theseus-gr Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Γεια σας!!! Δεν ήξερα σε ποιον τομέα να ρίξω το συγκεκριμένο θέμα για αυτό επέλεξα το "Μπλα Μπλα". Αν κρίνει ο admin ότι πρέπει να μεταφερθεί σε κάποιο άλλο τομέα... Σκοπός μου είναι να ενημερωθεί ο κόσμος ο οποίος αγοράζει (στην συγκεκριμένη περίπτωση) από το e-shop, για να προστατευθεί από τις πονηρές τακτικές τους. Πριν λίγες ημέρες παρήγγειλα ένα περιφερειακό μέσω από το e-shop. Λόγω προσωπικών μου υποχρεώσεων και επειδή η σύντροφος μου βρισκόταν κοντά στο e-shop point από το οποίο θα παραλαμβάναμε, πήγε να το παραλάβει εκείνη. Όταν έφερε το προϊόν στο σπίτι διαπίστωσα πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Εξωτερικά η συσκευή είχε κάποιες εκδορές και δαχτυλιές, συν ότι η συσκευασία του ήταν σε άθλια κατάσταση. Τώρα ήταν από επιστροφή, ήταν απλά χρησιμοποιημένο, ήταν και τα δύο; Δεν μπορώ να το ξέρω. Την ρώτησα, γιατί πλήρωσε και μάλιστα με κάρτα, αφού το προϊόν ήταν σε αυτή την κατάσταση; Και μου απάντησε πως ο τύπος ο οποίος την εξυπηρέτησε την έβαλε πρώτα να πληρώσει και μετά της έδωσε το προϊόν!!!!!! Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Όταν πήρα τηλέφωνο να το επιβεβαιώσω, ο συγκεκριμένος τύπος μου είπε πως ναι, έτσι έγινε και πως αυτή είναι η πολιτική της εταιρείας!!!!!! Και πως αν το προϊόν έχει πρόβλημα, να το πάω πίσω, να το στείλουν στα κεντρικά για έλεγχο και μετά από 5-10 εργάσιμες στην καλύτερη, να μου το αντικαταστήσουν ή να μου επιστρέψουν τα χρήματα μου, ΑΑΑΑΑΝ εκείνοι θεωρούν πως έτσι πρέπει να γίνει. Και μιλάμε για ένα προϊόν που μόλις είχαμε παραλάβει; Όπως αντιλαμβάνεστε, άκουσε αυτά που έπρεπε να ακούσει και η ιστορία "τελείωσε" εκεί. Ευτυχώς το συγκεκριμένο προϊόν λειτουργεί, προς το παρόν τουλάχιστον και το κόστος του δεν είναι τέτοιο ώστε να μπω σε διαδικασίες. Φυσικά σε αυτό το σκεπτικό έχει σκοπό να βάλει τον πελάτη το "πλήρωσε για να στο δώσω" να το πω έτσι χοντρικά. Έτσι ώστα μετά, αν κάνεις το λάθος και έχεις την απαίτηση να το επιστρέψεις, να περάσεις τα πάθη του Χριστού. Αυτό που θέλω να μεταφέρω όμως και που θα πρέπει να προσέξετε για να μην βρεθείτε και εσείς στην ίδια θέση και ίσως για πολύ ακριβότερα προϊόντα, είναι το εξής. Στα e-shop points, αν το προϊόν δεν είναι σφραγισμένο με ταινία ασφαλείας από την εταιρεία πχ Philips, HP, Cannon κτλ, δεν πληρώνουμε αν δεν μας παρουσιάσουν το προϊόν και αν δεν ελέγξουμε πως όλα είναι εντάξει. Ειδικά με κάρτα, που για να γίνει επιστροφή χρημάτων, φέξε μου και γλίστρησα. Σε περίπτωση που σας φέρουν αντίρρηση, πολύ απλά τους το αφήνετε εκεί, μαζί με την πολιτική τους και φεύγετε. Προσωπικά, αν ψωνίσω ξανά από το συγκεκριμένο κατάστημα, θα επιλέξω πληρωμή στο κατάστημα και η οποία θα πραγματοποιείται ΜΟΝΟ αφού ελέγξω ότι το προϊόν είναι εντάξει. 1 1
Nik1239 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Γιατί πολύ απλά αφού φοβάσαι να μην είναι ελαττωματικό δεν είπες να το δει πρώτα όχι να το ανοίξει και μετά να πληρώσει; Άσε που και ελαττωματικό να έβγαινε μέσα σε μερικές μέρες είχες πίσω τα χρήματα σου. Έχουν από τα πιο γρήγορα service/έλεγχο. 1
theseus-gr Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 3 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Γιατί πολύ απλά αφού φοβάσαι να μην είναι ελαττωματικό δεν είπες να το δει πρώτα όχι να το ανοίξει και μετά να πληρώσει; Δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά τι θέλεις να πεις, γιατί η σύνταξη σου δεν με βοηθά ιδιαίτερα, αλλά μάλλον διάβασες διαγώνια όσα έγραψα... Ο υπάλληλος δεν της το εμφάνιζε καν αν πρώτα δεν πλήρωνε!!!!!! 3 λεπτά πριν, Nik1239 είπε Άσε που και ελαττωματικό να έβγαινε μέσα σε μερικές μέρες είχες πίσω τα χρήματα σου. Έχουν από τα πιο γρήγορα service/έλεγχο. Δύο φορές χρειάστηκε να στείλω για έλεγχο προϊόντα τα οποία είχα επιστρέψει την ίδια ημέρα και στις δύο περιπτώσεις πήρε κοντά δύο εβδομάδες για να επικοινωνήσουν μαζί μου. Άστο!!!
zanskou Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 το προϊόν λειτουργεί ή όχι ; απ'οτι καταλαβαινω λειτουργεί η συσκευασία αν και ταλαιπωρημένη ήταν σφραγισμένη ; αν ναι, τότε δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο θέμα
theseus-gr Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Μόλις τώρα, zanskou είπε το προϊόν λειτουργεί ή όχι ; απ'οτι καταλαβαινω λειτουργεί η συσκευασία αν και ταλαιπωρημένη ήταν σφραγισμένη ; αν ναι, τότε δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο θέμα Το προϊόν προς το παρόν λειτουργεί. Όταν όμως η συσκευασία δεν είναι σφραγισμένη, είναι σε άθλια κατάσταση και η συσκευή έχει εκδορές, πως δεν υπάρχει θέμα; Διαβάζετε καθόλου αυτά που γράφω ρε παιδιά; Και γιατί και οι δύο που έχετε γράψει παραβλέπετε το γεγονός ότι ο υπάλληλος δεν εμφάνιζε το προϊόν αν πρώτα δεν πληρωνόταν; Εγώ αυτό θέλω να προσέξει ο κόσμος!!!
zanskou Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 καταρχας χαλάρωσε. ακόμη και να ήρθε το προϊόν μετά την πληρωμή, αν η κατάστασή του ήταν τέτοια που δεν μπορεί να παραληφθεί, τότε η πληρωμή ακυρώνεται με δύο κλικ στο POS και το ποσό επιστρέφει στην κάρτα επιτόπου. επισης στο αρχικό ποστ δεν έγραψες για το αν ειναι σφραγισμένη ή όχι η συσκευασία, παρά μόνο για την κατάστασή της. αν το παραλάβατε με ανοιχτή συσκευασία τότε προφανώς αυτό είναι λάθος. πες μας όμως και τι προϊόν είναι 1
Narayan Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Από περιέργεια, μήπως πρόκειται για κουρεύτική μηχανή; 😏
filip123go Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 53 minutes ago, theseus-gr said: Φυσικά σε αυτό το σκεπτικό έχει σκοπό να βάλει τον πελάτη το "πλήρωσε για να στο δώσω" να το πω έτσι χοντρικά. Έτσι ώστα μετά, αν κάνεις το λάθος και έχεις την απαίτηση να το επιστρέψεις, να περάσεις τα πάθη του Χριστού. Δεν ισχύει αυτό. Μου έχει τύχει παρόμοια περίπτωση (να είναι άλλο μοντέλο από αυτό που έχω παραγγείλει) . Αφου πληρώσεις υπάρχει κάποιο "παραθυράκι" (5-10-20 λεπτων, δεν ξέρω πόσο ακριβώς είναι) που γίνεται ακύρωση της συναλλαγής και τα λεφτά επιστρέφονται κατευθείαν. Απο τη στιγμή που το πήρες στο σπίτι σου, προφανώς και θα πρέπει να πάει για έλεγχο στα κεντρικά.
theseus-gr Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 1 λεπτό πριν, zanskou είπε καταρχας χαλάρωσε Δεν μπορώ να καταλάβω από που συμπεραίνεις ότι δεν είμαι χαλαρός!!! 9 λεπτά πριν, zanskou είπε ακόμη και να ήρθε το προϊόν μετά την πληρωμή, αν η κατάστασή του ήταν τέτοια που δεν μπορεί να παραληφθεί, τότε η πληρωμή ακυρώνεται με δύο κλικ στο POS και το ποσό επιστρέφει στην κάρτα επιτόπου. Αυτό θα ίσχυε αν είχα πάει εγώ στο κατάστημα και έβλεπα το χάλι. Εφόσον το προϊόν ήρθε στο σπίτι (από λάθος εκτίμηση της συντρόφου μου το παραδέχομαι) ο υπάλληλος, όπως έγραψα στο αρχικό μου post, μου είπε να το πάω πίσω, να το στείλει στα κεντρικά για έλεγχο και μετά από 5-10 εργάσιμες να μου το αντικαταστήσουν ή να μου επιστρέψουν τα χρήματα μου, αν εκείνοι θεωρούν πως έτσι πρέπει να γίνει. 9 λεπτά πριν, zanskou είπε επισης στο αρχικό ποστ δεν έγραψες για το αν ειναι σφραγισμένη ή όχι η συσκευασία Δεν ήταν λοιπόν, σας το λέω τώρα. 11 λεπτά πριν, zanskou είπε αν το παραλάβατε με ανοιχτή συσκευασία τότε προφανώς αυτό είναι λάθος. Προφανώς και ήταν λάθος. Λάθος που το παραλάβαμε. Για αυτό και θα τονίσω για ακόμα μία φορά ότι το post το έκανα για να προσέξει ο κόσμος αυτό το "πλήρωσε να σου το δώσω". 9 λεπτά πριν, zanskou είπε πες μας όμως και τι προϊόν είναι Να σας πω και που μένω;
zanskou Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 2 λεπτά πριν, theseus-gr είπε Να σας πω και που μένω; γιατι μυστικο ειναι το τι πράγμα αγόρασες ; δεν λέω να πεις ακριβές μοντέλο κλπ αν δεν θέλεις. αλλά θα βοηθούσε να έλεγες πχ μια οθόνη, ή οικιακή συσκευή ή κάτι άλλο.
filip123go Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Ακυρο. Απο τη στιγμή που δεν ήταν σφραγισμένο, δεν έπρεπε να γίνει παραλαβή. Ολα τα αλλα είναι να χαμε να λέγαμε. Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2023 από filip123go
theseus-gr Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 11 λεπτά πριν, Narayan είπε Από περιέργεια, μήπως πρόκειται για κουρεύτική μηχανή; 😏 Γιατί συγκεκριμένα κουρευτική μηχανή; 7 λεπτά πριν, filip123go είπε Δεν ισχύει αυτό. Μου έχει τύχει παρόμοια περίπτωση (να είναι άλλο μοντέλο από αυτό που έχω παραγγείλει) . Αφου πληρώσεις υπάρχει κάποιο "παραθυράκι" (5-10-20 λεπτων, δεν ξέρω πόσο ακριβώς είναι) που γίνεται ακύρωση της συναλλαγής και τα λεφτά επιστρέφονται κατευθείαν. Απο τη στιγμή που το πήρες στο σπίτι σου, προφανώς και θα πρέπει να πάει για έλεγχο στα κεντρικά. Αυτό ακριβώς λέω να προσέξει ο κόσμος. Να μην την πατήσει όπως την πάτησα εγώ. Το παραδέχομαι πως κακώς το παραλάβαμε. Το περίεργο είναι γιατί ο υπάλληλος δεν εμφάνιζε το προϊόν πριν την πληρωμή. Θα μου το απαντήσει κάποιος; 4 λεπτά πριν, zanskou είπε γιατι μυστικο ειναι το τι πράγμα αγόρασες ; δεν λέω να πεις ακριβές μοντέλο κλπ αν δεν θέλεις. αλλά θα βοηθούσε να έλεγες πχ μια οθόνη, ή οικιακή συσκευή ή κάτι άλλο. Αν έχω το δικαίωμα, δεν θα ήθελα να αναφέρω περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το προϊόν!!! Εξάλλου το κύριο θέμα δεν είναι το προϊόν, αλλά ότι ο υπάλληλος δεν εμφάνιζε το προϊόν πριν την πληρωμή και επικαλέστηκε πολιτική της εταιρίας. Όσο και να το παραβλέπετε όλοι σας, εγώ θα είμαι εδώ να τονίζω. Μέχρι να πάρω κάποια απάντηση. 1 λεπτό πριν, filip123go είπε Εαν είχε τις ταινίες ασφαλείας πως στο καλό το ξανα σφράγισε το eshop? Δεν είχε καν ταινία ασφαλείας η συσκευασία. Δεν είπα ότι την έβγαλε το e-shop και την ξαναέβαλε.
filip123go Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 1 minute ago, theseus-gr said: Δεν είχε καν ταινία ασφαλείας η συσκευασία. Δεν είπα ότι την έβγαλε το e-shop και την ξαναέβαλε. Ναι ναι το διόρθωσα το post.. 2 minutes ago, theseus-gr said: Εξάλλου το κύριο θέμα δεν είναι το προϊόν, αλλά ότι ο υπάλληλος δεν εμφάνιζε το προϊόν πριν την πληρωμή και επικαλέστηκε πολιτική της εταιρίας. Ναι, γιατί τους έχουν κλέψει πολλές φορες (και όχι μόνο αυτούς) . Σαν πολιτική μια χαρά είναι! Απλα να είμαστε λίγο συνειδητοποιημένοι καταναλωτές. Και εγώ αν είχα παρόμοιο μαγαζί έτσι θα έκανα. Βασικα θα έκανα σαν τη Kaizer. Θα πλήρωνες, θα σου έφερνα το προϊόν από την αποθήκη και θα το ανοίγαμε και οι 2 εκείνη την ώρα , να δούμε ότι είναι οκ και να καταγραφεί και στην κάμερα.
Kastriot Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Για να καταλάβω, ζήτησε να δει το προϊόν πριν το πληρώσει και ο υπάλληλος αρνήθηκε; Δύο - τρεις φορές που έχω παραλάβει από το e-shop , βέβαια ήταν πληρωμή online, πράγματι πρώτα μου έδωσαν το παραστατικό και σε δεύτερο χρόνο μου έφεραν τα προϊόντα από την αποθήκη. Άρα υποθέτω και στις πληρωμές έτσι το κάνουν. Είναι πράγματι λίγο περίεργο αλλά: Σου λένε να πληρώσεις κάτι που δεν έχεις δει και δεν ζητάς να το δεις. Έπειτα το βλέπεις και δεν είναι όπως πρέπει - παρ' όλα αυτά το παραλαμβάνεις και φεύγεις. Πηγαίνεις σπίτι σου, ανοίγεις την ήδη ανοιγμένη συσκευασία. Βλέπεις ότι το προϊόν δεν έχει την εικόνα εντελώς αμεταχείριστου (λες για δαχτυλιές) και παρ' όλα αυτά το πιάνεις στα χέρια σου και του κάνεις κι άλλες δαχτυλιές.. έπειτα το χρησιμοποιείς για να δεις αν λειτουργεί και αφού βλέπεις ότι δουλεύει στο τέλος παίρνεις τηλέφωνο για να διαμαρτυρηθείς. Ε νομίζω ότι σε αυτό το σημείο απλώς ακολουθείς την διαδικασία επιστροφών της εκάστοτε επιχείρησης εφόσον είναι στο πλαίσιο του νόμιμου και δεν πρέπει να απαιτείς οτιδήποτε άλλο. Όλα αυτά χωρίς να ξέρουμε καν τι προϊόν είναι ή τι αξίας. Μιλάς για ταινία ασφαλείας κλπ. Ήταν κινητό τηλέφωνο ή κάποιο είδος υγιεινής; Σαφώς θα είχε ταινία ασφαλείας ή ζελατίνα. Αν πήρες κάνα φορτιστή πχ τι ταινία ασφαλείας να είχε; Κάνω εκατοντάδες παραγγελίες τεχνολογικών κυρίως ειδών τον χρόνο και εκτός από πολύ ακριβά προϊόντα ή προϊόντα των κατηγοριών που προανέφερα, σπάνια έχουν κάποιο μέτρο που να καταδεικνύει το σφραγισμένο της συσκευασίας. Τα πιο πολλά πλέον είναι ανοιγόμενα χαρτόκουτα ή σακουλάκια / blister. Βέβαια από την στάση και το ύφος σου δείχνεις ότι το μόνο που θες είναι να σου κάνουμε πατ πατ ότι είσαι αδικημένος από τα μοχθηρά λαμόγια του eshop , λες και σου έφαγαν τα λεφτά ή σου είπαν δεν δεχόμαστε επιστροφές κύριε. Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι. 2
Bitbit Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2023 1 hour ago, theseus-gr said: Όπως αντιλαμβάνεστε, άκουσε αυτά που έπρεπε να ακούσει και η ιστορία "τελείωσε" εκεί. κακώς τελείωσε εκεί. Αν θεωρείς ότι κάτι δε πάει καλά έπρεπε να επιστρέψεις το προϊόν. Το να πάρεις τηλέφωνο και να ζητήσεις εξηγήσεις δεν έχει κανένα νόημα. Εκεί θα βλέπαμε τι θα γινόταν και θα είχε ενδιαφέρον η συζήτηση. Επίσης το τι προϊόν είναι παίζει ρόλο. Τουλάχιστον για εμένα. Αν ήταν ένας φορτιστής ή ένα καλώδιο δε θα έδινα σημασία. Πριν κάποιες μέρες επέστρεψα κιολας ένα καλώδιο και λογικά θα το πάρει κάποιος άλλος. Αν ήταν ένα κινητό όμως θα με πείραζε. Το eshop ομως κάνει κάτι άλλο που έκανε και σε εμένα. Ενώ επέστρεψα πίσω το προϊον μέσα σε 2 μέρες, αντί να πάρω πίσω τα χρήματα μου κόψανε πιστωτικό. Υπό άλλες συνθήκες ή αν ήταν άλλο κατάστημα θα με πείραζε αλλά επειδή ψωνίζω συχνά από το συγκεκριμένο κατάστημα δεν έδωσα σημασία. Σε αυτή την περίπτωση τι γίνεται; Φαντάζομαι αν κάνεις φασαρία θα σου επιστρέψουν τα χρήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις