StamTheMan Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Στις 19/8/2023 στις 10:27 ΜΜ, kite26 είπε Εμπρός προς τα πίσω! Όπισθεν γκαζωτή! Πρεπει να το εχεις γραψει 10 φορες αυτο. Μην το λες και το ξαναλες,σου προτειναν 10 λυσεις,προχωρα προς τα πισω. Δεν ειναι κατι που πρεπει να καμαρωνεις,ειναι προσβολη σε καθε ειδους εξελιξη εχει πετυχει ο ανθρωπος. Η μηπως προσπαθεις να μας παροτρυνεις να κανουμε κατι αναλογο; 2 2
kite26 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 3 ώρες πριν, StamTheMan είπε Πρεπει να το εχεις γραψει 10 φορες αυτο. Μην το λες και το ξαναλες,σου προτειναν 10 λυσεις,προχωρα προς τα πισω. Δεν ειναι κατι που πρεπει να καμαρωνεις,ειναι προσβολη σε καθε ειδους εξελιξη εχει πετυχει ο ανθρωπος. Η μηπως προσπαθεις να μας παροτρυνεις να κανουμε κατι αναλογο; Δεν παροτρύνω κανέναν για το οτιδήποτε. Το ταξίδι μας στη νοσταλγία του παρελθόντος όμως μπορεί να μας φέρει παλιές μνήμες. Εξ ου και το ταξίδι. Που την είδες την προσβολή δεν μπορώ να καταλάβω. Τέλος πάντων, όχι δεν είμαι κατά της εξέλιξης. Αν έχεις να πεις κάτι για τα τηλέφωνα αυτά θα χαρώ πολύ, αλλιώς μπορείς να συμμετέχεις σε τόσα άλλα θέματα. 1
stef157 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Εγώ ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω ποιός ο λόγος να χρησιμοποιείς τέτοιου είδους τηλέφωνο στην εποχή μας. Ούτε βολικό είναι, ούτε όμορφο είναι, ούτε αναγνώριση κλήσης δεν έχει και άλλα πολλά. Ε κάτσε να ρωτάς κάθε φορά ποιός είναι στο τηλέφωνο λες και ζεις στην δεκαετία του '50. Θα συμφωνήσω με έναν άλλον ότι το κάνεις για λόγους επειδικτικούς και δήθεν "διαφορετικότητας". Να υποθέσω ότι και το κινητό σου είναι κανένα Nokia 3310. 1 1
kite26 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 7 λεπτά πριν, stef157 είπε Εγώ ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω ποιός ο λόγος να χρησιμοποιείς τέτοιου είδους τηλέφωνο στην εποχή μας. Ούτε βολικό είναι, ούτε όμορφο είναι, ούτε αναγνώριση κλήσης δεν έχει και άλλα πολλά. Ε κάτσε να ρωτάς κάθε φορά ποιός είναι στο τηλέφωνο λες και ζεις στην δεκαετία του '50. Θα συμφωνήσω με έναν άλλον ότι το κάνεις για λόγους επειδικτικούς και δήθεν "διαφορετικότητας". Να υποθέσω ότι και το κινητό σου είναι κανένα Nokia 3310. Φίλε μου καλημέρα. Ας δείξουμε σεβασμό στις προτιμήσεις του καθενός. Και υπολογιστή σταθερό έχω και κινητό σύγχρονο, δε μου λείπει τίποτα. Τίποτα; Θα ήθελα ένα αντικείμενο που θα είναι συναισθηματικό για εμένα, θα μου θυμίζει πως με μεγάλωσαν οι παππούδες μου, την παιδική μου ηλικία. Εγώ προσωπικά αυτό βρίσκω μαγευτικό στη συσκευή αυτή. Ίσως, αν δουλέψει, θα κάνω κλήσεις ή θα δέχομαι. Μπορεί να μην είναι και χρηστικό. Δεν έχω αποφάσισει τι θα αγοράσω ακόμη. Θα δούμε. Πιο πολύ είναι το συναισθηματικό κομμάτι. Γιατί πρέπει να απολογούμαι συνεχώς για αυτό, δεν το καταλαβαίνω... Είναι δικαίωμα μου φίλε να συζητάω με ανθρώπους που έχουμε κοινά ενδιαφέροντα. Ας είναι και ένας μόνο. Αν δεν προτιμάς τέτοια τεχνολογία ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κάνεις, δε κρίνω κάνεναν. Σέβομαι απόλυτα κάθε άποψη, αρκεί να είναι εκφρασμένη με κόσμιο τρόπο.
spectaculator Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 41 minutes ago, stef157 said: Εγώ ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω ποιός ο λόγος να χρησιμοποιείς τέτοιου είδους τηλέφωνο στην εποχή μας. Ούτε βολικό είναι, ούτε όμορφο είναι, ούτε αναγνώριση κλήσης δεν έχει και άλλα πολλά. Ε κάτσε να ρωτάς κάθε φορά ποιός είναι στο τηλέφωνο λες και ζεις στην δεκαετία του '50. Θα συμφωνήσω με έναν άλλον ότι το κάνεις για λόγους επειδικτικούς και δήθεν "διαφορετικότητας". Να υποθέσω ότι και το κινητό σου είναι κανένα Nokia 3310. Μάλλον δεν κατάλαβες το τι συζητιέται στο νήμα. Χρήσιμο θα ήταν να μιλήσεις για κάτι σχετικό αντί να πετάς άσχετα και ασυνάρτητα. Μιας και το ανέφερες, το σταθερό, που εγώ προσωπικά έχω ξεχάσει πως υπάρχει στο σπίτι, όταν χτυπά το σηκώνω και λέω "παρακαλώ", ούτε "Έλα Μήτσο", ούτε "Μήτσο", μόνο και μόνο για λόγους τακτ. Το ίδιο κάνω και στο κινητό είτε βλέπω το ποιος καλεί είτε όχι. Θα γούσταρα κι εγώ ένα σταθερό από το παρελθόν, έστω για την πλάκα μου μιας και το σταθερό θα χτυπήσει μια στο εκατομμύριο. Αυτό δεν σε κάνει ούτε επιδειξία ούτε αναχρονιστικό. Για το επιδεικτικότητα και δήθεν διαφορετικότητα, μην είσαι παράλογος. Τ' ότι γουστάρεις κάτι πέρα από τα τυπικά, καθιερωμένα, συνήθη, κλπ, δεν είναι τίποτα από αυτά τα δυο. Τι θα έλεγες δηλαδή στους λάτρες του φωτογραφικού φιλμ, τους συλλέκτες παλιών υπολογιστών, αυτοκινήτων, κλπ; 3 1
kite26 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Κάνοντας προσπάθεια να επανέλθω στο θέμα, αν και με δυσκολία, θα ήθελα να ρωτήσω αν ο βακελίτης, που αναφέρεται σε πάρα πολλά μοντέλα ως υλικό κατασκευής, θεωρείται ποιοτικό υλικό, αν και πλαστικό. Πλαστικό από πλαστικό, πάντως μπορεί να έχει διαφορά στην ποιότητα, το πιστεύω αυτό. Παρατήρησα τα Έρικσον από κάτω έγραφε "made in Sweden", κάτι που δύσκολα το βρίσκεις σήμερα στα προϊόντα, κάθε είδους. Δυστυχώς, χθες που ρώτησα ένα αμερικανικό μαγαζί δεν αποστέλλει σε Ελλάδα, μόνο ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία. Οπότε, εντάξει, δεν είμαι και συλλέκτης στο κάτω κάτω, θα βολευτώ με Έτσι μάλλον ή Βεντόρα. Δεν πειράζει, έχει και η αναζήτηση τη γλύκα της. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2023 από kite26
geopro Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 26 λεπτά πριν, kite26 είπε Κάνοντας προσπάθεια να επανέλθω στο θέμα, αν και με δυσκολία, θα ήθελα να ρωτήσω αν ο βακελίτης, που αναφέρεται σε πάρα πολλά μοντέλα ως υλικό κατασκευής, θεωρείται ποιοτικό υλικό, αν και πλαστικό. Ο βακελίτης είναι ένα ποιοτικό πλαστικό υλικό με σημαντικές θερμικές, ηλεκτρικές και μονωτικές ιδιότητες. Η μηχανική αντοχή του είναι εξαιρετική για αυτό και συνεχίζεται η χρήση του σε πάγκους κουζίνας.Ήταν ο πρόγονος των πλαστικών που ακολούθησαν. Για τά δικά μου γούστα το θεωρώ κάπως βαρύ αλλά το σίγουρο είναι ότι θα ζήσει για πάντα σε αντίθεση με το σύγχρονο πλαστικό που πολυμερίζεται σε χρόνο μηδέν. 1
kite26 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 2 hours ago, geopro said: Ο βακελίτης είναι ένα ποιοτικό πλαστικό υλικό με σημαντικές θερμικές, ηλεκτρικές και μονωτικές ιδιότητες. Η μηχανική αντοχή του είναι εξαιρετική για αυτό και συνεχίζεται η χρήση του σε πάγκους κουζίνας.Ήταν ο πρόγονος των πλαστικών που ακολούθησαν. Για τά δικά μου γούστα το θεωρώ κάπως βαρύ αλλά το σίγουρο είναι ότι θα ζήσει για πάντα σε αντίθεση με το σύγχρονο πλαστικό που πολυμερίζεται σε χρόνο μηδέν. Το πιστεύω αυτό που λες. Θυμάμαι το τηλέφωνο της γιαγιάς μου, γιατί έζησα μαζί με τους παππούδες μου αρκετά, και ήταν σκέτο τανκ! Κρίμα που δεν κρατήσαμε αυτά τα αντικείμενα. Θα είχαν αξία οικογενειακού κειμηλίου, πέρα από το θέμα της χρηστικότητας. 1
nvel Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 28 λεπτά πριν, kite26 είπε Παρατήρησα τα Έρικσον από κάτω έγραφε "made in Sweden", κάτι που δύσκολα το βρίσκεις σήμερα στα προϊόντα, κάθε είδους. Δυστυχώς, χθες που ρώτησα ένα αμερικανικό μαγαζί δεν αποστέλλει σε Ελλάδα, μόνο ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία. Οπότε, εντάξει, δεν είμαι και συλλέκτης στο κάτω κάτω, θα βολευτώ με Έτσι μάλλον ή Βεντόρα. Δεν πειράζει, έχει και η αναζήτηση τη γλύκα της. Μπορείς να ψάξεις και σε παλαιοπωλεία ή σε παζάρια μεταχειρισμένων, δεν είναι τόσο σπάνια αυτά τα τηλέφωνα μπορεί να μην υπάρχουν τα συγκεκριμένα που αναφέρεις αλλά γενικά υπάρχουν. 1
kite26 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, nvel είπε Μπορείς να ψάξεις και σε παλαιοπωλεία ή σε παζάρια μεταχειρισμένων, δεν είναι τόσο σπάνια αυτά τα τηλέφωνα μπορεί να μην υπάρχουν τα συγκεκριμένα που αναφέρεις αλλά γενικά υπάρχουν. Ωχ, είχα γράψει σεντόνι και δεν αποθηκεύτηκε. Δεν πειράζει. Αυτό που είχα γράψει είναι ότι μένω εκτός Αττικής με όποια δυσκολία συνεπάγεται αυτό. Παρόλα αυτά, συμφωνώ με την πρότασή σου. Πιστεύω ότι δε θα δυσκολευτώ να βρω κάτι καλό, από τη στιγμή που, όπως είπα, δεν έχω τρελές συλλεκτικές απαιτήσεις. Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά, θα ήταν καλό φυσικά να είναι λειτουργικό και να μην επηρεάζει την ταχύτητα του ίντερνετ. Για τα χρώματα δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση, ίσως απέφευγα το ροζ. Βέβαια, θα πρέπει να εγκρίνει το χρώμα και η γυναίκα μου, άλλιως θα πέσει παντόφλα, χαχα! Λέγοντας για το ροζ, έχω να πω ότι είδα κάποια δίχρωμα μοντέλα σε πολύ ωραίους χρωματικούς συνδυασμούς, ας πούμε ένα με μαύρο-ροζ ήταν πανέμορφο. Οπότε, είναι και λίγο σχετικό αυτό. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2023 από kite26
stef157 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, spectaculator είπε Μάλλον δεν κατάλαβες το τι συζητιέται στο νήμα. Χρήσιμο θα ήταν να μιλήσεις για κάτι σχετικό αντί να πετάς άσχετα και ασυνάρτητα. Μιας και το ανέφερες, το σταθερό, που εγώ προσωπικά έχω ξεχάσει πως υπάρχει στο σπίτι, όταν χτυπά το σηκώνω και λέω "παρακαλώ", ούτε "Έλα Μήτσο", ούτε "Μήτσο", μόνο και μόνο για λόγους τακτ. Το ίδιο κάνω και στο κινητό είτε βλέπω το ποιος καλεί είτε όχι. Θα γούσταρα κι εγώ ένα σταθερό από το παρελθόν, έστω για την πλάκα μου μιας και το σταθερό θα χτυπήσει μια στο εκατομμύριο. Αυτό δεν σε κάνει ούτε επιδειξία ούτε αναχρονιστικό. Για το επιδεικτικότητα και δήθεν διαφορετικότητα, μην είσαι παράλογος. Τ' ότι γουστάρεις κάτι πέρα από τα τυπικά, καθιερωμένα, συνήθη, κλπ, δεν είναι τίποτα από αυτά τα δυο. Τι θα έλεγες δηλαδή στους λάτρες του φωτογραφικού φιλμ, τους συλλέκτες παλιών υπολογιστών, αυτοκινήτων, κλπ; Μάαααλλον εσύ δεν κατάλαβες τι συζητιέται. Ο φίλτατος δεν είναι συλλέκτης αλλά θέλει να αντικαταστήσει το τωρινό του χαι τεκ όπως αναφέρει τηλέφωνο με ένα παλαιό. Δεν είδα πολλούς φωτογράφους να βγάζουν με φιλμ, συλλέκτες παλαιών υπολογιστών να κάνουν εργασίες και να τον χρησιμοποιούν καθημερινά, παρα μόνο τα παλαιά αυτοκίνητα. Όπως πολύ σωστά αναφέρεις είναι συλλέκτες και λάτρεις. Εδώ ο φίλτατος θέλει να το χρησιμοποιήσει. Και προφανώς είμαι στο θέμα και είπα κάτι πολύ συγκεκριμένο. Ότι αυτά τα τηλέφωνα δεν έχουν χρησιμότητα στην τωρινή εποχή και ανέφερα κάποια παραδείγματα. Το αν εσύ απαντάς στο τηλέφωνο με παρακαλώ δεν έχει καμία σημασία και δεν ακυρώνει αυτό που είπα για την αναγνώριση κλήσης. Υπάρχει λόγος που εξελίσετε η τεχνολογία και οι συσκευές. Θα μπορούσα να καταλάβω αν μου έλεγε να αντικαταστήσει το smartphone με ένα απλό κινητό γιατί αφιερώνουμε πολύ χρόνο πλέον στα κινητά λόγο internet, social media κτλ. 1
spectaculator Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 20 minutes ago, stef157 said: Μάαααλλον εσύ δεν κατάλαβες τι συζητιέται. Ο φίλτατος δεν είναι συλλέκτης αλλά θέλει να αντικαταστήσει το τωρινό του χαι τεκ όπως αναφέρει τηλέφωνο με ένα παλαιό. Δεν είδα πολλούς φωτογράφους να βγάζουν με φιλμ, συλλέκτες παλαιών υπολογιστών να κάνουν εργασίες και να τον χρησιμοποιούν καθημερινά, παρα μόνο τα παλαιά αυτοκίνητα. Όπως πολύ σωστά αναφέρεις είναι συλλέκτες και λάτρεις. Εδώ ο φίλτατος θέλει να το χρησιμοποιήσει. Και προφανώς είμαι στο θέμα και είπα κάτι πολύ συγκεκριμένο. Ότι αυτά τα τηλέφωνα δεν έχουν χρησιμότητα στην τωρινή εποχή και ανέφερα κάποια παραδείγματα. Το αν εσύ απαντάς στο τηλέφωνο με παρακαλώ δεν έχει καμία σημασία και δεν ακυρώνει αυτό που είπα για την αναγνώριση κλήσης. Υπάρχει λόγος που εξελίσετε η τεχνολογία και οι συσκευές. Θα μπορούσα να καταλάβω αν μου έλεγε να αντικαταστήσει το smartphone με ένα απλό κινητό γιατί αφιερώνουμε πολύ χρόνο πλέον στα κινητά λόγο internet, social media κτλ. Ο φίλτατος ρώτησε το τι πρέπει να κάνει για να δουλέψει ένα αναλογικό τηλέφωνο σε μια τωρινή γραμμή. Το αν θέλει να αντικαταστήσει ακόμη και τα πάντα με συσκευές από το μακρινό παρελθόν νομίζω πως είναι γούστο του και δεν μας πέφτει λόγος αν είναι σωστό, ντεμοντέ, μπανάλ ή ότι άλλο. Ρώτησε κάτι πολύ συγκεκριμένο και ως συνήθως το πήγαμε σε άλλο επίπεδο. Ινσομνιάρα-Ελλαδάρα! (Εσύ μπορεί να μην έχεις δει κανένα να φωτογραφίζει με φιλμ, αλλά εγώ βλέπω κάθε μέρα. Η ομάδα από δω μέσα το γνωρίζει... 😉) 3
lector Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Καπου στην αποθηκη εχω 2 τετοια τηλεφωνα αν θυμαμαι καλα, τα οποια βεβαια εχουν παροπλιστει εδω και πολλα χρονια. Η αληθεια ειναι οτι μου κινησες την περιεργεια να δω αν δουλευουν. Οχι σαν συσκευες, εννοω εαν συνεργαζονται με την υπολοιπη υποδομη (με απλη αλλαγη βυσματος, δεν εχω σκοπο να μπω στη διαδικασια να παρω μετατροπεις κλπ). Εαν τα βρω και τα βαλω μπροστα θα επανελθω.
costas_ Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Μεταξύ των αψιμαχιών .. να διευκρινήσω ότι ο βακελίτης είναι ένα πολύ καλό υλικό όπως αναφέρθηκε, αλλά με τα χρόνια χάνει μερικές από τις ιδιότητές του. Είναι θερμοσκλυρηνόμενο πλαστικό, που παραμένει γυαλιστερό, κρατά το χρώμα, έχει ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες που είχε όταν κατασκευάστηκε αλλά μετά από πολλά χρόνια γίνεται ποιο εύθραυστο. Ειδικά στα τηλέφωνα μπορεί σε μοντέλα του 1950 - 1960 να δείτε μικρές ρωγμές ή και σπασίματα τα οποία προέρχονται από την γήρανση του βακελίτη. Στους περιστροφικούς διακόπτες ρεύματος στο πατρικό μου που είναι απο βακελίτη εαν τους ξεβιδώσεις και τους ξαναβιδώσεις μπορεί και να σπάσουν λόγω ακριβώς αυτής της γήρανσης (πολυμερισμός) 1
mechpanos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Πώωωω ρε σε τι εποχές μας πήγες! Τότε που είχα πρωτοπάρει US Robotics modem εποχή που δεν υπήρχε ίντερνετ και μπαίναμε σε κάτι κατά τόπους bbs. Είχε ένα πρόγραμμα τερματικού, που συνδεόταν εξορισμού με τονικό σύστημα, και καθώς τα κέντρα ήταν ακόμα αναλογικά, επέστρεφε μήνυμα no dial tone!!! Και έπρεπε να του δώσω εντολή atdp (= pulse) και το νούμερο, για να μπορέσει να συνδεθεί!!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα