Sibyl Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 18 ώρες πριν, Sibyl είπε Ξέρω πολλά Τμήματα στα οποία διενεργήθηκαν οι κατατακτήριες εξετάσεις, αυτής της κατηγορίας. 3 λεπτά πριν, -Dimitris- είπε Όχι, απλά δεν δέχονται όλες οι σχολές αιτήσεις απο αποφοίτους ΙΕΚ. Μη διαδίδετε ότι να ναι. Η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας. Δες τι έγραψα παραπάνω. Είδες να γράφω κάπου ότι δέχονται όλα τα Τμήματα; Επίσης η εφαρμογή του Νόμου έγινε πρόσφατα. Ποιος μας διαβεβαιώνει ότι μελλοντικά δεν θα δεχτούν και αυτά που τώρα δεν δέχονται;;; Εξάλλου όπως όλοι ξέρουμε, δεν υπάρχει μόνο ένα Τμήμα μ΄ένα συγκεκριμένο αντικείμενο σπουδών. Υπάρχουν πολλά. Αν κάποιο απ΄αυτά, δεν δέχεται, θα δέχεται κάποιο άλλο. Ψάξιμο θέλει. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να κόβουμε τα φτερά ανθρώπων για τους οποίους αυτή είναι μία λύση στο αδιέξοδό τους. 1 2
tilaverboy Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Εγώ έδωσα κατατακτήριες οδοντιατρική απθ το 2011 από οδοντοτεχνική τει αθήνας. Την πρώτη φορά κόπηκα είχα κάνει ελλιπέστατο διάβασμα και ξανά έδωσα δεύτερη χρονιά 2012 με πολύ καλύτερο διάβασμα με απόλυτο πρόγραμμα και απόλυτη οργάνωση plus μαθήματα σε φροντιστήριο και ιδιαίτερα και έτυχε και πέρασα πρώτος. Ο ..λος μου με τα συγχωρήσεως έγινε, νααααα από το διάβασμα δουλειά 4 ώρες χωρίς μισθό γιατί το είχα σαν χόμπι, διάβασμα 10 ώρες, προσωπικό χρόνο 4 ώρες και ύπνο 9 ώρες. Ξεκίνησα από Φλεβάρη την δεύτερη φορά για να δώσω 5 Δεκεμβρίου στα γενέθλια μου με σταθερό tempo, κάνοντας ένα κεφάλαιο πηγαίνοντας στο επόμενο και ξαναγυρνώντας στα προηγούμενα. Θεωρώ πολύ ευκολότερο να δώσεις ξανά πανελλήνιες με 4 μαθήματα 100 σελίδων το καθένα από το να δώσεις 3 μαθήματα alberts κυτταρική 1500 σελίδων, βιοχημεία 0 600 σελίδες και φυσική καμία 200 σελίδες. Ακόμα θυμάμαι το ένα θέμα που μου είχε πέσει. Φορείς έκφρασης και φορείς κλωνοποίησης ως πρώτο θέμα. Αυτά. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2023 από tilaverboy 2
Sibyl Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 2 ώρες πριν, tilaverboy είπε Εγώ έδωσα κατατακτήριες οδοντιατρική απθ το 2011 από οδοντοτεχνική τει αθήνας. Την πρώτη φορά κόπηκα είχα κάνει ελλιπέστατο διάβασμα και ξανά έδωσα δεύτερη χρονιά 2012 με πολύ καλύτερο διάβασμα με απόλυτο πρόγραμμα και απόλυτη οργάνωση plus μαθήματα σε φροντιστήριο και ιδιαίτερα και έτυχε και πέρασα πρώτος. Ο ..λος μου με τα συγχωρήσεως έγινε, νααααα από το διάβασμα δουλειά 4 ώρες χωρίς μισθό γιατί το είχα σαν χόμπι, διάβασμα 10 ώρες, προσωπικό χρόνο 4 ώρες και ύπνο 9 ώρες. Ξεκίνησα από Φλεβάρη την δεύτερη φορά για να δώσω 5 Δεκεμβρίου στα γενέθλια μου με σταθερό tempo, κάνοντας ένα κεφάλαιο πηγαίνοντας στο επόμενο και ξαναγυρνώντας στα προηγούμενα. Θεωρώ πολύ ευκολότερο να δώσεις ξανά πανελλήνιες με 4 μαθήματα 100 σελίδων το καθένα από το να δώσεις 3 μαθήματα alberts κυτταρική 1500 σελίδων, βιοχημεία 0 600 σελίδες και φυσική καμία 200 σελίδες. Ακόμα θυμάμαι το ένα θέμα που μου είχε πέσει. Φορείς έκφρασης και φορείς κλωνοποίησης ως πρώτο θέμα. Αυτά. Θερμότατα συγχαρητήρια. 2
tilaverboy Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 29 λεπτά πριν, Sibyl είπε Θερμότατα συγχαρητήρια. Αδιάφορος είμαι. Σε ευχαριστώ πολύ. Αν έχεις τέμπο πάντως βγαίνει. Εξαρτάται από την προσπάθεια. Όλα είναι αγώνας σαν τη ζωή. 1
filipN Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 13 ώρες πριν, tilaverboy είπε Αδιάφορος είμαι. Σε ευχαριστώ πολύ. Αν έχεις τέμπο πάντως βγαίνει. Εξαρτάται από την προσπάθεια. Όλα είναι αγώνας σαν τη ζωή. - Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα (τέμπο, προσπάθεια-«αγώνας), ειδικά για την εισαγωγή στις σχολές των Επιστημών Υγείας. - Χρειάζεται να έχεις κάποιες «φυσικές ικανότητες», το ανάλογο «πολιτισμικό κεφάλαιο», τύχη, συν αυτά που αναφέρεις. Δηλαδή διάβασμα με το σωστό ρυθμό, με συνέπεια και συνέχεια. Τα τελευταία, με εξαίρεση την περίπτωση που ζεις μόνος σου, προϋποθέτουν και την ύπαρξη του κατάλληλου στενού περιβάλλοντος. 1
tilaverboy Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 41 λεπτά πριν, filipN είπε - Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα (τέμπο, προσπάθεια-«αγώνας), ειδικά για την εισαγωγή στις σχολές των Επιστημών Υγείας. - Χρειάζεται να έχεις κάποιες «φυσικές ικανότητες», το ανάλογο «πολιτισμικό κεφάλαιο», τύχη, συν αυτά που αναφέρεις. Δηλαδή διάβασμα με το σωστό ρυθμό, με συνέπεια και συνέχεια. Τα τελευταία, με εξαίρεση την περίπτωση που ζεις μόνος σου, προϋποθέτουν και την ύπαρξη του κατάλληλου στενού περιβάλλοντος. Καλά εννοείται θέλει και κεφάλαιο. Στη δεύτερη φορά έκανα ιδιαίτερα. 12 στο σύνολο. Κάθε ιδιαίτερο ήταν 100 ευρώ την ώρα. Όταν κάτι το θες θα τα δώσεις. Αλλά τα ιδιαίτερα δεν σου εξασφαλίζουν ότι θα περάσεις. Μόνος σου κανεις τον αγώνα. Εμένα με στήριξαν και ψυχολογικά. Ειδικά όταν είσαι από ΤΕΙ εγώ κατάλαβα ότι δεν παπαγαλίζεις. Απλώς κατανοείς μηχανισμούς και ερμηνεύεις.
trelokotsidou1 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Στις 24/8/2023 στις 1:02 ΜΜ, tilaverboy είπε Καλά εννοείται θέλει και κεφάλαιο. Στη δεύτερη φορά έκανα ιδιαίτερα. 12 στο σύνολο. Κάθε ιδιαίτερο ήταν 100 ευρώ την ώρα. Όταν κάτι το θες θα τα δώσεις. Αλλά τα ιδιαίτερα δεν σου εξασφαλίζουν ότι θα περάσεις. Μόνος σου κανεις τον αγώνα. Εμένα με στήριξαν και ψυχολογικά. Ειδικά όταν είσαι από ΤΕΙ εγώ κατάλαβα ότι δεν παπαγαλίζεις. Απλώς κατανοείς μηχανισμούς και ερμηνεύεις. Το κακο ειναι οτι κάποιοι διαβαζουν οπως εσυ και καποιοι περνανε με βισμα στις κατατακτήριες.
tilaverboy Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, trelokotsidou1 είπε Το κακο ειναι οτι κάποιοι διαβαζουν οπως εσυ και καποιοι περνανε με βισμα στις κατατακτήριες. Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί. Τον αγώνα μου τον κάνω μόνος μου και θα κάνω όσο χρειαστεί και όσες φορές θα χρειαστεί. Θα σηκωθώ όσο χρειαστεί, όσες φορές και αν χρειαστεί. Τα βύσματα δεν με ενοχλούν θεωρώ οτι δεν θα την τελειώσουν ποτέ την σχολή θα παραμείνουν αιώνιοι φοιτητές. Θα ψάχνουν ένα δεκανίκι πάντοτε να τους σηκώσει και πάντα θα παραμένουν μέτριοι σε ότι και να κάνουν. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2023 από tilaverboy 1 1
airtrelomike13 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 21/8/2023 στις 12:17 ΜΜ, Sibyl είπε ΄Οταν με το καλό αποφοιτήσεις μπορείς να δώσεις, αν θέλεις, κατατακτήριες στο Πανεπιστήμιο προκειμένου να πάρεις τον τίτλο και τα δικαιώματα του φυσικοθεραπευτή και όχι μόνο του βοηθού φυσικοθεραπευτή που σου δίνει το ΙΕΚ. Είναι ευνόητο ότι τόσο οι απόφοιτοι ΙΕΚ όσο και οι πτυχιούχοι ΕΠΑΛ+μαθητεία, πρέπει να καταστούν διπλωματούχοι μέσω της επιτυχίας τους στις πανελλαδικού χαρακτήρα εξετάσεις πιστοποίησης από τον ΕΟΠΠΕΠ προκειμένου να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις κατατακτήριες εξετάσεις των ΑΕΙ. κάποια τμήματα στην Ελλάδα, παρόλο την αλλαγή του νομου ( δηλαδή να δίνουν και οι αναγνωρισμένοι απόφοιτοι ΙΕΚ , κατατακτήριες) δεν το δέχονται μέσω της συγκλήτου. Συνεπώς είναι ρίσκο Εγώ TS θα σου μιλήσω μέσω συγγενικού μου προσώπου Πράγματι η φυσιοθεραπεία είναι ένας ενδιαφέρον κλάδος με αρκετά καλη επαγγελματική αποκατάσταση. ΟΜΩΣ, θα δεις όταν θα μπεις στην αγορά εργασίας με αυτό, μετά απο κάποια χρόνια ως υπάλληλος θα θες να ανοίξεις ένα δικό σου κέντρο φυσιοθεραπείας. Τα μηχανήματα, ο εξοπλισμος κλπ είναι πανάκριβα. Αν δεν έχεις το μπάτζετ, τι θα κάνεις? Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2023 από airtrelomike13
Sibyl Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε κάποια τμήματα στην Ελλάδα, παρόλο την αλλαγή του νομου ( δηλαδή να δίνουν και οι αναγνωρισμένοι απόφοιτοι ΙΕΚ , κατατακτήριες) δεν το δέχονται μέσω της συγκλήτου. Συνεπώς είναι ρίσκο Εγώ TS θα σου μιλήσω μέσω συγγενικού μου προσώπου Πράγματι η φυσιοθεραπεία είναι ένας ενδιαφέρον κλάδος με αρκετά καλη επαγγελματική αποκατάσταση. ΟΜΩΣ, θα δεις όταν θα μπεις στην αγορά εργασίας με αυτό, μετά απο κάποια χρόνια ως υπάλληλος θα θες να ανοίξεις ένα δικό σου κέντρο φυσιοθεραπείας. Τα μηχανήματα, ο εξοπλισμος κλπ είναι πανάκριβα. Αν δεν έχεις το μπάτζετ, τι θα κάνεις? Τα πρώτα που έγραψες τα έχουμε πει παραπάνω. Για τα υπόλοιπα, όταν φτάσει σ΄αυτό το σημείο θα δει τι θα κάνει. Μπορεί να πάρει ένα επιχειρηματικό δάνειο, μπορεί να το ανοίξει μ΄έναν συνέταιρο, μπορεί να δουλέψει ως ελεύθερος επαγγελματίας, μπορεί να συνεχίσει να δουλεύει εκεί που δούλευε με καλύτερο μισθό, χίλια δυο "μπορεί". Αν σκέφτονταν όλοι έτσι όπως λες, τότε κανείς δεν θα έκανε τίποτα. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2023 από Sibyl 1
airtrelomike13 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2023 39 λεπτά πριν, Sibyl είπε Μπορεί να πάρει ένα επιχειρηματικό δάνειο, μπορεί να το ανοίξει μ΄έναν συνέταιρο, μπορεί να δουλέψει ως ελεύθερος επαγγελματίας, μπορεί να συνεχίσει να δουλεύει εκεί που δούλευε με καλύτερο μισθό, χίλια δυο "μπορεί". Αν σκέφτονταν όλοι έτσι όπως λες, τότε κανείς δεν θα έκανε τίποτα. Όλοι σκέφτονται έτσι, διότι οι εποχές στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ δύσκολες, και δεν είναι όλοι από εύπορες οικογένειες , έτσι ώστε να πάρουν το ανάλογο ρίσκο. Ενδεικτικά αναφέρω γνωστούς μου απόφοιτους οδοντιατρικής, που δεν είχαν 100-120 χιλ να ανοίξουν δικό τους οδοντιατρείο και έφυγαν στο Εξωτερικό για να εργαστούν. Σχεδόν όλα τα επαγγέλματα είναι με αυτό το τρόπο. Ακόμα και μηχανικός να επιλέξει κάποιος να γίνει, αν θέλει να ανοίξει δικό του τεχνικό γραφείο, θα πρέπει να έχει και το ανάλογο μπάτζετ για να μπορεί το εξοπλισμό του. Υπάρχουν και επαγγέλματα όπως του δικηγόρου, του λογιστή που δεν θέλει και το τρομερό μπάτζετ, αλλά εκεί παίζει ρόλο να μπορείς να βρεις μια παρακαταθήκη από χαρτοφυλάκιο. Στα επαγγέλματα όμως ειδικά της υγείας, δεν είναι εύκολο. Αυτό με τη συνεργασία με συνεταίρο, πράγματι, είναι μια τακτική που την ακολουθούν αρκετοί, αλλά δεν έχει πάντοτε και τα καλύτερα αποτελέσματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα