Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Δεν έχω ιδέα.

Άστο, δεν βλέπω καλά λόγια. Θα δώσω παραπάνω χρήματα και θα πάρω από το πρώτο μαγαζί μάλλον. Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nvel είπε

Δεν έχουν όλα περιστροφικό, τα περισσότερα είναι με κουμπιά 

Το παρατήρησα, αλλά ο επιμένων νικά. 

https://oldphoneworks.com/products/beige-model-500

Μάλλον σε αυτό καταλήγω και γενικότερα στη σειρά 500. Έχει και επιλογή για εσωτερικό μετατροπέα. Οπότε φαίνεται καλή επιλογή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kite26 είπε

Θα σου φανεί περίεργο, αλλά εγώ θα σου την αλήθεια. Θέλω να νιώσω πάλι ελεύθερος. Θα πετάξω το έξυπνο κινητό στα σκουπίδια. Νιώθω ότι με σκλαβώνει. Δεν είναι απλό, το γνωρίζω. Αλλά θα κάνω ό,τι μπορώ για να γυρίσω πίσω το χρόνο. Θα μπορούσε κάποιος να προτείνει χαζό κινητό, αλλά εγώ δεν επιθυμώ τίποτα "κινητό". Ας με θεωρήσετε γραφικό, δε με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει να αλλάξει η καθημερινότητά μου και να επιστρέψω στον τρόπο ζωής με τον οποίο μεγάλωσα.

Ξεπερνώ τα ψυχολογικά καθενός 

και άντε να δεχθώ ότι σε "σκλαβώνει" ένα smartphone.

πως ακριβώς σε σκλαβώνει ένα απλό τηλέφωνο με πλήκτρα ώστε να πρέπει να πας στο 1952 με το τηλεφωνο με καντράν?

επίσης, έχεις σκεφτεί αυτά τα τηλέφωνα που τα "κουρδίζεις"  πριν?

53 λεπτά πριν, killer76 είπε

Αν είναι να μπεις σε τέτοια διαδικασία, κάντο σωστά 😂😂😂

phones(2).JPG.2379aa9c7e70a5df6a060e18c753adb4.JPG

πλάκα πλάκα έχω κάπου στο πατάρι ένα τέτοιο παρόμοιο

να σκεφτείς σωμα και χερούλι είναι από μαρμαρο.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, DrLo είπε

Ξεπερνώ πιθαναά ψυχολογικά προβλήματα 

πως ακριβώς σε σκλαβώνει ένα απλό τηλέφωνο με πλήκτρα ώστε να πρέπει να πας στο 1952 με το τηλεφωνο με καντράν?

Δεν θέλω τίποτε άλλο, μόνο όπως μεγάλωσα, γιατί έτσι επιθυμώ να ζω. Η/Υ μόνο για τα απολύτως απαραίτητα. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, DrLo είπε

Ξεπερνώ πιθαναά ψυχολογικά προβλήματα 

λεει οτι δεν θελει καν κινητο,μονο σταθερο

για μενα η μεγιστη χρησιμοτητα ενος κινητου ειναι οτι μπορει να σε βοηθησει να καλεσεις βοηθεια  σε μια δυσκολη στιγμη πχ βλαβη αυτοκινητου στην μεση του πουθενα,ξαφνικη ασθενεια,επιθεση απο κακοποιους και τοσες αλλες περιπτωσεις

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, georgiouu είπε

για μενα η μεγιστη χρησιμοτητα ενος κινητου ειναι οτι μπορει να σε βοηθησει να καλεσεις βοηθεια  σε μια δυσκολη στιγμη πχ βλαβη αυτοκινητου στην μεση του πουθενα,ξαφνικη ασθενεια,επιθεση απο κακοποιους και τοσες αλλες περιπτωσεις

Η μέγιστη χρησιμότητα του κινητού είναι να αποτελέσει σκαλοπατάκι για την προοδευτική εξάρτησή μας από την τεχνολογία. 

Βασικά, ναι έχει μια. Να το συντρίψεις με σφυρί και να το πετάξεις στα σκουπίδια. Δεν θα επεκταθώ άλλο, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. 

Επεξ/σία από kite26
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, georgiouu είπε

ναι οκ,

Το καντράν τι παραπάνω προσφέρει από ένα σταθερό με κουμπιά;

Γιατί αναλογικό ;

Σε τι παραπάνω σε "απελυθερώνει" από την ίδια συγκευή αν είναι ψηφιακή.

Επεξ/σία από DrLo
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ καλό θέμα! Εγώ που μεγάλωσα χωρίς κινητά, internet, ιδιωτική τηλεόραση κλπ έχω κρατήσει αρκετές τηλεφωνικές συσκευές με κατράν για συναισθηματικούς λόγους, κυρίως αυτά που είχαμε στο πατρικό μου δηλαδή. Από τότε λοιπόν μέχρι σήμερα έχω ενεργό, συνδεδεμένο και σε καθημερινή λειτουργία ένα τηλέφωνο βακελίτη το οποίο και η οικογένειά μου το σέβεται αναλόγως. Ακόμα και σήμερα, όταν κουδουνιζει το ακούει όλη η γειτονιά ! Είναι αρκετά βαρύ, απλό στην τεχνολογία του και φυσικά αθάνατο. Ενοείται ότι έχω όλα τα γνήσια αναταλλακτικά του και το συντηρώ ακόμα με βάση τα γερμανικά manual ! 

Πρόκειται για ένα Siemens W49 λευκό του 1960, γνήσιο των γερμανικών ταχυδρομείων, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως επιτραπέζιο είτε ως επιτοίχιο, με βαρύ κατράν, διπλό κουδούνι με σφύρα και πλεκτό καλώδιο ! 

20230819_161613-(002).jpg.297596a8981e72d06ff84fe79c6766cf.jpg

Επεξ/σία από costas_
  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, kite26 είπε

Η μέγιστη χρησιμότητα του κινητού είναι να αποτελέσει σκαλοπατάκι για την προοδευτική εξάρτησή μας από την τεχνολογία. 

Βασικά, ναι έχει μια. Να το συντρίψεις με σφυρί και να το πετάξεις στα σκουπίδια. Δεν θα επεκταθώ άλλο, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. 

δεν θελω να αντιπαρατεθω μαζι σου,ζωη σου ειναι οτι θελεις κανεις αλλα αυτοακυρωνεσαι παντως

αν οντως θελεις να μην εξαρτασαι απο την τεχνολογια κακως μπηκες στο ιντερνετ και αναζητας απαντησεις για το που θα βρεις τετοιο τηλ

θα επρεπε να το κανεις με τον παλιο παραδοσιακο τροπο προ ιντερνετ δηλ να αρχισεις να ψαχνεις ρωτωντας γνωστους σου γυρω γυρω και πορτα πορτα ολα τα σχετικα καταστηματα....προτιμας ομως την ευκολια του ιντερνετ 😁:)👋

• Like 8
  • Thanks 5
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, costas_ είπε

Πολύ καλό θέμα! Εγώ που μεγάλωσα χωρίς κινητά, internet, ιδιωτική τηλεόραση κλπ έχω κρατήσει αρκετές τηλεφωνικές συσκευές με κατράν για συναισθηματικούς λόγους, κυρίως αυτά που είχαμε στο πατρικό μου δηλαδή. Από τότε λοιπόν μέχρι σήμερα έχω ενεργό, συνδεδεμένο και σε καθημερινή λειτουργία ένα τηλέφωνο βακελίτη το οποίο και η οικογένειά μου το σέβεται αναλόγως. Ακόμα και σήμερα, όταν κουδουνιζει το ακούει όλη η γειτονιά ! Είναι αρκετά βαρύ, απλό στην τεχνολογία του και φυσικά αθάνατο. Ενοείται ότι έχω όλα τα γνήσια αναταλλακτικά του και το συντηρώ ακόμα με βάση τα γερμανικά manual ! 

Πρόκειται για ένα Siemens W49 λευκό του 1960, γνήσιο των γερμανικών ταχυδρομείων, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως επιτραπέζιο είτε ως επιτοίχιο, με βαρύ κατράν, διπλό κουδούνι με σφύρα και πλεκτό καλώδιο ! 

20230819_161613-(002).jpg.297596a8981e72d06ff84fe79c6766cf.jpg

Πανέμορφο! Ένα τηλέφωνο με προσωπικότητα. Μπράβο!!

15 λεπτά πριν, georgiouu είπε

δεν θελω να αντιπαρατεθω μαζι σου,ζωη σου ειναι οτι θελεις κανεις αλλα αυτοακυρωνεσαι παντως

αν οντως θελεις να μην εξαρτασαι απο την τεχνολογια κακως μπηκες στο ιντερνετ και αναζητας απαντησεις για το που θα βρεις τετοιο τηλ

θα επρεπε να το κανεις με τον παλιο παραδοσιακο τροπο προ ιντερνετ δηλ να αρχισεις να ψαχνεις ρωτωντας γνωστους σου γυρω γυρω και πορτα πορτα ολα τα σχετικα καταστηματα....προτιμας ομως την ευκολια του ιντερνετ 😁:)👋

Ούτε εγώ ψάχνω αντιπαράθεση. Απλά σου εξηγώ ότι με ενδιαφέρει ο πνευματικός και ψυχολογικός μου κόσμος. Θέλω να κάνω αυτή τη στροφή. Το αν μπήκα εδώ για να στρίψω, μικρή σημασία έχει. 

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, kite26 said:

Πανέμορφο! Ένα τηλέφωνο με προσωπικότητα. Μπράβο!!

Όντως πανέμορφο... αλλά αμαρτία να μην υπάρχει από κάτω ένα σεμεδάκι. 😝

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...