Προς το περιεχόμενο

Ουρές από πολίτες για επανέκδοση παλιών ταυτοτήτων για αποφυγή...τσιπ

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, herbalife3 είπε

Φαντάζομαι οι περισσότεροι θα είναι άνθρωποι υψηλού μορφωτικού επιπέδου 

Σκέψου έχω φίλο που τελείωσε τμήμα Πληροφορικής στα τέσσερα χρόνια πρώτος (ΜΟ > 9.5), κάνει διδακτορικό στο  αντικείμενο και τα πιστεύει αυτά. Και δεν υπερβάλλω. 

Επεξ/σία από Asevastos
  • Like 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 minutes ago, Nabuko said:

Και τι με νοιάζει εμένα?

Και άλλωστε τι σχέση έχει μια δίκη ένος σάητ ύστερα από μύνηση κάποιων που δεν με ενδιαφέρει να μάθω ποιοί είναι, με τις ταυτότητες? 

Δεν σε ενδιαφέρει το ένα, δεν σε ενδιαφέρει το άλλο, δεν σε ενδιαφέρει μάλλον ούτε ο διάλογος. 

Τέλος από εμένα. 

4 minutes ago, Asevastos said:

Σκέψου έχω φίλο που τελείωσε τμήμα Πληροφορικής στα τέσσερα χρόνια πρώτος (ΜΟ > 9.5), κάνει διδακτορικό στο  αντικείμενο και τα πιστεύει αυτά. Και δεν υπερβάλλω. 

καλά προφανώς μιλάει για συλλογή πληροφοριών οχι για real time tracking . Η ταυτότητα δινει κεντροποιημενη πληροφορηση που διαφορετικα θα ηταν διασπαρτη στις διαφορετικες υπηρεσίες. Δηλαδή πας εφορια, στον δρόμο σε σταματάει ο μπάτσος, πας πανεπιστημιο μετά ξερω εγω και το βραδυ γηπέδο. Θα επρεπε να συνθεσεις αυτες τις πληροφοριες . Τωρα τα εχουν όλα σε ενα μέρος. Αν κανουν σωστο integration της ταυτότητας βασικά θα εχουν πολύ πληροφορία

• Like 1

5 hours ago, alet said:

Καμία έκπληξη. Να υπενθυμίσω οτι ο Σώρρας είχε γραφεία σε κάθε νομό της Ελλάδας 

Και έχει αγαπητέ μου. Δεν είχε. Οπότε η ιστορία με τις ταυτότητες ας μην μας κάνει εντύπωση...

Νομίζω ότι κανείς δεν σκέφτηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα υπάρξει με τις νέες ταυτότητες και πως αυτό θα λυθεί.

Παιδιά πως θα βγάζουμε φωτοτυπία την ταυτότητα για την κάθε υπηρεσία που θέλει αντίγραφο; Πως θα την στέλνουμε με email; Πως θα πηγαίνω στη wind-nova, vodafone η κάθε άλλη εταιρεία και θα βγάζει φωτοτυπία την ταυτότητα; Και αν κάνω νέο συμβόλαιο στην cosmote και μου στείλει τα συμβόλαια με courier που πρέπει να του δώσω φωτοτυπία την ταυτότητα;

Στις τράπεζες πως θα βγάζω για τις 9 στις 10 φορές που πάω να κάνω κάτι φωτοτυπία την ταυτότητα και να την δίνω;

Κατά τα άλλα το chip μας πήραξε. Το ότι τα στοιχεία της ταυτότητας μου μπορεί να τα έχει και ο περιπτερας της γωνίας δεν μας πειράζει. Οι τράπεζες κάνουν επαληθευση στοιχείων ακόμα και για σοβαρότατα θέματα ασφαλείας ζητώντας το ΑΦΜ και τα στοιχεία ταυτότητας. Αν δεν είναι τραγικό αυτό τι είναι;

• Like 1
  • Confused 3
  • Sad 1

4 λεπτά πριν, pdamigos είπε

Νομίζω ότι κανείς δεν σκέφτηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα υπάρξει με τις νέες ταυτότητες και πως αυτό θα λυθεί.

Παιδιά πως θα βγάζουμε φωτοτυπία την ταυτότητα για την κάθε υπηρεσία που θέλει αντίγραφο; Πως θα την στέλνουμε με email; Πως θα πηγαίνω στη wind-nova, vodafone η κάθε άλλη εταιρεία και θα βγάζει φωτοτυπία την ταυτότητα; Και αν κάνω νέο συμβόλαιο στην cosmote και μου στείλει τα συμβόλαια με courier που πρέπει να του δώσω φωτοτυπία την ταυτότητα;

Στις τράπεζες πως θα βγάζω για τις 9 στις 10 φορές που πάω να κάνω κάτι φωτοτυπία την ταυτότητα και να την δίνω;

Κατά τα άλλα το chip μας πήραξε. Το ότι τα στοιχεία της ταυτότητας μου μπορεί να τα έχει και ο περιπτερας της γωνίας δεν μας πειράζει. Οι τράπεζες κάνουν επαληθευση στοιχείων ακόμα και για σοβαρότατα θέματα ασφαλείας ζητώντας το ΑΦΜ και τα στοιχεία ταυτότητας. Αν δεν είναι τραγικό αυτό τι είναι;

είσαι εκτός τόπου και χρόνου.

• Like 4

3 λεπτά πριν, pdamigos είπε

Τι εννοεις πως θα βγάζεις φωτοτυπία;Άυλες θα είναι;Καπνός;

• Thanks 2

6 λεπτά πριν, pdamigos είπε

Παιδιά πως θα βγάζουμε φωτοτυπία την ταυτότητα για την κάθε υπηρεσία που θέλει αντίγραφο;

Θα τη βάζεις στο φωτοτυπικό και θα στη βγάζει. 

• Like 1

Οι σύγχρονοι Φαρισαίοι. Από τη μια αντιδραστικοί / επαναστάτες από την άλλη να κάνουμε και τη δουλίτσα μας μέσα στο σύστημα χαχαχα 🤡🤡🤡

Εν τω μεταξύ ρε σύντροφοι και αυτές τις ταυτότητες δεν τις λέγατε του διαβόλου παλιά επειδή έλειπε το ΧΟ;;; Τι άλλαξε τώρα;;;

• Thanks 1

γίνεται κανονικά φωτοτυπία . τι φρίκη έφαγες;

υπάρχει και στο gov που βάλαμε ταυτότητα και δίπλωμα. ίσως και από εκεί να μπορείς αργότερα να τα στέλνεις ή να στα σκανάρουν.

1 λεπτό πριν, darkmatinee είπε

Εν τω μεταξύ ρε σύντροφοι και αυτές τις ταυτότητες δεν τις λέγατε του διαβόλου παλιά επειδή έλειπε το ΧΟ;;; Τι άλλαξε τώρα;;;

διάβασε την απάντηση μου στην σελίδα 13 να δεις τι άλλαξε.

1 hour ago, apostolosl said:

Τα έχεις λίγο μπερδέψει φίλε μου. Δεν είναι το πρόβλημα αυτό. Το πρόβλημα του κόσμου είναι η υποχρεωτικότητα και η επιβολή. Αλλά ΚΥΡΙΩΣ ότι σε πάει σιγά σιγά να σε βάλει στην ψηφιακή σου φυλακή...θα σε βλέπει σαν διακόπτη. (Βέβαια μη νομίζεις ... σε λίγο μπορεί να εφαρμοστεί η "εκσυγχρονισμένη" "δημοκρατία" μας και να αρχίσουν να σβήνονται σχόλια που ενοχλούν... )

να μη λεγόμαστε όμως ευρωπαϊκή και δυτική χώρα έτσι; δεκαετίες πίσω σε όλα και πάνω που πάει να γίνει ένα καλό μέσα σε χίλια άσχημα έχουμε εσάς να θέλετε να μείνουμε πίσω. τα μισά σχόλια συγχέουν τη συζήτηση με τα εμβόλια. για τόσο σοβαρούς ανθρώπους μιλάμε φίλε μου.

• Like 4
  • Thanks 1

38 λεπτά πριν, Aztec είπε

καλά προφανώς μιλάει για συλλογή πληροφοριών οχι για real time tracking . Η ταυτότητα δινει κεντροποιημενη πληροφορηση που διαφορετικα θα ηταν διασπαρτη στις διαφορετικες υπηρεσίες. Δηλαδή πας εφορια, στον δρόμο σε σταματάει ο μπάτσος, πας πανεπιστημιο μετά ξερω εγω και το βραδυ γηπέδο. Θα επρεπε να συνθεσεις αυτες τις πληροφοριες . Τωρα τα εχουν όλα σε ενα μέρος. Αν κανουν σωστο integration της ταυτότητας βασικά θα εχουν πολύ πληροφορία

Το πάει στη θρησκευτική διάσταση του πράγματος, χάραγμα κλπ :)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...