Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, PerfectParanoia είπε

Τίποτα, μου αρέσουν και εμένα αυτού του είδους τα προβλήματα. Αυτό που χρειάζεται είναι βασικά ο μετατροπέας που ανέβασαν στην 1η σελίδα. Αυτός βγαίνει σε εκδοση με το φις των τηλεφώνων  (rj11) ή με εκδοση που ενώνεις απευθείας τα καλώδια του τηλεφώνου πανω κόβοντας και γδύνοντάς τα. Εσύ έχεις και ο έξτρα βήμα μετατροπής απο tae σε κατι που να δουλεύει ανα περίπτωση.

Αν πας σε  μετατροπέα με φις  θα θες και το καλώδιο που είπαμε πιο πανω ή να φτιάξεις το rj11 φις (υπάρχουν πολλά βίντεο δεν είναι πολύ δύσκολο πχ το πρώτο που μου πέταξε). Η μόνη διαφορα που θα έχει με την συσκευή που ανέβασες είναι ότι θα πρέπει να αντιστοιχήσεις τα γερμανικά χρώματα  με τα δικά μας απο αυτό το πινακακί (χρησιμοποιούμε αυτά που λεει old colours και το tae καλώδιο του τηλεφώνου θα έχει τα german)

Αλλιώς με μετατροπέα με καλώδια που ενώνει κατευθείαν τα καλώδια του τηλεφώνου θα πάρεις τα αντίστοιχα πράσινο και κόκκινο, τα line a και b που είχε και στο σχήμα ο αντάπτορας που ανέβασες (δηλ το άσπρο και το καφέ στα χρώματα του tae) και θα τα ενώσεις όπως δείχνει στην αγγελία κατευθείαν στον pulse to tone μετατροπέα.

Τέλεια. 

• Like 1
  • Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

On 20/08/2023 at 11:00, kite26 said:

Βλέπεις τώρα; Αυτό που εσύ περιγράφεις ως ταλαιπωρία, εγώ διψάω να ξαναζήσω. Ναι, θέλω να ασχοληθώ κάνω λάθη στην κλήση, να γράφω τηλέφωνα στο χαρτί, να μην ξέρω ποιος καλεί, να υπάρχει δυσκολία. Αυτό για μένα είναι μια μορφή απελευθέρωσης. Όποιος δεν συμφωνεί, υπάρχουν τόσα άλλα θέματα να επισκεφθεί.

Δε θα είναι η τελική νίκη μου, αλλά θα δω τον εαυτό μου να παλεύει ξανά. Είναι πολύ εσωτερικό θέμα, δεν θα κάτσω να πείσω τον καθένα να το κάνει. Είμαι εδώ για τη συμπάθειά μου για τα σταθερά τηλέφωνα παλαιού τύπου, που είναι και το θέμα μας.

Δεν γνωρίζω πολλά για τα τηλέφωνα αυτά, αλλά με την ευκαιρία του θέματος αυτού να η ευκαιρία.

δεν μπορω να διαβασω 11 σελιδες(τελικα τις διαβασα) απλα να σου αναφερω κατι που ειπαν και το περασες στα γρηγορα.υπαρχει περιπτωση αν δεν εχεις voip αλλα landline να σου δημιουργησει αποσυνδεσεις στο internet. το γιατι δεν θα το αναλυσω αλλα εχει να κανει με απλα λογια με το φορτιο που θα τραβηξει απο την γραμμη (telnum ,ren)

σε voip δεν θα κανει αποσυνδεσεις αλλα υπαρχει περιπτωση να εχεις προβληματα.αυτα απο εμενα

σε landline θελει φιλτρο περα απο μετατροπεα αν δεν δεχεται pulse.

On 20/08/2023 at 16:26, kite26 said:

Επειδή δεν γνωρίζω ποια είναι τα χαρακτηριστικά τηλεφωνίας στην Ελλάδα για να διαπιστώσω συμβατότητα στις διάφορες αγγελίες; Θέλω να πω, για να συνδέσω το τηλέφωνο με το μόντεμ θέλω socket RJ 11 αρσενικό;

ναι

On 21/08/2023 at 11:32, Mrs. Hyde said:

Γιατί πρέπει να κριτικάρουμε το καθετί και να επιβαλλόμαστε στον άλλον; Αν το επιθυμεί και τον κάνει χαρούμενο, ας εγκαταλείψει και το σπίτι του κι ας πάει να μείνει σε σπηλιά. Εσάς τι σας κόφτει; 

ξεχασες που βρισκεσαι.λολ

• Like 1
Δημοσ.
Στις 19/8/2023 στις 4:17 ΜΜ, costas_ είπε

Πολύ καλό θέμα! Εγώ που μεγάλωσα χωρίς κινητά, internet, ιδιωτική τηλεόραση κλπ έχω κρατήσει αρκετές τηλεφωνικές συσκευές με κατράν για συναισθηματικούς λόγους, κυρίως αυτά που είχαμε στο πατρικό μου δηλαδή. Από τότε λοιπόν μέχρι σήμερα έχω ενεργό, συνδεδεμένο και σε καθημερινή λειτουργία ένα τηλέφωνο βακελίτη το οποίο και η οικογένειά μου το σέβεται αναλόγως. Ακόμα και σήμερα, όταν κουδουνιζει το ακούει όλη η γειτονιά ! Είναι αρκετά βαρύ, απλό στην τεχνολογία του και φυσικά αθάνατο. Ενοείται ότι έχω όλα τα γνήσια αναταλλακτικά του και το συντηρώ ακόμα με βάση τα γερμανικά manual ! 

Πρόκειται για ένα Siemens W49 λευκό του 1960, γνήσιο των γερμανικών ταχυδρομείων, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως επιτραπέζιο είτε ως επιτοίχιο, με βαρύ κατράν, διπλό κουδούνι με σφύρα και πλεκτό καλώδιο ! 

20230819_161613-(002).jpg.297596a8981e72d06ff84fe79c6766cf.jpg

Έχω δύο τέτοια μαύρα του 1957.. στο πατάρι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο φίλος @CyanBlue είπε σε προηγούμενη ανάρτηση για τα gpo και η αλήθεια είναι ότι το σκέφτηκα σοβαρά. Αλλά διάβασα πολλές κριτικές που αναφέρουν ότι δεν είναι τόσο καλής ποιότητας και είναι κατασκευασμένα στην Κίνα. Ξέρω, μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα, αλλά δε θα βιαστώ. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι θα δουλέψει σίγουρα.

Επεξ/σία από kite26
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, kite26 είπε

Ο φίλος @CyanBlue είπε σε προηγούμενη ανάρτηση για τα gpo και η αλήθεια είναι ότι το σκέφτηκα σοβαρά. Αλλά διάβασα πολλές κριτικές που αναφέρουν ότι δεν είναι τόσο καλής ποιότητας και είναι κατασκευασμένα στην Κίνα. Ξέρω, μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα, αλλά δε θα βιαστώ. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι θα δουλέψει σίγουρα.

Όλοι πια σήμερα στην Κίνα κατασκευάζουν, για μείωση του κόστους. Ακόμα και πανάκριβες επώνυμες συσκευές. Είναι διαφορετικό πράγμα το "κινέζικο" από το "made in China" με προδιαγραφές επώνυμου κατασκευαστή. Κάπως πάει να αλλάξει αυτό, αλλά ακόμα καλά κρατεί.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καλό είναι ότι αποφάσισα τι θέλω, από πού θα το πάρω και πως ικανοποιεί τις ανάγκες μου. Απλώς είναι λίγο πιο ακριβό από αυτά που μπορώ να διαθέσω τώρα, οπότε αναγκαστικά και δυστυχώς θα περιμένω λίγο καιρό. Κάτι είναι και αυτό όμως. Τουλάχιστον θα το χαρώ! Να μην βιάζεστε με τις αγορές παιδιά, δεν αξίζει.

Επεξ/σία από kite26
Δημοσ.

Βρήκα μια φωτογραφία όπου φαίνεται στην άκρη το κομοδίνο μου. Δυστυχώς το αγαπημένο μου ρετρό τηλέφωνο το πέτυχα μη ευθυγραμμισμένο (δεν ήταν αυτό το κύριο θέμα της συγκεκριμένης φωτογραφίας.)

Βέβαια δεν είναι με καντράν περιστρεφόμενο όπως το θέλεις. Είναι με πλήκτρα απλά το στυλ του είναι από άλλη εποχή.

image.png.6cd41272835f069746065e11f60fc123.png

Δημοσ.
1 hour ago, MrsPeel said:

Βρήκα μια φωτογραφία όπου φαίνεται στην άκρη το κομοδίνο μου. Δυστυχώς το αγαπημένο μου ρετρό τηλέφωνο το πέτυχα μη ευθυγραμμισμένο (δεν ήταν αυτό το κύριο θέμα της συγκεκριμένης φωτογραφίας.)

Βέβαια δεν είναι με καντράν περιστρεφόμενο όπως το θέλεις. Είναι με πλήκτρα απλά το στυλ του είναι από άλλη εποχή.

image.png.6cd41272835f069746065e11f60fc123.png

Ένα τετοιο εχω δει στο ΠΡΙΑΜΟΣ.
Μπορει να εχουν στοκ.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, great είπε

Ένα τετοιο εχω δει στο ΠΡΙΑΜΟΣ.
Μπορει να εχουν στοκ.

Εγώ όταν πάω στα Πρίαμος δεν προσέχω τα τηλέφωνα 😁

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...