mplikamarialena Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Είμαι μαθήτρια β τάξης γενικού λυκείου και έχω δηλώσει κατεύθυνση θετικών σπουδών. Η μεγάλη μου αγάπη είναι η φυσική και έχω σκεφτεί πολύ το να σπουδάσω φυσική όμως οι γονείς μου με ωθούν στις επιστήμες υγείας καθώς είναι γιατροί. Ξέρω ότι τα τμήματα φυσικής δεν έχουν καλή επαγγελματική αποκατάσταση και δε θα ήθελα να δουλέψω ως καθηγήτρια γ αυτό σκέφτηκα να σπουδάσω στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών με σκοπό αργότερα να κάνω ίσως κάποιο μεταπτυχιακό στη φυσική όμως δε ξέρω αν αυτό είναι εφικτό. Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει αν ένας απόφοιτος σημμυ μπορει να ασχοληθεί μελλοντικά με τομείς της φυσικής και αν μπορει να γίνει δεκτός από μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα φυσικής ; Αξίζει να επιλέξω τη κατεύθυνση θετικών σπουδών με προοπτική κάποια εξειδίκευση στη φυσική στοιχειωδών σωματιδίων και στη πυρινική ή να αναλογιστώ την επιλογή των σπουδών υγείας/ιατρικής;
Maurikycli Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Λ Υπάρχει ειδικότητα πυρηνικής ιατρικής αλλά δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες για τις σπουδές. Προφανώς πρέπει να τελειώσεις ιατρική κλπ. Ίσως για ειδικότητα να πας έξω σε Νοσοκομεία και Ινστιτούτα που ασχολούνται ειδικά με αυτό. Ρώτα τους γονείς σου σχετικά. Όσο για τους Η/Μ δεν ξέρω επίσης κατά πόσο συμπίπτει η ύλη με τις βασικές σπουδές φυσικής οπότε θα πρέπει να καλύψεις μόνη σου τα όποια κενά για να συνεχίσεις σε μεταπτυχιακό επίπεδο . Θεωρώ πολύ πιθανό ότι θα βρεις μεταπτυχιακά που να δέχονται από Η/Μ. Βασικά αν έχεις όρεξη για διάβασμα θα βρεις τρόπο να εστιάσεις σ'αυτό που σου αρέσει.
DrLo Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2023 5 ώρες πριν, mplikamarialena είπε Είμαι μαθήτρια β τάξης γενικού λυκείου και έχω δηλώσει κατεύθυνση θετικών σπουδών. Η μεγάλη μου αγάπη είναι η φυσική και έχω σκεφτεί πολύ το να σπουδάσω φυσική όμως οι γονείς μου με ωθούν στις επιστήμες υγείας καθώς είναι γιατροί. Ξέρω ότι τα τμήματα φυσικής δεν έχουν καλή επαγγελματική αποκατάσταση και δε θα ήθελα να δουλέψω ως καθηγήτρια γ αυτό σκέφτηκα να σπουδάσω στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών με σκοπό αργότερα να κάνω ίσως κάποιο μεταπτυχιακό στη φυσική όμως δε ξέρω αν αυτό είναι εφικτό. Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει αν ένας απόφοιτος σημμυ μπορει να ασχοληθεί μελλοντικά με τομείς της φυσικής και αν μπορει να γίνει δεκτός από μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα φυσικής ; Αξίζει να επιλέξω τη κατεύθυνση θετικών σπουδών με προοπτική κάποια εξειδίκευση στη φυσική στοιχειωδών σωματιδίων και στη πυρινική ή να αναλογιστώ την επιλογή των σπουδών υγείας/ιατρικής; Αυτό το ότι απόφοιτος του "Φυσικού" = καθηγητής είναι μια απλωϊκή αντίληψη της Ελλάδας του ΠΑΣΟΚ που όραμα είχα να γίνει ΔΥ. Στο εξωτερικό υπάρχουν "Φυσικοί" που δουλευουν σε από βιομηχανία (στο κλάδο της αιολικής ενέργειας), τεχνικές εταιρείες, R&D κ.α Η Ηλεκτρολόγων Μηχανικών μια χαρά σχολή είναι αλλά δε μου ακούεται ότι είναι αυτό που σε ενδιαφέρει πραγματικά. Υπάρχει κ' το τμήμα ΣΕΜΦΕ του ΕΜΠ που στα χόνια μου στο ΕΜΠ την ψιλοσνομπάραμε, αλλά αν έδινα τώρα ξανά πανελλήνιες, μάλλον θα διαλεγα αυτή. Ρίξε του μια ματιά. Ακούγεται πιο κοντά σε αυτό που ίσως ψάχνεις και οι δυνατοτητες "χτισιματος" πάνω σε αυτό (για κάποιον που δε ζητά απλά ένα χαρτί) είναι παρα πολλές και σε διάφορα πεδία. Γνωρίζω ανθρώπους από το τμήμα αυτό που αοχλούνται σε software development, τράπεζες και χρηματοοικονομικά, R&D εταιρείων τεχνολογίας, πιο "academic" ερευνητές κλπ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα