Προς το περιεχόμενο

Ουρές από πολίτες για επανέκδοση παλιών ταυτοτήτων για αποφυγή...τσιπ

nchatz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

16 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Τι εννοεις πως θα βγάζεις φωτοτυπία;Άυλες θα είναι;Καπνός;

Αν είναι σαν μια πιστωτική κάρτα που απλά θα γράφει ένα όνομα θα μπορείς να την χρησιμοποιείς με αυτό τον τρόπο;

Σε αυτές που έχουμε τώρα αναγράφονται τα πάντα όλα, όνομα, πατρώνυμο, ημεομηνίες γέννησης, έκδοσης. Έχουν σφραγίδα της αρχής έκδοσης κτλ. Αν εγώ σου βγάλω φωτοτυπία μια κάρτα τράπεζας που γράφει το όνομα μου μπορείς να την χρησιμοποιήσης για ταυτοποίηση στοιχείων αν δεν έχεις πρόσβαση στη φυσική κάρτα για να διαβάσεις τα στοιχεία από το chip; Αυτό εννοώ. Και φυσικά ήταν ειρωνικά αυτά που έγραφα. Δεν υπερασπίζομαι τις υπάρχουσες ταυτοτητες.

• Confused 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, alet είπε

Καμία έκπληξη. Να υπενθυμίσω οτι ο Σώρρας είχε γραφεία σε κάθε νομό της Ελλάδας 

Το απίστευτο είναι ότι ακόμα έχει και πρόσφατα τον πετύχαμε και στις προεκλογικές διακαναλικες συνεντεύξεις. 🤣

Πόσο κάρβουνο πια σε αυτή την χώρα..

Επεξ/σία από Brainkill4r
  • Like 1

1 λεπτό πριν, PROZACTv είπε

Όλοι τους έχουν ένα κινητό στην τσέπη αλλά σκέφτονται την ταυτότητα, το επίπεδο νοημοσύνης είναι τεράστιο.😂😂

μακάρι να ήταν τσέπη....όλοι είναι με ένα κινητό στα χέρια θες να πεις.

• Like 2

1 hour ago, nickvas19 said:

γίνεται κανονικά φωτοτυπία . τι φρίκη έφαγες;

υπάρχει και στο gov που βάλαμε ταυτότητα και δίπλωμα. ίσως και από εκεί να μπορείς αργότερα να τα στέλνεις ή να στα σκανάρουν.

διάβασε την απάντηση μου στην σελίδα 13 να δεις τι άλλαξε.

Δεν έχεις βγάλει ποτέ διαβατήριο στη ζωή σου έτσι; 

Πέρα από την πλάκα που έχουν αρκετοί σε τέτοια θέματα-δυστυχώς στην χώρα μας , το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην βάση της πυραμίδας αλλά και στην κορυφή και δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για να υποστηρίξουμε κάτι τόσο τεχνολογικά αναπτυγμένο όταν έχουμε ακόμα σοβαρά προβλήματα στις τεχνολογικές κρατικές υποδομές και στην ασφάλεια των ευαίσθητων δεδομένων που αυτές διαχειρίζονται ,  που σημαίνει ότι ευαίσθητα δεδομένα θα καταλήγουν βορά στον κάθε καμένο που έτυχε να βρίσκεται σε κάποια πλεονεκτική θέση με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ας λύσουν πρώτα τα βασικά δομικά τεχνολογικά προβλήματα ασφαλείας  που έχουμε ξεκινώντας από  πχ τους Δήμους (εάν έχετε δει τους server και τα pc στα Δημαρχεία θα καταλάβετε, για να μην μιλήσω για το taxis 🤣) και στην συνέχεια ας φτάσουν σωστά να υλοποιήσουν και το θέμα αυτό.

Βαρεθήκαμε με την προχειράντζα και την αρπαχτή σε αυτή την χώρα!

• Like 2
  • Thanks 1

• Super Moderators

Βρε χαζά, ακόμη δεν καταλάβατε πως αυτά τα θέματα τα βάζουμε κατά καιρούς σαν παγίδες; Μας πληρώνει η νέα τάξη πραγμάτων για να σας ξεσκεπάζουμε! 😛 

• Like 1

4 ώρες πριν, malakudi είπε

Φυσικά και υπάρχει λογική, δεν είναι το ίδιο. Δεν έχω υποχρέωση να φέρω ψηφιακή κάρτα ή άλλη ψηφιακή συσκευή με δυνατότητα άμεσου ή δυνητικά ενεργού γεωεντοπισμού μέχρι σήμερα. Τα κινητά μπορώ να τα απενεργοποιήσω αν πχ πάω σε ένα συλλαλητήριο και δε θέλω να καταγραφώ ότι ήμουν εκεί από τις κεραίες κινητής. Στις πιστωτικές κτλ μπορώ να απενεργοποιήσω το RFID. Η νέα ταυτότητα είναι η μόνη που είσαι υποχρεωμένος να φέρεις μαζί σου πάντα και έχει μέσω του RFID δυνατότητα γεωεντοπισμού. Ανέφερα παραπάνω πως είναι εφικτό αυτό. Τα διαβατήρια έχουν εδώ και χρόνια RFID αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να τα φέρω μαζί μου παρά μόνο σε χώρες εκτός Σέγκεν. Και ναι, όντως μπορώ να την τοποθετήσω σε RFID blocker wallet αλλά γιατί να πρέπει να μπω σε αυτή τη διαδικασία; Αν δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα, να γίνει το RFID προαιρετικό, τι πιο απλό;

Όλα αυτά που λές πως μπορείς να τα απενεργοποιήσεις με ποιό τρόπο έχεις επαληθεύσει πως είναι όντως απενεργοποιημένα ? Τι σε κάνει πχ να πιστεύεις πως όταν σβήνεις το τηλέφωνο σου αυτό δεν συνεχίζει να έχει μερικές λειτουργείες ? το ίδιο και με ο rfid κλπ....

Το ρωτάω καθώς για να είναι κάποιος σε θέση να μπορεί 100% να γνωρίζει πως είναι safe θα πρέπει να έχει και γνώσεις 9-10 ειδικοτήτων.

Είναι τόσο αστείο το επιχείρημα δεν θέλω να με παρακολουθούν στις μέρες μας που δεν μπορώ να πάρω στα σοβαρά κάποιον που δεν θέλει ταυτότητα ενώ έχει κινητό , κάρτες , λογαριασμούς σε social και γενικά internet.....

Kάτι τελευταίο , χέστηκαν και αυτοί και όλοι για το που είσαι...χαλάρωσε you are not him...είσαι ένας πουθενάς που για το μόνο που ενδιαφέρονται , αν ενδιαφέρονται , είναι το να σου πουλήσουν περισσότερα προιόντα κάτι το οποίο θα γίνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

• Like 2
  • Thanks 2

Καλα παμε βλεπω, 16 σελιδες και συνεχιζουμε δυναμικα. Οχι μπροστα δεν προκεται να παμε ποτε, ειμαι σιγουρος οτι ειμαστε ανικανοι ακομα και πισω να παμε. Μια ζωη διχονοια. Στην μια πλευρα εχουμε τους ντεμεκ φιλοσοφους της τεχνολογικης προοδου και της επιστημης που το πρωι γελανε με τους "ψεκ" που τρεχουν να σωθουν απο το τσιπακι και το απογευμα θα μαλωσουν και θα βρισουν με μισος καποιον για μια ποδοσφαιρικη ομαδα. Στην αλλη πλευρα εχουμε τους προφητες του καναπε που το πρωι τρεχουν να σωθουν απο τσιπακια, συσκευες εντοπισμου, εμβολια και το απογευμα τσαταρουν σε facebook, instagram, twitter, tinder δινοντας παραλληλα τις προσωπικες τους πληροφοριες σε 18 αλλα διαφορετικα site. Και στην μεση ως συνηθως οι υπολοιποι που απλα ακουμε την φασαρια και δεν μιλαμε.

• Like 1
  • Thanks 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...