kite26 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 1 λεπτό πριν, geopro είπε Πάντως αν ζητά κάποιος το απόλυτα όμορφο τηλέφωνο (κατ εμέ) αυτό δεν είναι άλλο από το Ericsson (μοντέλο LM ) Το έβλεπες συχνά σε κατοικίες στην Σουηδία μέχρι και αρχές δεκαετίας του 90' Τί θα θυμηθούμε ακόμη ; Για να στείλω ένα μήνυμα σε μια παλιά γνωστή που είχε ένα τέτοιο. Αν είναι σε καλή κατάσταση και λειτουργικό θα σε παρακαλούσα μέσω προσωπικού μηνύματος να με φέρεις σε επαφή. 1
geopro Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 2 λεπτά πριν, kite26 είπε Είναι συγκεκριμένο μόντεμ που πρέπει να έχω; Δεν έχω κάνει δοκιμές με άλλα μόντεμ αλλά γιατί όχι να μην είναι συμβατά και άλλα ; 1
kite26 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Επειδή δεν γνωρίζω ποια είναι τα χαρακτηριστικά τηλεφωνίας στην Ελλάδα για να διαπιστώσω συμβατότητα στις διάφορες αγγελίες; Θέλω να πω, για να συνδέσω το τηλέφωνο με το μόντεμ θέλω socket RJ 11 αρσενικό; Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2023 από kite26
dkstopo Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) δουλεύουν κανονικά, ψάξε καλυτέρα κάποιο ΙΤΤ στο car, αμερικανιά κάτι σαν iphone δηλαδή πάρε και λουκετάκι να το κλειδώνεις να μην παίρνουν υπεραστικά Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2023 από dkstopo 1
nvel Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δεν κλειδώνονται πια τα υπεραστικά γιατί δεν ξεκινούν από 0, μπορεί όμως να το κλειδώνει γενικά με την κλειδαριά 1
Backpacker Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Ρε παιδιά τι κάθεστε και σχολιάζετε. Προφανώς η φάση ειναι ποζέρικη από την αρχή μέχρι το τέλος για να δοθεί έμφαση στην "διαφορετικότητα" του ατόμου από την "χαζή" μάζα. Αν θες ένα σταθερό να κάνεις την δουλειά σου υπάρχουν χιλιάδες εκεί έξω. Αλλά όχι. Κάτι τέτοιο θα περνούσε απαρατήρητο από τον καθένα μας σε μια επίσκεψη σε ένα φιλικό σπίτι. Ενώ τώρα με την εμφατική παλιατζουρία θα πέφτει το μάτι πάνω και θα σχολιαζει ο επισκέπτης "Που το βρηκες αυτο?" και έτσι ο TS θα έχει την ευκαιρία να εξηγεί αυτάρεσκα πόσο πολύ έχει αλλάξει η ζωή του από τότε που "αρνήθηκε" την τεχνολογία και πόσο δουλάκια του σύγχρονου τρόπου ζωής είστε εσείς που δεν έχετε κάνει ακόμα το ίδιο. Σαν αυτούς που σε οποιαδήποτε είδηση σχετικά με το facebook εδώ στο Insomnia πάνε και γράφουν από κάτω πόσο καλά έκαναν που το έσβησαν και πόσο πιο ελεύθεροι νιώθουν τώρα (χωρίς να τους ρωτήσει κανείς) Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2023 από Backpacker 6 4 1
kite26 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, Backpacker είπε Ρε παιδιά τι κάθεστε και σχολιάζετε. Προφανώς η φάση ειναι ποζέρικη από την αρχή μέχρι το τέλος για να δοθεί έμφαση στην "διαφορετικότητα" του ατόμου από την "χαζή" μάζα. Αν θες ένα σταθερό να κάνεις την δουλειά σου υπάρχουν χιλιάδες εκεί έξω. Αλλά όχι. Κάτι τέτοιο θα περνούσε απαρατήρητο από τον καθένα μας σε μια επίσκεψη σε ένα φιλικό σπίτι. Ενώ τώρα με την εμφατική παλιατζουρία θα πέφτει το μάτι πάνω και θα σχολιαζει ο επισκέπτης "Που το βρηκες αυτο?" και έτσι ο TS θα έχει την ευκαιρία να εξηγεί αυτάρεσκα πόσο πολύ έχει αλλάξει η ζωή του από τότε που "αρνήθηκε" την τεχνολογία και πόσο δουλάκια του σύγχρονου τρόπου ζωής είστε εσείς που δεν έχετε κάνει ακόμα το ίδιο. Σαν αυτούς που σε οποιαδήποτε είδηση σχετικά με το facebook εδώ στο Insomnia πάνε και γράφουν από κάτω πόσο καλά έκαναν που το έσβησαν και πόσο πιο ελεύθεροι νιώθουν τώρα (χωρίς να τους ρωτήσει κανείς) Για τελευταία φορά. Με ενδιαφέρει να συζητήσω, να ακούσω και να μάθω για κάτι που υπήρχε σε όλη μου την παιδική μου ηλικία. Λοιπόν, ναι μπορεί να έχω κουραστεί με όλα αυτά τα χάι τεκ (όχι φυσικά εδώ στο φόρουμ, αλλά στη ζωή μου γενικότερα), αλλά δεν πάω στο θέμα τους να τους κουράζω. Στην τελική, ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει ό,τι επιθυμεί να έχει. Επειδή αναφέρεσαι σε εμένα, είπα να ξεκινήσω αυτό το θέμα συζήτησης για τρεις βασικούς λόγους: 1. Να μάθουμε πιο πολλά για τα τηλέφωνα αυτά, όσοι θέλουμε τέλος πάντων, για το βρίσκω ενδιαφέρον ως θέμα. Πειράζει; 2. Μέσω αυτών ως όχημα να ξυπνήσουμε αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων, που μας έχουν λείψει και δεν το ξέρουμε. Πειράζει; 3. Να είναι μια αφορμή για κάποιον να βρει μια εναλλακτική λύση επικοινωνίας με μια συσκευή που στο κάτω κάτω έχει και διακοσμητική/αισθητική αξία. Ειναι δικαίωμά του άλλωστε, όπως ακριβώς είναι δικό σου δικαίωμα να χρησιμοποιείς όποια συσκευή θες. Πειράζει; Και επειδή ακριβώς μιλάμε για ΣΥΣΚΕΥΗ, καμία ΣΥΣΚΕΥΗ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για λόγους επίδειξης ή να λατρεύεται, παρά μόνο για τους λόγους που αυτή κατασκευάστηκε, ΟΠΟΙΑ και να είναι αυτή. Ούτε σε καθορίζει ως άνθρωπο, ούτε σε κάνει ανώτερο, ούτε πιο έξυπνο. Είτε είναι αυτό: Είτε αυτό: Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2023 από kite26
great Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 15 minutes ago, kite26 said: Για τελευταία φορά. Με ενδιαφέρει να συζητήσω, να ακούσω και να μάθω για κάτι που υπήρχε σε όλη μου την παιδική μου ηλικία. Λοιπόν, ναι μπορεί να έχω κουραστεί με όλα αυτά τα χάι τεκ (όχι φυσικά εδώ στο φόρουμ, αλλά στη ζωή μου γενικότερα), αλλά δεν πάω στο θέμα τους να τους κουράζω. Στην τελική, ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει ό,τι επιθυμεί να έχει. Επειδή αναφέρεσαι σε εμένα, είπα να ξεκινήσω αυτό το θέμα συζήτησης για τρεις βασικούς λόγους: 1. Να μάθουμε πιο πολλά για τα τηλέφωνα αυτά, όσοι θέλουμε τέλος πάντων, για το βρίσκω ενδιαφέρον ως θέμα. Πειράζει; 2. Μέσω αυτών ως όχημα να ξυπνήσουμε αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων, που μας έχουν λείψει και δεν το ξέρουμε. Πειράζει; 3. Να είναι μια αφορμή για κάποιον να βρει μια εναλλακτική λύση επικοινωνίας με μια συσκευή που στο κάτω κάτω έχει και διακοσμητική/αισθητική αξία. Ειναι δικαίωμά του άλλωστε, όπως ακριβώς είναι δικό σου δικαίωμα να χρησιμοποιείς όποια συσκευή θες. Πειράζει; Και επειδή ακριβώς μιλάμε για ΣΥΣΚΕΥΗ, καμία ΣΥΣΚΕΥΗ δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για λόγους επίδειξης ή να λατρεύεται, παρά μόνο για τους λόγους που αυτή κατασκευάστηκε, ΟΠΟΙΑ και να είναι αυτή. Ούτε σε καθορίζει ως άνθρωπο, ούτε σε κάνει ανώτερο, ούτε πιο έξυπνο. Είτε είναι αυτό: Είτε αυτό: O ίδιος αναιρείς τον εαυτό σου, επιμένεις οτι εδω ήρθες για να μάθεις για το παλιό τηλέφωνο που σου έλειψε και οχι για το να αρνηθείς την τεχνολογία αλλά οι απαντήσεις σου δείχνουν οτι εκει θες να καταλήξεις. αλήθεια τα προηγούμενα ποστ με κατι bitcoin, κατι euroleague tv κατι διαφορά τεχνολογίας πλέον τα εχεις κόψει ετσι ? δυσκολα μας πείθεις και στο λέω καλοπροαίρετα, εάν είσαι για το τηλέφωνο με το rotation μείνει εκει, μην ανοιγεσε για να μην απαντάμε και εμεις και προσπαθούμε να πείσουμε λίγο την παράνοια. Και τέλος, πια παιδική ηλικία λες, το ‘86 είσαι γεννημένος, με το ζόρι πρεπει να θυμάσαι αυτά που «νοσταλγείς» Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2023 από great 3 1
georgiouu Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Επίσης να πούμε ότι δεν είχαν όλα τα σπίτια τηλέφωνα τότε...για αυτό υπήρχαν και τα κόκκινα τηλέφωνα με κερματοδεκτες στα περίπτερα...καθόλου δεν την νοσταλγώ αυτήν την εποχή...σαν διακοσμητικό αντικείμενο οκ μια χαρά το βρίσκω το τηλέφωνο με το καντράν.ως εκει ομως 1
@pnea1973 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Λίγο άσχετο το σχόλιο. Αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς η ζωή προχωράει. Έχω καλές μνήμες από τα παιδικά μου χρόνια αλλά βλέπω μόνο μπροστά πλέον. Νομίζω ότι όταν ξυπνάω μνήμες από παλιά νιώθω ότι μεγαλώνω επικίνδυνα.. Τεσπα.. Ο καθένας κα ει ότι θέλει. Αλλά ποτέ δεν φταίει το αντικείμενο αλλά ο χρήστης. 2
geopro Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Ας μείνουμε σε ζητήματα εκπαιδευτικού και ιστορικού χαρακτήρα και ας μην (υπέρ)αναλύουμε τάσεις τύπου “πόσο ωραία (ή όχι) ήσαν τότε. Ορίστε ένα τηλέφωνο Ericsson με αρχικό νούμερο το “0” και όχι το “1” Εδώ ένα τηλέφωνο με ολική αναστροφή της αριθμητικής διάταξης. Για αυτές τις διαφοροποιήσεις ο κυριότερος λόγος ήταν η προστασία της εγχώριας παραγωγής συσκευών έναντι των εισαγωγών. 1
kite26 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, geopro είπε Ας μείνουμε σε ζητήματα εκπαιδευτικού και ιστορικού χαρακτήρα και ας μην (υπέρ)αναλύουμε τάσεις τύπου “πόσο ωραία (ή όχι) ήσαν τότε. Ορίστε ένα τηλέφωνο Ericsson με αρχικό νούμερο το “0” και όχι το “1” Εδώ ένα τηλέφωνο με ολική αναστροφή της αριθμητικής διάταξης. Για αυτές τις διαφοροποιήσεις ο κυριότερος λόγος ήταν η προστασία της εγχώριας παραγωγής συσκευών έναντι των εισαγωγών. Δεν ξέρω, αλλά το 0 κάτω μου κάθεται καλύτερα στο μάτι. Ειναι και τα δύο τύπου ITT; Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2023 από kite26
geopro Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, kite26 είπε Δεν ξέρω, αλλά το 0 κάτω μου κάθεται καλύτερα στο μάτι. Ειναι και τα δύο τύπου ITT; ITT ήταν μια συγκεκριμένη μάρκα και όχι τύπος τηλεφώνου. Το πρώτο τηλέφωνο με το μηδέν τοποθετημένο αρχικά ήταν Ericsson του 1931 και το δεύτερο με την ανεστραμμένη διάταξη ήταν από Νέα Ζηλανδία. Αυτό το έκαναν για να προστατέψουν την εγχώρια παραγωγή τηλεφωνικών υποδομών έναντι άλλων κατασκευαστών άλλων χωρών. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2023 από geopro 1
costas_ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Πολύ ιδιαίτερα. Δεν το γνώριζα και είναι πολυ ενδιαφέρον 1
Nabuko Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2023 Θα μπορούσαν να φτιάξουν και με αντίστροφη διάταξη για τους αριστερόχειρες 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα