Basilhs23___ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Λογικό και αναμενόμενο να πέσει η ασφάλεια άμα βάλατε φριτεζα και άλλες συσκευές με ισχύ 1 - 2kW πάνω σε γραμμή με ήδη 24αρι που δουλεύει και μπορεί να καταναλώνει κατά μέγιστο ειδικά αν το έχετε ανάψει και δουλεύει στο peak ακόμα και 3000 W. Αν δεν έκλεινε η ασφάλεια θα παίρνατε φωτιά. Αυτά έπρεπε να σας τα επισημάνει ηλεκτρολόγος. Τώρα για τον πίνακα, θα πεις στον ηλεκτρολόγο να βάλει μια ξεχωριστή ασφαλεια στην οποία θα συνδέεται η γραμμή του κλιματιστικου. Στα περισσότερα 24αρια οι κατασκευαστές προτείνουν 3x2.5, βέβαια έχω δει κάποιοι λίγο να λένε και 1.5. Για την ασφάλεια επίσης ακολουθείς τι ορίζει ο κατασκευαστής, γνωρίζει φυσικά και ο ηλεκτρολόγος βάσει της διατομής του αγωγού. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2023 από Basilhs23___
nickol-us Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Klausx είπε Εσύ πιστεύεις ακόμα ότι θα φωνάξει τον imaginary ηλεκτρολόγο. Άνθρωπος που λέει ότι βάζει στην ίδια πρίζα κλιματιστικό 24,000btu και φριτέζα 2000w αλλά έχει αρκετές γνώσεις....εδώ κοντεύει να πάρει φωτιά. Κακώς επιτρέπονται τέτοια θέματα στο φόρουμ, έχει πεθάνει τόσος κόσμος. Ρελε διαρροής και γείωση έχεις στον πίνακα; Βγάλε μία φωτογραφία να τον δούμε. Το να έχει κάποιος άγνοια και να βάζει ac και φριτέζα στην ίδια ασφάλεια δεν είναι κακό, το να μη θέλει να μάθει είναι. Φωτιά δεν κοντέυει να πάρει και η σωστή ηλεκτρολογική εγκατάσταση προλαμβάνει από αυτό, όπως κι έγινε. Καλώς επιτρέπονται τέτοια θέματα στο φόρουμ για να ενημερώνεται ο κόσμος. Ούτε οδηγίες τι να κάνει του δώθηκαν. Οι περισσότεροι του είπαν να καλέσει ηλεκτρολόγο. Πολλοί "μεγαλομάστοροι" ροκάνισαν χρήματα και έκαναν οτι ήθελαν ακριβώς επειδή υπήρχε άγνοια. 5 ώρες πριν, e1995kati είπε Δεν σε χαρακτήρισε κανένας οπότε αν θες να σχολιάσεις.....τουλάχιστον σχολίασε καλοπροαίρετα......τα περισσότερα λοιπόν κλιματιστικά για να ξέρεις τα 24αρια......έχουνε 3χ2.5 στα 16α ξέρεις κάποια συσκευή που να καταναλώνει παραπάνω???? Από 3680 watt λοιπόν....μάλλον ελικόπτερο......16αρα έχω χρόνια στο κλιματιστικό το 24αρι του σπιτιού μου.... ..οπότε αν τυχαίνει να έχεις κάποιες παραπάνω γνώσεις μην κοιτάς να το παίζεις αυθεντία.....20αρες μπαίνουν στο θερμοσυφωνα και στην κουζινα Μην το παρεξηγείτε στην περιοχή δεν υπάρχουν αρκετοί ηλεκτρολόγοι... . Έκανα μια ερώτηση προκειμένου να πάρω μια γνώμη ξέρεις για 10 μέρες το χρόνο.....δεν έχω την ικανότητα ούτε την πολυτέλεια να είμαι συνέχεια παρόν και να ελέγχω......στο σπίτι μου που τα περισσότερα τα επιμηληθηκα εγώ.....έδωσα χρήματα και χρόνο για ορθή εγκατάσταση...... 20αμπερ στα ac??? Πρωτάκουστο......τι επαγγελεσε αν επιτρέπετε? Μην "ξύνεσαι" κι εσύ για "κουβέντες". 20άρα σε κουζίνα δεν μπαίνει κανονικα. Όπως ήδη σου είπα, καλύτερα τα ηλεκτρολογικά να τα αφήσεις. Για πολλούς ακόμη και η μια αλλαγή πρίζας μπορεί να αποβεί "μοιραία". Καλά τα μαστορέματα στο σπίτι μα πρέπει να ξέρεις που να σταματάς. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2023 από nickol-us 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις