύγει η μεγάλη εικόνα...Τα επιμέρους προσωπικά δεδομένα καθενός πολίτη όσο ασήμαντα και εάν είναι, όταν συλλέγονται από όλους του πολίτες συνολικά και αποθηκεύονται στις τεράστιες βάσεις δεδομένων είναι χρυσός στα χέρια αυτών που θα μπορούν να τις εξορυξουν και να τις επεξεργαστούν (πολλά παραδείγματα όπου εταιρίες συλλέγουν πληροφορίες όπως το σκαλδαλο με την wd που είχε firmware παρακολούθησης...ακόμα και από κάρτες γραφικών...που πουλάνε πληροφορίες και μάλιστα κάποια εταιρία έδινε στην cia). Θα μπορουν λοιπον να διαπιστωνουν και προβλεπουν αποτελεσματα να ελεγχουν γενικες συμπεριφορες του συνολου. Αυτο ειναι η στερηση ελευθεριας που αναφερονται ολοι ...δλδ ο συνολικος ελεγχος ατομων και οχι ο ατομικος. Δεν μας αφορα ως προσωπα ως ατομα αλλα ως κοινωνια-εθνος. Ειναι στα προτυπα της παγκοσμιοποιησης ο πολεμος του εθνους-της ελευθεριας μας, που με την σειρα της η ταυτοτητα βαζει το λιθαρακι της.... ο Κόσμος ωστόσο θα κάνει πλέον ότι του πουν διότι μέρα με την μέρα ο έλεγχος μεγαλώνει..ας μην ξεχνάμε και τα ΜΜΕ. Ο κόσμος και Ταυτότητα θα πάρει και όλα τα αλλα όπως δέχτηκε πολλά πράγματα. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2023 από nickvas19 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
suboy99 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 19 minutes ago, Volga said: 2. Να αναγνωρίζεται οπουδήποτε στην ΕΕ (Αυτή τη στιγμή η ταυτότητά μας είναι στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, άρα ο πχ Γάλλος ή Φιλανδός αστυνομικός που θέλει να σε ελέγξει αν πας ταξίδι εκεί πρέπει να ξέρει ξένες γλώσσες αυτή τη στιγμή, και να ΜΑΝΤΕΨΕΙ με κάποιο τρόπο μαγικό αν η ταυτότητά σου που δεν την έχει ξαναδεί έτσι, αν είναι αυθεντική ή όχι. Συμφωνώ σε ότι είπες, απλά μια επισήμανση. Οι τωρινές ταυτότητες, όπως είπες, αναγράφουν στα Αγγλικά τις πληροφορίες που χρειάζονται. Ναι οι αστυνομικοί θα πρέπει να διαβάζουν έγραφα πολιτών/τουριστών που είναι στα Αγγλικά.Το πρόβλημα δεν είναι η γλώσσα αλλά το είδος της ταυτότητας που έχουμε στην Ελλάδα. Είμαι κάτοικος εξωτερικού και πηγαινοέρχομαι Ελλάδα (αλλά και στις υπόλοιπες χώρες) με το διαβατήριό μου (προτιμώ την χρήση διαβατηρίου). Ναι, όποιος χρειαστεί να δει την ταυτότητά μας περνάει δύσκολα. Είναι αρκετές οι φορές που έχω περάσει έλεγχο σχεδόν χωρίς να σταματήσω, λόγο διαβατηρίου ενώ σε ταξιδιώτες με ταυτότητα, κατέγραψαν τα στοιχεία. Δεν λέω ότι συμβαίνει πάντα απλά δεν είναι σπάνιο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sakis_Geo Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Δεν πειράζει αν έχουν τσιπ πι καινούριες ταυτότητες. Το πολύ πολύ να τις τυλίξουμε με λίγο αλουμινοχαρτο και τέλος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις