nlogginidis Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, malakudi είπε Τίποτα δεν έχετε καταρρίψει, λέτε συνέχεια τα ίδια για κινητά, πιστωτικές κτλ κτλ. Πραγματικά πρέπει να σας φαίνεται ανήκουστο κάποιος να αφήνει πίσω του οτιδήποτε δύναται να τον καταγράψει όταν το θέλει. Είστε σκλάβοι της ίδιας της τεχνολογίας που λέτε πως σας εξυπηρετεί. Γιατί να υπάρχει ευκολία ελέγχου; Δε θα έπρεπε να ελέγχεσαι "εύκολα". Η ευκολία ελέγχου θα φέρει παντού τον έλεγχο, δε θα έχεις δικαίωμα να πας πουθενά χωρίς να σκαναριστείς. Φαντάζουν επιστημονική φαντασία αλλά οι αλλαγές έτσι έρχονται, βήμα βήμα. Γι' αυτό πρέπει να κοπεί αυτό από το πρώτο βήμα. Αδερφέ θαυμάζω την υπομονή σου και την ηρεμία σου. Πραγματικά αξιέπαινη η προσπάθεια σου. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimsotr Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Στις 19/8/2023 στις 2:23 ΜΜ, m3ltd0wn είπε Και κάποιοι περιμένουμε πως και πως τις νέες ταυτότητες που θα χωράνε σε πορτοφόλι για κάρτες/ θήκη κινητού και θα ξεφύγουμε από αυτό το αρχαίο χαρτί τεραστίων διαστάσεων... Εντωμεταξύ στην Νορβηγία η ταυτότητα τους είναι η κάρτα της τράπεζας... πόσο πίσω αυτοί οι άνθρωποι... 😅 Πραγματικά, το είπε κάποιος! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
epicouros Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Του λες οτι χρειαζεται το RFID για τον ταχύτερο ελέγχo τον στοιχείων και σου απαντάει εγω δεν βιάζομαι θελω να μου σκαναρουν QR code!!!😛🤪😝 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Raylan Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Καλά κάτσε να τις δούμε πρώτα, αυτό με τις νέες ταυτότητες το ακούω χρόνια, ήμουν νιος και γέρασα. τους δικαιολογώ (τον κόσμο) τόσα μας έχουν κάνει, λογικό να είσαι επιφυλακτικός, όλα να τα περιμένεις . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dkstopo Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Στις 19/8/2023 στις 5:20 ΜΜ, malakudi είπε Εφ' όσον οι νέες ταυτότητες είναι για ευκολία (πιο μικρές κτλ) γιατί δε γίνεται προαιρετική η ενεργοποίηση του RFID chip σε αυτές; Στις πιστωτικές κάρτες, αν θες απενεργοποιείς το RFID. Το RFID είναι που προκαλεί τις αντιδράσεις, ας γίνει προαιρετική η ενεργοποίησή του να μην υπάρχει πρόβλημα. Το RFID μπορεί δυνητικά να χρησιμοποιείται για γεωεντοπισμό. Από τη στιγμή που είσαι υποχρεωμένος να φέρεις την ταυτότητα πάνω σου και αυτή έχει RFID, είναι πιθανό να καταγράφεται από δημόσιους RFID scanners σε διάφορα σημεία. Για ποιο λόγο να υποχρεώνομαι σε κάτι τέτοιο; Όλοι εσείς οι "πανέξυπνοι" που μιλάτε για κινητά nokia κι άλλες ανοησίες, πρέπει να ξέρετε ότι δεν έχω καμία υποχρέωση να έχω πάντα μαζί μου το κινητό. Την ταυτότητα έχω την υποχρέωση. Και ναι, μπορώ να την τοποθετήσω σε RFID blocker wallet, αλλά γιατί να πρέπει να μπω σε αυτή τη διαδικασία; Εν κατακλείδι, αν το κράτος δε θέλει να υπάρχουν αντιδράσεις, να κάνει προαιρετική την ενεργοποίηση του RFID κυκλώματος. Μπορεί ορισμένοι που αντιδρούν να φαίνονται γραφικοί, αλλά δεν αντιδρούν μόνο αυτοί. ταυτοτητα εχω μαζι μου οταν προκειται να την χρησιμοποιήσω (δημοσιες υπηρεσιες, τραπεζες και αεροπλάνα) και όταν ήμουν στρατιώτης την έδειξα 2 φορές και δεν μου κανανε έλεγχο , ποτε δεν την κουβαλώ μαζί μου, υπάρχει κόσμος που την έχει μαζί του συνεχώς? 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 2 ώρες πριν, malakudi είπε lol, ναι εκτέθηκα ανεπανόρθωτα, θα κλαίω όλη νύχτα. Δεν έχω σκοπό να πείσω κανέναν από εσάς. Ο μόνος λόγος που έγραψα ήταν για να δείξω πως υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις και δεν είναι θέμα 666, "ψεκασμένων" ή οτιδήποτε άλλη ανοησία γράφετε. Για εσάς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, για κάποιους υπάρχει πρόβλημα. Το τι θα γίνει θα φανεί στο πέρασμα του χρόνου. Στο βωμό της ευκολίας και της ασφάλειας θα δούμε πολλά στα επόμενα χρόνια. Ο καθένας θα πάρει τη θέση που του αξίζει. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω. Για να πείσεις κάποιον θα πρέπει να έχεις να αντιπαραθέσεις στοιχεία, που δυστυχώς εσυ δεν έχεις… Αντίθετα μια ντουζίνα άτομα εδώ μέσα, σου έχουν απαντήσει με στοιχεία ότι δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να γίνει γεωεντοπισμός μέσω rfid χωρίς την θέληση σου και εσύ συνεχίζεις να μην τα διαβάσεις καν… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markos9 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Koukozz Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 On 19/08/2023 at 18:13, anax111 said: Όλοι εσείς που ειρωνεύεστε προφανώς είστε πολύ μικροί για να θυμάστε τι σημαίνει "φακέλωμα", πόσων χιλιάδων ανθρώπων καταστράφηκαν οι ζωές από αυτό και πως "η καταστροφή των φακέλων" ήταν μία από τις βασικές υποσχέσεις του Ανδρέα Παπανδρέου στο προεκλογικό πρόγραμμα του 1981 όταν πήρε την πρώτη του μεγάλη εκλογική νίκη. Στα νιάνιαρα λοιπόν που προφανώς δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι σημαίνει ψηφιακή ταυτότητα και τι επιπτώσεις θα έχει, εξηγώ: Το πρόβλημα δεν είναι ο γεοεντοπισμός, ελάχιστοι είναι τόσο ηλίθιοι που να το πιστεύουν αυτό. Το πρόβλημα με τις ψηφιακές ταυτότητες είναι οι πληροφορίες που θα καταχωρούνται στην ψηφιακή σου ταυτότητα στις οποίες θα έχει πρόσβαση ο κάθε ανεγκέφαλος μπάτσος που θα σε ελέγχει σε όλα τα πέρατα και πλάτη της Γης βάση των διεθνών συμφωνιών που έχει υπογράψει η χώρα μας και που δεν βλέπω σε καμία ανακοίνωση της κυβέρνησης να αναφέρει ποιες θα είναι αυτές οι πληροφορίες, αν θα έχει πρόσβαση σε αυτές ο πολίτης, και το κυριότερο αν θα μπορεί να τις τροποποιήσει με δικαστική απόφαση εάν δεν συμφωνεί με αυτές. Και επειδή προφανώς περάσαν κάποια χρόνια και οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν θυμάστε τι σημαίνει να έχεις φάκελο στην ασφάλεια θα σας δώσω μερικά παραδείγματα του τι επιπτώσεις μπορεί να έχει το ανεξέλεγκτο ηλεκτρονικό φακέλωμα σήμερα: Πάτε ΗΠΑ για σπουδές, και ο κάθε μπάτσος που θα σας ελέγχει θα μπορεί να βλέπει ότι λάβατε μέρος κάποτε σε διαδήλωση με επεισόδια αριστερού κόμματος. Θα σας "περιποιείται" κάθε φορά που θα του το επιτρέπει η ιδιότητά του. Πάτε σε ένα μουσείο στο εξωτερικό και ο μπάτσος που ελέγχει την περιοχή βλέπει ότι λάβατε μέρος σε κατάληψη σχολείου όπου σημειώθηκαν βανδαλισμοί όταν ήσασταν μικροί και σας απαγορεύει την πρόσβαση σε αυτό. Τα παραδείγματα είναι άπειρα. Ρωτήστε και κανέναν 60άρι στην οικογένειά σας να σας πει μερικές ωραίες ιστορίες του τι σημαίνει να μπορεί ο κάθε μπάτσος της γειτονιάς να ξέρει όλο σας το ποινικό μητρώο. Να εξηγούμαι. Και τώρα οι το ποινικό σας μητρώο είναι διαθέσιμο στις αστυνομίες των χωρών με τις οποίες έχει υπογράψει συμφωνίες η χώρα μας, Σέγκεν ΗΠΑ κτλ. Απλά τώρα δεν είναι διαθέσιμες στον καθένα. Το τσιπ της ταυτότητας θα μπορεί να το διαβάσει ο κάθε υπάλληλος υπηρεσίας ασφάλειας σε όλο τον κόσμο. Και ότι προκύψει. Εκεί είναι η διαφορά. Σταματήστε να ειρωνεύεστε και αντιμετωπίστε το ζήτημα με υπευθυνότητα. Πρέπει να κατοχυρωθεί το δικαίωμα του πολίτη να έχει πρόσβαση ανά πάσα στιγμή στις πληροφορίες που περιέχει το τσιπ της ταυτότητάς του, να μπορεί να υποβάλει ένσταση για αυτές και να μπορεί να τις τροποποιήσει δικαστικά εάν δεν συμφωνεί με αυτές. Εγώ δεν πρόκειται να πάρω νέα ταυτότητα εάν δεν κατοχυρωθούν τα παραπάνω δικαιώματα. Έχω κάποια ηλικία και έχω γνωρίσει άτομα που οι ζωές τους καταστράφηκαν από το παλαιό φακέλωμα. Εσείς αν θέλετε πάρτε. Μπορεί να έχω άδικο εγώ και ο κάθε μπάτσος της Γης να έχεις τις αγαθότερες προθέσεις για εμάς. Που ξέρεις. Μπορεί να ζούμε σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο και να μην το ξέρουμε. Καλό ύπνο. Και μόνο που αναφέρεις τον αστυνομικό "μπάτσο" δείχνει και τις πολιτικές σου πεποιθήσεις. Επομένως η αντικειμενικότητα έχει χαθεί από το σχόλιο σου. Ακόμη έζησα για ενάμιση χρόνο στο Βέλγιο και εδώ και μια δεκαετία στην Κύπρο και οι δύο χώρες έχουν νέες ταυτότητες, μάντεψε τι φακελωμα πέφτει.... Κι εγώ θα ήθελα να έβλεπα έναν T-rex ζωντανό αλλά μάντεψε.... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrsiou Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 9 ώρες πριν, raid_av είπε Κλασικό insomnia forum , οποιος θελει παει και την παιρνει οποιος θελει δεν παει τελος. Δυστυχώς εύκολα δημιουργούνται δίπολα. Οι μεν λένε τους δε ψέκες, οι δε λένε τους μεν πρόββατα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makis269 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 έχουμε και εμείς τέτοιους και ανοίγουν κάθε παρασκευή νέο θέμα στο φόρουμ του μπλα μπλα . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HateMe Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 On 19/08/2023 at 14:08, Comic maniak said: Το έχουμε χάσει εντελώς μου φαίνεται. Σιγά μην έχει και δράκο μέσα. Αν έχει άσπρο δράκο με μπλε μάτια, θα βγάλω κ εγώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anax111 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 57 λεπτά πριν, Koukozz είπε Και μόνο που αναφέρεις τον αστυνομικό "μπάτσο" δείχνει και τις πολιτικές σου πεποιθήσεις. Επομένως η αντικειμενικότητα έχει χαθεί από το σχόλιο σου. Ακόμη έζησα για ενάμιση χρόνο στο Βέλγιο και εδώ και μια δεκαετία στην Κύπρο και οι δύο χώρες έχουν νέες ταυτότητες, μάντεψε τι φακελωμα πέφτει.... Κι εγώ θα ήθελα να έβλεπα έναν T-rex ζωντανό αλλά μάντεψε.... Μπορείς να υποθέσεις ότι θες για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις, δικαίωμά σου, αλλά το γεγονός ότι αρνείσε να σκεφτείς τις συνέπειες του μαζικού ηλεκτρονικού φακελώματος και τις πιθανότητες εκμετάλλευσης εξουσίας από το τελευταίο στην ιεραρχία όργανο του νόμου που θα έχει πρόσβαση σε αυτές είναι για μένα τρομακτικό και δείχνει πόσο πειθήνια στο σύστημα και πόσο παραδομένη στις ορέξεις του κάθε τεχνοκράτη-πλουτοκράτη έχει γίνει η νέα γενιά. Επίσης είναι τρομακτικό το ότι δεν μπόρεσες να πιάσεις το νόημα των λόγων μου: Δεν λέω όχι στις νέες ταυτότητες και στις νέες τεχνολογίες. Λέω όχι στην ασύδοτη χρήση τους χωρίς την κατοχύρωση των συνταγματικών μου δικαιωμάτων και όχι στην εφαρμογή τους χωρίς πρώτα κοινωνική συναίνεση! Εάν δεν υπάρχει διαφανής και δημοκρατική εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου και με δυνατότητα νόμιμης ένστασης από τον πολίτη, αυτό που τώρα σου φαίνεται πρόοδος να είσαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα καταλήξει εφιάλτης. Επίσης το γεγονός πως αναφέρεις σαν παράδειγμα δύο ευνομούμενα κράτη της Ε.Ε. σε καιρό ειρήνης δείχνει το πόσο απονήρευτος είσαι για το συγκεκριμένο ζήτημα. Καλύτερα να σκεφτείς πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μια ηλεκτρονική ταυτότητα με φορτωμένο στο τσιπ όλο το ποινικό μητρώο, και ποιος ξέρει τι άλλο, σε ένα κράτος που θα σε αντιμετώπιζε ως ανεπιθύμητο πολίτη β΄ κατηγορίας. Επίσης αυτό που αναφέρει παραπάνω ένα συμφορουμίτης ότι δεν θα έχει ο κάθε μπάτσος την δυνατότητα να βλέπει τις πληροφορίες που είναι φορτωμένες στο τσιπ της ταυτότητας σου είναι τελείως λάθος. Θα μπορεί, αυτό ακριβώς είναι το νόημά της, ο άμεσος έλεγχος από έναν υπάλληλο επιβολής του νόμου των στοιχείων σου. Ούτως ή άλλως είμαστε ηλεκτρονικά φακελωμένοι όλοι στην συνθήκη Σένγκεν, εκεί όμως υπάρχει πολύ καλός έλεγχος της νόμιμης χρήσης των στοιχείων μας και δυνατότητα νόμιμης ενστάσεως! Η ηλεκτρονική ταυτότητα ανοίγει μία κερκόπορτα ή μάλλον μια τεράστια πόρτα στην χρήση των προσωπικών πληροφοριών μας χωρίς εισαγγελική εντολή από τον κάθε εμπαθή αστυνομικό του κόσμου. Εάν δεν μπορείς να καταλάβεις φίλε πόσο προβληματικό και αντιδημοκρατικό είναι αυτό τότε πραγματικά.... μας λυπάμαι όλους. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
oreco5 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Στις 19/8/2023 στις 2:16 ΜΜ, Macosj είπε Αποφυγή τσιπ είναι η δικαιολογία, απλά νομίζουν ότι θα τους πιάσουν το μαύρο χρήμα και δε θέλουν. Για αυτό κάποιοι εναντιωνονται στο φακέλωμα Καλά κάνουνε,εσύ γιατί ζοριζεσαι? Με κλέφτες στις κυβερνήσεις και ένα κράτος που κάνει αρπαχτες στον κόπο των πολιτών τού? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dtk-386 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 1 λεπτό πριν, oreco5 είπε Καλά κάνουνε,εσύ γιατί ζοριζεσαι? Με κλέφτες στις κυβερνήσεις και ένα κράτος που κάνει αρπαχτες στον κόπο των πολιτών τού? Γιατί τα δικά σου μαύρα θα τα πληρώσω εγώ που είμαι νομοταγής στην φορολογία. Υποθετικό αυτό γιατί δεν ισχύει προφανώς το παραπάνω με τα τσιπάκια και τα μαύρα. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Share Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, anax111 είπε Μπορείς να υποθέσεις ότι θες για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις, δικαίωμά σου, αλλά το γεγονός ότι αρνείσε να σκεφτείς τις συνέπειες του μαζικού ηλεκτρονικού φακελώματος και τις πιθανότητες εκμετάλλευσης εξουσίας από το τελευταίο στην ιεραρχία όργανο του νόμου που θα έχει πρόσβαση σε αυτές είναι για μένα τρομακτικό και δείχνει πόσο πειθήνια στο σύστημα και πόσο παραδομένη στις ορέξεις του κάθε τεχνοκράτη-πλουτοκράτη έχει γίνει η νέα γενιά. Επίσης είναι τρομακτικό το ότι δεν μπόρεσες να πιάσεις το νόημα των λόγων μου: Δεν λέω όχι στις νέες ταυτότητες και στις νέες τεχνολογίες. Λέω όχι στην ασύδοτη χρήση τους χωρίς την κατοχύρωση των συνταγματικών μου δικαιωμάτων και όχι στην εφαρμογή τους χωρίς πρώτα κοινωνική συναίνεση! Εάν δεν υπάρχει διαφανής και δημοκρατική εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου και με δυνατότητα νόμιμης ένστασης από τον πολίτη, αυτό που τώρα σου φαίνεται πρόοδος να είσαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα καταλήξει εφιάλτης. Επίσης το γεγονός πως αναφέρεις σαν παράδειγμα δύο ευνομούμενα κράτη της Ε.Ε. σε καιρό ειρήνης δείχνει το πόσο απονήρευτος είσαι για το συγκεκριμένο ζήτημα. Καλύτερα να σκεφτείς πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μια ηλεκτρονική ταυτότητα με φορτωμένο στο τσιπ όλο το ποινικό μητρώο, και ποιος ξέρει τι άλλο, σε ένα κράτος που θα σε αντιμετώπιζε ως ανεπιθύμητο πολίτη β΄ κατηγορίας. Επίσης αυτό που αναφέρει παραπάνω ένα συμφορουμίτης ότι δεν θα έχει ο κάθε μπάτσος την δυνατότητα να βλέπει τις πληροφορίες που είναι φορτωμένες στο τσιπ της ταυτότητας σου είναι τελείως λάθος. Θα μπορεί, αυτό ακριβώς είναι το νόημά της, ο άμεσος έλεγχος από έναν υπάλληλο επιβολής του νόμου των στοιχείων σου. Ούτως ή άλλως είμαστε ηλεκτρονικά φακελωμένοι όλοι στην συνθήκη Σένγκεν, εκεί όμως υπάρχει πολύ καλός έλεγχος της νόμιμης χρήσης των στοιχείων μας και δυνατότητα νόμιμης ενστάσεως! Η ηλεκτρονική ταυτότητα ανοίγει μία κερκόπορτα ή μάλλον μια τεράστια πόρτα στην χρήση των προσωπικών πληροφοριών μας χωρίς εισαγγελική εντολή από τον κάθε εμπαθή αστυνομικό του κόσμου. Εάν δεν μπορείς να καταλάβεις φίλε πόσο προβληματικό και αντιδημοκρατικό είναι αυτό τότε πραγματικά.... μας λυπάμαι όλους. To ξέρεις φαντάζομαι ότι όλες οι πληροφορίες που φοβάσαι είναι ήδη γνωστές στο κράτος. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2023 από Ukforthemoment 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις