kite26 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 16 λεπτά πριν, killer76 είπε Πάντως και εγω αν ήταν να διαλέξω παλιό τηλέφωνο 1000% θα έπαιρνα με καμπύλες και καντράν παρά το παρακάτω που κυκλοφορούσε κάποιο διάστημα Η μέρα με τη νύχτα από αισθητικής απόψεως. Συμφωνώ. 1
dazoo Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δυστυχώς δεν ξέρω εαν σε κάποια μόντεμ παίζει, πάντως στου ΟΤΕ που έχω σπίτι και στο μαγαζί που το έχω συνδέσει τώρα στο γραφείο, λειτουργούσε μόνο στις εισερχόμενες. Του έκανα πλέον μετατροπή -όχι με μετατροπέα, αλλά με παρόμοιο στύλ τηλεφωνικής συσκευής που έβγαζε τονικό απο ρότορα και όχι παλμικό, και οποιοσδήποτε μπαίνει στο γραφείο, ακόμα και μικρά παιδιά εντυπωσιάζονται. Ήταν διαδικασία οι κολλήσεις με trials & errors, αλλά το χαίρομαι. Πιστεύω ότι με έναν μετατροπέα όπως σου έδειξαν παραπάνω δεν θα έχεις πρόβλημα. 1
kite26 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, Morosana είπε Τυχαία έπεσα σε αυτό σε μια ομάδα του FB που συνήθως βγάζουν ανταλλακτικά και αξεσουάρ για οχήματα. https://www.facebook.com/groups/394502617918265/permalink/1261755524526299/ Δεν σχετίζομαι ούτε με την αγγελία ούτε με τον πωλητή Αν θες, δώσε το όνομα της σελίδας (ελπίζω να μην αντίκειται στους κανόνες του φόρουμ), γιατί δεν ανοίγει ο σύνδεσμος. 9 λεπτά πριν, dazoo είπε Δυστυχώς δεν ξέρω εαν σε κάποια μόντεμ παίζει, πάντως στου ΟΤΕ που έχω σπίτι και στο μαγαζί που το έχω συνδέσει τώρα στο γραφείο, λειτουργούσε μόνο στις εισερχόμενες. Του έκανα πλέον μετατροπή -όχι με μετατροπέα, αλλά με παρόμοιο στύλ τηλεφωνικής συσκευής που έβγαζε τονικό απο ρότορα και όχι παλμικό, και οποιοσδήποτε μπαίνει στο γραφείο, ακόμα και μικρά παιδιά εντυπωσιάζονται. Ήταν διαδικασία οι κολλήσεις με trials & errors, αλλά το χαίρομαι. Πιστεύω ότι με έναν μετατροπέα όπως σου έδειξαν παραπάνω δεν θα έχεις πρόβλημα. Φανταστικό! Υπέροχο, αισιόδοξο χρώμα! Πού το βρήκες; Θέλω κι εγώ. Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2023 από kite26
dazoo Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 3 λεπτά πριν, kite26 είπε Αν θες, δώσε το όνομα της σελίδας (ελπίζω να μην αντίκειται στους κανόνες του φόρουμ), γιατί δεν ανοίγει ο σύνδεσμος. Φανταστικό! Υπέροχο, αισιόδοξο χρώμα! Πού το βρήκες; Ναι, είναι φανταστικό. Σου δίνει εντελώς άλλη αίσθηση και αισθητικά αλλά και στην χρήση του. Η συσκευή της οποίας πήρα τα σπλάχνα ήταν στο ίδιο χρώμα, αλλα το καλούπι ήταν πιο πλακουτσωτό και μακρόστενο, και γι'αυτό μπήκα στην διαδικασία να προχωρήσω στην ανακατασκευή. Μου έδωσαν αυτό και ένα σκούρο πράσινο ίδιας παραγωγής, όπως και δύο καμπίνες arcade, σε ένα ξενοδοχείο πριν πολλά χρόνια (πάνω απο 10ετία), το οποίο έκανε ανακαίνιση. Δυστυχώς δεν είχα χώρο (και μυαλό) να έπαιρνα περισσότερα και απ'τις δύο κατηγορίες. 1
kite26 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 19 λεπτά πριν, dazoo είπε Ναι, είναι φανταστικό. Σου δίνει εντελώς άλλη αίσθηση και αισθητικά αλλά και στην χρήση του. Η συσκευή της οποίας πήρα τα σπλάχνα ήταν στο ίδιο χρώμα, αλλα το καλούπι ήταν πιο πλακουτσωτό και μακρόστενο, και γι'αυτό μπήκα στην διαδικασία να προχωρήσω στην ανακατασκευή. Μου έδωσαν αυτό και ένα σκούρο πράσινο ίδιας παραγωγής, όπως και δύο καμπίνες arcade, σε ένα ξενοδοχείο πριν πολλά χρόνια (πάνω απο 10ετία), το οποίο έκανε ανακαίνιση. Δυστυχώς δεν είχα χώρο (και μυαλό) να έπαιρνα περισσότερα και απ'τις δύο κατηγορίες. Κρίμα...Αν είχες πάρει 1-2 κομμάτια ακόμα θα ήταν ωραία. Θα στο αγόραζα. Αν μπορείς τουλάχιστον πες μου το μοντέλο να το ψάξω μήπως και το βρω πουθενά.
dazoo Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, kite26 είπε Κρίμα...Αν είχες πάρει 1-2 κομμάτια ακόμα θα ήταν ωραία. Θα στο αγόραζα. Αν μπορείς τουλάχιστον πες μου το μοντέλο να το ψάξω μήπως και το βρω πουθενά. Post FeTAp 611-2 Siemens έχω την εντύπωση είναι η κατασκευάστρια. Edit: Δοκίμασε να βάλεις και μια αγγελία εδώ στο insomnia. Ίσως έχει κάποιος προς πώληση ή που να μην το θέλει. Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2023 από dazoo 1
Morosana Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, kite26 είπε Αν θες, δώσε το όνομα της σελίδας (ελπίζω να μην αντίκειται στους κανόνες του φόρουμ), γιατί δεν ανοίγει ο σύνδεσμος. Φανταστικό! Υπέροχο, αισιόδοξο χρώμα! Πού το βρήκες; Θέλω κι εγώ. ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ- ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΞΕΣΟΥΑΡ 1
kite26 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Βρήκα αυτό Παρατηρώ όμως ότι το ακροφύσιο δεν είναι το ενδεδειγμένο. Θα μπορούσε να διορθωθεί αυτό με τον μετατροπέα που ανέφερε ένας φίλος στην πρώτη σελίδα;
great Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 2 hours ago, kite26 said: αισιόδοξο χρώμα 13 minutes ago, kite26 said: Βρήκα αυτό Το εχεις δει οτι εχει τον elvis πάνω έτσι ? 2
kite26 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, great είπε Το εχεις δει οτι εχει τον elvis πάνω έτσι ? Χαχα, όντως τρελή λεπτομέρεια. Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2023 από kite26
PerfectParanoia Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kite26 είπε Βρήκα αυτό Παρατηρώ όμως ότι το ακροφύσιο δεν είναι το ενδεδειγμένο. Θα μπορούσε να διορθωθεί αυτό με τον μετατροπέα που ανέφερε ένας φίλος στην πρώτη σελίδα; Ειναι γερμανικό βύσμα TAE και αν εμπιστευτείς το pinout που δινει η wikipedia και τα αντιστοιχίσεις με αυτά του rj11 λογικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον αντάπτορα βρίσκοντας τα καλώδια που θελει. Τουλάχιστον έτσι υποθέτω, ας με διορθώσει αν καποιος το έχει κάνει και διαφέρει κάπου σημαντικα η διαδικασία. Λογικά θα υπάρχουν και tae σε rj11 αλλα θα γεμίσεις αντάπτορες, το πιο πρακτικό θα ήταν να κόψεις το γερμανικό καλώδιο και να φτιάξεις με μια πρέσα το αντοίστιχο rj11 κατευθείαν απο το τηλέφωνο. Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2023 από PerfectParanoia 1
kite26 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, PerfectParanoia είπε Ειναι γερμανικό βύσμα TAE και αν εμπιστευτείς το pinout που δινει η wikipedia και τα αντιστοιχίσεις με αυτά του rj11 λογικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον αντάπτορα βρίσκοντας τα καλώδια που θελει. Τουλάχιστον έτσι υποθέτω, ας με διορθώσει αν καποιος το έχει κάνει και διαφέρει κάπου σημαντικα η διαδικασία. Λογικά θα υπάρχουν και tae σε rj11 αλλα θα γεμίσεις αντάπτορες, το πιο πρακτικό θα ήταν να κόψεις το γερμανικό καλώδιο και να φτιάξεις με μια πρέσα το αντοίστιχο rj11 κατευθείαν απο το τηλέφωνο. Αυτό πιστεύεις θα κάνει; Βρήκα και στο Σκρουτζ κάτι αλλά υποθέτω χρειάζεται θηλυκό tae: Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2023 από kite26
PerfectParanoia Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kite26 είπε Αυτό πιστεύεις θα κάνει; Θα έκανε πιστεύω ναι. Αυτό στο skroutz που είναι αρσενικό είναι το τύπου N που είναι για τηλεφωνητές και fax σύμφωνα με τη wikipedia. Θελεις τα F, αν και αυτό που ανέβασες λεει out of stock, δες μια και εδώ (δεν έχω πάρει ποτέ αλλα το πέτυχα όπως έψαχνα) Αν και δίνει το πως μετατρέπει το λινκ που έστειλες οπότε μπορείς να το κάνεις rj11 με μια πρεσσα ακροδεκτών και ένα φισ αν χρειαστει (κόστος κάτω απο 10€ ακόμα και αν δεν έχεις την πρεσα) και σου μένει το εργαλείο αμα θες να φτιάξεις κανένα καλώδιο στο μελλον είτε ethernet είτε τηλεφωνίας E: Βασικά αν πάρεις αντάπτορα πλακέτα σαν αυτούς που έχει στην πρώτη σελ. ούτε το rj11 δεν χρειάζεται μόνο τα δυο μεσαία καλώδια. Αλλα φαντάζομαι θα πας σε μετατροπεα με φις και έτοιμο κουτάκι για να μην χρειάζεται να φτιάχνεις κουτια ή να το προσαρμώσεις εσωτερικά στο τηλέφωνο. Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2023 από PerfectParanoia 1
kite26 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 21 λεπτά πριν, PerfectParanoia είπε Θα έκανε πιστεύω ναι. Αυτό στο skroutz που είναι αρσενικό είναι το τύπου N που είναι για τηλεφωνητές και fax σύμφωνα με τη wikipedia. Θελεις τα F, αν και αυτό που ανέβασες λεει out of stock, δες μια και εδώ (δεν έχω πάρει ποτέ αλλα το πέτυχα όπως έψαχνα) Αν και δίνει το πως μετατρέπει το λινκ που έστειλες οπότε μπορείς να το κάνεις rj11 με μια πρεσσα ακροδεκτών και ένα φισ αν χρειαστει (κόστος κάτω απο 10€ ακόμα και αν δεν έχεις την πρεσα) και σου μένει το εργαλείο αμα θες να φτιάξεις κανένα καλώδιο στο μελλον είτε ethernet είτε τηλεφωνίας E: Βασικά αν πάρεις αντάπτορα πλακέτα σαν αυτούς που έχει στην πρώτη σελ. ούτε το rj11 δεν χρειάζεται μόνο τα δυο μεσαία καλώδια. Αλλα φαντάζομαι θα πας σε μετατροπεα με φις και έτοιμο κουτάκι για να μην χρειάζεται να φτιάχνεις κουτια ή να το προσαρμώσεις εσωτερικά στο τηλέφωνο. Κοίτα, η αλήθεια είναι κατάλαβα τι λες, αν και για εμπέδωση θα διαβάσω πολλές φορές την ανάρτησή σου (άσχετος γαρ από ηλεκτρονικά). Πάνω-κάτω όμως κατάλαβα τι γίνεται. Ευτυχώς, άλλοι πιο σχετικοί από μένα παίρνουν πληροφορίες που μπορούν να τις αξιοποιήσουν περισσότερο. Σε ευχαριστώ ΠΑΡΑ πολύ, είσαι πολύ κατατοπιστικός.
PerfectParanoia Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 18 λεπτά πριν, kite26 είπε Κοίτα, η αλήθεια είναι κατάλαβα τι λες, αν και για εμπέδωση θα διαβάσω πολλές φορές την ανάρτησή σου (άσχετος γαρ από ηλεκτρονικά). Πάνω-κάτω όμως κατάλαβα τι γίνεται. Ευτυχώς, άλλοι πιο σχετικοί από μένα παίρνουν πληροφορίες που μπορούν να τις αξιοποιήσουν περισσότερο. Σε ευχαριστώ ΠΑΡΑ πολύ, είσαι πολύ κατατοπιστικός. Τίποτα, μου αρέσουν και εμένα αυτού του είδους τα προβλήματα. Αυτό που χρειάζεται είναι βασικά ο μετατροπέας που ανέβασαν στην 1η σελίδα. Αυτός βγαίνει σε εκδοση με το φις των τηλεφώνων (rj11) ή με εκδοση που ενώνεις απευθείας τα καλώδια του τηλεφώνου πανω κόβοντας και γδύνοντάς τα. Εσύ έχεις και ο έξτρα βήμα μετατροπής απο tae σε κατι που να δουλεύει ανα περίπτωση. Αν πας σε μετατροπέα με φις θα θες και το καλώδιο που είπαμε πιο πανω ή να φτιάξεις το rj11 φις (υπάρχουν πολλά βίντεο δεν είναι πολύ δύσκολο πχ το πρώτο που μου πέταξε). Η μόνη διαφορα που θα έχει με την συσκευή που ανέβασες είναι ότι θα πρέπει να αντιστοιχήσεις τα γερμανικά χρώματα με τα δικά μας απο αυτό το πινακακί (χρησιμοποιούμε αυτά που λεει old colours και το tae καλώδιο του τηλεφώνου θα έχει τα german) Αλλιώς με μετατροπέα με καλώδια που ενώνει κατευθείαν τα καλώδια του τηλεφώνου θα πάρεις τα αντίστοιχα πράσινο και κόκκινο, τα line a και b που είχε και στο σχήμα ο αντάπτορας που ανέβασες (δηλ το άσπρο και το καφέ στα χρώματα του tae) και θα τα ενώσεις όπως δείχνει στην αγγελία κατευθείαν στον pulse to tone μετατροπέα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα