great Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 37 minutes ago, spectaculator said: Ο φίλτατος ρώτησε το τι πρέπει να κάνει για να δουλέψει ένα αναλογικό τηλέφωνο σε μια τωρινή γραμμή. Το αν θέλει να αντικαταστήσει ακόμη και τα πάντα με συσκευές από το μακρινό παρελθόν νομίζω πως είναι γούστο του και δεν μας πέφτει λόγος αν είναι σωστό, ντεμοντέ, μπανάλ ή ότι άλλο. Ρώτησε κάτι πολύ συγκεκριμένο και ως συνήθως το πήγαμε σε άλλο επίπεδο. Ινσομνιάρα-Ελλαδάρα! Ο φίλτατος δεν ρωτησε μονο αυτο, το πηγε και σε πολλα αλλα με τις απαντησεις του, μπορεις να διαβασεις το ποστ μου πιο πανω. Εαν σταματαγε στο συλλεκτικο κομματι λογω παιδικης ηλικιας και αναμνησεων (επαναλαμβανω γεννημενος το 86 προσπαθω να βρω τις αναμνησεις που εχει απο αυτα τα τηλεφωνα) θα εβλεπες οτι δεν ειναι μονο αυτο. Και εκει πατανε ολες οι αλλες απαντήσεις. Κανεις δεν εχει προβλημα με το να θελει να ειναι συλλεκτης αλλα αν πραγματικα διαβασεις ολο το νήμα θα δεις οτι δεν σταματαει εκει. οποτε ειναι ατοπο και αυτο-ακυρωνετε οτι και να γραφει. 9 minutes ago, mechpanos said: Πώωωω ρε σε τι εποχές μας πήγες! Τότε που είχα πρωτοπάρει US Robotics modem εποχή που δεν υπήρχε ίντερνετ και μπαίναμε σε κάτι κατά τόπους bbs. Είχε ένα πρόγραμμα τερματικού, που συνδεόταν εξορισμού με τονικό σύστημα, και καθώς τα κέντρα ήταν ακόμα αναλογικά, επέστρεφε μήνυμα no dial tone!!! Και έπρεπε να του δώσω εντολή atdp (= pulse) και το νούμερο, για να μπορέσει να συνδεθεί!!! TELIX και Forum On-Line 4 1
stef157 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 41 λεπτά πριν, spectaculator είπε Ο φίλτατος ρώτησε το τι πρέπει να κάνει για να δουλέψει ένα αναλογικό τηλέφωνο σε μια τωρινή γραμμή. Το αν θέλει να αντικαταστήσει ακόμη και τα πάντα με συσκευές από το μακρινό παρελθόν νομίζω πως είναι γούστο του και δεν μας πέφτει λόγος αν είναι σωστό, ντεμοντέ, μπανάλ ή ότι άλλο. Ρώτησε κάτι πολύ συγκεκριμένο και ως συνήθως το πήγαμε σε άλλο επίπεδο. Ινσομνιάρα-Ελλαδάρα! Τότε μάλλον δεν έχεις διαβάσει τις επόμενες απαντήσεις του για να το λες. Επίσης αν κρίνω από τις απαντήσεις σου και το ύφος των απαντήσεων σε άλλα post τότε ναι θα συμφωνήσω. Ινσομνιάρα-Ελλαδάρα! 2
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Γιατί πρέπει να κριτικάρουμε το καθετί και να επιβαλλόμαστε στον άλλον; Αν το επιθυμεί και τον κάνει χαρούμενο, ας εγκαταλείψει και το σπίτι του κι ας πάει να μείνει σε σπηλιά. Εσάς τι σας κόφτει;
dimitriosm Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 παντως ισως θα μπορουσε να ξεκινησει ενα topic για πληροφοριες/συζητησεις σχετικα με τη χρηση παλιων-περιορισμενων δυνατοτητων - τεχνολογικων συσκευων. φαινεται να υπαρχει γενικο ενδιαφερον 1
magictoboggan Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Ρε φίλε γιατί δεν παίρνεις ένα απλό ενσύρματο με 15 - 20 ευρώ να κάνεις τη δουλειά σου; Θα είσαι όλη μέρα στο σπίτι και θα παίρνεις τηλέφωνα; Αυτό δεν είναι ελευθερία, ocd νοσταλγίας - σκλαβιά λέγεται. Δηλαδή άνοιξες ολόκληρο thread για να βρεις συγκεκριμένου τύπου τηλέφωνο που απ ότι είδα μπορεί να έχουν και 150 - 200 ευρώ και λες ότι θες να είσαι ελεύθερος; 4
costas_ Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, dimitriosm είπε παντως ισως θα μπορουσε να ξεκινησει ενα topic για πληροφοριες/συζητησεις σχετικα με τη χρηση παλιων-περιορισμενων δυνατοτητων - τεχνολογικων συσκευων. φαινεται να υπαρχει γενικο ενδιαφερον Ολες οι συσκευές προηγούμενης γενιάς είναι έτσι ή αλλιώς τεχνολογικά ξεπερασμένες, αλλά συμφωνώ ότι θα μπορούσε να ανοιχθεί ένα σχετικό θέμα "Retro συσκευών & παλαιών τεχνολογιών" που σίγουρα θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, θέλω κάποια στιγμή να ανοίξω πάλι το αρχείο μου με τα αρνητικά των 35mm για να κάνω μια έρευνα περιεχομένου και ψηφιοποίηση ορισμένων φωτογραφιών και να τις δείξω στην κόρη μου που αγνοεί παντελώς την ύπαρξή τους καθώς επίσης αγνοεί και την χρήση του φιλμ ως μέσο καταγραφής. Για εμένα λοιπόν το φιλμ παραμένει αρκετά οικείο, ποιοτικό και συναρπαστικό ακόμα και σήμερα ενώ για τα παιδιά που γεννήθηκαν > 2000 θα είναι σίγουρα ένα μουσιακό είδος χωρίς καμία αναφορά στη ζωή τους. Η ενασχόληση με κάτι ξεπερασμένο, μπορεί να έχει συναισθηματικό ενδιαφέρον (πχ για εμένα) αλλά ταυτόχρονα να είναι ενδιαφέρον για κάποιον που δεν το γνωρίζει καθόλου. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2023 από costas_ 1
spectaculator Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 1 hour ago, stef157 said: Τότε μάλλον δεν έχεις διαβάσει τις επόμενες απαντήσεις του για να το λες. Επίσης αν κρίνω από τις απαντήσεις σου και το ύφος των απαντήσεων σε άλλα post τότε ναι θα συμφωνήσω. Ινσομνιάρα-Ελλαδάρα! Διαβάζεις μισά και πετάς άσχετα. Ρώτησε το τι πρέπει να κάνει για να δουλέψει μια τέτοια συσκευή σήμερα και πλάκωσε όλη η διάνοια του ινσόμνια να τον κριτικάρει. Σε τι γραμμή περίμενες ν' απαντήσει; Περίμενες κανένα ευχαριστώ για τη βοήθεια που πρόσφερες; 1
georgiouu Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 3 λεπτά πριν, spectaculator είπε Διαβάζεις μισά και πετάς άσχετα. Ρώτησε το τι πρέπει να κάνει για να δουλέψει μια τέτοια συσκευή σήμερα και πλάκωσε όλη η διάνοια του ινσόμνια να τον κριτικάρει. Σε τι γραμμή περίμενες ν' απαντήσει; Περίμενες κανένα ευχαριστώ για τη βοήθεια που πρόσφερες; Κάνεις λάθος.δεν ρώτησε αυτό.ειπε ότι θελει να ζει ελεύθερος χωρίς κινητό έχοντας μόνο σταθερό με καντραν 1
spectaculator Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 2 minutes ago, georgiouu said: Κάνεις λάθος.δεν ρώτησε αυτό.ειπε ότι θελει να ζει ελεύθερος χωρίς κινητό έχοντας μόνο σταθερό με καντραν Και που είν' το πρόβλημά σου! Απάντησε στο γιατί θέλει κάτι τέτοιο. Δεν σου είπε να το κάνεις κι εσύ, σωστά; 1
georgiouu Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 1 λεπτό πριν, spectaculator είπε Και που είν' το πρόβλημά σου! Απάντησε στο γιατί θέλει κάτι τέτοιο. Δεν σου είπε να το κάνεις κι εσύ, σωστά; Εγώ σε διόρθωσα γιατί πριν έλεγες για άλλον χρήστη ότι δεν έχει καταλάβει ενώ εσύ δεν είχες καταλάβει...τώρα θα μου επιτεθείς και εμενα που σε διορθωσα;😄 2
spectaculator Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 4 minutes ago, georgiouu said: Εγώ σε διόρθωσα γιατί πριν έλεγες για άλλον χρήστη ότι δεν έχει καταλάβει ενώ εσύ δεν είχες καταλάβει...τώρα θα μου επιτεθείς και εμενα που σε διορθωσα;😄 Σου επιτέθηκα; Που και πως ακριβώς; Ότι καταλαβαίνεις, ας είναι.
kite26 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 1 hour ago, magictoboggan said: Ρε φίλε γιατί δεν παίρνεις ένα απλό ενσύρματο με 15 - 20 ευρώ να κάνεις τη δουλειά σου;Θα είσαι όλη μέρα στο σπίτι και θα παίρνεις τηλέφωνα; Αυτό δεν είναι ελευθερία, ocd νοσταλγίας - σκλαβιά λέγεται. Δηλαδή άνοιξες ολόκληρο thread για να βρεις συγκεκριμένου τύπου τηλέφωνο που απ ότι είδα μπορεί να έχουν και 150 - 200 ευρώ και λες ότι θες να είσαι ελεύθερος; 1) Το ότι μπορεί να θέλω να συνδυάσω ουσία και ποιότητα είναι ένα ενδεχόμενο, το σκέφτηκες; Πού ξέρεις εσύ πώς θέλω να πράξω; Θα μου το επιβάλλεις; Δεν πάει έτσι. Μιλάς, ανταλλάσσεις απόψεις, μαθαίνεις, αναθεωρείς ενδεχομένως και ύστερα ίσως πάρεις μια απόφαση, η οποία θα έχει νόημα για μένα. 2) Το τι μπορεί να θεωρώ εγώ ελευθερία λυπάμαι, δε σε αφορά γιατί είναι προσωπική μου πεποίθηση. Δεν προσπάθησα ποτέ να σου επιβάλλω κάτι. Ούτως ή άλλως, άλλο είναι το θέμα συζήτησης. 3) Δεν μπορείς να μου επιβάλλεις πόσα χρήματα θα δώσω, πού και με ποιον θα συζητήσω. Ούτε εγώ σε εσένα. Όλοι εσείς που μιλάτε για ελευθερία λόγου, δείτε το λίγο. Δεν θα τα έλεγα αυτά, αλλά κάπου ώπα. Δε θα συνεχίσω να κάνω καμιά άλλη ανάρτηση, μέχρι οι διαχειριστές να καθαρίσουν το θέμα από όλες τις εκτός θέματος αναρτήσεις, ακόμη και δικές μου να είναι. Αν σας κάνει χαρούμενους να μην συζητώ και να αποχωρήσω γενικώς, δεν έχω θέμα. Ποτέ όμως δεν θα αφήσω τον οποιοδήποτε να προσπαθεί να μου επιβάλλει με τέτοιο τρόπο τις απόψεις του.
SaFiS Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Αν στην περιοχή σου υπάρχει ακόμη επανδρωμένο τεχνικό κτήριο του ΟΤΕ μπορείς να κάνεις μια ερώτηση και εκεί. Έχουν από απόσυρση, πάρα πολλές παλιές συσκευές με καντράν, έχω πάρει αρκετές ανά τα χρόνια από την δική μου περιοχή... Για να δουλέψουν βέβαια σε VoIP (για εξερχόμενη) θα χρειαστεί μετατροπέας ή κάποιο CPE που υποστηρίζει αναλογική κλήση (δουλεύουν κάποια ΖΤΕ, όχι όλα)... 1
magictoboggan Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 58 minutes ago, kite26 said: 1) Το ότι μπορεί να θέλω να συνδυάσω ουσία και ποιότητα είναι ένα ενδεχόμενο, το σκέφτηκες; Πού ξέρεις εσύ πώς θέλω να πράξω; Θα μου το επιβάλλεις; Δεν πάει έτσι. Μιλάς, ανταλλάσσεις απόψεις, μαθαίνεις, αναθεωρείς ενδεχομένως και ύστερα ίσως πάρεις μια απόφαση, η οποία θα έχει νόημα για μένα. 2) Το τι μπορεί να θεωρώ εγώ ελευθερία λυπάμαι, δε σε αφορά γιατί είναι προσωπική μου πεποίθηση. Δεν προσπάθησα ποτέ να σου επιβάλλω κάτι. Ούτως ή άλλως, άλλο είναι το θέμα συζήτησης. 3) Δεν μπορείς να μου επιβάλλεις πόσα χρήματα θα δώσω, πού και με ποιον θα συζητήσω. Ούτε εγώ σε εσένα. Όλοι εσείς που μιλάτε για ελευθερία λόγου, δείτε το λίγο. Δεν θα τα έλεγα αυτά, αλλά κάπου ώπα. Δε θα συνεχίσω να κάνω καμιά άλλη ανάρτηση, μέχρι οι διαχειριστές να καθαρίσουν το θέμα από όλες τις εκτός θέματος αναρτήσεις, ακόμη και δικές μου να είναι. Αν σας κάνει χαρούμενους να μην συζητώ και να αποχωρήσω γενικώς, δεν έχω θέμα. Ποτέ όμως δεν θα αφήσω τον οποιοδήποτε να προσπαθεί να μου επιβάλλει με τέτοιο τρόπο τις απόψεις του. 1. Η ελευθερία δεν είναι δικιά σου πεποίθηση είναι γεγονός. Είτε την ακολουθείς είτε όχι. 2. Κανείς δε σου επέβαλε τίποτα. 3. Είσαι παράλογος / η, δεν ξέρεις τι θες και θίχτηκες αμέσως μόλις σου είπα πως έχουν τα πράγματα. Η "ελευθερία" που δήθεν θέλεις είναι το πρόσχημα για να δικαιολογήσεις την αγορά ενός τέτοιου περιττού, δυσλειτουργικού και ακριβού τηλεφώνου. 2 1 1
geopro Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 51 λεπτά πριν, SaFiS είπε Για να δουλέψουν βέβαια σε VoIP (για εξερχόμενη) θα χρειαστεί μετατροπέας ή κάποιο CPE που υποστηρίζει αναλογική κλήση (δουλεύουν κάποια ΖΤΕ, όχι όλα)... Όποιο μόντεμ και να είχε πέσει στα χέρια μου υποστήριζε εκτός φυσικά από τονικό (tone dialing) αλλά και παλμικό (pulse dialing) . Επίσης ουδέποτε είχα πρόβλημα σε παλμικό με οποιοδήποτε πάροχο. Εκεί που είχα (μικρό)πρόβλημα ήταν στην δυνατότητα παροχή ρεύματος στο να διεγείρει πλήρως τον κώδωνισμό. Όποιος έχει ακούσει κανονικό κώδωνισμό από ζυγισμένη συστοιχία καμπάνας θα καταλάβει τι εννοώ. Απαιτούνταν κάποια mA παραπάνω και για αυτό το λόγο οι τεχνικοί του ΟΤΕ κυνηγούσαν μετά μανίας τις δευτέρες - τρίτες συσκευές πάνω στην ίδια γραμμή. Δημιουργούσε πρόβλημα επάρκειας ρεύματος στα τηλεφωνικά κέντρα. Επίσης οι τεχνικοί του ΟΤΕ μισούσαν τίς τηλεφωνικές πρίζες , το ήθελαν συνδεδεμένο απευθείας στο κουτί. Έπρεπε να σκαρφίζόμασταν διάφορα για να τους λέμε δικαιολογίες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα