Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο εξοχικό υπάρχει το εξής πρόβλημα το κλιματιστικό 24αρι από εγκατάστασης είναι ασφαλισμένο σε 16αμπερ ασφάλεια στην οποία πάνω είναι τα φώτα και κάποιες μπριζες του σπιτιού.....όταν λοιπόν βάζω στην πρίζα κάποια συσκευή με μεγάλες απαιτήσεις το μάτι η την φριτεζα αέρος που τραβάει 2000watt μαζί με το air codition πέφτει το ρεύμα η η ασφάλεια.....έχω αρκετές γνώσεις ως ερασιτέχνης αλλά δεν θέλω να παρέμβω στον πίνακα του σπιτιού εκτός και αν υπάρχει άμεση ανάγκη.....Ερωτηση το ac 24btu δεν χρήζει ανεξάρτητης ασφαλείας 16α?? Σκέφτομαι να πω τον ηλεκτρολόγο να τα διαμόρφωση με την λογική 2 16αμπερ για τις μπριζες πάνω κάτω ορόφου 2 των 10 αμπέρ για φωτισμό 1 των 16α για το κλιματιστικό 2x2p 20a ένα για την κουζίνα και ένα για τον θερμοσυφωνα....Έχω στην κατοχή μου υλικό της ELMARK γνωρίζετε περισσότερα για αυτήν την εταιρεία? Η να πάω σε κάτι επώνυμο legrand Schneider abb κτλπ

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, e1995kati είπε

Καλησπέρα στο εξοχικό υπάρχει το εξής πρόβλημα το κλιματιστικό 24αρι από εγκατάστασης είναι ασφαλισμένο σε 16αμπερ ασφάλεια στην οποία πάνω είναι τα φώτα και κάποιες μπριζες του σπιτιού.....όταν λοιπόν βάζω στην πρίζα κάποια συσκευή με μεγάλες απαιτήσεις το μάτι η την φριτεζα αέρος που τραβάει 2000watt μαζί με το air codition πέφτει το ρεύμα η η ασφάλεια.....έχω αρκετές γνώσεις ως ερασιτέχνης αλλά δεν θέλω να παρέμβω στον πίνακα του σπιτιού εκτός και αν υπάρχει άμεση ανάγκη.....Ερωτηση το ac 24btu δεν χρήζει ανεξάρτητης ασφαλείας 16α?? Σκέφτομαι να πω τον ηλεκτρολόγο να τα διαμόρφωση με την λογική 2 16αμπερ για τις μπριζες πάνω κάτω ορόφου 2 των 10 αμπέρ για φωτισμό 1 των 16α για το κλιματιστικό 2x2p 20a ένα για την κουζίνα και ένα για τον θερμοσυφωνα....Έχω στην κατοχή μου υλικό της ELMARK γνωρίζετε περισσότερα για αυτήν την εταιρεία? Η να πάω σε κάτι επώνυμο legrand Schneider abb κτλπ

Αν φωνάξεις έναν ηλεκτρολόγο κανονικό θα σου πει τι ασφάλειες θα βάλει.. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, e1995kati είπε

Φώναξε ηλεκτρολόγο .

Εγώ σε αντίστοιχη θέση , μου τράβηξε ξεχωριστή γραμμή με καλώδιο 3χ 2,5 και 20 Α ασφάλεια και μικροαυτοματο έβαλε εκκίνησης τύπου c . Περισσότερα τεχνικά δε ξέρω . Ήταν σε διαμέρισμα με ηλεκτρολογικά πριν 30 ετιας .

Δημοσ.

Σε καινούργιο 24αρι κλιματιστικό, ο εγκαταστάτης επέμενε να το βάλουμε επάνω σε μια από τις παροχές που υπήρχαν στα κουτιά και έδιναν ρεύμα και σε άλλες πρίζες και είχαν ασφάλεια 16Α

Τον εμπιστευτήκαμε είναι η αλήθεια…

Ευτυχώς 1 ημέρα μετά οικογενειακός μας φίλος ηλεκτρολόγος που ήρθε για επίσκεψη και του είπαμε τα καθέκαστα έφριξε…

Αποτέλεσμα, τραβήξαμε ξεχωριστή παροχή από τον πίνακα μέχρι και την εξωτερική μονάδα με δική του ξεχωριστή ασφάλεια 20Α για να μην πάρουμε φωτιά…

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, e1995kati είπε

Εσύ θα πεις στον Ηλεκτρολόγο τι να κάνει; Εδώ δεν ξέρεις τα βασικά. Μακριά από ηλεκτρολογικά είσαι επικίνδυνος. Ασφάλεια μπαίνει ανάλογα την διατομή του καλωδίου για να μην πάρεις φωτιά. Αν είναι δυνατόν δεν μπορείς να καταλάβεις ότι μία συσκευή 2000w και ένα 24αρι δεν μπορεί να δουλέψει με 16A ασφάλεια και θες να επέμβεις και στον πίνακα.

2 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Σε καινούργιο 24αρι κλιματιστικό, ο εγκαταστάτης επέμενε να το βάλουμε επάνω σε μια από τις παροχές που υπήρχαν στα κουτιά και έδιναν ρεύμα και σε άλλες πρίζες και είχαν ασφάλεια 16Α

Τον εμπιστευτήκαμε είναι η αλήθεια…

Ευτυχώς 1 ημέρα μετά οικογενειακός μας φίλος ηλεκτρολόγος που ήρθε για επίσκεψη και του είπαμε τα καθέκαστα έφριξε…

Αποτέλεσμα, τραβήξαμε ξεχωριστή παροχή από τον πίνακα μέχρι και την εξωτερική μονάδα με δική του ξεχωριστή ασφάλεια 20Α για να μην πάρουμε φωτιά…

Σωστά αλλά για να βάλει 20Α ασφάλεια έβαλε 3x4mm² ή 3x2.5mm²; Για δες τι αναγράφει το καλώδιο πάνω.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Klausx είπε

Σωστά αλλά για να βάλει 20Α ασφάλεια έβαλε 3x4mm² ή 3x2.5mm²; Για δες τι αναγράφει το καλώδιο πάνω.

Δε γνωρίζω την σωστή διάσταση και ούτε μπορώ να δω τα καλώδια, γιατί περάστηκαν μέσα από τα κουτιά.

Ναι ο φίλος μας είναι ηλεκτρολόγος ψείρας και κάθισε με ατσαλίνα να περάσει από τον πίνακα μέχρι και την εξωτερική μονάδα τα καλώδια κουτί σε κουτί…

Θα μπορούσε να κάνει την εύκολη άρπα κόλα λύση, με το να βάλει εμφανές πλαστικό λούκι…

Αλλά σε σπίτι που έχει ανακαινισθεί πρόσφατα, θα ήταν ότι πιο άσχημο.

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Δε γνωρίζω την σωστή διάσταση και ούτε μπορώ να δω τα καλώδια, γιατί περάστηκαν μέσα από τα κουτιά.

Ναι ο φίλος μας είναι ηλεκτρολόγος ψείρας και κάθισε με ατσαλίνα να περάσει από τον πίνακα μέχρι και την εξωτερική μονάδα τα καλώδια κουτί σε κουτί…

Θα μπορούσε να κάνει την εύκολη άρπα κόλα λύση, με το να βάλει εμφανές πλαστικό λούκι…

Αλλά σε σπίτι που έχει ανακαινισθεί πρόσφατα, θα ήταν ότι πιο άσχημο.

Δεν χρειάζεται να μπεις μέσα στα κουτιά, έξω που καταλήγει στο μηχάνημα θα φαίνεται λίγο καλώδιο πάνω έχει γράμματα και θα λέει 3x4mm² ή 3x2.5mm²

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Klausx είπε

Δεν χρειάζεται να μπεις μέσα στα κουτιά, έξω που καταλήγει στο μηχάνημα θα φαίνεται λίγο καλώδιο πάνω έχει γράμματα και θα λέει 3x4mm² ή 3x2.5mm²

Ατυχία...

Πετύχαμε το τμήμα των καλωδίων που δεν έχουν καμία ένδειξη...

Screenshot_20230819_171757_Gallery.jpg

Δημοσ.
1 ώρα πριν, andreas1gr είπε

Ατυχία...

Πετύχαμε το τμήμα των καλωδίων που δεν έχουν καμία ένδειξη...

Screenshot_20230819_171757_Gallery.jpg

Συνήθως βάζουν 2.5 καλώδιο... Για air condition..Δεν είναι κουζίνα που θέλει 4 καλώδιο... 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, takoulou είπε

Συνήθως βάζουν 2.5 καλώδιο... Για air condition..Δεν είναι κουζίνα που θέλει 4 καλώδιο... 

Δεν γνωρίζω. Απλά το μόνο σίγουρο είναι ότι το καλώδιο που είχε βάλει ο εγκαταστάτης του κλιματιστικού ήταν μικρής διατομής και ανεπαρκές… και φυσικά ξηλώθηκε…

Δημοσ.
2 ώρες πριν, takoulou είπε

Άλλος ένας επικίνδυνος, αφού δεν ξέρετε που πάνε τα 4 γιατί θέλετε να έχετε και άποψη, απορώ.

11 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Δεν γνωρίζω. Απλά το μόνο σίγουρο είναι ότι το καλώδιο που είχε βάλει ο εγκαταστάτης του κλιματιστικού ήταν μικρής διατομής και ανεπαρκές… και φυσικά ξηλώθηκε…

Βλέπω 3 καλώδια πάντως στο εξωτερικό μηχάνημα, γιατί δεν παίρνεις τον φίλο σου να τον ρωτήσεις αν έβαλε 2.5αρι η 4αρι καλώδιο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Klausx είπε

Εσύ θα πεις στον Ηλεκτρολόγο τι να κάνει; Εδώ δεν ξέρεις τα βασικά. Μακριά από ηλεκτρολογικά είσαι επικίνδυνος. Ασφάλεια μπαίνει ανάλογα την διατομή του καλωδίου για να μην πάρεις φωτιά. Αν είναι δυνατόν δεν μπορείς να καταλάβεις ότι μία συσκευή 2000w και ένα 24αρι δεν μπορεί να δουλέψει με 16A ασφάλεια και θες να επέμβεις και στον πίνακα.

2 ώρες πριν, Klausx είπε

Άλλος ένας επικίνδυνος, αφού δεν ξέρετε που πάνε τα 4 γιατί θέλετε να έχετε και άποψη, απορώ.

Όσο σχετικός κι αν είσαι, θα μπορούσες να είσαι απλά και ευγενής;

Το φόρουμ έχει την λογική της συζήτησης και αλληλοβοήθειας, δεν βλέπω με πιο τρόπο βοηθάς στο νήμα...

11 ώρες πριν, e1995kati είπε

Ως μια συσκευή που χρειάζεται αρκετό ρεύμα να λειτουργίσει, το ac είναι σωστό να μπει σε μια 16αρα ασφάλεια μόνο του.

Ιδανικά και σωστό είναι αυτό που σκέφτεσαι, ξεχωριστά φώτα-πρίζες/όροφο.

Μια γραμμή για θερμοσίφωνα (συνήθως 2πολική 20Α)

Μια γραμμή για ηλεκτρική κουζίνα (συνήθως 2πολική 25Α)

Ένας αδειούχος ηλεκτρολόγος θα σε κατατοπίσει κατάλληλα και θα σου πει τον σωστό τρόπο εγκατάστασης και κατανομής φορτίων.

Όσο καλός ερασιτέχνης κι αν είσαι να θυμάσαι οτι το ρεύμα σκοτώνει είτε μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Κάποιες δουλειές είναι καλύτερο να τις αφήνουμε στους ειδικούς.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί "ειδικοί" εκεί έξω που δεν ξέρουν την τύφλα τους οπότε και πρέπει να είσαι προσεκτικός στον μάστορα που θα επιλέξεις.

Τώρα  πως γίνεται κάποιος που δε γνωρίζει να κρίνει κάποιον σωστό μάστορα...; 

Είναι και λίγο τζακπότ, τουλάχιστον φρόντισε να μην επιλέξεις απλά τον πιο φθηνό ή τον πρώτο τυχάρπαστο που θα εμφανιστεί μπροστά σου

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Όσο σχετικός κι αν είσαι, θα μπορούσες να είσαι απλά και ευγενής;

Το φόρουμ έχει την λογική της συζήτησης και αλληλοβοήθειας, δεν βλέπω με πιο τρόπο βοηθάς στο νήμα...

Εσύ πιστεύεις ακόμα ότι θα φωνάξει τον imaginary ηλεκτρολόγο. Άνθρωπος που λέει ότι βάζει στην ίδια πρίζα κλιματιστικό 24,000btu και φριτέζα 2000w αλλά έχει αρκετές γνώσεις....εδώ κοντεύει να πάρει φωτιά. Κακώς επιτρέπονται τέτοια θέματα στο φόρουμ, έχει πεθάνει τόσος κόσμος.

Ρελε διαρροής και γείωση έχεις στον πίνακα; Βγάλε μία φωτογραφία να τον δούμε.

Επεξ/σία από Klausx
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Klausx είπε

Δεν σε χαρακτήρισε κανένας οπότε αν θες να σχολιάσεις.....τουλάχιστον σχολίασε καλοπροαίρετα......τα περισσότερα λοιπόν κλιματιστικά για να ξέρεις τα 24αρια......έχουνε 3χ2.5 στα 16α ξέρεις κάποια συσκευή που να καταναλώνει παραπάνω???? Από 3680 watt λοιπόν....μάλλον ελικόπτερο......16αρα έχω χρόνια στο κλιματιστικό το 24αρι του σπιτιού μου....

..οπότε αν τυχαίνει να έχεις κάποιες παραπάνω γνώσεις μην κοιτάς να το παίζεις αυθεντία.....20αρες μπαίνουν στο θερμοσυφωνα και στην κουζινα

Μην το παρεξηγείτε στην περιοχή δεν υπάρχουν αρκετοί ηλεκτρολόγοι...

.

25 λεπτά πριν, Klausx είπε

Εσύ πιστεύεις ακόμα ότι θα φωνάξει τον imaginary ηλεκτρολόγο. Άνθρωπος που λέει ότι βάζει στην ίδια πρίζα κλιματιστικό 24,000btu και φριτέζα 2000w αλλά έχει αρκετές γνώσεις....εδώ κοντεύει να πάρει φωτιά. Κακώς επιτρέπονται τέτοια θέματα στο φόρουμ, έχει πεθάνει τόσος κόσμος.

Έκανα μια ερώτηση προκειμένου να πάρω μια γνώμη ξέρεις για 10 μέρες το χρόνο.....δεν έχω την ικανότητα ούτε την πολυτέλεια να είμαι συνέχεια παρόν και να ελέγχω......στο σπίτι μου που τα περισσότερα τα επιμηληθηκα εγώ.....έδωσα χρήματα και χρόνο για ορθή εγκατάσταση......

29 λεπτά πριν, Klausx είπε

20αμπερ στα ac??? Πρωτάκουστο......τι επαγγελεσε αν επιτρέπετε?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...